HÍREK
A Rovatból

Orbán: keresztény alázattal fogadjuk Ferenc pápát

A Glas Koncila horvát hetilap honlapján csütörtökön megjelent interjúban a kormányfő kifejtette, hogy szerinte a következő évtizedet a migráció és a járványok fogják meghatározni, de beszélt a Ferenc pápa látogatásával kapcsolatos dezinformációkról és Putyinról is.

Link másolása

A kormányfő a lapnak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatban kifejtette: "még a Szentatya sem védett az álhírek ellen".

A magyar álláspont szerint a Szentatya egyszerre állam- és egyházfő, államfőként a legnagyobb tiszteletadás illeti meg, ha pedig a katolikus egyház fejeként érkezik, keresztény alázattal fogadjuk

– írja az MTI.

Orbán Viktor közölte, a kongresszus nem magyar esemény, hanem egy Magyarországon megrendezendő nemzetközi rendezvény, amelyre a pápa is ellátogat. Ez bizonyos protokolláris kérdéseket hagyott nyitva, így megnyitott egy rést - fogalmazott. Hozzátette: "az egyház- és keresztényellenes körök elkezdtek ebbe a résbe lőni".

A kormányfő elmondta, hogy valóban van véleménykülönbség a Szentatya migrációval kapcsolatos véleménye és a kormány álláspontja között.

"Mi erőteljesen ellenezzük a migrációt, a katolikus egyháznak pedig megvan a maga álláspontja", és ebből nagyon könnyű létrehozni egy történetet, amely szerint a Szentatya és a magyar kormányfő "nem értik egymást", "nem egyezik az álláspontjuk", és végül "találkozni sem akarnak" - magyarázta.

Magyarországon vannak ateisták, vannak egyházellenesek és liberálisok, akik mindent megtesznek a keresztény értékek terjesztése ellen, megvan a médiájuk, szervezettek, erős civil egyesületeik vannak

- mondta a miniszterelnök, majd hozzátette:

Azonban ezekkel mi is ugyanúgy rendelkezünk a konzervatív oldalon - legalább annyi keresztény média van, mint keresztényellenes, a civil szervezeteink legalább annyira erősek, mint az övéik, talán még erősebbek is; a politikai pozíciókat mi tartjuk, mivel keresztény kormányunk van.

Orbán Viktor kiemelte, ha a migrációt illetően segíteni akarunk valakinek, nem arra kell ösztönöznünk, hogy minél tovább maradjon távol a hazájától, hanem segítenünk kell, hogy minél gyorsabban visszatérhessen oda. Ezt az álláspontot javasolja az Európai Uniónak is- közölte.

A kormányfő az interjúban arra is kitért, hogy

Magyarország nagy árat fizet azért, mert nem hajlandó aláírni az Isztambuli Egyezményt

és visszautasítja a hidegháborús politika bármilyen támogatását; hogy nem rúg bele a nyugatiakkal együtt az orosz elnökbe, hanem megadja neki az őt megillető tiszteletet; mert védi a keresztény családmodellt; mert "itt nincs tere az LMBT-őrületnek"; nagy árat fizet a migrációval kapcsolatos álláspontért és mert nem fogadja el a brüsszeli bürokráciát, hanem ellensúlyként közép-európai együttműködést kíván építeni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
„Így jampecosabb” – Orbán Viktor fiatalokkal fotózkodott, amiről a TikTokon posztolt is egy videót
Menő szemüveg, fotózkodás, vagány autó, bicepszfeszítés: ilyennek láthatjuk a Szakma Sztár Fesztivált a kormányfő videómegosztóján keresztül.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. április 25.


Link másolása

Orbán Viktor miniszterelnök TikTok-videójában mutatta be, milyen élmény volt a kormányfő számára a Szakma Sztár Fesztiválon találkozni a fiatalokkal.

A videó elején a kormányfő két fiatalemberrel fotózkodik, amikor egyiküknek azt mondja: „Menő a szemüvege”, mire a fiatal fiú átnyújtja a miniszterelnöknek, hogy próbálja fel, s így lőnek egy közös képet. A kép készítése közben türelmet kér a miniszterelnök, és előrébb tolja a szemüveget, majd hozzáteszi: „így jampecosabb”.

De Orbán a videóban fotózkodik kisiskolás lányokkal is, sőt a fesztiválon kiállított luxusautóban ülő három lányt is megszólítja:

„Mit szólnak hozzá, hogy ez Magyarországon készült?” Mire egyikőjük azt mondja: „Hát elég jó!”, míg a másiktól annyit hallhatunk: „Ott lakom!”, majd valaki hozzáteszi, hogy „Én hazaviszem!”

A sok fotó között viszont akad olyan is, ahol munkásruhában lévő fiatalokkal bicepszet feszít a miniszterelnök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Választási plakátokat távolíthat el a Budapest Közút – ez az oka
A cég arra is felhívta a figyelmet, hogy a választások után a szervezeteknek kell a kihelyezett plakátokat begyűjteni.

Link másolása

A Budapest Közút Zrt. hivatalból eltávolítja a biztonságos közlekedést veszélyeztető választási plakátokat, illetve a plakátok kihelyezésére létesített felületeket az üzemeltetésébe tartozó helyszínekről a Fővárosban - írja a 24.hu a cég közleménye alapján.

Elsősorban azok a plakátok érintettek, amelyek a gyalogátkelőknél zavarják a gyalogosokat, vagy a közúti jelzőtáblák és a jelzőlámpák láthatóságát akadályozzák.

A társaságként "elkötelezettek a demokrácia lényegéhez tartozó választási kampánytevékenység minél szabadabb folytatása iránt, éppen ezért tudomásul veszik azt is, hogy kampányidőszakban a nyilvántartásba vett jelölő szervezetek és jelöltek a közterületen előzetes engedélyeztetés nélkül jelölteket, vagy pártokat népszerűsítő választási plakátokat helyeznek el" - közölték.

Ugyanakkor azt figyelembe kell venni a plakátok elhelyezésekor, hogy azok

ne zavarják a jelzőtáblák, jelzőlámpák és a közlekedés résztvevőinek észlelhetőségét, és ne okozhassak balesetveszélyes helyzeteket. Ezért a közutak mellett a jelzőtáblák és jelzőlámpák kihelyezési sávjába (a szegélytől 2 méteres távolságon belül és a járdaszinttől 4 méteres magasság alatt) nem rakhatnak ki ilyen táblákat.

A Közút azt írta, hogy azokat a plakátokat, amelyek nem felelnek meg az elvárásoknak, a balesetek megelőzése érdekében a Budapest Közút Zrt. további értesítés nélkül eltávolíthatja, és azt a hulladékgazdálkodás rendje szerint kezeli tovább.

Arra is felhívták a szervezetek figyelmét, hogy a választások után 30 napon belül el kell távolítaniuk a kihelyezett plakátokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Facebookon-csata: Magyar Péter lerogánozta Hadházy Ákost, miután a Diákhitel Központ visszás szerződéseiről posztolt a képviselő
A független képviselő azt üzente, hogy bizonyítékokat is bemutat, és volna pár kérdése ezekkel kapcsolatban a TISZA Párt politikusához.

Link másolása

Magyar Péter a Diákhitel Központ vezetőjeként visszás szerződéseket kötött – írja Hadházy Ákos a közösségi oldalán.

A posztot a TISZA-párt politikusa is olvasta, és kommentben lerogánozta a független képviselőt, aki válaszul lefideszezte Magyar Pétert.

Hadházy Ákos többek között azt írta:

„betekintést kértem a Diákhitel Központ néhány szerződésébe. Némileg meglepő módon meg is kaptam a lehetőséget... persze ez nyilván összefügg azzal, hogy zömében a Magyar Péter vezérigazgatósága alatt születt szerződések érdekeltek. A feladatot is ő maga adta, amikor arról beszélt, hogy az állami cég vezetőjeként felesleges és túlárazott szerződéseket írt alá Balásy Gyula cégeivel...

Sajnos azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem csak a propagandasajtót finanszírozó szerződések hasznossága és/vagy ára volt megkérdőjelezhető. Amit láttam, az szerintem a büntetőjogi felelősség kérdését is felvetheti százmilliós nagyságrendű, egyéb szerződéseknél is”

– írta.

Azt ígérte, hogy hamarosan részletesen bemutatja, mit látott, „hiszen rendkívül tanulságosak, jól mutatják a rendszer működését”.

Példának felhozta: „De vannak itt közvélemény-kutatások, erősen megkérdőjelezhető árazással, tanulmányok, amik valószínűleg soha el sem készültek, vagy ha igen, akkor azok mosolyt fakasztóan primitívek és semmitmondóak és még sok, nagyon furcsa szerződés”.

Majd még hozzátette:

„Azoknak, akik feltétel nélkül bíznak Magyar Péterben, azt tudom javasolni, ne olvassák el az ezekről a szerződésekről szóló posztjaimat. Vele egyébként egyetértek abban, hogy a jelenlegi ellenzék komoly megújulása nélkül esélytelen a rendszer megdöntése. Viszont sajnos téved vagy szándékosan hazudik, amikor azt mondja, hogy egy hibrid rezsimben a kormány biztosan leváltható választásokon”.

A bejegyzésra Magyar Péter is reagált. Azt írta hozzászólásban:

„Tisztelt Képviselő Úr!

Ez így egy szimpla rágalmazás. Természetesen, ha az Ön célja, hogy a rogáni propagandával karöltve próbálja akadályozni, hogy NER-t és a hozzá tartozó szatelit pártokat 14 év után végre egy - valódi alternatívát kínáló és erőt felmutató - politikai közösség leváltsa, akkor majd idővel elszámol a lelkiismeretével.

Jó posztolgatást! Üdvözlettel a TISZA Párt országjáró körútjáról, útban Tolna városába.”

Erre Hadházy Ákos azt válaszolta:

„Ön jogász, tehát biztosan tudja, hogy rágalmazás vádja esetén helye van a valóság bizonyításának. Ezt a következő napokban meg fogom tenni. Az egyértelmű tények mellett sok kérdésem is van ezekkel a szerződésekkel kapcsolatban, szívesen feltenném ezeket személyesen önnek.

Egyébként pedig higgye el, hogy önön kívül vannak még néhányan, akik meg akarják dönteni ezt a rendszert. Az viszont nem sokban különbözik a Fidesz módszereitől, ha mindenkit azonnal ellenségnek tekint, aki nem feltétlenül ért egyet önnel. Ha egy új rendszer ilyen elvek mentén működne, akkor az valójában nem is lenne új rendszer.”

Forrás: 444.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Ferenc pápa magyarul köszöntötte a Magyar Nemzeti Zarándoklat tagjait – ezt mondta
A pápa köszönetet mondott azért, hogy a magyarok „nyitott szívvel” fogadják a háború elől menekülő ukrajnai menekülteket, valamint erőfeszítéseket tesznek a táradalom peremén élők integrálására. Magyar zarándokokkal találkozott az egyházfő.

Link másolása

A tavaly áprilisban Budapestre látogató Ferenc pápa csütörtökön egy magánaudiencián fogadta a magyar nemzeti zarándoklat 1200 tagját, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjait.

Az MTI beszámolója szerint az egyházfő kiemelte a fiatalokkal tartott budapesti találkozót, hangoztatva, hogy a nemzedékek közötti párbeszéd, a gyökerek ápolása erősíti az életet adó értékeket, a családot, az egységet, a békét.

A pápa köszönetet mondott azért, hogy a magyarok „nyitott szívvel” fogadják a háború elől menekülő ukrajnai menekülteket, valamint erőfeszítéseket tesznek a táradalom peremén élők integrálására.

Úgy vélte, a magyar közmondás „jobb adni, mint kapni”, amit magyarul mondott, jól összefoglalja az evangéliumi tanítást.

„Isten, áldd meg a magyart!”

– zárta beszédét magyarul Ferenc pápa, aki a Szűzanya oltalmát kérte a magyarságra. Imádkozzatok értem is, ne ellenem – mondta tréfásan.

Kerekesszékkel körbejárta az audienciatermet majdnem egyenként köszöntve a résztvevőket. A zarándokok fehér kendőjüket lobogtatták, magyar zászlókat és városaik tábláit tartották magasba. Magyar egyházi énekeket énekeltek, imádságokat mondtak.

A több ezer fős audienciaterem közel felét töltötték meg a magyar zarándokok. Az első sorokban ült Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Kar (MKPK) elnöke és a testület tagjai.

Ferenc pápa az audiencia végén külön köszöntött egy ötvenfős csoportot, amelynek tagjaival kezet fogott. Közöttük voltak a Rómában tanuló magyar papnövendékek, a Pápai Magyar Intézet papnövendékei, a Collegium Germanicum-Hungaricum és a római Görög Kollégium magyar hallgatói.


Link másolása
KÖVESS MINKET: