HÍREK

Meghalt Charlie Watts, a Rolling Stones dobosa

A zenész 80 éves korában hunyt el egy londoni kórházban.

Link másolása

80 éves korában meghalt Charlie Watts, a Rolling Stones dobosa - írja a BBC. A szomorú hírt a zenész szóvivője jelentette be egy közleményben. Ebből kiderül, hogy

Watts kedden egy londoni kórházban, békésen, családja körében hunyt el.

A közlemény azt is kiemeli, hogy a zenész szeretett férj, apa és nagyapa volt, amellett, hogy a generációja egyik legnagyszerűbb dobosaként tartják számon.

A Rolling Stones pár héttel ezelőtt jelentette be, hogy Watts nem tart velük az amerikai turnéjukra egészségi állapota miatt. A dobost 2004-ben torokrákkal kezelték, de abból a kezeléseknek köszönhetően meggyógyult.

Watts 1963 januárja óta volt a Rolling Stones dobosa, de más zenekarokkal is zenélt, majd önálló nagylemezeket is készített.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Hadházy Ákos Bécsben vett egy 30 négyzetméteres lakást, elmondta, miből
A képviselő tisztázta, hogy befektetésnek vásárolta a lakást, nem szándékozik elhagyni az országot.

Link másolása

Több változásról is beszámolt Hadházy Ákos friss vagyonnyilatkozatában. A legfontosabb az, hogy egy szekszárdi lakás és egy fácánkerti szőlő mellett már

felerészben tulajdonosa egy 30 négyzetméteres bécsi lakásnak is, amit tavaly vett meg.

A képviselő Facebook-oldalán azt írta: az ingatlant a korábbi háza eladásából, illetve hitelből vásárolta. Azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy 18 évig dolgozott állatorvosként.

Posztjában úgy fogalmazott: „A vagyonnyilatkozatok alapján úgy tűnik, mintha gazdagabb lennék a legtöbb képviselőnél… Úgy látszik, jobban megérte 18 évig állatorvosként dolgozni, mint a parlamentben ülni!”.

Tisztázta azt is, hogy a lakást befektetésnek vette, és nem szándékozik elhagyni az országot.

A politikus a mostani vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel nagy értékű ingóságot, így például autót sem, holott korábban több kocsija is volt, köztük egy Trabant kombi - mutat rá a 444.hu.

Bankok felé 16,1 milliós tartozása van, magánszemélyeknek pedig 3,9 millióval tartozik. A bevallásában azt is feltüntette, hogy 16,8 millió forint adományt kapott magánszemélyektől a választási kampányra, „az eskütételem törvénytelen akadályozásának időtartamára, majd a tiszteletdíjam törvénytelen visszatartása és a politikai munkám támogatására”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A reptéren hagyták a babájukat, mert nem akartak jegyet venni a gyereknek
Szerencsére odáig nem jutottak el a belga szülők, hogy a kicsi nélkül szálljanak fel a gépükre.

Link másolása

Megdöbbentő dolog történt az Ben-Gurion nemzetközi repülőtéren: egy belga pár a babájuk nélkül akart hazarepülni, mert nem voltak hajlandóak jegyet venni a kicsinek - számolt be róla a Jerusalem Post.

A szülők a Ryanair egyik gépével akartak Tel Avivból Brüsszelbe utazni, de a kisgyereküknek nem volt jegye.

Mivel nem akartak neki külön venni egyet, otthagyták őt a babakocsiban a becsekkoló pultnál, majd továbbmentek a biztonsági ellenőrzéshez, mintha mi se történt volna.

A repülőtér személyzete azonban észlelte a történteket, és rögtön riasztották a rendőröket, akik aztán kérdőre vonták a szülőket.

A Ryanair pultjánál mindenkit sokkolt a pár viselkedése.

„Még sosem tapasztaltunk ilyesmit. Nem hittük el, hogy ez megtörténhetett”

- mondta a menedzser.

Az izraeli repülőtéri hatóság szerint a szülők eleve késve érkeztek az 1-es Terminálhoz, ahol már zárva volt a becsekkolást intéző pult. Mivel nekik már volt jegyük, egyszerűen csak továbbmentek a biztonsági ellenőrzésre, a babájukat pedig egyszerűen otthagyták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor 14 millió forintot spórolt össze tavaly a feleségével együtt
Ez a miniszterelnök most leadott vagyonnyilatkozatából derült ki.

Link másolása

Orbán Viktornak évek óta nem volt megtakarítása az éves vagyonnyilatkozatai szerint, tavaly azonban félre tudott tenni, nem is kis összeget:

a friss vagyonnyilatkozata szerint 14 millió forint megtakarítása van a feleségével, Lévai Anikóval közös számláján.

A miniszterelnök továbbra is felerészben tulajdonosa a nejével közös 12. kerületi lakásuknak, ezen kívül egy felcsúti ház van a tulajdonában. Nagy értékű ingósága, autója és céges érdekeltsége sincs. Mivel a tavaly leadott vagyonnyilatkozata szerint az előző évben visszafizették Lévai Anikóval a 2002-ben felvett 20 millió forintos jelzáloghitelükből maradt 882 ezer forintos összeget, így tartozást sem vallott be a kormányfő.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Matolcsy György 250 milliós vagyonhoz jutott tavaly
Többek közt örökölt egy balatoni üdülőegységet és 118 milliárdért vett államkötvényt.

Link másolása

Komoly vagyonhoz jutott Matolcsy György a 2022-es évben. A most leadott vagyonnyilatkozata szerint

• örökölt egy 28 négyzetméteres üdülőegységet Csopakon,

• államkötvényt vett 118,3 milliárd forintért,

• és 100 millió forintot helyezett el takarékbetétben.

Utóbbi két összeg a bevallása szerint örökrész eladásából származó jövedelem volt. Az is kiderült, hogy a bankszámláján 19,6 millió forintot tart - ez az összeg a tavalyi bevallásában még nem szerepelt.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke nagy értékű ingóságokkal nem rendelkezik, viszont továbbra is megvan a balatonakarattyai, 150 négyzetméteres családi háza és a 1422 négyzetméteres telke.

A vagyonnyilatkozata szerint egyedüli jövedelemforrása a jegybankelnöki tisztségért járó díjazás, ami havi bruttó 5 millió forint. Ám a bevallásban csak sávosan kellett feltüntetnie az összeget, amelyet így 1-5 millió forintos fizetésként jelölt meg - mutat rá a Népszava.


Link másolása
KÖVESS MINKET: