HÍREK
A Rovatból

„Nagyon stresszes volt” – először mesélték el a Házon kívül riporterei, hogy készült a K. Endrét lebuktató rejtett kamerás felvétel

„Azért volt fontos nekünk, hogy ott legyünk ezen a beszélgetésen, hogy lássák az emberek, ki az a K. Endre. Ki az az ember, aki elnöki kegyelmet kapott. Ki az az ember, aki miatt lemondott a posztjáról egy köztársasági elnök Magyarországon”.


Moskovics Judit és Boros Krisztina a Fókuszban mesélték el, hogyan készült el a Házon kívül hatalmas port kavaró K. Endrét lebuktató, rejtett kamerás riportja. Ebben a férfi a bicskei gyermekotthon igazgatójának áldozatát próbálta rávenni, hogy változtassa meg a vallomását.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Házon kívül exkluzív riportjából kiderült, a Novák Katalin lemondását okozó kegyelmi ügy főszereplője hamis vallomásra akarta rávenni a bicskei gyermekotthon egyik molesztált áldozatát. Azt a fiút, akinek a vallomása néhány évvel ezelőtt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekotthon volt igazgatóhelyettese börtönbe kerüljön. Egy februári napon pedig egy budapesti parkba beszéltek meg egy újabb találkozót. Itt K. Endre és a fiú egy padra ültek le beszélgetni, ahol a volt igazgatóhelyettes újra az ártatlanságát hangoztatta. "Azt mondta, hogy hangsúlyozottabban lehetne esetleg mondani, hogy nem történt semmi olyan, hogy nem írattam én alá veled semmit, nem vettem elő papírt, amit alá kellett volna írni" - ámm a fiú ellenállt. „Jó, de én most már ezt nem akarom, hogy módosítani, minden, én mondom, minden tőlem telhetőt megtettem, Endre bácsi" - mondta.

Az RTL Házon kívül című műsora után a készítők elmesélték a hatalmas port kavaró riport hátterét és annak nem mindennapi előkészületeit.

Moskovics Judit elmondta:

"A kapcsolatrendszeremen keresztül érkezett ez az információ, úgy tudtam meg, hogy K. Endre megkereste az egyik áldozatot és arra akarta rávenni és rá is vette, hogy mondjon fel neki három videót az ő ártatlanságára. Azt a fiatalembert kereste meg, akit annak idején ő bűnsegédként kényszerített arra, hogy változtassa meg az igazgatóra tett vallomását".

Ekkor kiderült az is, hogy egy újabb találkozót is megbeszéltek. "K. Endre kért egy újabb találkozót ettől a fiútól, és azt gondoltuk, hogy ezen a találkozón ott kell lennünk" - mondta Boros Krisztina.

Az előkészületekre nem volt sok idő, de megtettek mindent, speciális technikákat használtak, olyan megoldásokkal, amiket korábban még nem.

"Nagyon stresszes volt, hogy összejöjjön, meglegyen hangban, képben, ne legyen semmi baj, minden egyben legyen, mindenki ott legyen"

– árulta el Boros Krisztina.

A találkozó végül összejött, ahol K. Endre maga támasztotta alá és hitelesítette a fiú korábbi állításait arról, hogy a férfi vetetett fel vele az ártatlansága bizonyításához a videókat.

"Azért volt fontos nekünk, hogy ott legyünk ezen a beszélgetésen, hogy lássák az emberek, ki az a K. Endre. Ki az az ember, aki elnöki kegyelmet kapott. Ki az az ember, aki miatt lemondott a posztjáról egy köztársasági elnök Magyarországon, aki miatt visszavonult a közélettől egy volt igazságügy miniszter és akinek az ügyében még mindig titkolóznak"

– magyarázta Boros Krisztina.

VIDEÓ: A Fókusz beszámolója

Forrás: RTL.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Orbán Viktor ma bevallotta, hogy végig hazudott a kormány a kampány során
A tiszás politikusnak az is feltűnt, hogy szélsebesen eltűntek az utcákról a Fidesz háborúellenes plakátjai.


Magyar Péter a NATO főtitkár szerdai, budapesti látogatása után arról posztolt, hogy szerinte Orbán Viktor és Jens Stoltenberg közös sajtótájékoztatóján eljött az igazság pillanata.

„Ma bebizonyosodott, amit eddig is tudtunk. A NATO főtitkárával tartott mai sajtótájékoztatón Orbán Viktor bevallotta, hogy végig hazudott a kormány a kampány során, amikor azt állította, hogy a NATO be akar lépni az ukrán-orosz háborúba. Jens Stoltenberg főtitkár mellett már nem mert olyan bátran hazudozni a magyar miniszterelnök, mint a magyar embereknek a kampányban.”

A Tisza Párt alelnöke ezután egy kérdést is intézett bejegyzésében Orbán Viktorhoz:

„Miniszterelnök Úr, Miért hazudoztak a magyar embereknek hónapokon át?”

Magyar megjegyzi, hogy érdekes módon már a háborúellenes plakátok is eltűntek az utcákról.

„Észrevették, hogy a szavazás napja óta már le is került a háborús narratíva napirendről? Már a plakátok is eltűntek, mint a déli határkerítésnél a migránsok az utóbbi hónapokban.”

„Stop propaganda!” - zárja a bejegyzést a politikus.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Megjelent a 2024/2025-ös tanév rendje, ilyen hosszúak lesznek a tanítási szünetek
Nagyjából 180 napot kell majd iskolába járniuk a diákoknak. A téli szünet december 20-án, a nyári szünet pedig június 21-én kezdődik majd a következő tanévben.


Megjelent a Belügyminisztérium rendelettervezete a 2024/2025-ös tanév rendjéről, vette észre az rtl.hu.

Ezek szerint a tanítási év első tanítási napja 2024. szeptember 2. (hétfő) lesz. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. október 25. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2024. november 4. (hétfő).

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. december 20. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2025. január 6. (hétfő) lesz. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2025. április 16. (szerda), míg a szünet utáni első tanítási nap 2025. április 28. (hétfő) lesz.

A nyári szünet 2025. június 21-én kezdődik és augusztus 31-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap június 20. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2025. szeptember 2. (hétfő) lesz.

A végzős középiskolásoknak az utolsó tanítási nap a középfokú iskolákban 2025. április 30. (szerda), míg a két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolákban 2025. május 30. (péntek) lesz.

A tanítási napok száma oktatási intézménytípusonként változik. A legtöbb intézményben, kivéve a gimnáziumokat, szakgimnáziumokat és szakiskolákat, az éves tanítási napok száma 183. A nappali oktatás rendje szerint működő szakgimnáziumokban a tanítási napok száma 179 lesz, míg a gimnáziumokban és szakiskolákban 180 tanítási napot tartanak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Politikai válság: megbukhat a kormány, a kancellár napjai meg vannak számlálva Németországban?
Olaf Scholz népszerűsége mélyponton van, kormánya belső viszályokkal küzd, és a modern német történelem legnépszerűtlenebb kormányaként emlegetik. Az előrehozott választások követelése várhatóan erősödni fog az őszi tartományi választások után.


Nem az a kérdés, hogy Olaf Scholz kormánya hivatalban marad-e azután, hogy az EP-választásokon a szociáldemokraták (SPD) több mint egy évszázada nem látott gyenge eredményt értek el, hanem az, hogy meddig, írja a Politico elemzése alapján az rtl.hu. Scholzot az este „legnagyobb vesztesének” nevezte a lap, mivel a német kancellár pártja csak a harmadik helyet szerezte meg a második legtöbb szavazatot begyűjtő szélsőjobboldali AfD mögött, és Scholz a választás estéjén „eltűnt” a nyilvánosság elől.

A Politico rámutatott, hogy Scholz kormánya belső viszályokkal küzd, és a modern német történelem legnépszerűtlenebb kormányaként emlegetik. A kancellár népszerűsége mélyponton van, a németek 70 százaléka elégedetlen a munkájával.

A szabaddemokraták (FDP), a zöldek és az SPD nem tudnak megegyezni a költségvetésről, és nem valószínű, hogy a nyári szünet előtt sikerrel zárulnak a tárgyalások.

Az FDP-nek jó oka lenne kilépni a koalícióból, ha nem sikerül megegyezni a költségvetésről, amit az SPD és a zöldek EP-választási szereplése is elősegíthet. Ugyanakkor a német rendszerben „szinte lehetetlen megszüntetni” a kormányokat.

A parlament leválthatja a kancellárt, de 48 órán belül új kancellárt kell választania, vagy a kancellár kezdeményezhet bizalmatlansági szavazást, de még akkor sem biztos, hogy új választást tartanának, mert az elnök a 2021-es választásokon második helyezett CDU-t kérné fel kormányalakításra.

A Politico szerint az előrehozott választásokat sürgető hangok csak erősödni fognak szeptemberben, amikor a keleti tartományokban tartott három állami választás várhatóan az AfD győzelmével ér véget. Ez tovább növeli annak valószínűségét, hogy Scholz kancellári napjai meg vannak számlálva.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Karácsony Gergelyt is lehúzták egy kőbányai szavazólapról
Több hibás szavazólapot már sem az átadáskor, sem a számlálás során nem találtak. A hibás szavazólapról fotó is készült.


Nemcsak Szentkirályi Alexandra, hanem Karácsony Gergely neve is áthúzva szerepelt egy szavazólapon, írja a Telex. A lap egyik olvasója le is fotózta a kőbányai szavazókörben kapott papírt.

Szabó Krisztián, a helyi választási iroda vezetője a Telexnek elmondta, hogy az érintett 25. számú szavazókör szavazatszámláló bizottsága (SZSZB) nem jelentette a problémát. A lap megkeresése után azonban az SZSZB elnökétől és a jegyzőkönyv-vezetőjétől kért tájékoztatásból kiderült, hogy

egy választópolgár valóban visszaadta a főpolgármesteri szavazólapot, melyen két jelölt nevét is áthúzták.

A szavazólapok átadásakor és lebélyegzésekor az SZSZB elnöke és tagjai nem észlelték a hibát. A választópolgárok számára kötegekben előkészített szavazólapok közül a legfelsőt adták át, és nem tűnt fel nekik a kettős áthúzás.

Miután a választó visszaadta a hibás szavazólapot, az SZSZB úgy döntött, hogy rontott szavazólapként kezeli azt, és egy új, megfelelő szavazólapot adott át. További hibás szavazólapot sem az átadáskor, sem a számlálás során nem találtak, és más szavazókörökből sem érkezett hasonló bejelentés a kőbányai választási szervekhez.

Az eset kivizsgálása során nem sikerült megállapítani, hogyan történt a kettős áthúzás, így a helyi választási iroda további lépéseket nem tud tenni az ügyben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk