HÍREK
A Rovatból

Napos, hideg szerda, mindenféle csapadék csütörtökön

Pénteken pedig már jelentősen megenyhülhet az idő, 8 és 19 fok közé melegedhet a levegő.
Fotó: Kiefer Béla - szmo.hu
2023. november 28.



Szerdán nyugat felől tisztul az ég, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de keleten, északkeleten még előfordulhat kisebb havazás, hózápor. Az északnyugati szél kezdetben több helyen élénk, erős lesz, majd délután mérséklődik a légmozgás. Hajnalban -7, +1, napközben -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet - írja az Időkép

Csütörtökön ismét többfelé lehet csapadék: északon, északkeleten hó, havas eső, helyenként ónos eső, máshol eső. Átmeneti enyhülés kezdődik, a délies szél délen és eleinte a Dunántúlon élénk lehet. Délután -3, +8 fok várható, délen lesz enyhe, északon, északkeleten fagyos az idő.

Pénteken folytatódik az csapadékos idő, több helyen kiadós csapadékmennyiség zúdulhat le. Az ország nagy részén eső várható, de északon, északnyugaton havas eső, hó, néhol ónos eső is hullhat. Délen, délkeleten a délnyugati, a Dunántúlon az északias szél lehet élénk, erős. Az ország déli-délkeleti felén jelentősen megenyhülhet az idő, 8 és 19 fok közé melegedhet a levegő, északi-északnyugati felén mindössze 1-7 fok várható.

A szombati nap időjárása jelentős bizonytalansággal terhelt. A jelenlegi számítások szerint eleinte többfelé lehet csapadék, az esőt nyugat felől egyre többfelé havas eső, havazás válthatja, ám ezzel párhuzamosan napközben szűnni kezdhet a csapadék, délután nyugat felől a felhőzet is felszakadozhat. Az északnyugati szél egyre többfelé feltámadhat, a Dunántúlon erős, viharos lökések kísérhetik. A maximumok ezen a napon már csak -1 és +6 fok között alakulhatnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Itt követheted élőben Magyar Péter tüntetését a Hősök terén
A TISZA Párt politikusa az önkormányzati és EP-választás előtt egy méltó kampányzáró eseményre hívta híveit.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 08.



Magyar Péter a Hősök terére hívta híveit június 8-ra, mint írták: az igazság és a változás nevében! "Zárjuk együtt méltó módon az európai parlamenti kampányt, olyan átütő erővel, amilyenre a rendszerváltás óta nem volt példa" - áll a felhívásukban. A tér és a környék is megtelt.

VIDEÓ: Közvetítés Magyar Péter tüntetéséről

A Youtube-on pedig itt látható:

A tüntetés a Queen együttes budapesti koncertjének egy részlezével kezdődött, melyen Freddie Mercury a Tavaszi szél vízet áraszt dalt énekelte.

Péter Petra, a Manna FM műsorvezetője köszöntötte a tüntetőket: „Gyönyörűek vagytok. Soha nem láttam még ilyen szépet!” „Ti vagytok a hősök!” - mondta.

Majd a hónapokig kórházban fekvő Jordán Tamás lépett a színpadra, aki Platón Szókratész védőbeszédéből mondott el egy részletet. „Hatvan éve állok rendszeresen színpadra, de én még ekkora közönséget soha nem láttam” – mondta a színész. A végén pedig azt kérte e tömegtől, hogy mondják el egütt: „Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat!”

Utána Csézi énekelt egy dalt, a Itthon a legjobb / Ez az otthonunk címűt.

Őt pedig Nagy Ervin követte. Szerinte akár még kitüntetést is kaphatna, ha rettegő gyerekek gyűrűjében beszélne a háborúról egy nemzeti giccsparádén. A színész elmondta, hogy a TISZA Párt támogatja a hazai művészeket, azt ígérte, hogy a TISZA majd működtetni fog, de nem tulajdonol a kultúrában. Lefolytatják majd a közmédiában a népi és urbánus vitát, és az árkokat "kiöntik betonnal", hogy senki nem tudja megosztani őket. A népi kultúra adja a zamatát, az urbánis pedig egyetemes horizontra emeli a magyar kultúrát. Felújítják a művelődési házakat, és újra megtöltik a vidéki kultúrtereket. A fiataloknak alternatívát kínálnak a digitális sivatag helyett. Megerősítik a népművelő szakokat, hogy mindenhol - a Kárpát-medencében - élvezhessék az emberek a kultúrát. (Közben a tömeg kiabálni kezdett, hogy orvost, a színész pedig a színpadról kért segítséget.) Majd egy személyes történetet osztott meg: Töröcsik Marit, akinek életcélja volt az új Nemzeti Színház. Nagynak meghatalmazó élménye volt a vele való talákozás. A színésznő kedvenc folyója a Tisza volt - árulta el.

Fél 5-kor színpadra lépett Magyar Péter, aki műsoron kívül kért szót. "Ez a 200-ik rendezvényünk" - mondta. Az útjukon sok tanácsot kaptak, előfordult, hogy régi fideszes, jobboldaliak adták át neki tagkártyájukat. De van egy különleges személy, akivel Kapuváron találkozott, egy vegyészmérnökkel, aki egy No war táblával érkezett, aki elment a szombathelyi rendezvényükre, majd most újra eljött: ő Lendvai Józsi bácsi, akit felhívott a színpadra is.

Ady Endre, a Mindegy átka című versét mondta el Rusznák András színművész.

Rost Andrea pedig Dvorzak: Újvilág-szimfóniából énekelt. Azt mondta, hogy fantasztikus élmény számára a mai nap, és egy olyan dalt hozott, amely a békéről szól. "Békét akarunk" - skandálta a tömeg.

"Tisztelet és szabadság" - mondta Tarr Zoltán református lelkész, a ISZA Párt EP-listájának harmadik jelöltje. Szerinte azért vannak most ilyen sokan a Hősök terén, mert reménység, bizakodás van bennük, bíznak benne, hogy változás lesz. „Ugye nem félünk?” – tette fel a kérdést, a tömeg pedig skandálni kezdett: „Nem félünk!” Elmondta, hogy felszabadultságot érezni a szomorú, feszült és másokat kizáró kiállásokkal szemben. A TISZA Párt szimpatizánsainak pedig fontos, hogy kiálljanak egymásért. Mikor jelezték, hogy újabb résztvevő lett rosszul, „Orvost a kórházakba és orvost a Műcsarnok elé!” – kiáltotta. A haza vagy haladás szlogenje most a haza és haladásra cserélhető - tette hozzá. „Ennek a reménységében vagyunk együtt, ezért örülünk, hogy árad a Tisza". Végül azt mondta: „Ti vagytok a hősök!” Azt kérte mindenkitől, hogy vasárnap szavazzanak a TISZA Párt EP-listájára.

Majd Bálint András érkezett, aki József Attila: Levegőt című versét szavalta, és Rost Andrea egy Puccini áriát énekelt el.

Bujdosó Andrea, a TISZA Párt EP-képviselőjelöltje elmondta, hogy nőként és édesanyaként áll itt. Húsz éve csatlakoztunk a EU-hoz, bízva benne, hogy jólétben, szabad és demokratikus országban élhetünk, amit átadhatunk a következő generációknak. Bíztak abban, hogy valódi támogatást kapnak a rászorulók. A politikus szolgálják az embeket, a környezet nagy kincs, és a nők egyenlő lehetőségeket kapnak.

Fél 4-kor lépett színpadra Magyar Péter, aki elmobdta: négy hónap telt el, de azóta "feltámadott a tenger, a népek tengere".

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Fotókon mutatjuk, hogy mekkora a tömeg Magyar Péter tüntetésén a Hősök terén
A TISZA Párt politikusa méltó kampányzáró eseményre hívta híveit. Sokan érkeztek, zászkókkal, feliratokkal.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 08.



Megkezdődött Magyar Péter tüntetése a Hősök terén. Sokan érkeztek a kampányzáró eseményre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Fotók: Már gyülekeznek az emberek a Hősök terén Magyar Péter tüntetésére
2 órától kezdődik majd a program, sokan azonban már most ott vannak a téren. Magyar korábban azt kérte a résztvevőktől, hogy a hőség miatt figyeljenek egymásra.


Már gyülekeznek a résztvevők a Hősök terén Magyar Péter kampányzáró rendezvényére. Sokan magyar zászlókkal várakoznak a téren, ahol már felállították a színpadot és a hangtecnikát is.

Magyar szombat délelőtt több fontos információt is megosztott a Facebook-oldalán a megmozdulással kapcsolatban. Mint írta, a nagy meleg miatt különösen fontos, hogy a demonstráció résztvevői figyeljenek egymásra.

A Tisza Párt alelnöke azt javasolja, hogy mindenki hozzon magával egy üveg fagyasztott vizet a Hősök terére.

Azt is hozzátette, hogy a tüntetés szervezői a vízfelvevő helyeket kék, az egészségügyi pontokat pedig piros lufikkal jelölik a helyszínen.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter félrevezeti a szavazókat, állítja egy matematikus
Csóka Endre szerint téves a Tisza Párt alelnökének az az állítása, hogy a kieső kis pártokra leadott szavazatok a Fideszt támogatják az EP-választáson.


Csóka Endre, a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet tudományos főmunkatársa a Telexen kifejtette, miért téves az az állítás, hogy a kieső kis pártokra leadott szavazatok a Fideszt támogatják az EP-választáson. Ez a vélekedés Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listájának vezetője által terjedt el, aki szerint a mandátumot nem eredményező szavazatokat a bejutó pártok között osztják szét arányosan.

Magyar Péter a Facebook-oldalán és egy YouTube-videóban is azt állította, hogy csak három pártnak van esélye mandátumot szerezni az európai parlamenti választáson: a Fidesz-KDNP-nek, a Tisza Pártnak és a DK-MSZP-Párbeszéd tömörülésnek. Ezért aztán arra buzdította a választókat, hogy ha valódi rendszerváltást akarnak, szavazzanak a Tisza Pártra, és ne a kis pártokra, amelyek nem érik el az 5 százalékos küszöböt.

Csóka Endre a Telexen megjelent írásában cáfolta Magyar Péter állításait, melyek szerinte félrevezetőek.

Hozzátette: a szakértői konszenzus szerint hat pártnak van reális esélye EP-mandátumra: a Fidesz-KDNP-nek, a Tisza Pártnak, a DK-MSZP-Párbeszédnek, a Kétfarkú Kutya Pártnak, a Mi Hazánknak és a Momentumnak. A matematikus azt írta, a kieső kis pártokra leadott szavazatok valóban elvesznek a mandátumok kiosztása szempontjából, de ezek nem adódnak hozzá a Fidesz mandátumaihoz.

Csóka levezetése szerint egy 6-7 százalék környékére becsülhető pártra adott szavazat érheti a legtöbbet a kormánypárttal szemben, mivel nekik van a legnagyobb esélyük arra, hogy mandátumot szerezzenek, és esetleg a Fidesztől vegyenek el egy mandátumot.

A matematikus hozzátette, a pártok támogatottságát nem ismerjük biztosan, ami azt jelenti, hogy sem egy 4 százalékra, sem pedig egy 6 százalékra becsült párt esetében nem tudjuk biztosan, hogy elérik-e majd az 5 százalékos küszöböt.

Csóka Endre összegzésként az írta, a kis pártokra leadott szavazatok nem feltétlenül a Fideszt támogatják, és a választók számára fontos, hogy átgondolják döntésüket a választási szavazatok maximális hatékonysága érdekében.


Link másolása
KÖVESS MINKET: