HÍREK

Öngyilkosságot próbált meg elkövetni a mindkét szemére brutálisan megvakított édesanya

Gabriella életét bátyja tudta megmenteni.


Öngyilkosságot kísérelt meg a mindkét szemére megvakított kemecsei édesanya – adta hírül a Bors.

Gabriella történetéről mi is írtunk korábban: ő volt az a fiatal nő, akit párja Gy. Attila brutális kegyetlenséggel bántalmazott, puszta kézzel nyomta ki az édesanya mindkét szemét. Volt párja azért támadt rá a nőre, mert a szakításuk után nem tudta elfogadni a nő döntését

A családot a napokban újabb tragédia rázta meg, ugyanis az édesanya, akinek van egy 4 éves gyermeke, véget akart vetni az életének.

„A testvérem egy egész üvegcse gyógyszert bevett, de szerencsére ezt észrevette az édesanyánk, így meg tudtam menteni Gabica életét”

– idézte a lap Gabriella bátyját.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, vagy hozzátartozódért, ismerősödért aggódsz, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Videón a gigazivatar Szentesen: 60 milliméter csapadék áztatta el a várost – a környék is kapott a hatalmas viharból
Kedden elsősorban az ország keleti felének jutott a nagy mennyiségű csapadékból.


Ahogy az előrejelzések ígérték, az ország egy részére már ma hatalmas viharok, jelentős mennyiségű csapadékkal járó felhőszakadások érkeztek meg. Elsősorban az ország keleti fele ázott el: az Alföld és az Északi-Középhegység is kapott az égi áldásból – számol be az Időkép.

A viharok kialakulását ezúttal is a helyi domborzati viszonyok, összeáramlási vonalak vezérelték. Az így létrejött zivatarcellák csigalassan mozogtak, gyakran el sem távolodtak jelentősen a kialakulásuk helyétől.

Emiatt az intenzívebb gócok helyenként kiadós csapadékot tudtak lezúdítani, amihez légzuhatag, néhol apró szemű jég is társult.

A legtöbb csapadékot Szentesen mértük, ahol 60,7 millimétert hozott össze rövid idő alatt az egyik intenzív zivatar.

De többek között Szeged és Makó is kapott a hatalmas mennyiségű esőből.

A szentesi eső – Időkép

Ítéletidő Üllésen – Időkép

Fotó: Tnita / Időkép

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Teljesen hiába borította ki a bilit Magyar Péter, a Diákhitel újra Balásy Gyula cégeivel szerződött le
Az új szerződést május 16-án kötötték meg, tárgyként ugyanúgy „egyéb szolgáltatást” adtak meg, mint korábban. A friss megállapodás hatálya 2025. február 28-ig tart.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. július 24.Újra leszerződött a New Land Media és a Lounge Design cégekkel a Diákhitel Központ Zrt. - írta meg a hvg.hu.

A Balásy Gyula érdekeltségeibe tartozó csoport és a Diákhitel Központ közötti kapcsolat nem mai, Magyar Péter februári Partizán-interjújának egyik fajsúlyos állítása az volt, hogy az egykor vezetése alatt álló zrt. túlárazott szerződéseket kötött a központi kommunikációs tendert elnyerő cégekkel.

Az állami cég egyelőre nem bírálta felül a gyakorlatát, Balásy két cégével ismét kötött egy szerződést, már 174 millió forintért.

Az új szerződést május 16-án kötötték meg, tárgyként ugyanúgy „egyéb szolgáltatást” adtak meg, mint korábban. A friss megállapodás hatálya 2025. február 28-ig tart.

A Telex emlékeztet rá, hogy a megállapodás megtalálható a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) 2024 második negyedéves megbízásait tartalmazó közbeszerzési hirdetményben is, eszerint a tárgy „a Diákhitel Központ Zrt. 2024. évi kommunikációs tevékenységével és médiakampányaival összefüggő komplex kommunikációs feladatok ellátása”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A Föld valaha volt legmelegebb napja volt a vasárnap
Az előző rekord tavaly nyári volt (ami az északi féltekét illeti), szóval a tendencia a globális felmelegedés szempontjából nem kifejezetten jó.


A globális felmelegedés újabb szomorú mérföldköve: vasárnap újra megdőlt a bolygónk valaha mért legmagasabb átlaghőmérséklete – írja az Időkép.hu.

A Copernicus Climate Change Service (C3S) ERA5 adatbázisának előzetes elemzése szerint július 21-én

17,09 °C volt Földünk átlaghőmérséklete,

ami egy hajszállal, pontosabban egy század fokkal magasabb, mint a 2023. július 6-án mért átlag. Az ERA5 adatbázisa 1940-ig nyúlik vissza, és még sosem rögzítettek ilyen magas globális átlaghőmérsékletet. Az elmúlt 30 év átlagát nézve ez 0,84 °C-os növekedést jelent.

2024 júliusában extrém hőhullámok sújtották az északi félteke számos pontját, köztük Magyarországot is, ahol 41,6 °C-ig emelkedett a hőmérséklet. De nem csak nálunk: a Közel-Keleten, Indiában és Mexikóban az 50 fokot is elérte a csúcshőmérséklet. És mintha ez nem lenne elég, a hőség a tengereket és óceánokat sem kímélte: tengeri hőhullámok emelték az átlag fölé a vízfelszín hőmérsékletét, ami szintén hozzájárul a globális melegedési tendenciához.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megszólalt a TISZA Párt alelnöke az ujjtöréses fenyegetőzésről
Radnai Márk az Átriumban rendezte a Closer című előadást, amiről az Élet és Irodalom kritikusa keményen fogalmazott. Radnai megfenyegette a kritika szerzőjét.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. július 24.A Telex foglalta össze a TISZA Párt új alelnökének pályáját, amiben részletesen kitértek a kalapáccsal való fenyegetőzésre is. Radnai Márk még 2015-ben fenyegette meg Élet és Irodalom kritikusát, Koltai Tamást.

Radnai az Átriumban rendezte a Closer című előadást, amiről az ÉS kritikusa keményen fogalmazott: „Ha már egy fiatal rendező valamely populáris divatdarab utánjátszásával akar feltűnni – ami sokat elmond az ambíciójáról –, elvárható lenne tőle a minimális eredetiségre való törekvés. (...) Nem szabadna elfeledkezni arról, hogy a rendezés: szakma. Különben ez az eredmény.”

A kritikus ezt követően egy fenyegető üzenetet kapott Radnaitól, amit Koltai aztán meg is osztott a Facebook-oldalán. Az üzenet így szólt:

„Szia Tamás! Valaki egyszer azt mondta rád kártékony csótány. Szerinted miért? Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében egyesével töröm el minden ujjad. Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!”

Radnai később a Facebook-oldalán magyarázkodott:

„A hirtelen felindulásom tárgya nem Koltai Tamás kritikája volt(!), hanem egy a munkáltatómmal zajlott privát telefonbeszélgetés, miszerint én nem tudok rendezni, és jó lenne, ha valaki megtanítana. Ez szerintem nem korrekt. (…) A stílusomért elnézést kérek, utólag is. De már megtettem privát levélben is.”

De ez még nem minden. A Librarius interjút készített Radnaival és az Átrium akkori művészeti igazgatójával, Magács Lászlóval. Csendes-Erdei Emese, a lap újságírója a Magyar Narancsnak mesélte, hogy miután visszaküldte a szöveget Radnainak, ő azt üzente neki, hogy eltöri a kezét, ha lehozza a cikket.

Az Átrium erre közleményt adott ki, elismerték, hogy Radnai minden etikai és emberi normát megsértett a fenyegetőzéssel, és amíg nem kér bocsánatot, nem szerepelhet az Átriumban előadása.

Később Radnai a Fideliónak adott interjúban azt mondta:

„A Closer előadással kapcsolatos felháborodásom maximum a bulvármédiának adhatott témát, és mivel én azóta sem olvastam az említett kritikát, így nehéz is reagálnom rá. Ezt a történetet a sajtó találta ki, semmi köze a valósághoz.”

A Closer magyarra fordítója, Upor László is megszólalt az ügyben, jelezte, hogy „a rendező következetesen arrogáns magatartása – és egyáltalán nem mellékesen nevezetes »hirtelen felindulása« – miatt úgy döntöttem, hogy a Closer című előadás fordítói jogdíját a továbbiakban nem veszem fel”.

Radnai később részletesen bocsánatot kért, és elmondta: „Ennek a tíz évvel ezelőtti történetnek annyi köze van a valósághoz, hogy elküldtem valakinek egy feldúlt magánüzenetet, amiért én másnap részletesen elnézést is kértem tőle. Szerintem mindannyiunkkal előfordult már, hogy meggondolatlanul írunk valakinek, amit később megbánunk. Ez pontosan így történt, bizonyítani is tudom, hiszen nálam ezek az üzenetek a mai napig elérhetőek. De lám, most is valami olyanról beszélünk, aminek semmi köze a lényeghez.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk