HÍREK
A Rovatból

Mi a teendőnk, ha megkaptuk az SMS-kódot az oltásunkról?

Minden infó egy helyen az új típusú időpontfoglalásról.

Link másolása

Szerdán mi is megírtuk, hogy 70 ezer ember a regisztráció után egy SMS-ben kapott kóddal foglalhat időpontot az oltására. Ez már része a kormány mostanában induló kampányának, amivel a vakcinák beadását akarják felpörgetni.

A kormányzat tájékoztató honlapjáról most kérdés-válasz formában megtudhatjuk azt is, pontosan mi a teendőnk azután, ha megkaptuk az SMS-kódot.

Ki jogosult most online időpontfoglalásra?

Az a regisztrált, aki április 21-én erről SMS értesítést kapott. (Összesen 70 ezer fő - Budapest, Pécs, Szeged, Debrecen városokban).

Meddig tud online időpontot foglalni?

Április 22. csütörtök 16 óráig.

Milyen oltási napokra tud időpontot foglalni?

Április 26. hétfő, 27. kedd, 28. szerda.

Milyen városokban található oltópontokra lehet időpontot foglalni?

Budapest, Pécs, Szeged, Debrecen (az orvostudományi egyetemek kórházainak oltópontjaira).

Milyen vakcinával történik az oltás?

Sinopharm vakcinával.

Az oltás második időpontja is ugyanott történik, ahol az első oltás?

Igen, a második oltás is csak ott történhet, ahol az első (a két oltás között 28 napos a különbség ennél a vakcinánál).

Lefoglaltam az időpontot. Utólag tudom módosítani?

Nem.

Nem találok megfelelő időpontot, nem tudok most elmenni a megadott időpontokban. Jogosult maradok az oltásra?

Igen.

Kaptam SMS-t, de mostanra már az oltást is megkaptam. Mit tegyek?

Nincs semmi teendője.

Kaptam SMS-t, de éppen aktív beteg vagyok. Mit tegyek?

Ha Ön jelenleg akut koronavírus-fertőzött vagy egyéb más lázas, akut betegsége van, akkor most nem oltható. Nincs semmi teendője. Jogosult marad az oltásra később is.

Várandós vagyok, de kaptam SMS-t. Mit tegyek?

Nincs semmi teendője. Önnek a Pfizer és a Moderna vakcina alkalmazható. Ebben az oltási akcióban nem tud részt venni.

Mit vigyek az oltásra?

TAJ-kártyát, személyi igazolványt és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Gáspár Győző lánya egy fideszes EP-késpviselő mellett dolgozik
A Blikk kiderítette, hogy Gáspár Evelin június 9-ig Járóka Lívia csapatának tagjaként dolgozik „folyamatos és rugalmas” munkában Brüsszelben.

Link másolása

Gáspár Evelin neve felkerült Járóka Lívia fideszes EP-képviselő asszisztensei közé – szúrta ki a Blikk. A lap információi szerint a Győzike-showból megismert fiatal nő a júniusi választásokig tartó parlamenti ciklus utolsó évében csatlakozhatott a politikus munkatársaihoz.

Az idén 30 éves Evelin a közösségi felületein egyébként nem tünteti fel az EP-ben végzett munkáját. Győzike lánya kifejezetten jó iskolákat végzett, gyerekkorában a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum növendéke volt nyelvi tagozaton, később pedig az International Business School Budapest diákjaként tanult.

A LinkedIn-profilja szerint nemzetközi tanulmányai részeként három évig járt a Luxembourgi Egyetemre. A lap kereste Járóka Líviát is, aki helyett a közvetlen parlamenti asszisztense válaszolt. Elmondása szerint a politikus személyes meghallgatás alapján választotta ki Evelint, a legfőbb érv az elmúlt években szerzett tapasztalatai és nyelvtudásai voltak. Gáspár Evelin sajtómegjelenéssel kapcsolatos feladatokat végez, munkakapcsolatuk pedig folyamatos és rugalmas – derült ki.

A Blikknek a Gáspár családból senki nem nyilatkozott, a család egyik jó ismerőse viszont a azt lapnak mondta: tudomása szerint Evelin nem Brüsszelben képzeli el a jövőjét. „Úgy tudom, Gáspár Evelin idén is forgat a Farm VIP című műsorával, a tervek szerint néhányszor kell csak kiutaznia az Európai Parlamentbe” – fogalmazott az informátor. Hozzátette: „A hivatalos oldalon a helyben dolgozó asszisztensek között tüntetik fel, de ezeket a szabályokat lazán kezeli az Európai Parlament, a képviselőket segítő apparátus tagjai a politikusok tevékenysége, egyedi elvárásai szerint dolgoznak.”

Járóka Lívia egyébként idén már nem indul az európai parlamenti képviselői helyért, korábban úgy nyilatkozott, hogy a jövőben az egyetemi-akadémiai életben folytatja szakmai pályafutását.

Ahogy arról korábban írtunk, Evelin édesapja, a Fidesz-szimpátiáját cseppet sem tagadó Gáspár Győző néhány hete Brüsszelben járt, ahol meglátogatta az Európai Parlament épületét is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter elárulta, miről beszél mostanában Varga Judittal, és a gyerekeivel való kapcsolatáról is mesélt
17 éves fia nagyon nehezen viseli az apja új szerepkörével járó terheket. Varga Judittal ugyanakkor annak interjúja óta is tartja a kapcsolatot, bár kommunikációjuk egy témára korlátozódott.

Link másolása

Kedden este 9 órától több mint egy órán keresztül élőzött a TikTokon Magyar Péter. A politikus baranyai országjárásáról jelentkezett be, többek között kedvenceiről mesélt, de rappeléssel és viccmeséléssel is szórakoztatta a közönséget.

Érkezett azonban kérdés volt feleségéről is. A TISZA Párt elnöke az utóbbi időben nem szívesen nyilatkozik Varga Juditról, amióta a volt igazságügyi miniszter Hajdú Péter műsorában súlyos, verbális és fizikai erőszakkal vádolta meg. Most azonban Magyar Péter válaszolt arra, hogy tartják-e a kapcsolatot. Mint mondta, az utóbbi időben a kommunikáció három fiukra korlátozódott.

„A gyerekekről szoktunk beszélni, másról mostanában nem”

– mondta el a politikába nemrég beszállt egykori állami cégvezető.

Más a gyerekeiről kérdezte a NER-t otthagyó friss politikust. Erről kicsit hosszabban is beszélt: 17 éves fiáról elmondta, hogy nem örül apja új szerepkörének.

„Nehezen emészti meg, amikor azt mondtam neki, hogy ezt érte is csinálom. [...] A két kisebb, 13 és 10 évesek, mindketten nagyon jó focisták, az MTK-ban játszanak. Annyira nem folynak bele, de érzékelik, hogy az apjuk élete most sűrűbb, de remélem, hamarosan többet lehetek velük”.

Azt a live alatt többször is megemlítette, hogy a körülötte kialakult helyzetben a legjobban az zavarja, hogy nem tud elég időt tölteni a gyerekeivel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Orbán Viktor titokban indította kampányát, ami Deutsch Tamás szerint értelmetlenebb, mint az alkoholmentes sör
A Fidesz EP-listavezetője szerint a titokban indított kampány értelmetlen, hisz nem tudja megszólítani azokat, akiknek szól.

Link másolása

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, Orbán Viktor zárt körben, titokban, kisszékre állva indította be a kampányát egy nemrég EU-s pénzből épült magtárban.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa az RTL Híradójának elmondta: a miniszterelnök szerinte azért bujkál, mert a Fidesz meggyengült az utóbbi időben.

Ennél sokkal érdekesebb volt azonban Deutsch Tamás véleménye. A Fidesz EP-listájának vezetője – aki szintén nem hirdette meg előre kampánynyitó eseményét – a titokban indított kampányokról azt mondta:

Kampányeseményt tartani nem nyilvánosan, az azt gondolom, még rosszabb, mint az alkoholmentes sör: értelmetlen. Hát hiszen a kampánynak az a lényege, hogy eljussunk azokhoz, akiket szeretnénk meggyőzni.

Az RTL Híradó teljes riportja

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter tüntetést hirdetett péntekre – nem kis célt fogalmazott meg
A politikus a bicskei gyerekotthonban történtek miatti felelősségre vonást szeretne, ezért a Belügyminisztérium elé szervezi demonstrációját.

Link másolása

Tüntetést szervez péntekre a Belügyminisztérium elé Magyar Péter – ezt a politikus pécsi országjárásán jelentette be.

A demonstráció célja, hogy Pintér Sándor lemondását és a kormány távozását követeljék az újabb gyerekotthonban kipattant botrány miatt.

Magyar bejelentette: átfogó gyermekvédelmi reformot hirdet, hogy ne történhessen meg még egyszer az, mint előzőleg a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban. Elmondta, a város felé jövet olvasta a hírt, hogy előzetes letartóztatásba helyezték egy fővárosi gyermekotthon munkatársát, miután többek ellen szexuális abúzust követett el.

Közölte: pénteken (április 26-án) a Belügyminisztérium budapesti épülete elé vár mindenkit 18 órára. Mint mondta:

„Elég volt, megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, amely kereszténynek hazudja magát, de két és fél hónap alatt arra nem volt képes, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól. Kitüntette a gyanúsítottat, kegyelmet adott az elítéltnek, és nem kért bocsánatot, hanem ehelyett álságos Alaptörvény-módosításokat ígérget, miközben újra és újra megtörténik a szörnyűség az intézetek négy fala között”.

via Magyar Hang


Link másolása
KÖVESS MINKET: