HÍREK

„Mi loptuk el” – üzente a Carson Coma a ferencvárosi pad sorsáról

Baranyi Krisztina polgármester is kommentelt a zenekar tagjait egy szivárványos padon ülve ábrázoló kép alá, amelyről gyorsan kiderült, hogy az amerikai nagykövetség udvarán készült.

Link másolása

Ahogy arról beszámoltunk, pénteken elszállították a már-már legendássá vált ferencvárosi padot a Tompa utcából.

"Mi loptuk el”

- közölte vasárnap este Facebook-oldalán a Carson Coma, amely mellé egy képet mellékeltek, ahogy a zenekar tagjai egy szivárványos padon ülnek.

"Akkor jó helyen van"

- írta a poszt alá kommentben Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, aki saját oldalán is megosztotta a képet egy szivecskés emojival.

Az rtl.hu derítette ki, hogy a Carson Coma által megosztott pad valójában az amerikai nagykövetség udvarán található.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Sulyok Tamás elismerte, hogy MLM-szerű hálózatot működtetett, de jogszerűen nem okozott senkinek veszteséget
A hétfőn megválasztott köztársasági elnökhöz köthető boltokban aranyat, legót, sztereómagnót és italokat lehetett vásárolni német márkáért.

Link másolása

A HVG írta meg elsőként, hogy piramis-szerű kereskedelmi és marketinghálózatot működtetett a rendszerváltás idején Sulyok Tamás. A hétfőn megválasztott köztársasági elnök valutásboltjaiban aranyat, videókazettákat és legót is lehetett kapni. Előfordult olyan is, hogy az ügynökeik engedély nélkül árusítottak, így a pénzügyőrök bezárták a bazárt. Sulyok Tamás szerint a cége MLM-rendszerben működött, és jogszerűtlenül senkinek nem okozott kárt, derült ki az RTL Híradóból.

A Délmagyarország 1990-es cikke szerint a Selco Kft. egyedülálló értékesítési módszerrel reklámozta magát. Az ügyvezető elmondása szerint a cég piramis-szerűen épült fel, munkatársaik pedig bért nem, csak jutalékot kaptak.

Valutás boltjaik is voltak országszerte, ahol aranyat, legót, sztereómagnót és italokat lehetett vásárolni német márkáért. Problémájuk abból lett, amikor az aranyat nemcsak a boltokban, hanem ügynökökkel is elkezdték árusítani, engedély nélkül. A Veszprémi Napló írta meg 1992-ben, hogy a pénzügyőrök ezért bezáratták az aranybazárt.

A Fidesztől az RTL Híradó nem kapott választ arra, hogy Sulyok Tamás jelölése előtt tisztában voltak-e korábbi üzleti tevékenységével. Az Alkotmánybíróság sajtóosztálya azt írta, hogy a cég tevékenysége nem hasonlítható piramisjátékhoz, hanem a manapság is népszerű MLM-elven működött az értékesítési tevékenysége. Sulyok Tamásnak nincs tudomása arról, hogy a vállalkozás miatt bárkinek jogszerűtlenül vesztesége keletkezett volna.

Mint írták, abban az időben az ügyvédi és a vállalkozó tevékenység nem különült el élesen egymástól, Sulyok Tamás végül idő hiányában hagyott fel a vállalkozói tevékenysége nagy részével. Titanic Tanácsadó és Szolgáltató kft nevű cége azonban a HVG szerint alkotmánybíróvá választásakor még megvolt.

Az RTL Híradó riportját itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Kreml üzent Orbánnak: Oroszország nem jelent veszélyt azokra, akik nem ellenségesek vele
Dmitrij Peszkov szerint Oroszország sok mindenben nem ért egyet Orbán Viktorral.

Link másolása

Oroszország nem jelent veszélyt azokra államokra, amelyekből nem éri fenyegetés, Orbán Viktor magyar miniszterelnök ezzel kapcsolatos félelmei alaptalanok - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

„Messze nem mindenben értünk egyet Orbán úrral, Oroszország nem jelent semmilyen veszélyt - ellentétben azzal, amit most irigylésre méltó állandósággal ismételgetnek az Európai Unióban - egyetlen olyan államra sem, amely nem ellenséges Oroszországgal szemben, amely nem próbál meg ellen-Oroszországgá válni, tehát az ezzel kapcsolatos félelmek alaptalanok” - mondta Peszkov a magyar kormányfőnek azt a kijelentését kommentálva, miszerint Magyarország nem szeretne közös határt Oroszországgal.

Peszkov az MTI szerint hangsúlyozta, hogy Oroszország „a maga és gyermekei számára” igyekszik biztonságot nyújtani.

Orbán Viktor a keddi V4-csúcsot követően közölte: Magyarország szempontjából még van egy különleges tényező, mégpedig az, hogy Magyarország nem akar újra közös határt Oroszországgal, mert a múltból ezzel rossz tapasztalatai vannak.

„A magyar nemzetbiztonság egyik legfontosabb alapvetése az, hogy tőlünk keletre legyen egy olyan entitás, amely Oroszország és Magyarország között helyezkedik el. Ukrajnát tehát magyar nemzeti érdekek miatt is segítjük” - hangsúlyozta a kormányfő.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter információkat fog átadni az Integritás Hatóságnak
Varga Judit exférje újabb poszttal jelentkezett szerda este. Ebben azt írja, hogy a jövőben konkrét ügyek mentén folytatják az együttműködést a hatósággal.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. február 28.


Link másolása

Újabb poszttal jelentkezett szerda este Magyar Péter. A közéletből távozó Varga Judit igazságügyi miniszter exférje a bejegyzésben megköszönte a „konstruktív egyeztetést” Bíró Ferencnek, az Integritás Hatóság elnökének.

„Egyetértettünk abban, hogy a hatóságnak a mostaniaknál erősebb (nyomozati) jogkörökkel kellene rendelkeznie az uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos rendszerszintű visszaélések könnyebb felderítése és megakadályozása érdekében. A jövőben az együttműködést konkrét ügyek mentén, a rendelkezésemre álló információk átadásával folytatjuk” – írta Magyar a posztban.

Kitért Tényi Istvánra is, akinek megköszönte a feljelentéseket az interjúiban elhnagzottakkal kapcsolatban.

„Ha esetleg van hozzá bátorsága, akkor javaslom, hogy a jövőben ne rám kihegyezve és ne ismeretlen tettes ellen tegyen feljelentéseket, hanem a valódi felelősöket megnevezve, a valódi bűncselekmények miatt. Már persze, ha a jövőbeni bűncselekmények megakadályozása és nem a “problémákat” felvető állampolgárok hatósági vegzálása a célja” - tette hozzá Magyar Péter.

A teljes posztot itt lehet elolvasni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Karácsony: Drámai erővel jelezték a dokumentumok, hogy mi történik a bicskei gyermekotthonban
Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés annak a vizsgálóbizottságnak a felállítását, ami tisztázná, ki felel a történtekért. Szerdán elfogadták a családon belüli erőszak megelőzéséről és az áldozatok védelméről szóló stratégiát is, ami 2022 óta készült.

Link másolása

A Fővárosi Közgyűlés egyhangúan megszavazta a bicskei gyermekotthon ügyében felállítandó vizsgálóbizottság javaslatát – írja a Népszava. A bizottság elnöke Kiss László (DK), tagjai: Dódity Gabriella (Fidesz), Gajda Péter (MSZP) XIX. kerületi polgármester, Soproni Tamás (Momentum) VI. kerületi polgármester, valamint Wintermantel Zsolt (Fidesz) lesz.

Arról a vizsgálóbizottságról van szó, mely felállítását akkor jelentette be Karácsony Gergely, amikor elkészült a hivatal jelentése arról, hogyan nem derült ki az előző városvezetés alatt, hogy mi zajlik a bicskei gyermekotthonban, noha az önkormányzathoz is fordultak ott dolgozók. A jelentésben olyan megállapítások vannak Karácsony szerint, melyek kibontására van szükség, a vizsgálóbizottság ezt szolgálja. A főpolgármester úgy fogalmazott a szavazás előtt:

„A fővárosi önkormányzathoz 2011-ben benyújtott dokumentumok drámai erővel jelezték, hogy mi történik az intézményben, ennek ellenére a gyerekek semmilyen érdemi segítséget nem kaptak”.

Ezt követően a közgyűlés – bár a fideszes képviselők nemmel szavaztak – elfogadta a főváros családon belüli erőszak megelőzéséről és az áldozatok védelméről szóló stratégiát, amelyen 2022 óta dolgoznak. Kiss Ambrus adatokkal támasztotta alá ennek szükségességét: 2022-ben 135 kapcsolaton belüli erőszakot regisztráltak, 833 esetben kértek segítséget a gyermekvédelemtől. Ráadásul ezek csupán az ismertté vált esetek.

A stratégia három területre fókuszál: megelőzés, korai azonosítás és az áldozatok segítése. Kiss szerint a jelzőrendszer működésében most is vannak diszfunkcionális elemek, így létrehozzák a fővárosi áldozatvédelmi fórumot, ahová a kerületi önkormányzatok mellett az egyházi szereplőket, illetve civil szakembereket is meghívják tapasztalatok, információk cseréjére. Módszertani ajánlást dolgoznak ki a kényszerláthatás intézményének traumatizáló hatásának csökkentésére, illetve támogatnák a kortárs segítőket, mivel a családon belüli erőszak és kortárs bántalmazás között erős kapcsolat van. Ezenfelül közösségi tereket hoznak létre a bántalmazottaknak, illetve a jelenleg hetente alig 12 órában elérhető civilszervezeti segélyvonalakat kibővítenék.

Ezenfelül már másodszor ír ki pályázatot civil segítő szervezeteknek a Fővárosi Szolidaritási Alap, a kora gyermekkori intézmények számára pedig külön 300 millió forintos pályázati keretet nyitnak az UNICEF-fel közösen.


Link másolása
KÖVESS MINKET: