HÍREK

Orbán: A nyugdíjasok meg fogják kapni a 13. havi nyugdíjat

A kormány nyugdíjprémiumra is készül, mivel négy százalékos gazdasági növekedés várható.

Link másolása

Gazdasági intézkedésekről és a nyugdíjról is beszélt Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújáűban.

Megerősítette, hogy az élelmiszerár - és a benzinárstop is marad év végéig, ahogy a rezsicsökkentés is, amelyet reményei szerint jövőre is fenn tudják tartani. Elmondta, hogy most átlagosan egy család 181 ezer forintot kap havonta a rezsicsökkentett ár formájában, ha nem lenne rezsicsökkentés, ennyivel kellene minden családnak többet fizetnie. Kiemelte, hogy Európában messze az első helyen vaguynk a családoknak nyújtott pénzügyi védelem tekintetében.

Arról is beszélt, hogy arra utasították az MVM-et, hogy olyan rugalmas fizetési megoldásokat találjanak, amelyek alkalmazkodnak ehhez a gyorsan változó helyzethez. Mint mondta, a költségvetés szintjén most szinte lehetetlen tervezni, ezért rendelt el kifizetési tilalmat október 31-ig. Akkorra talán már látja a pénzügyminiszter, hogyan alakul a költségvetés, de Orbán szerint a vállalt hiány mértéken belül lesznek. Elmondása szerint a bizonytalanságok miatt most hagyják a költségvetési törvényt, december elején fognak ismét foglalkozni vele.

A nyugdíjakra is kitért, azt ígérte:

a nyugdíjasok meg fogják kapni a 13. havi nyugdíjat, és valószínűleg nyugdíjprémium is lesz.

Lesz egy inflációkövető nyugdíjemelés, és ha a gazdasági növekedés meghaladja nemzetgazdasági szinten a 3 százalékot, akkor nyugdíjprémium is. A kormány pedig úgy tervez, hogy lesz, mivel a Magyar Nemzeti Bank négy százalékos gazdasági növekedésre számít.

Cikkünket frissítjük...


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Óriásit zuhant a Fidesz népszerűsége egy hónap alatt
Ritka a párt történetében, hogy több mint 10 százalékkal mérjenek kevesebbet nekik, mint egy hónappal korábban. Most ez is megtörtént.

Link másolása

Egy hónap alatt a biztos pártválasztók között 11 százalékponttal csökkent a kormánypárt támogatottsága a Závecz adatai szerint – számol be a 24.hu.

Április elején is a Fidesz volt a legnépszerűbb párt a választók körében, 25 százalékkal, ami körülbelül kétmillió szavazót jelentett. A kormánypárt számára aggasztó adatot a változás jelenthet: míg a legutóbbi, március eleji Závecz-kutatásban 29% volt a párt támogatottsága, most 25%.

A biztos pártválasztói körben korábban regisztrált 45% helyett ebben a felmérésben 34% látható

– írja a portál.

Az EP-listák támogatottságánál már Magyar Péter pártját is mérték, a teljes lakosság 11 százaléka, a biztos szavazók 14 százaléka voksolna rá.

A felmérés szerint a Fidesz-KDNP-t támogatja a lakosság negyede, míg a DK–MSZP–Párbeszéd-listára 18 százalék tervez szavazni. A biztos listaválasztóknál utóbbiak 26 százalékot kapnának.

A teljes választókorú népesség arányában a Mi Hazánk EP-listája 6, a Momentum és a Kétfarkú Kutyapárté 5-5 százalékot kapna.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter olyan dologra készül, amit még sosem csinált – a fiatalokat célozza meg vele
TikTok live-ban várja a legfrissebb szavazók kérdéseit. A politikus már korábban regisztrált a platformra.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a sikeres Facebook-posztok után az Instagramra és a TikTokra is tartalmakat tölt fel Magyar Péter. A TISZA Párt újdonsült politikusa nem csak másolja a tartalmakat, hanem a TikTok-ra külön is igyekszik kontentet gyártani, elsősorban a fiatal generációnak.

Most azonban szintet lépett a videós tartalomszolgáltató használatában:

kedd este 21 órakor élőzni fog a platformon, ahova a követők kérdéseit is várja

– derül ki legújabb Facebook-posztjából.

„Tartsatok velem holnap este 21.00 órakor egy élő, kötetlen beszélgetésre a TikTok-on. Tegyetek fel kérdésetek, szóljatok a legfiatalabb generációnak. Mindenkit várunk szeretettel” – írja a posztjában Magyar Péter.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Lengyelországban megnyerték a választást, és másnap kirúgták a közmédia vezetőit, nálunk is ez lesz
A TISZA Párt politikusa egy kampányrendezvényen elmondta, ők is így járnának el a Fidesz propagandagépezetével.

Link másolása

Komlón tartott beszédet és rögtönzött lakossági fórumot Magyar Péter. A TISZA Párt politikusa több olyan dolgot elmondott, amit már országjárása többi állomásán is, majd a közönségből kérdezhettek.

Egy helyi lakos arra volt kíváncsi, hogy Magyar hatalomra kerülése esetén hogyan tudná korlátozni a propagandát. A politikus erre úgy válaszolt: szerinte először nem törvényekkel kell korlátozni, hanem az új többség kialakulásával úgy, vagy még ügyesebben terveznek eljárni, mint a lengyelek.

„Mi történt Lengyelországban? Mindenki meglepetésére Donald Tusk megverte a hivatalban lévő, Orbánhoz hasonló Kaczynski-kormányt, ahol ugyanolyan propaganda volt, mint itt – egyébként Orbántól tanulták. [...]

Megnyerték a lengyel választást, és másnap kirúgták a lengyel közmédia vezetőit.

Lehet azon vitatkozni, hogy ezt jogszerűen tették-e vagy nem. De azt mondták, hogy ahol gyalulnak, ott hullik a forgács”

– tette hozzá Magyar Péter.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Fotó: Orbán Viktor megint egy kisszéken állva kezdte meg a kampányát
Gazdák között, egy magtárban indította be a választási időszakot, és újra székre pattant, csakúgy, mint 2022-ben.

Link másolása

Ahogy korábban írtunk róla: szinte titokban, egy magtárban kezdte meg kampányát a június 9-i választások előtt Orbán Viktor.

A miniszterelnök a meghívott gazdák előtt azt mondta, hogy ő Magyarország történetének első falusi származású miniszterelnöke, így bizton számíthatnak rá. (Az első falusi országvezető mítoszáról egyébként a Telex bebizonyította, hogy nem igaz.)

Most egy, a TikTokra feltöltött videóból kiderült: nem csak Orbán Viktor kampánya, de vele együtt legendás szónoki kisszéke is visszatért.

Mint ismeretes, 2022-ben, a parlamenti választások alkalmával a miniszterelnök számos helyen egy kölcsönkapott székre állva kampányolt vidéki útjai során. Ezen annak idején Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter is élcelődött. Orbán Viktor pedig a választási győzelem után visszaadta a széket Margit néninek, akitől kölcsön kapta azt.

A viktor_a_tiktokon csatornára feltöltött videóban jól látszik, hogy a miniszterelnök újra éles bevetésre küldte a széket:

A teljes videó egyébként itt nézhető meg:

@viktor_a_tiktokon Első állomás: Nemesgörzsöny #orbanviktor #miniszterelnok #follow #fyp #választás #gazda ♬ eredeti hang - Viktor a TikTokon

Ebben Orbán Viktor egy nagyon régi jelmondatot is leporolt. A 90-es évek eleji „Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!” szlogent alakította át így: „Hallgassanak az eszükre, szavazzanak a Fideszre!”

Link másolása
KÖVESS MINKET: