HÍREK
A Rovatból

Vásárolni, dolgozni és sétálni is ki lehet menni a lakásból - itt vannak a kijárási korlátozás szabályai

Orbán Viktor pénteken reggel jelentette be, hogy kijárási korlátozást vezetnek be egész Magyarország területén szombattól két hétig. A lakást pedig csak alapos indokkal lehet elhagyni. Mutatjuk, melyek ezek.

Link másolása

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában bejelentette,

kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között.

A kormányrendelet megjelent Orbán Viktor Facebook-oldalán is.

"A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor"

- áll a dokumentumban.

Alapos indoknak a következő listában felsoroltak számítanak a rendelet szerint:

• a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint 
az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben (különösen 
a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletben) történő vásárlás,

• napközbeni kiscsoportos felügyelet okán a kiskorú gyermek kísérése,

• az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele, beleértve a gyógyító tevékenységen túl a testi és a lelki 
egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat (különösen pszichoterápiás ellátás, 
fizioterápiás kezelés, gyógytorna),

• az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés az 5. § szerint, (tehát egyedül, vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább 1,5 méter távolságot tartva)

• a házasságkötés és a temetés szűk családi körben,

• a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletben (a továbbiakban: élelmiszerüzlet) történő vásárlás,

• a napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb (illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi 
árut és a higiéniai papírterméket árusító) üzletben (a továbbiakban együtt: drogéria) történő vásárlás,



Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
„A göbbelsi, rogáni propaganda szintet lépett” – Magyar Péter barátnőjének anyját támadja a kormánypárti sajtó
Magyar feljelentést tesz és kártérítési pert indít. Hétfőn a Metropolban jelent meg lejárató cikk a politikus barátnőjének anyjáról.

Link másolása

„Ma a göbbelsi, rogáni propaganda ismét szintet lépett” – írja közösségi oldalán Magyar Péter. Ezzel folytatja:

„Aljas a és a magánélet legmélyebb részeit sem tisztelő, aljas lejárató cikket jelentetett meg a barátnőm édesanyjáról, aki egyébként semmilyen pozícióval nem rendelkezik a TISZA Pártban”.

Magyar barátnőjének anyjáról a Metropol egy hétfői cikkben azt állítja, 4 évet ült fegyházban, amiért egy piramisjáték résztvevőjeként 1200 embert károsított meg. A lap szerint a nő jelenleg „Magyar Péter gazdasági vezetője”. Magyar ehhez azt teszi hozzá:

„A hazug cikkek miatt természetesen feljelentést teszünk és kártérítési pert indítunk. A hölgy, akit az aljas propagandisták meghurcolnak nem közszereplő. Annyit tudok elmondani róla, hogy büszke édesanya, akinek van 3 gyermeke, akik közül az egyik világbajnok vízilabdázó, aki épp most készül a párizsi olimpiára.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter és Varga Judit csak a gyerekeik miatt állnak szóba egymással
A Tisza Párt alelnökének most igen sűrű a programja. Az országjárása alatt csak hétvégente tud találkozni a fiaival, akikre hétköznapokon Varga Judit vigyáz.

Link másolása

Csak hétvégente tud megfelelő időt tölteni a gyerekeivel az országot járó Magyar Péter - írja a Blikk. A politikus a lapnak azt mondta, hogy hétköznapokon a volt felesége, Varga Judit vigyáz a tíz-, tizenkét és tizenhat éves fiúkra.

A Tisza Párt alelnökének célja, hogy a június 9-i választásokig bejárja Magyarország megyéit. A programja igen sűrű, a különböző események kitöltik az idejét, így most kevesebb időt tud a gyerekeivel tölteni.

„Hétköznap leginkább telefonon beszélünk, sajnos, ez most egy ilyen periódus. Sokat vagyok úton”

- mondta Magyar Péter. A tavaly márciusi válásuk óta heti váltásban nevelték a gyerekeket Varga Judittal. Ezt viszont most felülírta a kampány.

„Alaphelyzetben szinte minden nap találkozom a gyerekekkel, ám az országjárás óta csak hétvégente van erre lehetőség. Ám ilyenkor igyekszem minél több időt velük tölteni.”

Hétköznapokon Varga Judit neveli a gyerekeket, a két szülő beszélgetései pedig kizárólag a gyerekekre koncentrálódnak.

„Nem szoktam politikáról beszélgetni a gyerekekkel. A két kisebbik fiam még túl fiatal ahhoz, hogy a politika szóba kerüljön, inkább a hétköznapi történésekről, a focimeccsekről beszélgetünk. A legnagyobb fiammal érinthetnénk komolyabb témákat, de vele most – úgy érzem – nem állunk egy politikai táborban” - mondta Magyar a Blikknek. Szerinte néhány év múlva megtalálhatják majd a közös hangot a fiával, illetve neki is elmondta, mindent, amit most a politikában tesz, azt érte is teszi.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Putyin menesztette a védelmi miniszterét, Szergej Sojgut, megvan az utód is
A moszkvai védelmi tárcát eddig vezető Sojgu a biztonsági tanács titkári tisztségét kapta.

Link másolása

Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolta az orosz védelmi tárca élére Vlagyimir Putyin elnök - közölte vasárnap az orosz parlement felsőháza.

A moszkvai védelmi tárcát eddig irányító Szergej Sojgu a biztonsági tanács titkári tisztségét kapta - írja az MTI.

A külügyminisztérium élére Putyin ismét Szergej Lavrovot jelölte.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Rács mögé került az Orbánnal is ujjat húzó szegedi politikus, trombitálással próbálta megzavarni a kínai elnök látogatását
Míg a kínai elnök gépe fel nem szállt, az időmet ismét egy 2X4 méteres cellában töltöttem - írta a Facebook-oldalán Szabó Bálint.

Link másolása

Trombitálással próbálta megzavarni a kínai elnök látogatását a tárgyalások helyszínén Szabó Bálint. A korábbi szegedi önkormányzati képviselőre ezért 150 ezer forint pénzbírságot szabott ki a rendőrség.

A Blikk azt írja, hogy Szabó a kínai elnök látogatása során több helyszínen is feltűnt, hogy tiltakozzon, és a trombitájával próbált minél közelebb kerülni a delegációhoz. A rendőrség szerint Szabó múlt pénteken a biztonsági kordonnal elzárt területen várakozott, ahonnan a felszólítás ellenére sem távozott.

Az egykori önkormányzati képviselő a Facebookon így számolt be az eseményekről:

„A kínai elnök három napos magyarországi látogatása alatt a kínai és a magyar rendőrség mindent megtett azért, hogy ellenvélemény sehol ne jelenjen meg nyilvánosan.

Az első két napon csupán hermetikus zárásokkal és titkosügynökök hadával operáltak, pénteken azonban szintet léptek: bilincs, rendőrautó, fogda, elzárás következett. Míg a kínai elnök gépe fel nem szállt, az időmet ismét egy 2X4 méteres cellában töltöttem.

Szabadulásom utáni első utam a belügyminiszterhez vezetett, aki vizsgálatot rendelt el az ügyben.”

Szabó Bálint most szegedi polgármester-jelöltként indul az Itt az Idő Egyesület színeiben, május 11-én vették nyilvántartásba. A szegedi politikustól nem állnak távol a mostani trombitás-perfomanszhához hasonló akciók, de leginkább arról ismert, hogy 2022-ben autóval vette üldözőbe Orbán Viktor konvoját az M5-ön.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk