HÍREK
A Rovatból

Meghosszabbítja a kormány a falusi csokot

2024 végéig lehet igényelni az akár 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatást a gyerekes családok részére.

Link másolása

Két évvel meghosszabbítja a kormány a falusi csokot, így 2024 végéig igényelhető lesz az akár 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatás a gyermeket nevelő családok részére - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Facebook-oldalán pénteken megjelent videóban.

Gyopáros Alpár elmondta:

2024. december 31-éig 2600 településen érhető el a meglévő ingatlanra vonatkozó felújítási és a bővítési lehetőség, és ugyanígy igényelhető az ingatlanvásárlást és a vásárolt ingatlan korszerűsítését segítő konstrukció.

A kormánybiztos felhívta a figyelmet arra, hogy módosult az érintett települések listája. Vannak községek, amelyek a jelentős mértékű lakosságszám-növekedés miatt lekerültek a listáról, de vannak új falusi csokos települések is. Mint mondta, érdemes az új lista alapján tájékozódni.

Elmondása szerint az állami segítség már egy gyermekkel is számottevő, három gyermekkel pedig akár tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást jelent, amelyhez az eddigi kamattámogatott hitel szintén elérhető a jövőben is.

Emellett továbbra is igényelhető az áfavisszatérítés lehetősége, amely akár ötmillió forinttal is segítheti a családokat.

A kormánybiztos elmondta, hogy az áfa-visszaigénylés független a gyermekvállalástól, azaz minden falusi csokos településen házfelújításon gondolkozó családnak segítséget jelent.

Gyopáros Alpár tájékoztatása szerint a falusi csokon keresztül eddig több mint 36 600 család vidéki otthonteremtéséhez járult hozzá a kormány, csaknem 200 milliárd forint értékben. Határozott szándék, hogy azon 1200 település jelenlegi köre, ahol az elmúlt három év alatt megállt a népességcsökkenés, tovább bővüljön - mondta a kormánybiztos.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Fotók: Ilyen volt a Magyar Péter-tüntetés, ahol a belügyminiszter és a miniszterelnök lemondását is követelték
A politikus szerint ma Magyarországnak olyan kormánya van, amely család- és gyerekbarátnak, kereszténynek, béke- és vidék-pártinak hazudja magát. Azonban ennek pont az ellenkezője igaz.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Tüntetést hívott össze Magyar Péter péntek estére a Belügyminisztérium elé, ahol a gyerekvédelemről, a pedofil-botrányról, a kormány hibáiról és a TISZA-párt terveiről is beszélt.

Az est képekben:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
A Mandiner szerint sikertelen volt Magyar Péter tüntetése, csak néhány százan voltak rajta
A portál rövid beszámolót közölt a demonstrációról, és kiemelte, hogy Magyar a beszédében bohócnak nevezett több kormánypárti politikust.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Magyar Péter péntek esti tüntetésére sokan érkeztek a Belügyminisztérium elé. Az ATV - helyszínről jelentkező - riportere is azt mondta, hogy rengetegen voltak a téren:

A Mandiner cikke szerint azonban:

"Hiába a bohócozás és a bezzegromániázás, kevesen voltak Magyar Péter tüntetésén".

A portál rövid beszámolóval jelentkezett a demonstrációról. Ebben azt írták: "Bevallásuk szerint valódi gyermekvédelmi reformért és Pintér Sándor lemondásáért demonstrálnak a mostani alkalommal. A tüntetésen Nagy Ervin színész és unokahúga, Szilágyi Kitti, a Civil Bázis elnökségi tagja, gyermekpedagógus óvónő is felszólalt". Beszédéből kiemelték, hogy szerinte a magyar kormány megbukott, és hogy „a kormány nem képes és nem is akarja megvédeni a gyermekeket, a kormány módszere a büntetés és az ellenőrzés, de ez nem egyenlő a gyermekvédelemmel”.

Magyar Péter beszédéből azt emelték ki, hogy "újfent beleállt a Fidesz frakcióvezetőjébe, Kocsis Mátéba. A frakcióvezető volt a gyermekvédelmi törvényjavaslat beterjesztője, őt egyszerűen bohócnak nevezte a Tisza párt elnöke".

Majd idézték a politikust, aki azt javasolta Orbán Viktornak, hogy „próbálják meg visszaelőzni Romániát, és érjék el hogy a magyar iskolákban, kórházakban legyen szappan, WC-papír és fertőtlenítőszer”.

Kitértek még arra, hogy a politikus többször használta a bohóc jelzőt, Kocsis mellett Menczer Tamásra és Deutsch Tamásra, azzal összefüggésben, hogy "szerintük Brüsszelből a baj jön".


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: csak a múlt héten két munkatársamat rúgták ki, akik ingyen segítenek a Tisza-pártban
Magyar szerint Orbán éppen a héten szónokolt Brüsszelben arról, hogy nálunk senkit sem érhet ilyen retorzió.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 27.


Link másolása

Magyar Péter tegnapi, a gyermekvédelem témakörében meghirdetett tüntetésén meglepő információt közölt. Mint kiderült, nemcsak Tarr Zoltán református lelkészt rúgták ki állami munkahelyéről, mer a politikus rendezvényén felszólalt, de a múlt héten Magyar további két munkatársát is hasonló retorzió érte.

Magyar emlékeztetett rá, hogy

Orbán éppen a héten szónokolt Brüsszelben arról, hogy nálunk senkit sem érhet ilyen retorzió.

Ellenpéldának hozta fel akkor Németországot, ahol a kormányfő szerint egy egyszerű melós egyik napról a másikra utcára kerülhet, ha a politikai véleményét teszi közzé a Facebookon.

A 24.hu kérdésére a demonstráció végén Magyar Péter még annyit elárult, hogy az egyik munkatársa kommunikációs szakember volt, a másik jogász. Kilátásba helyezte, hogy bíróságon szereznek érvényt igazuknak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter június 8-ra a rendszerváltás utáni legnagyobb tüntetést hirdette meg
A TISZA-párt politikusa Debrecenbe is ellátogat, május 5-én anyák napán. Mint mondta, kíváncsi rá, hogy még mindig fideszes város-e.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 26.


Link másolása

Magyar Péter péntek estére a Belügyminisztérium elé hirdetett tüntetést.

A TISZA-párt politikusa beszéde végén bejelentette, hogy az EP- és önkormányzati választások előtti napra, június 8-ra újabb demonstrációt hirdet.

Mint mondta, hétfőtől folytatja az országjárást, így május 5-én, anyák napján Debrecenbe is elmegy, hogy megnézze, valóban még mindig fideszes város-e.

Majd közölte, hogy

június 8-án, szombaton Budapesten tartják a legnagyobb rendszerváltás utáni demonstrációt, hogy beleremegjenek a Karmelita ablakai is

– mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET: