HÍREK
A Rovatból

Mégis ihatnak sört a katari vb-n a szurkolók, de csak három órával a meccsek kezdete előtt

Az alkohol szerepe az idei világbajnokságon azóta kérdéses, hogy Katar 2010-ben elnyerte a rendezési jogot.
Fotó: Ralphs_Fotos/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. szeptember 04.


Link másolása

Engedélyezték a szurkolóknak Katarban, hogy alkoholos sört vásároljanak a novemberben induló labdarúgó-világbajnokság mérkőzésein. Azt azonban kikötötték, hogy csak három órával a kezdés előtt és egy órával a befejezés után szabad sört fogyasztani, a meccs alatt nem – írja a CNN.

Idén először tartanak világbajnokságot olyan muzulmán országban, ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást, és ez egyedülálló kihívások elé állítja a szervezőket.

A Budweiser, a világbajnokság legnagyobb szponzora kizárólagos jogokkal rendelkezik a sör értékesítésére a VB-n. A sört az egyes stadionokat körülvevő, belépőjeggyel látogatható területeken belül szolgálják fel, nem a stadion lelátóin vagy csarnokában – állítja egy forrás.

Ezenkívül a Budweiser minden nap 18:30 és 1:00 óra között szolgálhat fel sört Doha központjában, a FIFA fő szurkolói zónájában.

A sörre vonatkozó döntés már végleges, ám az még vita tárgyát képezi, hogy a szurkolóknak milyen árat kell fizetni egy sörért – mondta a forrás.

Az alkohol szerepe az idei világbajnokságon azóta kérdéses, hogy Katar 2010-ben elnyerte a rendezési jogot. Noha az állam nem olyan szigorú, mint a szomszédos Szaúd-Arábia, Katarban is tilos az alkoholfogyasztás a nyilvános helyeken.

Az ország jelenleg megköveteli, hogy a legtöbb üzlet és étterem bezárjon a pénteki ima idejére. A látogatók még a repülőtérről sem hozhatnak be alkoholt, és nem vásárolhatnak alkoholt az ország egyetlen italboltjában sem. Mindössze néhány tucat engedéllyel rendelkező szállodában és klubban ihatnak, ahol egy korsó sör 18 dollárba kerül.

„Szorosan együttműködünk a FIFA-val, amely tartja a kapcsolatot a katari hatóságokkal annak biztosítása érdekében, hogy a világbajnokság alatti tevékenységeket tiszteletteljesen, a helyi szabályoknak és előírásoknak megfelelően hajtsák végre” – írta e-mailben a Budweiser szóvivője.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Képeken a jeges mesevilággá változott Balaton
Ma is hideg éjszakára kell készülni, akár -15 fokra is lehűlhet a levegő.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, a tegnapi szélvihar a levegő lehűlését is magával hozta. Az éjszakai fagynak köszönhetően pedig a Balaton felszíne is bejegesedett.

Vasárnap

a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet zömmel -10, -5 fok között alakul, de a szélcsendes, derült tájakon a -15 fok sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -3, +2 fok között valószínű. Hétfőn már csak a keleti és nyugati megyékben élénkül meg a szél, kevésbé lesz felhős az ég, sok napsütés várható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Fejbe lőtték a halott ukrán katona koponyájával a kezében szónokló orosz zsoldost
Mangusev kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, az orosz Wagner-csoport vezetőjével. Lehet, hogy az akcióval neki akartak üzenni.

Link másolása

Ivor Mangusev tavaly augusztusban hívta harcba az orosz katonákat egy ukrán katona koponyájával a kezében.

Szombat hajnalban egy támadás során fejbelőtték a 36 éves Ivor Mangusevet, aki a Daily Mail cikke szerint a rettegett orosz Wagner-csoport vezetőjével is kapcsolatban állt.

A zsoldost fejlövéssel szállították kórházba szombaton Oroszország keleti régiójában, Luhanszk tartományban.

Az Oroszország-szakértő Mark Galeotti szerint Mangusev kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, az orosz Wagner-csoport vezetőjével. Galeotti szerint ez a fejlövés figyelmeztetés lehetett Prigozsin számára.

A Putyin-hívő Mangusev 2022 augusztusában arról híresült el, hogy a kezében egy Mariupolban lelőtt ukrán katona koponyájával a kezében szónokolt, és így uszította az oroszokat Ukrajna ellen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Leválthatja a védelmi minisztert, akár már a jövő héten cserélhet a poszton Zelenszkij
Már azt is lehet tudni, hogy ki lesz az utód. Olekszij Reznyikov helyére Kirill Budanov, a hírszerzés vezetője léphet az ukrán kormányban.

Link másolása

Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij egy vasárnapi sajtótájékoztatón reagált az ukrán védelmi miniszter, Olekszij Reznyikov a távozásáról szóló hírekre.

Az Ukrainskaja Pravda vasárnap megjelent cikkében már arról is írnak, hogy Reznyikov helyére Kirill Budanov, a hírszerzés vezetője léphet. Bár Reznyikov azt állítja, hogy ő nem tud arról, hogy távoznia kell, a Pravda úgy tudja, hogy már

jövő héten megtörténhet a védelmi miniszter leváltása.

A lap kormányközeli forrásai szerint abban egyetértés van, hogy Reznyikovnak a jövőben is a felsővezetésben kell maradnia, és felmerült az is, hogy az igazságügyi minisztérium élére kerülhet.

A miniszter távozásában szerepet játszhat az ukrán kormányban januárban kirobbant korrupciós botrány, erről itt írtunk részletesen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
„Lassan azt is fölélem, amit a temetésemre félreraktam” – sokaknak csak átmenetileg nyújt megoldást a februárban érkező dupla nyugdíj
A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem.

Link másolása

Három nappal korábban csenget a postás a februári nyugdíjjal. A 15 százalékkal megemelt összegnek a dupláját kapják az érintettek, most fizetik a 13. havi nyugdíjat is. A bankszámlákra pénteken érkezik az utalás. A nyugdíjas szervezetek szerint az emelés ellenére még mindig legalább 300 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem - hangzott el az RTL híradójában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: