HÍREK
A Rovatból

Orbán Ráhel barátnője, volt évfolyamtársa lett a turisztikai ügynökség vezérigazgató-helyettese

Jakab Zsófia megtartja a Magyar Divat és Design Ügynökség vezetői posztját is.

Link másolása

A Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) négy év után távozó Könnyid László turizmusszakmai vezérigazgató-helyettes felügyelete alá tartozó területeket kettéosztották, Jakab Zsófia marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettesként, Bődi Ivett a turizmusstratégia megvalósításáért felelős vezérigazgató-helyettesként segíti a jövőben az MTÜ célkitűzéseinek megvalósítását – adja hírül Guller Zoltán MTÜ-vezérigazgató bejelentését a a Turizmus.com.

Zsófi feladata, hogy vendégeket hozzon, Ivett dolga a szakmai terület irányítása lesz

– magyarázta a két helyettes munkáját Guller hozzátéve, hogy Könnyid munkájára a jövőben is számít tanácsadóként.

Konkrétabban: Bődi Ivett felügyeli a turizmusszakmai igazgatóságot, benne a termékfejlesztést, a minősítéseket, a vendéglátást, a Tourinfom-koordinációt, továbbá a turisztikai üzletfejlesztés szakterületet. Jakab Zsófiához tartozik az értékesítés, a marketingtevékenység, a kommunikáció, a kutatásfejlesztés és a turisztikai alkalmazások – teszi hozzá a portál.

Bődi Ivett közel húsz éve dolgozik a szakmában, ebből 13 évig a Mellow Mood Hotelsnél szerzett szakmai tapasztalatokat különböző területeken, majd a Ramada by Wyndham Budapest City Center szállodaigazgatója lett. 2021-ben került a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, ahol eddig a szálláshely és vendéglátás igazgatóságot vezette programigazgatóként.

Jakab Zsófiáról a 24.hu megjegyzi, hogy 2018-ban őt helyezték a magyar divatipar élére a Magyar Divat és Design Ügynökség vezetőjeként. Jakab a miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek a barátnője, egykori évfolyamtársa. A divatügynökség egyébként az irányításával egy év alatt több mint a duplájára növelte a költségvetését.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Lehallgatási botrány Gyulán: „Ha elárulod a Fideszt, akkor kockáztatod a munkahelyedet”
A 2019-es hangfelvételen a polgármester próbálja rávenni a posta helyi vezetőjét, hogy megszerezzen tőle egy bizalmas információt, amit legálisan nem adhat ki.

Link másolása

A 2019. októberi önkormányzati választás előtt nem sokkal zajlott le az a 3 perc 21 másodperces telefonbeszélgetés, amelynek vágatlan hangfelvétele most jutott el a Narancs.hu-hoz.

A hanganyag és leirata a bizonyítékok között szerepel abban a perben, amelyet formálisan a gyulai labdarúgó klub vezetője, vélelmezhetően a gyulai fideszes városvezetés feljelentése nyomán a NAV indított Galbács Mihály volt gyulai kormánypárti alpolgármester és később Torma Béla egykori önkormányzati tanácsos ellen. A per május közepén a Szolnoki Járásbíróságon kezdődik. (Torma egyben Galbács sógora, civilben a Magyar Posta Zrt. gyulai helyettes vezetője volt. Jelenleg a szomszéd városban, Sarkadon dolgozik.)

A hangfelvétel tárgya az, hogy a Fideszt elhagyó Galbács Mihály már ellenzéki polgármesterjelöltként

a város fideszes vezetése és egy jól körülhatárolható helyi üzleti kör összefonódásáról írt.

Majd ugyanezt az anyagot már mint ellenzéki polgármesterjelölt eljuttatta közel 14 ezer gyulai háztartásba. A telefonbeszélgetésben Görgényi Ernő, a város fideszes polgármestere rója fel Tormának, hogy nem értesítette őket előre a küldemények létéről és kézbesítéséről. Torme végig köti az ebet a karóhoz:

nem adhat ki semmilyen információt, ami a postán a tudomására jut.

A szakmai szabályokra való hivatkozást a fideszes városvezető „takarózásnak” nevezte, és azt mondta, hogy a rendelkezések megsértése Torma Bélát nem veszélyezteti.

A beszélgetés legfontosabb részének leirata:

Görgényi Ernő: Hát ne viccelj már, mit kockáztatsz azzal, hogy ha nekünk bármit, bármit, ami politikailag fontos, átadsz?

Torma Béla: Hát a munkahelyemet.

GE: Nem, nem, Béla, ha elárulod a Fideszt, akkor kockáztatod a munkahelyedet. Gondold át, ne csináld ezt, Béla, mert ennek nem lesz jó vége. Gondolj bele, itt van egy csapat, egy bizalmi alapon működő csapat.

TB: Igen.

GE: Ha te ebben a bizalmi körben nem akarsz benne lenni, az egy állásfoglalás. Ha te Galbáccsal vagy, az egy állásfoglalás. Ilyenekre tényleg ne hivatkozzál, ez egy hülyeség, hogy az állásodat kockáztatod. Dehogy kockáztatod az állásodat. Miért, szerinted mi közhirré fogjuk tenni, hogy mit mondasz el nekünk? Ez egy közös érdekünk. Közös érdekünk, hogy tudjuk, meg közös érdekünk, hogy ez ne menjen ki sehova.

TB: Hát Ernő, de ha most... Mindegy, erről nem akarok vitatkozni. És tényleg nem telefonba.

A beszélgetés eredményeképpen

az akkori önkormányzati választást, a Fidesz helyi szervezetének asszisztálásával Torma Béla elvesztette saját körzetében, pedig ő indult ott a Fidesz-KDNP színeiben.

Valószínűleg nem függetlenül az előzményektől később a Galbács Mihály elleni, a NAV-nál tett feljelentésbe utóbb, feljelentés-kiegészítés formájában belekeverték Torma Bélát is.

Galbács Mihály szerint Görgényiék kicsinyes politikai bosszújáról van szó. „Görgényi Ernő, aki senki véleményét, főként ellenvéleményét nem tűri meg, aki egy hűbérúr, vagy ha jobban tetszik, egy maffiafőnök pózában tetszeleg és akként viselkedik. Azt pedig látjuk, hogy jogvégzett emberként és esküt tevő városvezetőként nem tartja magát a jogszabályokhoz és a törvényekhez, sőt, nyíltan ezek megsértésére biztat.” – nyilatkozta Galbács a Narancsnak.

Görgényi Ernő az újságírók megkeresésére nem válaszolt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
„Nem hagyjuk, hogy a mi Európánkat elpusztítsák a szélsőségesek” – mondta Orbánt is megemlítve Manfred Weber
Az Európai Néppárt elnöke szerint a migrációs paktumról való szavazás annak a jele, hogy az EU migrációs politikája jobb alapokra kerül. Nem érti, hogy a német kormánypártok egy része miért keveredett Orbánék társaságába.

Link másolása

Manfred Webernek, az Európai Néppárt elnökének jelent meg írása a Die Weltben , amelyben

szégyenletesnek és abszurdnak tartja, hogy a Zöldek Orbán Viktorral szavaztak a migrációs paktum kapcsán.

Publicisztikájában nagy sikernek nevezi, hogy „gyötrelmesen hosszú” kilenc évnyi vita után végre elfogadták az egyezményt. Ugyanakkor elégedetlen, amiért a Zöldek, a Baloldali párt (Die Linke) és Németország Szociáldemokrata Pártjának (SPD) egy része

még mindig nem érti meg, mi az igazán fontos, és a szélsőjobboldallal együtt majdnem megbuktatták a migrációs paktumot.

Emlékezetes, hogy Orbánnal már korábban is konfliktusa volt Webernek, aki azt mondta: „Kereszténydemokraták vagyunk, és nem hagyjuk, hogy a mi Európánkat elpusztítsák a szélsőségesek, mint a lengyel PiS, Orbán Viktor, az AfD és Marine Le Pen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Akár három mandátumot is szerezhet Magyar Péter pártja az EP-választáson
Azonban nem a Fidesztől, hanem az ellenzéktől veszi el a helyeket. A DK hasonló eredményre számíthat.

Link másolása

Az Euactiv írta meg, hogy Magyar Péter pártja az előrejelzések szerint három mandátumot szerezhet a közelgő európai parlamenti választáson.

Az előrejelzés szerint

a Fidesz 10 mandátumot szerezhet, a DK és a Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA), azaz Magyar új pártja 3-3 mandátumot, a Kétfarkú Kutya Pártnak két mandátum juthat, a Momentum, a Mi Hazánk és a KDNP egy-egy mandátumot szerezhet.

Aprilis 10-én került beadásra Magyar Péterék nyilvántartásba vételi kérelme a Nemzeti Választási Bizottságnál. A TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt öndefiníciója szerint egy ideológiamentes, jobbközép pártként középutas politikát folytató politikai erő. Magyar április 17-én országjárásra indul, Békés megye lesz az első állomás, később Budapest, majd Baranya következik. Április 20. után pedig terveik szerint teljes kampányüzemmódra kapcsolnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Találkozott a benzin és a gázolaj ára
Tavaly augusztus óta nem fordult elő, hogy a benzin drágább lett volna, mint a gázolaj.

Link másolása

A benzin literenkénti nagykereskedelmi ára bruttó 7 forinttal emelkedik, míg a gázolaj esetében bruttó 6 forinttal csökken a nagykereskedelmi ár,

így közel egy szintre kerülnek

– írja a Holtankoljak.hu.

A következő átlagárakra lehet számítani péntektől:

•95-ös benzin: 650 Ft/liter

•Gázolaj: 647 Ft/liter


Link másolása
KÖVESS MINKET: