hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Orbán arról, hogy Biden gengszternek nevezte: „Ez személyes sértés az összes magyar számára”

A miniszterelnök az amerikai Fox Newsnak adott interjújában a bevándorlásról és az „antiszemita” ellenzéki összefogásról is beszélt.

Link másolása

hirdetés

Péntek reggel ezúttal nem a Kossuth Rádióban adott interjút Orbán Viktor, hanem az Egyesült Államok legnézettebb politikai tévéműsorában szerepelt. A miniszterelnököt Tucker Carlson interjúvolta meg még korábban, a beszélgetés egy részlete amerikai idő szerint csütörtök este került adásba a Fox News csatornán.

Az ismert amerikai tévés a Karmelita könyvtárában beszélgetett a kormányfővel, akit először a bevándorlásról kérdezett a Telex beszámolója szerint. Arra volt kíváncsi, hogy a magyar kormány miért ment szembe 2015-ben az Európai Unióval a menekültek kérdésében. Orbán erre úgy válaszolt, hogy ez volt az egyetlen ésszerű választás.

"Ilyenkor meg kell védened az országodat. Meg kell mondani nekik, hogy 'fiúk, álljatok meg, ha át akarjátok lépni a határt, vagy be akartok vándorolni az országba, van egy jogi procedúra, amit végig kell csinálnunk'"

- fogalmazott.

Ezután arról beszélt, hogy Európában számos ország új döntött, hogy új fejezetet nyit a történelmében "új társadalom" néven, ami Orbán szerint egy posztkeresztény, posztnacionalista társadalmat jelent. Elmondása szerint ezek az országok azt vallják, hogy ha különböző közösségeket - akár nagyszámú muszlim közösségeket - és az ország lakóit - mondjuk keresztény közösségeket - összekeverik egymással, akkor annak jó kimenetele lesz. Ő viszont nem biztos ebben.

"Nincs arra válasz, hogy ez jó vagy rossz-e, de szerintem nagyon kockázatos. És annak az esélye, hogy nem jó, hanem nagyon rossz lesz, nyilvánvaló"

- véli.

hirdetés

Elmondta, hogy Magyarország nem akarja vállalni ezt a kockázatot, szerinte ezért támadják ennyire keményen őt és az országot is.

"Úgy kezelnek, mintha én lennék az Európai Unió fekete báránya"

- mondta.

A miniszterelnök szerint nem lehet kizárni, hogy a jövőben újabb migrációs hullám jön Európában, ezúttal viszont nem a Közel-Keletről érkeznek bevándorlók az EU-ba, hanem Európán belül lesz vándorlás nyugatról keletre. Úgy gondolja, azok a nyugat-európai keresztények és konzervatívok lesznek majd a bevándorlók, akik a konzervatív vezetésű kelet-európai országokban akarnak jobb otthont találni.

Szerinte egyébként már most is számos olyan keresztény és konzervatív család van, akik úgy gondolják, hogy Nyugat-Európa nem elég biztonságos, túl bizonytalan a jövő, a közbiztonság nem biztosított, az országaik ideológiai iránya, illetve alapvető értékei pedig nem az ő szájízük szerint változik, ezért néznek alternatív lakóhelyek után.

Carlson ezután felhozta, hogy Joe Biden amerikai elnök a tavalyi elnökválasztás előtt "totalitárius gengszternek" nevezte őt a lengyel miniszterelnökkel és a fehérorosz elnökkel együtt.

„A reakció az ilyesféle véleményekre itt Magyarországon nem igazán udvarias. 'Mégis ki ez az ember, hogy ilyeneket mond?' Aztán azt mondjuk, hogy 'oké, ő az Egyesült Államok elnöke, mégiscsak komolyan kéne vennünk'”. De akkor is. Valaki, aki nem beszéli a nyelvünket, akinek nagyon korlátozott a tudása Magyarországról, aki egyértelműen nem ért meg minket, és ilyen véleményeket mond?! Ez egy személyes sértés az összes magyar számára"

- jelentette ki Orbán.

Ezután viszont hangsúlyozta, hogy bár nem mindig egyezik a véleményük a politikában, nagyon igyekeznek fenntartani a jó kapcsolatokat Magyarország és az Egyesült Államok között, hiszen "a jó amerikai-magyar kapcsolat egy érték", ezért "meg kell védeni belőle, amit csak tudunk".

Szerinte egyébként azért támadják nyugaton a magyar és a lengyel kormányt, mert túl sikeresek. Úgy fogalmazott: "A nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül van egy konzervatív, nemzeti alternatíva, amely sikeresebb a mindennapi élet szintjén, mint a liberális".

Amikor Carlson megemlítette, hogy Magyarország két fontos szövetségesét is elveszítette tavaly Donald Trump volt amerikai elnök és Benjámin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök személyében, Orbán beismerte, hogy ezen a téren nem volt sok szerencsénk, hiszen mindkét politikus fontos barátja volt Magyarországnak.

"A jelenlegi körülmények tehát teljesen újak Magyarország számára. Számomra politikusként ez egy kemény kihívás" - mondta.

Ezután a jövő évi magyarországi parlamenti választásra és az ellenzéki összefogásra terelődött a szó.

Carlson azt mondta, furcsa azt látni, hogy az amerikai baloldal egy olyan koalíciónak szurkol, amelyben antiszemiták (utalva a Jobbikra) is helyet kaptak. Orbán erre úgy felelt, ha néhány éve megkérdezték volna tőle, hogy megtörténhet-e, hogy az „exkommunista politikai erők és az antiszemita jobboldal” összefog a „nyugatorientált, Izrael- és amerikapárti” kormány ellen, akkor azt válaszolta volna, hogy nem, ez elképzelhetetlen.

Az nem lepte meg, hogy a "hataloméhes" ellenzék széles koalíciót formált a kormány ellen, az viszont igen, hogy nyugaton, például Amerikában ilyen könnyen elfogadták őket.

Kérdésre válaszolva elmondta, nem tart attól, hogy külföldről beleavatkoznak a választásba, mert "fel vagyunk rá készülve".

"A nemzetközi baloldal nyilvánvalóan mindent meg fog tenni, amit csak tud – talán még többet is –, hogy kormányváltás legyen Magyarországon" - mondta.

VIDEÓ: A teljes interjú angol nyelvenhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Meghalt Kóbor János

A legendás zenész 78 éves volt. A gyászhírt az Omega együttes a közösségi oldalán jelentette be.

Link másolása

hirdetés

Meghalt Kóbor János, az Omega együttes legendás frontembere. A hírt az együttes a közösségi oldalán közölte. Mint írják:

"Megrendülten tudatjuk, hogy Kóbor János, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas alapítója, rövid betegség után elhunyt. Rajongók milliói imádták itthon és külföldön, a rockzene állócsillagaként. Felfoghatatlan űrt hagy maga után. Nincsenek szavak, marad a csend. Mecky a szívünkben örökre velünk marad."

Kóbor János 1943. május 17-én született Budapesten. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, ahogy sokan hívták: „Mecky”, az Omega énekese, frontembere volt.

Kezdetben sportoló szeretett volna lenni, szép eredményeket ért el gátfutásban, de egy sérülés miatt kénytelen volt lemondani a sportolói pályáról. Mivel anyai nagyapja és nagybátyja építészek voltak, emiatt döntött úgy, hogy ő is építésznek tanul. A diplomát megszerezte, de saját bevallása szerint soha nem dolgozott a szakmában.

Első együttesét a József Attila Gimnázium tanulójaként alapította osztálytársaival. A hangszereket sorsolással választották ki, Kóbornak a ritmusgitár jutott. Mivel állandó fellépőhelyet nem sikerült szerezniük, 1962-ben zenésztársaivall együtt elhatározták, hogy a Próféta együttesbe bekerülnek, ennek utódjaként jött létre az Omega, amelyhez csatlakozott a volt osztálytárs Laux is.

Kezdetben nyugati slágereket dolgoztak fel, ekkor még Benkő László és néha Koncz Zsuzsa is énekelt velük. Később Somló Tamás és Wittek Mária csatlakozott hozzájuk. A hatvanas évek második felétől már Kóbor énekelte az Omega saját slágereinek többségét, végül 1971 óta ő volt a szólóénekes.

hirdetés

Az angol albumokon is ő énekel, kivéve az 1968-as Omega Red Star from Hungary-t. A gitározással Presser Gábor tanácsára 1970-ben felhagyott, és csak az Omega Oratórium turnéján akasztotta a nyakába újra a hangszert, az Álmod őrzi egy kép című dalban.

A dalok megírásánál az 1970-es években főképp az énekdallam és a szöveg egymáshoz igazítása volt a feladata, ezekben a dalokban a nevét a zeneszerző és a szövegíró között jegyzik. Írt néhány saját szöveget is.

Az Omega-stúdióban számos lemez készítésében vett részt producerként, zenei rendezőként, hangmérnökként.

2014-ben Kóbor régi vágya teljesült - koncertet adhatott a rendszerváltás 25. évfordulójának tiszteletére a Hősök terén. A koncerten fellépett a Scorpions is, Kóbor együtt énekelte a Wind of Change-t Klaus Meinével.

A zenész kétszer házasodott, az első házasságából egy fia, a másodikból pedig egy lánya született - írja a Wikipédia.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Ennyi esély lehet rá, hogy három Pfizer-oltás után pozitív lesz a koronavírus-teszt

Egy új tanulmány szerint a harmadik oltás nemcsak a pozitív teszteredmény, hanem a kórházba kerülés esélyét is csökkenti.

Link másolása

hirdetés

Izraeli és amerikai kutatók megvizsgálták, mennyi esélye van egy pozitív koronavírus-tesztnek kettő, illetve három adagnyi Pfizer-vakcina után - írja a JAMA tudományos folyóiratban megjelent tanulmány alapján a 24.hu.

A kutatók 306 710 izraeli, 40 évnél idősebb felnőtt adatait nézték át. A kutatási időszakban pedig 500 232 PCR-tesztet végeztek. Az eredmények szerint

a harmadik oltás a beadatást követő néhány héten belül szignifikánsan csökkentette a pozitív teszteredmény esélyét, és a kórházba kerülés is ritkább volt azoknál, akik három Pfizer-oltást kaptak.

A tanulmány szerint a két Pfizer-oltás után 6,6 százalék volt a pozitív teszteredmény esélye, míg a harmadik dózis után ez az arány már csak 1,8 százalék volt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Hadházy Ákos a hévízi lombkorona kilátóról: „Régóta készen van, jó sok EU-s pénzből, de rámenni nem szabad”

A politikus beszámolója szerint az is különös a teljes beruházásban, hogy a projektre 660 milliót ítéltek meg, de 790 millió előleget fizettek ki.

Link másolása

hirdetés

Újabb különös beruházásról számolt be Hadházy Ákos a közösségi oldalán. A független képviselő a Hévízen átadott, majd lezárt lombkorona-kilátó ügyét mutatta be.

A terület fejlesztésében tanösvény és lombkorona-kilátó, erdei sétány és pallóösvény is szerepelt.

Hadházy a 15 méter magas kilátó ügyéről azt írja:

"Nyáron ünnepélyesen átadták, de a helyiek szerint rögtön le is zárták… Erről a látogatók elől elzárt, hévízi lombkorona-tanösvényről nagyon sokan küldtek már képet. Régóta “készen” van, jó sok EU-s pénzből, de rámenni nem szabad. A hévíziek szerint nem volt megfelelő az alapozás és süllyed az egész.

A tábla kicsit csalóka, a 600 millióból “csak” bruttó 230 millió ment el erre az attrakcióra.

Ami viszont még különlegesebbé teszi a dolgot, hogy a nyilvános adatbázis szerint erre a fantasztikus projektre 660 milliót ítéltek meg, de 790 millió előleget fizettek ki"

- írja a politikus.

hirdetés

VIDEÓ: A Hévízi Televízió beszámolója az átadáskor


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Annyian kokainoznak a parlamentben, hogy drogkereső kutyákat vethetnek be Nagy-Britannában

A Sunday Times tesztje során 12 helyszínből 11-nél A osztályú drogokra bukkantak. Köztük van az a mosdó is, ami a legközelebb esik Boris Johnson és Priti Patel belügyminiszter privát irodájához.

Link másolása

hirdetés

Drogkereső kutyákat vethetnek be brit parlamentben, hogy visszafogják a droghasználatot az épületben - írja a Daily Mail.

A Sunday Times

tizenkét helyszínt tesztelt a Westminster palotában és a szomszédos Porticullis House-ban, közülük tizenegynél A osztályú drogok (a brit parlament által legveszélyesebbnek tartott kategória, ide tartozik például a kokain, a heroin, az ecstasy, a metadon stb.) maradványaira bukkantak.

A lap szerint ezek között volt az a mosdó is, ami a legközelebb esik Boris Johnson miniszterelnök és Priti Patel belügyminiszter privát irodájához.

A brit alsóház vezetője, Sir Lindsay Hoyle kijelentette, értesíti a rendőrséget.

Charles Walker tory képviselő pedig úgy nyilatkozott, a robbanószerek miatt már egyébként is alkalmaznak kutyákat, ezután viszont drogkereső ebeket is bevethetnek.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: