HÍREK
A Rovatból

Ókovács Szilveszter elárulta, miért rúgta ki az Operaház igazgatói posztjára is pályázó első karmestert

Ennek ellenére az intézmény igazgatója továbbra is tervez a karmesterrel együtt dolgozni.

Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy az Operaház első karmesterének, Kesselyák Gergelynek távoznia kell a Magyar Állami Operaházból, mert az intézmény főigazgatója, Ókovács Szilveszter azonnali hatállyal felmondta a szerződését.

Kesselyák pályázott az igazgatói posztra, és bár a szakmai bizottság Kesselyák Gergelyt javasolta a pozícióra, a kulturális és innovációs miniszter, Csák János Ókovács Szilvesztert nevezte ki újra. Az opera első embere így reagált a hírre:

"Ha egy tegnap délutáni bizalmas, négyszemközti operaházi beszélgetésről hír jelenik meg másnap délelőtt az Indexen, akkor most már valóban érteni vélem, ki, kinek, miért és milyen sebességgel vitt ki eddig is mindent innen"

– írta az igazgató egy közleményben, amit a Blikk szemlézett.

Ókovács Szilveszter azt is leírta, nyílt titok volt, hogy az esetleges újraválasztása esetén az intézménynek új első karmestere lesz. Ennek ellenére leszögezte: továbbra is tervez a karmesterrel együtt dolgozni.

"Kesselyák karnagy úr újra vendégkarmester lesz emelt honoráriumért, amennyiben aláírja az ajánlatot: két produkciót vezényelne az Erkel Színházban és az Operaházban. A magam részéről szeretném, ha aláírná, karmesteri tudására számítunk, mert ez egy szakmai kérdés, de ahhoz vissza kell jönnie az Index irodáiból"

– fogalmazta meg véleményét a főigazgató.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Kétségbeesve hívott segítséget a tengerbe fulladt magyar turista felesége - újabb részletek az olaszországi tragédiáról
A két magyar turista a vízbe ugrott, de a rendkívül viharos tengerből nem tudtak kijönni a partra. A mentőegységeket azonnal riasztották, de erőfeszítéseik nem jártak sikerrel.

Link másolása

Mint arról korábban írtunk, egy 46 és 48 éves férfi Toszkánában, Livorno közelében, a homokos strandjairól híres Rosignanónál ment be a tengerbe a kedvezőtlen időjárás ellenére.

A kiérkező mentők nem tudtak segíteni rajtuk, már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Mint később kideült, a két magyar turista a vízbe ugrott, de a rendkívül viharos tengerből nem tudtak kijönni a partra. A mentőegységeket azonnal riasztották, de erőfeszítéseik nem jártak sikerrel.

A balesetet a két férfi egyikének felesége jelentette, a nő kétségbeesve hívta a mentőket.

A két úszó közül az egyik már eszméletlen volt, mikor az azonnal kiérkező mentőegységek rátaláltak. Őt a mentők több mint 20 percig próbálta újraéleszteni, mielőtt megállapították a halálát. A második úszót tűzoltóhelikopter segítségével találták meg.

(via Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Rossz címre vitték az idős nőt a csípőműtétje után, vadidegen helyen töltötte az éjszakát
Amikor a kórházat értesítették a tévedésről, a betegszállítók azonnal rohantak érte, és másodszorra sikerült elvinni a valódi otthonába.

Link másolása

Egy adminisztrációs hiba miatt teljesen összekavartak mindent egy brit kórház betegszállítói, ezért egy idős asszony ezért egy vadidegen helyen, magányosan töltötte az éjszakát a csípőműtétje után - írta meg a 24.hu.

A 83 éves asszony az operáció után kapott erős gyógyszerek miatt alig volt magánál, amikor a betegszállítók érte mentek, hogy hazavigyék.

Így aztán az idős nőt az otthonától 65 kilométerre fekvő településre, egy másik beteg házába vitték. Amikor megérkeztek, a ház üres volt, de a betegszállítóknak pedig fel volt írva, hol találják a kulcsot, így kinyitották az ajtót és a kába asszonyt lefektették az ágyba, majd magára hagyták.

Amikor a kórházat is értesítették a tévedésről, azonnal rohantak érte, és másodszorra sikerült elvinni a valódi otthonába.

Szerencsére az idős nőnek nem esett semmi baja, miután hazakerült, még viccelődött is, hogy az idegen ágy milyen kényelmes volt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A tengerbe fulladt két magyar turista Olaszországban
A 46 és 48 éves férfi Toszkánában, Livorno közelében, a homokos strandjairól híres Rosignanónál ment be a tengerbe a rossz időjárás ellenére.

Link másolása

A tengerbe fulladt két magyar turista Olaszországban – jelentette az ANSA olasz hírügynökség szombaton.

A 46 és 48 éves férfi Toszkánában, Livorno közelében, a homokos strandjairól híres Rosignanónál ment be a tengerbe a kedvezőtlen időjárás ellenére.

A kiérkező mentők nem tudtak segíteni rajtuk, már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az ANSA híradása szerint a helyszínen van a parti őrség, a tűzoltóság és a rendőrség is.

(MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A WWF felszólította a kormányt, hogy azonnal vonják vissza a legszennyezőbb cégeket felmentő rendeletet
A szervezet határozott álláspontja, hogy az új iparosítási törekvések kizárólag úgy elfogadhatóak, ha e mellé egy ütőképes, a magyar állampolgárok érdekeit figyelembe vevő és a jogszabályokat szigorúan betartató, megelőző szemléletű megújult közigazgatás is születik.

Link másolása

A WWF Magyarország kielemezte azt a csütörtöki, veszélyhelyzetre hivatkozó kormányrendeletet, amely lehetővé teszi, hogy szerződéskötéssel megússzák a szankciót akár a legszennyezőbb cégek is.

A WWF a rendelet azonnali visszavonását kéri és tárgyalni szeretni a környezetvédelmi intézményrendszer megerősítéséről.

„A környezetvédelmi intézmények és alkalmazotti státuszok leépítése, a közigazgatásban tapasztalható egyre növekvő szakemberhiány, a környezetügyi irányítás feldarabolása egy olyan tendenciává vált, ami az elmúlt két évben markánsan kirajzolódik.

Határozott álláspontunk, hogy az új iparosítási törekvések kizárólag úgy elfogadhatóak, ha e mellé egy ütőképes, a magyar állampolgárok érdekeit figyelembe vevő és a jogszabályokat szigorúan betartató, megelőző szemléletű megújult közigazgatás is születik”

– áll a WWF állásfoglalásában, amelyet itt lehet teljes egészében elolvasni.

Link másolása
KÖVESS MINKET: