HÍREK
A Rovatból

Orbán a Parlamentben: Brüsszelből rendszeresen hátba lövik Magyarországot

Napirend előtt szólalt fel a miniszterelnök az első őszi ülésnapon. Gyurcsány Ferenc szerint a kormány démonokkal küzd.
MTI/SZM - szmo.hu
2021. szeptember 20.


Link másolása

"Az életünket és a szabadságunkat csak az oltásokkal tudjuk megvédeni" – kezdte beszédét Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben.

A kormányfő közölte, ez egy olyan vírus, amely ellen csak az oltás működik. Szerinte három járványhullámból kiderült, a korlátozások, a maszkhasználat nem elegendő, nem lehet vele legyőzni, de még csak megfékezni sem ezt a vírust.

Hangsúlyozta, ha elég ember be van oltva, nem kell visszatérni a zárásokhoz, a maszkhasználathoz, hanem a normális, jól megszokott életnél lehet maradni.

Orbán Viktor közölte, már két oltás is védelmet nyújt, de a szakemberek erősen javasolják a harmadikat. "A harmadik oltásról mai tudásunk szerint azt tudjuk mondani, hogy jobb, ha van, mint ha nincs. Aki felveszi, mindenképpen védettebb lesz, mint aki nem" - fogalmazott.

A miniszterelnök szerint a magyar gazdaság repülőrajtot vett, hiszen a második negyedéves adatok szerint 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, ami a valaha mért legnagyobb növekedés.

A magyar gazdaság teljesítménye már most meghaladja a járvány előtti szintet, miközben az uniós országok többségében erre még várni kell - mutatott rá.

Orbán Viktor közlése szerint a kormány képes lesz a gazdasági növekedés mértékét idén legalább 5,5 százalékos szintre emelni, de a szám ennél akár magasabb is lehet az év végére.

A júliusi adatok szerint a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4,7 millió főt - emelte ki, rámutatva: még soha nem dolgoztak ennyien a rendszerváltás óta Magyarországon.

Orbán beszélt a migrációról is: szerinte a balkáni útvonal újra megtelt migránsokkal, akiket a Soros-szervezetek segítenek. Hozzátette, idén eddig több mint 70 ezer határsértőt kaptak el, ez a tendencia világos.

„Brüsszelből rendszeresen hátba lövik Magyarországot” – fogalmazott, a kormány azonban nem enged, megvédi a határokat.

Szintén kritizálta Brüsszelt amiatt, mert szót emeltek a homofóbbá tett pedofiltörvény ellen. Orbán szerint a követeléseik ennek kapcsán abszurdak, és ellenkeznek azzal a magyar közfelfogással, hogy a gyerekek szexuális nevelése kizárólag a szülők feladata. A végső szót erről a magyarok fogják kimondani az erről szóló népszavazáson, tette hozzá.

Szó esett a rekordméretű hitelfelvételről is: Orbán szerint ennek oka az, hogy a fejlesztési pénzek késleltetése miatt Magyarország saját erőből előfinanszírozza a tervezett projekteket.

"Követeljük, hogy az Európai Bizottság hagyjon fel a tagállomok közötti részrehajló politikájával, emiatt nem kerülhet versenyhátrányba Magyarország" – mondta a miniszterelnök.

Orbán felszólalására az ellenzékből elsőként Gyurcsány Ferenc reagált. Szerinte a kormány az általa teremtett démonokkal küzd, ezért romlásnak indul.

Ilyen démon a DK elnöke szerint "egy 91 éves ember" (vagyis Soros György), a brüsszeli öltönyös emberek, illetve maga Gyurcsány is. Ettől pedig nem fog felemelkedni az ország – fogalmazott.

Úgy látja, ezt a mentalitást valójában a végzetes önbizalomhiány okozza, valamint a félelem egy övékénél összetettebb, színesebb világgal szemben.

„Sokan szeretnék önt elzavarni, az ország- és nemzetrontókat, hazaárulókat el kell küldeni oda, ahová valók” – üzente a volt miniszterelnök Orbánnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Karókkal és megállni tilos táblákkal akadályozták meg, hogy Magyar Péter a platós autójáról beszélhessen Tamásiban
A TISZA-párt politikusa azt kérte a polgármestertől, hogy ugyan „ilyen elánnal lépjen fel a tamási SZTK fejlesztéséért, hogy legyenek röntgengépek, hogy ne rohasszák le a tamási egészségügyet”.

Link másolása

Folytatta országjáró körútját Magyar Péter csütörtökön is. Délután Tamásiba látogatott, ahol a videó szerint komoly tömeg várta. Ám a TISZA-párt politikusa nem tudott az útja során használt platós kisteherautóval bejutni a térre.

A kézfogások és fotózkodások után a mikrofonhoz lépve először "köszöntetet" mondott a település polgármesterének.

Köszönöm, hogy ennyien eljöttek, és nem félnek - kezdte a beszédét.

"Köszönjük meg Porga Ferenc polgármester úrnak a törödést, hogy tegnap kirakták ide ezeket a karókat, hogy ne jöhessen be a gépkocsi ide a térre. Köszönjük meg a megállni tilos táblákat, és hogy tegnap fontosnak érezték ezt kihelyzeni. Köszönjük a törődést és értjük. Értjük a célzást, köszönjük szépen"

- mondta Magyar Péter.

Azt kérte a polgármestertől, hogy "ugyan ilyen elánnal lépjen fel a tamási SZTK fejlesztéséért, hogy legyenek röntgengépek, hogy ne rohasszák le a tamási egészségügyet. Hajrá, mi drukkolunk neki" - tette hozzá.

Majd azzal folytatta, hogy esetleg álljon ki ő is a település lakói elé ő is, a belügyminiszter és az igazságügyminiszter is, és esetleg az érintett bíróság vezetője is, akik miatt nem olyan régen meghalt itt egy édesanya, akit a volt férje több késszúrással ölt meg - mondta. Azt kérte a jelenlévőktől, hogy egy perc csenddel emlékezzenek az áldozatra, aki távoltartást kért a börtönből szabadult férfival szemben, de a kérelmét elutasították.

VIDEÓ: Tamásiban Magyar Péter


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Nagy Ervin cáfolt: fake news, hogy Magyar Péter fővárosi listáját vezetné
A színész szerint hamis állítás, hogy őt is indítaná a TISZA párt a júniusi önkormányzati választáson. A hírre Magyar Péter is reagált korábban.

Link másolása

Mi is írtunk róla, hogy sajtóértesülés szerint a fővárosért folytatott küzdelembe is beszállhat Magyar Péter, három kerületben is indulna a Tisza Párt. Állítólag Nagy Ervin színművészt is felkérték. A hírre Magyar Péter reagált, azt mondta, hogy nem tudja megerősíteni mindezt, mert ezzel kapcsolatban még nem hozták meg a döntést.

A színész az RTL Híradónknak azt mondta, hogy

ez fake news, "hamis állítás. Én nem akarok elindulni egyáltalán az önkormányzati választásokon".

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Facebook-csata: Magyar Péter lerogánozta Hadházy Ákost, miután a Diákhitel Központ visszás szerződéseiről posztolt a képviselő
A független képviselő azt üzente, hogy bizonyítékokat is bemutat, és volna pár kérdése ezekkel kapcsolatban a TISZA Párt politikusához.

Link másolása

Magyar Péter a Diákhitel Központ vezetőjeként visszás szerződéseket kötött – írja Hadházy Ákos a közösségi oldalán.

A posztot a TISZA-párt politikusa is olvasta, és kommentben lerogánozta a független képviselőt, aki válaszul lefideszezte Magyar Pétert.

Hadházy Ákos többek között azt írta:

„betekintést kértem a Diákhitel Központ néhány szerződésébe. Némileg meglepő módon meg is kaptam a lehetőséget... persze ez nyilván összefügg azzal, hogy zömében a Magyar Péter vezérigazgatósága alatt születt szerződések érdekeltek. A feladatot is ő maga adta, amikor arról beszélt, hogy az állami cég vezetőjeként felesleges és túlárazott szerződéseket írt alá Balásy Gyula cégeivel...

Sajnos azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem csak a propagandasajtót finanszírozó szerződések hasznossága és/vagy ára volt megkérdőjelezhető. Amit láttam, az szerintem a büntetőjogi felelősség kérdését is felvetheti százmilliós nagyságrendű, egyéb szerződéseknél is”

– írta.

Azt ígérte, hogy hamarosan részletesen bemutatja, mit látott, „hiszen rendkívül tanulságosak, jól mutatják a rendszer működését”.

Példának felhozta: „De vannak itt közvélemény-kutatások, erősen megkérdőjelezhető árazással, tanulmányok, amik valószínűleg soha el sem készültek, vagy ha igen, akkor azok mosolyt fakasztóan primitívek és semmitmondóak és még sok, nagyon furcsa szerződés”.

Majd még hozzátette:

„Azoknak, akik feltétel nélkül bíznak Magyar Péterben, azt tudom javasolni, ne olvassák el az ezekről a szerződésekről szóló posztjaimat. Vele egyébként egyetértek abban, hogy a jelenlegi ellenzék komoly megújulása nélkül esélytelen a rendszer megdöntése. Viszont sajnos téved vagy szándékosan hazudik, amikor azt mondja, hogy egy hibrid rezsimben a kormány biztosan leváltható választásokon”.

A bejegyzésra Magyar Péter is reagált. Azt írta hozzászólásban:

„Tisztelt Képviselő Úr!

Ez így egy szimpla rágalmazás. Természetesen, ha az Ön célja, hogy a rogáni propagandával karöltve próbálja akadályozni, hogy NER-t és a hozzá tartozó szatelit pártokat 14 év után végre egy - valódi alternatívát kínáló és erőt felmutató - politikai közösség leváltsa, akkor majd idővel elszámol a lelkiismeretével.

Jó posztolgatást! Üdvözlettel a TISZA Párt országjáró körútjáról, útban Tolna városába.”

Erre Hadházy Ákos azt válaszolta:

„Ön jogász, tehát biztosan tudja, hogy rágalmazás vádja esetén helye van a valóság bizonyításának. Ezt a következő napokban meg fogom tenni. Az egyértelmű tények mellett sok kérdésem is van ezekkel a szerződésekkel kapcsolatban, szívesen feltenném ezeket személyesen önnek.

Egyébként pedig higgye el, hogy önön kívül vannak még néhányan, akik meg akarják dönteni ezt a rendszert. Az viszont nem sokban különbözik a Fidesz módszereitől, ha mindenkit azonnal ellenségnek tekint, aki nem feltétlenül ért egyet önnel. Ha egy új rendszer ilyen elvek mentén működne, akkor az valójában nem is lenne új rendszer.”

Forrás: 444.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megkezdik a száztonnányi rákkeltő méreg elszállítását a Budapesti Vegyiművek telephelyéről
Az Illatos úti telephely méregtelenítéséért 2015 óta küzd a Greenpeace és Baranyi Krisztina, Budapest IX. kerületének polgármestere.

Link másolása

Megkezdődik a száz tonnányi rákkeltő, kiemelten káros, évtizedek óta betiltott vegyszer maradékának eltüntetése az egykori Budapesti Vegyiművek (BVM) területéről az Illatos úton - írja az RTL a Greenpeace cikke alapján.

A környezetvédő szervezet és Baranyi Krisztina Budapest IX. kerületének független polgármestere több éves szakmai nyomásgyakorlással próbálta elérni, hogy véglegesen megtisztítsák a területet.

Először 2015-ben szállítottak el kétezer tonnányi veszélyes hulladékos hordót. Ezután 2017-2018-ban a szennyezett berendezéseket és épületeket is elbontották, ám a talajvízszennyezettség továbbra is magasfokú maradt.

2022-ben nyilvánosságra hozták, hogy a telephely pincéjében évtizedek óta betiltott HCH rovarirtószer maradt. A Ferencvárosi Önkormányzat mérései az egészségre káros veszélyes hulladékok létezését a telephely pincéjében ténylegesen kimutatták, a Pest Megyei Kormányhivatal tagadta a szennyezés létezését.

A Greenpeace az ENSZ-nél, a polgármester pedig a hazai hatóságoknál járt közben a szükséges intézkedésekért. Simon Gergely, a Greenpeace vegyianyag-szakértője elmondta:

A területet bérlő cég, akinek a telephelyén van a pince, megállapodott az állami felszámolóval, hogy szakszerűen felszámolja a méreg lerakatot, és a költségeket leírhatja a bérleti díjból. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a BVM jogutódja viseli a kármentés költségét. A Greenpeace nagyon várja, hogy a terület teljes kármentesítése megtörténjen a jelenlegi állapotfelmérés lezárása után.


Link másolása
KÖVESS MINKET: