HÍREK
A Rovatból

Nem sajnálták tavaly a jutalmakat a tankerületi vezetőktől: tíz igazgató is több mint 2 millió forintot vihetett haza

A legnagyobb összeget az a vezető kapta, aki 2018-ban Kósa Lajost tüntette ki a pedagógusnapon.

Link másolása

Tíz tankerületi vezető kapott több mint kétmillió forintos jutalmat tavaly „motivációs elismerésként” - derül ki Tóth Endre momentumos országgyűlési képviselő vasárnapi bejegyzéséből.

A legmagasabb jutalom összege több mint egy kezdő pedagógus 8 havi bruttó bére.

Az ellenzéki képviselő tíz hónapos jogi huzavona után kapta meg az adatokat, amiket most a Facebook-oldalán osztott meg. Ezek szerint a legnagyobb jutalmat tavaly a Debreceni Tankerületi Központ korábbi vezetője kapta: Pappné Gyulai Katalin 2,5 millió forintot vihetett haza. Ő tíz éven át vezette a tankerületet, posztjáról nemrég mondott le.

Pappné volt az, aki 2018-ban pedagógusnapon a „Nemzedékek jövőjéért” díjjal tüntette ki Kósa Lajost.

2 440 000 forintot kapott

 • Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ vezetője,
 • Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója
 • és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ vezetője.

  2 400 000 forintos jutalom részesült

 • Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója,
 • Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója
 • Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója.

  2 360 000 forinttal jutalmazták tavaly

 • Pásztor Gyula Csabánét, a kisvárdai tankerület vezetőjét
 • és Házlinger Györgyöt, a közép-pesti tankerület vezetőjét.

  Házlinger neve is ismerős lehet az elmúlt hónapokból: ő nemrég a saját korábbi iskolájába, a budapesti Szent László Gimnáziumba személyesen vitte ki a kirúgással fenyegető leveleket a tiltakozó pedagógusoknak.

  Gaszperné Román Margit, a nyíregyházi tankerületet igazgatója 2 320 000 forint jutalmat kapott, ezzel ő áll a képzeletbeli dobogó ötödik helyén.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Címlapról ajánljuk


  HÍREK
  Képeken a jeges mesevilággá változott Balaton
  Ma is hideg éjszakára kell készülni, akár -15 fokra is lehűlhet a levegő.

  Link másolása

  Ahogy azt mi is megírtuk, a tegnapi szélvihar a levegő lehűlését is magával hozta. Az éjszakai fagynak köszönhetően pedig a Balaton felszíne is bejegesedett.

  Vasárnap

  a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet zömmel -10, -5 fok között alakul, de a szélcsendes, derült tájakon a -15 fok sem kizárt.

  A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -3, +2 fok között valószínű. Hétfőn már csak a keleti és nyugati megyékben élénkül meg a szél, kevésbé lesz felhős az ég, sok napsütés várható.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  HÍREK
  Fejbe lőtték a halott ukrán katona koponyájával a kezében szónokló orosz zsoldost
  Mangusev kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, az orosz Wagner-csoport vezetőjével. Lehet, hogy az akcióval neki akartak üzenni.

  Link másolása

  Ivor Mangusev tavaly augusztusban hívta harcba az orosz katonákat egy ukrán katona koponyájával a kezében.

  Szombat hajnalban egy támadás során fejbelőtték a 36 éves Ivor Mangusevet, aki a Daily Mail cikke szerint a rettegett orosz Wagner-csoport vezetőjével is kapcsolatban állt.

  A zsoldost fejlövéssel szállították kórházba szombaton Oroszország keleti régiójában, Luhanszk tartományban.

  Az Oroszország-szakértő Mark Galeotti szerint Mangusev kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, az orosz Wagner-csoport vezetőjével. Galeotti szerint ez a fejlövés figyelmeztetés lehetett Prigozsin számára.

  A Putyin-hívő Mangusev 2022 augusztusában arról híresült el, hogy a kezében egy Mariupolban lelőtt ukrán katona koponyájával a kezében szónokolt, és így uszította az oroszokat Ukrajna ellen.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  Leválthatja a védelmi minisztert, akár már a jövő héten cserélhet a poszton Zelenszkij
  Már azt is lehet tudni, hogy ki lesz az utód. Olekszij Reznyikov helyére Kirill Budanov, a hírszerzés vezetője léphet az ukrán kormányban.

  Link másolása

  Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij egy vasárnapi sajtótájékoztatón reagált az ukrán védelmi miniszter, Olekszij Reznyikov a távozásáról szóló hírekre.

  Az Ukrainskaja Pravda vasárnap megjelent cikkében már arról is írnak, hogy Reznyikov helyére Kirill Budanov, a hírszerzés vezetője léphet. Bár Reznyikov azt állítja, hogy ő nem tud arról, hogy távoznia kell, a Pravda úgy tudja, hogy már

  jövő héten megtörténhet a védelmi miniszter leváltása.

  A lap kormányközeli forrásai szerint abban egyetértés van, hogy Reznyikovnak a jövőben is a felsővezetésben kell maradnia, és felmerült az is, hogy az igazságügyi minisztérium élére kerülhet.

  A miniszter távozásában szerepet játszhat az ukrán kormányban januárban kirobbant korrupciós botrány, erről itt írtunk részletesen.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  HÍREK
  „Lassan azt is fölélem, amit a temetésemre félreraktam” – sokaknak csak átmenetileg nyújt megoldást a februárban érkező dupla nyugdíj
  A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem.

  Link másolása

  Három nappal korábban csenget a postás a februári nyugdíjjal. A 15 százalékkal megemelt összegnek a dupláját kapják az érintettek, most fizetik a 13. havi nyugdíjat is. A bankszámlákra pénteken érkezik az utalás. A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem - hangzott el az RTL híradójában.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: