HÍREK
A Rovatból

Orbán Szerbiában: „Átgondolatlan szankciókkal Oroszország ellen nem szabad megterhelni a magyar gazdaságot”

Szerinte az ukrajnai válság sok mindent felforgatott, felértékelődött például a Budapest-Belgrád vasútvonal jelentősége is.

Link másolása

Magyarország és Szerbia számíthat egymásra, „ez a két ország biztonságban van, legyen szó gázról, vagy éppen élelmiszeripari termékekről” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a szerbiai Újvidéken.

A kormányfő a 89. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár megnyitóján beszédében kiemelte: ő és a szerb elnök is választást nyert, és „ilyenkor gondtalan pihenés jár az embernek”, de látni az inflációt, a növekvő árakat, a fenyegető éhínséget a világ számos pontján és a katonai összecsapásokat Ukrajna területén. Jó hír azonban, hogy Magyarország és Szerbia számíthat egymásra, és mindkét ország erős mezőgazdaságban, „tulajdonképpen Európa fontos élelmiszer-tartalékát jelenti Szerbia és Magyarország” – magyarázta.

A vásáron – amelynek díszvendége Magyarország – a miniszterelnök kifejtette: „Szerbia fölkészült a télre”; alaposan fel kell készülni, „és úgy látom, hogy önöknek ez sikerült”. „Mi is jó úton vagyunk, de nekünk még van néhány döntés, amit meg kell hoznunk” – tette hozzá.

Úgy vélte, ráadásul a katonai konfliktus Ukrajnában is nehéz helyzetbe hozza mindkettejüket. Azt mondta a szerb elnöknek, hogy

„nektek azért nehéz, mert nem vagytok tagjai az uniónak, nekünk meg azért nehéz, mert a tagjai vagyunk”. Nehéz itt okosnak lenni – jegyezte meg.

Hangsúlyozta akármilyen viták lesznek az EU-n belül vagy kívül, mindent meg fognak tenni, hogy egyeztessék az álláspontjaikat és segítsék egymást a nemzetközi fórumokon is.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy sokan kritizálták nagy programjukat, a Budapest-Belgrád vasútvonalat. Most, hogy az Ukrajnán keresztüli szállítás teljesen bizonytalanná vált, felértékelődik ez a beruházás – vélekedett.

A kormányfő emlékeztetett: 2020-ban és 2021-ben a hősök az ápolók és az orvosok voltak, ennek és a következő évnek a hősei pedig „a mezőgazdászok lesznek, akik nagyon nehéz körülmények között kell, hogy dolgozzanak, helytálljanak, gyorsan változó körülményekhez kell alkalmazkodniuk”, és rajtuk múlik, hogy lesz-e kenyér az asztalon, lesz-e éhínség a világban, vagy képesek vagyunk-e ellátni az embereket.

Kiemelte: fontos érdek, hogy a világban mindenkit el tudjanak látni kenyérrel, mert ha nem sikerül, akkor óriási tömegek indulnak meg majd Európa felé már nemcsak a jobb élet reményében, hanem a túlélésért, és „akkor az a migráció, ami eddig volt, az egy gyermekmese lesz ahhoz képest, ami ezután következik”.

Orbán Viktor kijelentette: Magyarország nem fogad el olyan brüsszeli döntéseket, amelyek gazdaságilag észszerűtlenek, és amelyek olyan áremelkedést jelentenének, hogy lehetetlenné tennék a teljes mezőgazdasági kapacitás kihasználását.

Magyarország egy tízmilliós ország, de ha jól gazdálkodnak, húszmillió embert tudnak élelemmel ellátni

– magyarázta.

Közölte: ehhez az kell, hogy „mindenfajta átgondolatlan intézkedésekkel, olyan szankciókkal Oroszország ellen, amelyek tönkreteszik a magyar gazdálkodást, egy atombombával érnek föl, ezekkel nem szabad megterhelni a magyar gazdaságot”, mert akkor nemcsak Magyarországot nem tudják ellátni, de nem tudják ellátni azokat sem, akik később „migránsként jelennek meg a határainkon”. A politika fontos, a háborút sem lehet figyelmen kívül hagyni, de a gazdaságban most ésszerű döntésekre van szükség, „mert egyébként nagy baj lesz”, és nem is Szerbiában és Magyarországon, hanem a világ más részein – mondta.

Az eredmények többet mondanak minden szónál – hangsúlyozta ugyanitt Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök, hogy milyen mértékben javult Magyarország és Szerbia kapcsolata az utóbbi években.

Mint mondta, Magyarország hét évvel ezelőtt még csak a hetedik helyen állt a kereskedelmi árucsere mértékét tekintve, mára azonban Szerbia második legfontosabb partnerévé vált, ami a kapcsolatok jelentős javulását mutatja. Ez azt bizonyítja, hogy megvan a kölcsönös bizalom és tisztelet, valamint a kölcsönös érdek is – húzta alá.

Vučić rámutatott, hogy nagyon nehéz tél vár az egész világra. Kiemelte, hogy a Szerbiában élők ezt még nem tapasztalják, nem látják, mert Szerbiában minden van, de fel kell készülni minden eshetőségre. Hozzátette, hogy Orbán Viktorral arról tárgyalt a vásár megnyitója előtt, hogyan lehetne túlélni ezt a válságot, és hogyan lehetne egymás segítségére a két ország.

Mivel Szerbia és Magyarország is jelentős mezőgazdasággal rendelkezik, ezen a területen valószínűleg nem lesz szükség egymás megsegítésére, de ha bármiben is hiányt szenvedne egyik vagy másik ország, a szomszédja kész segíteni rajt

– húzta alá a szerb elnök.

Közölte, ha nem ér véget az ukrajnai háború, a világ egynegyede komoly élelmezési gondokkal fog küzdeni. „Ezért fontos, hogy az energiahordozókat és az élelmiszereket is bebiztosítsuk saját magunk számára” – szögezte le, majd úgy folytatta: „ha együttműködünk, akkor mindannyiunk számára könnyebb lesz”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Hatalmas a tömeg a Magyar Péter-tüntetésen a Belügyminisztérium előtt
Nagyon sokan mentek el a péntek esti tüntetésre, ahol többezres tömeg fogadta az először felszólaló Nagy Ervint.

Link másolása

Tüntetésre hívta Magyar Péter azokat, akik szeretnének tiltakozni a pedofilia ellen. A demonstráció Facebook-eseményében azt írták:

"Csatlakozz hozzánk egy békés, de határozott tüntetésre, ahol közösen mondjuk ki, hogy “Elég volt!”. Védjük meg a gyermekeket az újabb pedofil bűncselekményekről. Követeljük a valódi gyermekvédelmi reformot, a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős megemelését. Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök, Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását. Itt az ideje, hogy hangot adjunk a változás iránti igényünknek és megmutassuk, a közösség erejével képesek vagyunk pozitív változásokat elérni".

Hat óra után már ilyen sokan voltak a Belügyminisztérium előtti téren:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Fotók: Ilyen volt a Magyar Péter-tüntetés, ahol a belügyminiszter és a miniszterelnök lemondását is követelték
A politikus szerint ma Magyarországnak olyan kormánya van, amely család- és gyerekbarátnak, kereszténynek, béke- és vidék-pártinak hazudja magát. Azonban ennek pont az ellenkezője igaz.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Tüntetést hívott össze Magyar Péter péntek estére a Belügyminisztérium elé, ahol a gyerekvédelemről, a pedofil-botrányról, a kormány hibáiról és a TISZA-párt terveiről is beszélt.

Az est képekben:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Itt követheted élőben Magyar Péter tüntetését: a BM előtt követelik Pintér Sándor és a kormány távozását
Péntek estére a Belügyminisztérium elé szerveztek tüntetést. A felhívásban többek között azt írták: „Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök távozását!”
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Tüntetésre hívta Magyar Péter azokat, akik szeretnének tiltakozni a pedofilia ellen. A demonstráció Facebook-eseményében azt írták:

"Csatlakozz hozzánk egy békés, de határozott tüntetésre, ahol közösen mondjuk ki, hogy “Elég volt!”. Védjük meg a gyermekeket az újabb pedofil bűncselekményekről. Követeljük a valódi gyermekvédelmi reformot, a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős megemelését. Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök, Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását. Itt az ideje, hogy hangot adjunk a változás iránti igényünknek és megmutassuk, a közösség erejével képesek vagyunk pozitív változásokat elérni".

Arra kérték a résztvevőket, hogy a rendezvény békés lebonyolításának érdekében mindenki tartsa tiszteletben a jogszabályokat és egymást.

Itt követheted a tüntetést élőben:

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: vagy bocsánatot kér Orbán Viktor az áldozatoktól, vagy azonnal lemond, és viszi magával az összes felelőst
Nem könyveket kell becsomagolni, hanem érdemi intézkedésekre van szükség, valamint hogy az egyházi vezetők ne relativizálják az elkövetők bűnösségének súlyosságát - mondta.

Link másolása

Magyar Péter a pénteki tüntetésen elmondta, hogy szerinte ma Magyarországnak olyan kormánya van, amely családbarátnak, gyerekbarátnak, kereszténynek, békepártinak és vidék-pártinak hazudja magát. Azonban ennek pont az ellenkezője igaz:

„Hazudnak reggel, hazudnak este, hazudnak minden hullámhosszon” - mondta.

A TISZA politikusa szerint ez a kormány semmibe veszi a családokat és a védteleneket. Még mindig nem jutottak odáig, hogy bocsánatot kérjenek a bicskei áldozatoktól.

Ezért Magyar szerint most két út van: vagy bocsánatot kér Orbán Viktor az áldozatoktól, vagy azonnal lemond, és viszi magával az összes felelőst.

A tömeg azonnal azt skandálta: "Mondjon le!”

A politikus hozzátette: a magyar rendőrség csak akkor kezd el tenni valamit, ha a nyilvánosságra kényszeríti arra. Addig nem történik semmi. Példaként említette azt a tavalyi esetet, amikor ő posztolt ki a Facebookra egy esetet. Ebben az ügyben nyolc hónapja nem történt semmi, csak most tartóztatták le az elkövetőt.

Ha az segít, akkor ő posztolhat minden bántalmazott gyerekről, de úgy vélte, hogy nem ez a megoldás. Nem könyveket kell becsomagolni, és ezzel felszámolni a pedofiliát, hanem érdemi intézkedésekre van szükség. olyan képzett rendőrökre, akik azonnal bevethetők.

A napokban adott be a kormány egy gyermekvédelmi törvénycsomagot, amivel ugyan egyetért, de ez még mind nem elég - tette hozzá. Ez a problémának csak a megúszása.

Nincs következmény, a bántalmazást megelőzni kell. Ennek része kell legyen, hogy az egyházi vezetők ne relativizálják az elkövetők bűnösségének súlyosságát - mondta.

Még szaktudás nélkül is látható, hogy ha a lebukás garantálható, akkor egyre kevesebbek próbálkoznak. Ha jó a rendszer, akkor ezek az emberek kétszer is meggondolják, hogy gyerekekhez nyúljanak. A gyerekek védelméhez emberi feltételek kellenek.

Orbán 2017-ben azt mondta, hogy hamarosan utolérjük Ausztriát. Most elszáguldottunk minden európai ország mellett: az emberkereskedelem számában, és a szexuális kizsákmányolás is nagymértékű, valahol Bulgária mögött lehetünk.

Húsz éve csatlakoztunk az unióhoz. Néhány bohóc ugyan azt mondta, hogy Brüsszelből csak a baj jön, de meg kéne kérdezni, van-e ott más is. Hová tűnt ez a rengeteg támogatás? Csak nem magánzsebekbe, magánrepülőkbe, szállodákba? – tette fel a kérdést. „Ellopták” – skandálta a tömeg.

Még a megszállott dolgozók is kezdik elhagyni a pályát. Súlyos létszámgondok vannak, aki még van, annak is egy része képzetlen. Egy gyám 30-40 gyerekért is felel. Jó részük megalázó bérrel, de azért hagyja el a pályát, mert nem lehet feleősen ellátni a rá bízott gyerekekt.

Pintér Sándor belügyminiszterként személyesen felelős minden magyar gyerekékért. Rátolták ezt a feladatot az egészségüggyel és oktatással együtt. Ha felelősen jár el, akkor belátja, hogy ez így együtt sok. Ezzel veszélybe sodorja a magyar emberek életét. Akkor jár el felelősen, ha azonnal hatállyal lemond, mert nem tudja ellátni a feladatát – mondta Magyar Péter.

„Mondjon le” – szólt a tömeg

Pintér és az Orbán-kormány nem biztosítja a gyerekek fejlődését és alapvető biztonságukért sem tesznek.

Az egyetlen konkrét intézkedés a kormány részéről a bicskei ügy után a pszichológiai vizsgálat. Ez látszatintézkedés, ami arra elég, hogy elhallgattassák a nép jogos felháboráddását. De eljárt az idő felettük, már senki nem veszi be a „maszatolást”. Miniszterúr, vége! Le kell tenni lantot, el kel menni nyugdíjba, az unokákkal kell foglalkozni! – üzente.

Mondjanak le, mert lebuktak a magyar nép előtt – tette hozzá Magyar Péter. A TISZA párt nevében megígérték, hogy felszámolják a rendszerhibákat a gyermekvédelemben. Megemelik a megalázóan alacsony béreket, lépésről lépésre lebontják és újjáépítik azt a romhalmazt, amit ma Magyarországon gyermekvédelemnek csúfolnak – ígérte.

Elmesélte, hogy Pécsett egy bántalmazott gyerekeket elhelyező otthonban tíz férőhely van, közben van hogy húsz gyerek is van. Előfordul, hogy a földön alszanak.

Ezt jelenti a család és gyerekbarát kormányzás? Kérdezte.

Ma újra belerúgtak a bicskei áldozatokba. Nyilvánosságra hozták a megegyezés tartalmát, amelyben a kártérítési összeget hozták nyilvánosságra, pedig abban ezt tiltották. Most, pont ma hozták nyilvánosságra, mikor tüntetést szerveztek a minisztérium elé - mondta el Magyar péter.

Ilyen kormánynak nincs helye az Európai Unióban - mondta a politikus. Távozniuk kell! - tette hozzá.

Azon dolgozik a TISZA-párt sok millió emberrel együtt, hogy olyan országot teremtsenek, ahol jó élni. Azt mondjuk, hogy minden áramlás az első esőcseppel kezdődik, Kedves barátaim, a tavaszi szél Tiszát áraszt! - mondta beszéde végén.

Ha a TISZA-párt bizalmat kap, mi nem levitézlett, korrupt, drogos politikusokat küldünk az unióba, hanem olyan hazafiakat, akik sok nyelven beszélnek, a legjobb egyetemeken végeztek. Tessék választani! – tette hozzá a politikus.

Majd üzent Orbán Viktornak és Gyurcsány Ferencnek is, hogy szívesen leül velük vitázni. Várja, hogy egy 26 százalékos párt vezetőjenként végre behívják a köztelevízióba. Ahol kínaiul és oroszul is mennek hírek. A magyar propaganda milliárdokat kap, miközben az ápolók alacsony bérért dolgoznak. Nincs környezetvédelmi, oktatási, egészségügyi minisztérium, de van propaganda minisztérium, amit - ígéri - azonnal megszüntetnek majd.

Minden magyar ember békepárti - üzente továbbá. Senki nem akar háborút. Ma Magyaroszágnak szeretetre és békére van szüksége. Betemetjük az árkokat a vidék-főváros, hívők és ateisták, jobb- és baloldal között - ígérte. Itt csak Orbán áll háborúban, vásárolnak harci repüléket, építenek lőszergyárakat, jól képzett katonákat bocsátottak el, és magyart a magyar ellen úszítják. Ennek fogunk véget vetni.

Emlékeztett rá, hogy Orbán a brüsszeli gyűlése után azt mondta, hogy nálunk senkit nem ér retorzió a véleménye miatt, azután, hogy egy lelkész elmondta a véleményét és kirúgták.

A TISZA-párt a múlt héten már 26 százalékon állt, Budapesten és a nagyvárosokban csak 3 százalék van köztük és a FIDESZ között - ezt úgy hívják, hogy "lőtávolság" - mondta. A fiataloknál pedig háromszor annyi támogatójuk van, mint a kormánypártnak - mondta Magyar. Ők is tudják, mi is tudjuk, hogy a fiatalságot, a változást és a tavaszt pár napra fel lehet tartóztatni, de megállítani senkinek nem sikerült - zárta beszédét Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt.

Hétfőtől folytatja az országjárást, Debrecenbe is megy, hogy megnézze, valóban fideszes város-e még mindig. Majd június 8-án, szombaton Budapesten tartják a legnagyobb rendszerváltás utáni demonstrációt, hogy remegjenek a Karmelita-kolostor ablakai – mondta még.

„Nem félünk” – reagált a tömeg.

Nem félünk, és győzni fogunk - válaszolt a politikus. És június 9-én olyan eredményt érünk el, hogy még a Holdról is látszani fog. És lépésről lépésre, tégláról, téglára visszavesszük hazánkat - mondta.

Végül az "összetartozás lángja újra fellobbant" - fáklyákat gyújtottak a résztvevők.

Link másolása
KÖVESS MINKET: