HÍREK
A Rovatból

Nem csak a kormányfő, a pénzügyminiszter is magyar lesz Szlovákiában

Horváth Mihály a nemzeti bank vezető közgazdásza is helyet kapott a szakértői kormányban, amit hétfőn fog kinevezni az államfő.

Link másolása

Nem csak a miniszterelnök, hanem a pénzügyminiszter is magyar lesz Szlovákiában, miután Ódor Lajos Horváth Mihályt jelölte a posztra.

Zuzana Čaputová államfő május 7-én erősítette meg, hogy szakértői kormányt nevez ki az ország élére a szeptemberi előrehozott választásokig. A kabinetet Ódor Lajos, a Szlovák Nemzeti Bank alelnöke fogja vezetni. Azóta összeállt az új kormány teljes névsora is, amit Ódor adott át Čaputovának.

Ez alapján

a pénzügyminiszter Horváth Mihály lesz, aki a nemzeti bankban dolgozik vezető közgazdászként.

A köztársasági elnök hétfőn nevezi ki az Ódor vezette szakértői kormányt.

(Forrás: parameter.sk)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter: Azokkal a feltételekkel, amiket Papp „Hírhamisító” Dániel és Rogán Antal diktálnak, nem lehet vitát tartani
Magyar szerint az állami tévé vezetése csúsztat az Eurobarométer felmérése kapcsán is. A TISZA Párt politikusa felszólítja Papp Dánielt, hogy haladéktalanul kezdjen egyeztetést a pártok képviselőivel egy valódi politikai vita feltételekről.

Link másolása

Magyar Péter újabb poszttal jelentkezett szerda reggel a Facebook-oldalán a jövő heti köztévés választási vita kapcsán.

Korábban már írtunk róla, hogy Magyar egy kommentben reagált a köztévé által szervezett vitára, miután kedden délután kiderültek annak részletei. A Tisza Párt alelnöke szerint mindenki szégyellje magát, akinek ehhez köze van.

Eddig az derült ki a köztévé választási vitájáról, hogy május 30-án rendezik a Várkert Bazárban, nézők nélkül, és élőben fogják közvetíteni. A két moderátor Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs lesz.

Egy listavezető hozzászólására a vita alatt összesen 8 perc áll rendelkezésre, 5 hozzászólás formájában.

A listát állító szervezetek delegáltjai első körben 1 percben bemutatkoznak, majd a 3 témakörben, témakörönként 2-2 percben fejtik ki a véleményüket, és utolsó körben pedig 1 percben reagálnak az előttük elhangzottakra.

Ezen részletek kapcsán fejtette ki gondolatait Magyar Péter.

Természetesen azokkal a feltételekkel, amiket Papp “Hírhamisító” Dániel és Rogán Antal diktálnak, nem lehet vitát tartani. Az nem vita, hogy a hatalmas tömegbázissal rendelkező és a nulla százalékos pártok vezetőit egyszerre hívják meg és mindenki kap összesen 7 (!) percet, hogy elmondjon egy monológot és aztán 1 percet kap, hogy reagáljon a másik 10 résztvevő által elmondottakra.

- írta a TISZA Párt politikusa a Facebook-oldalán.

Magyar szerint a hatalmi elit retteg, hogy esetleg eljutna több millió honfitársunkhoz, hogy miként tették közösen tönkre a hazánkat és hogyan vált Magyarország az Unió második legszegényebb és legkorruptabb tagállamává, miközben negyvenezer milliárd forint érkezett az Uniótól és hogy miként tették tönkre a magyar oktatást és az egészségügyet és szinte mindent.

Papp “Hírhamisító” Dániel azt hazudta a diktátumnak is felérő levelében, hogy azokról a témákról engedi “vitatkozni” a meghívottakat, amiket az Eurobarometer kutatása szerint az európai emberek a legfontosabb témáknak tartanak az EP választás kapcsán.

- tette hozzá Magyar, aki kitért arra is, hogy a hivatkozott kutatással szemben a magyar embereket az alábbi négy téma érdekli leginkább:

- közegészségügy,

- új munkahelyek teremtése,

- Európa jövője

- és a társadalmi kirekesztettség.

„Papp Dániel, A magyar emberek nevében felszólítom, hogy a magyar adófizetők pénzéből működő közmédia vezetőjeként fejezze be a hazudozást, a hírhamisítást, az uszítást és biztosítsa, hogy a közmédia tegyen eleget a jogszabályban foglalt tájékoztatási kötelezettségeinek.

Felszólítom, hogy a közmédia haladéktalanul kezdjen egyeztetést a pártok képviselőivel egy valódi politikai vita feltételekről és biztosítsa, hogy a magyar emberek tájékozódhassanak az általuk sorsdöntőnek ítélt kérdésekről. Felszólítom, hogy biztosítsa annak lehetőségét, hogy a legnagyobb ellenzéki párt listavezetőjeként élő adásban ismertethessem a TISZA párt programját a magyar emberekkel és hogy reagálhassak a közmédia által terjesztett aljas, hazug rágalmakra és uszításokra.”

- áll Magyar Péter bejegyzésében.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Két repülőgép nem tudott leszállni kedd este Budapesten a brutális vihar miatt
Jelenleg a repülőtér működése folyamatos, azonban a földi kiszolgálás a villámlás és a heves zivatar miatt kedd este lelassult. Egy Berlinből és egy Stuttgartból Budapestre tartó gép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Link másolása

A Telex szúrta ki, hogy a Berlinből és Stuttgartból Budapestre tartó gép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és más városokban landoltak.

Azt is hozzátették, hogy jelenleg a repülőtér működése folyamatos, azonban a földi kiszolgálás a villámlás és a heves zivatar miatt kedd este lelassult.

“Kérjük utasaink türelmét és megértését!”

– ez volt olvasható a reptér honlapján egy felugró üzenetben.

A szerdai járatok közül egy berlini járatot töröltek a reptér honlapja szerint.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Nagy esők lesznek szerdán is, de van remény napsütésre
A nyugatias szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21-28 fok között alakul, estére 14-19 fok közé hűl le a levegő.

Link másolása

Továbbra is marad a csapadékos, viharos időjárástól, de mától egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet és süt ki a nap - írta meg a met.hu.

A szerdai időjárás Budapesten többnyire felhős lesz, és kora délutánig előfordulhatnak záporok, zivatarok. Később felszakadozik a felhőzet, és több órára kisüt a nap, valamint a csapadékhajlam is csökken. Napközben élénk, olykor erős lesz a nyugatias szél. A hőmérséklet délután 24-25, késő este 17 fok körül lesz.

Az ország többi részén is felszakadozik a felhőzet, s a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés lesz. Többfelé lesz zápor, zivatar, különösen az északkeleti tájakon, valamint a Nyugat-Dunántúlon.

A nyugatias szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21-28 fok között alakul, estére 14-19 fok közé hűl le a levegő.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Audi terepjáróval ment lángosozni Völner Pál
Az Audi Q5-ös, amivel érkezett, legalább 18,5 millióba kerül. Korábban arra panaszkodott, hogy az autóit is lefoglalták a hatósági vagyonzár miatt.

Link másolása

A 24.hu olvasója kapta lencsevégre Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt, ahogy családjával lángosozni érkezett Dunaalmáson.

A fotó érdekessége, hogy Völner, aki korábban arra panaszkodott, hogy családja autóját is lefoglalták a hatósági vagyonzár miatt, egy Audi Q5-ös városi terepjáróval érkezett a lángosozóhoz.

Ajánljuk