hirdetés

HÍREK

Márki-Zay: „Rogán Antal úgy döntött, hogy kénytelen beszállni Dobrev Klára választási kampányába”

A miniszterelnök-jelölti verseny adok-kapokjának újabb állomásaként a hódmezővásárhelyi polgármester kijelentette, hogy „a Fidesz teljes propagandasajtójának a célja az én lejáratásom”.

Link másolása

hirdetés

Történelmi esemény az előválasztás második fordulója - ezt mondta ma reggel Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a Facebookon közvetített élő beszédében.

„1956-ban hazánk, nemzetünk szabadságáról volt szó (…), most azt kell mondanom a nemzetnek, hogy ugyanilyen történelmi napokat élünk, és most is megjelentek, mozgósították azokat a csapatokat, akiknek nem érdeke a változás” – fogalmazott.

„Rogán Antal úgy döntött, hogy kénytelen beszállni Dobrev Klára választási kampányába. Már az előző heteken észrevettük, hogy a Kossuth rádióban, az állami médiában, közmédiában nemhogy nem támadják, hanem kimondottan dicsérik, ott is velem kapcsolatos kritikus hírek, vagy Karácsony Gergelyt lejárató hírek jelentek meg oly sokáig”

– mondta a hódmezővásárhelyi polgármester Márki-Zay, aki megemlítette a Magyar Nemzetet, amiben Dobrev Klárát méltató cikk jelent meg, és a Pesti Hírlapot, amelyben szerinte teljes címlapos hirdetésben gyalázták őt, és „próbáltak gyermekverőként beállítani. A Fidesz teljes propagandasajtója beállt Dobrev Klára kampányába, amelynek a célja az én lejáratásom.”

Márki-Zay úgy véli, hogy az MSZP-nek a „tisztákhoz” kell állnia, és erre kérte a Párbeszédet, az LMP-t, a Jobbikot is, mert szerinte "a DK és a Fidesz összefogott".

hirdetés
„A DK és Rogán Antal egyesítette erejét akkor, amikor hagyjuk, hogy kiénekeljék a kezünkből a győzelem lehetőségét, a valódi reményt egy rendszerváltásra”

– mondta végül.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Kivételes nyugellátás-emelést lehet kérni - itt vannak a feltételek

Alacsony összegű nyugellátás esetén lehet igényelni, de nem kell túl nagy összegre gondolni.

Link másolása

hirdetés

Molnárné Balogh Márta tb-szakértő írta meg az ado.hu-n, hogy lehetőség van nyugellátás-emelést kérni méltányossági alapon, ennek a 24.hu szedte össze a feltételeit.

Kivételes nyugellátás-emelés engedélyezhető annak, aki
  • részesül nyugellátásban, eléri a nyugdíjkorhatárt
  • megváltozott munkaképességű özvegy
  • fogyatékkal élő, illetve tartósan beteg, vagy legalább két árvaellátásra jogosult gyermek eltartásáról gondoskodó özvegy
  • olyan árva, akinek a nyugellátás és rendszeres pénzellátás együttes havi összege nem haladja meg a 90.000 forintot
Ezen túl előnyben részesítik azt, aki
  • hosszú szolgálati idővel rendelkezik (férfi esetében 35, nő esetében 30 évnél hosszabb a szolgálati idő)
  • 70 év feletti
  • saját háztartásában vér szerinti vagy örökbefogadott gyermeket nevelt
  • még nem részesült kivételes nyugellátás-emelésben

Háromévente lehet nyugellátás-emelésben részesíteni a jogosultakat, viszont a méltányossági nyugdíjemelésnek vannak határai. Az összege legalább a nyugdíjminimum 10 százléka, azaz 2021-ben 2.850 Ft, legfeljebb a nyugdíj minimum 25 százaléka, azaz 7.125 Ft. Lehet kapni évente egyszer egyszeri segélyt is, ami legalább 15 ezer forint, a felső határt itt a nyugdíjminimum másfélszerese jelenti, ami idén 42.750 forintot jelent. 

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Márki-Zay: „Szeretném, ha lenne egy frakciója azoknak, akiket a hat párt eddig kihagyott”

Márki-Zay szerint az első feladat az, hogy az előválasztás okozta sebeket begyógyítsák. Erre szerinte kiváló lehetőség az október 23-i ellenzéki ünnepség, ahol szeretné, ha az összes miniszterelnök-jelölt egymás kezét megfogva kiállna egy közös színpadra.

Link másolása

hirdetés

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt az ellenzék közös miniszterlenök-jelöltje Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester azzal kezdte, nem sokkal fogadtak volna korábban erre az eredményre, de szerinte "a legnagyobb győzelem az országé". A legnagyobb csoda, hogy az előválasztáson 220 ezer olyan fiatal mozdult meg, akik reményt láttak - fogalmazott Márki-Zay.

A miniszterelnök-jelölt azt is megerősítette, hogy az MMM-ből nem szeretne pártot, viszont a civileknek és kispártoknak szeretne parlamenti képviseletet biztosítani, még ha mindannyian nem is kerülhetnek fel a listára.

"Szeretném, ha lenne egy frakciója azoknak, akiket a hat párt eddig kihagyott"

- fogalmazott Márki-Zay, aki szerinte erre Pálinkás József pártja, az Új Világ Néppárt lenne a legalkalmasabb, ez lenne a hetedik frakció.

Arra a kérdésre, hogy magára nézve kötelező érvényűnek tartja-e a hat párt megállapodását, úgy felelt, mindenképpen irányadónak tartja, de ahhoz, hogy kötelezőnek fogadja el, alá kellett volna írnia. Azt is megjegyezte: nem tudja, hogy a hat párt miben állapodott meg, illetve csak részleteket tud, köszönhetően annak, hogy a hat pártból három támogatja.

Márki-Zay azt is elmondta, hogy a napokban találkozik a másik három párttal, köztük Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével is. A hódmezővásárhelyi polgármester Gyurcsányról úgy fogalmazott "mindig is értékeltem, hogy a saját személyét háttérbe tudja szorítani a közös cél érdekében". A műsorvezető, Rónai Egon ekkor megjegyezte: közben a legkeményebb DK-sok éppen Márki-Zayt utasítják el. A miniszterelnök-jelölt erre elismerte, hogy a legerősebb ellenzéki párt az a két forduló során kétségkívül a DK volt.

hirdetés

A műsorvezető kérdésére Márki-Zay azt is elmondta,

a Párbeszéd frakcióba csak akkor ülne be, ha az ÚVNP nem alapíthatna saját frakciót.

A pártegyeztetésekről azt mondta:

"az első feladat az, hogy az előválasztás okozta - remélhetőleg csak felszíni - sérüléseket begyógyítsuk, és erre nem lehetne kiválóbb lehetőség, mint az október 23-i közös ünneplés".

A miniszterelnök-jelölt hozzáttette:

"azt szeretnénk, ha mind a 106 közös jelölt, a hat párt és a civilek együtt ünnepelnének, a miniszterelnök-jelöltek mindegyike együtt, egymás kezét megfogva kiállna egy közös színpadra".

Márki-Zay azt is elmondta, hogy az október 23-i ellenzéki demonstráció a Rákóczi úton lesz, az Astoria és Blaha Lujza tér közt.

Arra a felvetésre, hogy a hódmezővásárhelyi Fidesz lemondásra szólította fel, arra hivatkozva, hogy nem fogja tudni összeegyeztetni a polgármesteri teendőket és az országos politikai szerepvállalást Márki-Zay úgy felelt: Lázár János egyszerre több fontos pozíciót is betöltött, hiszen államtitkár, frakcióvezető, polgármester és országgyűlési képviselő is volt, ez pedig korábban nem zavarta a hódmezővásárhelyi Fideszt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Orbán: A kormány bármelyik pillanatban visszavásárolhatja a Liszt Ferenc repülőteret

A kormányfő szerint, ha állami kézbe kerül a repülőtér, olyan fejlesztések történhetnek majd, amelyek két-három osztállyal felértékelik a repülőteret és így egész Budapestet is.

Link másolása

hirdetés

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának hétfőn a szerbiai Ludason.

A kormányfő közölte:

az a helyes, hogyha az egyetlen igazán komoly nagy nemzetközi repterünk magyar kézben van, ezért helyes is visszavásárolni, és a gazdaság elég erős ahhoz, hogy ezt meg is tudjuk tenni. A vásárlás bármelyik pillanatban lezárulhat

- tette hozzá.

Úgy vélte, ha állami kézbe kerül a repülőtér, olyan fejlesztések történhetnek majd, amelyek két-három osztállyal felértékelik a repülőteret és így egész Budapestet is.

A Bloomberg a múlt pénteken írt arról, hogy egy magyar kormányközeli konzorcium mintegy 4 milliárd eurót (vagyis kb. 1447 milliárd forintot) ajánlott a Budapest Airportért. A lap információi szerint a repülőtér jelenlegi tulajdonosai fontolóra vették az ajánlatot. Idén azonban egy másikat már elutasítottak, mivel túl alacsonynak találták az árat.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Egy állami cég telefonszámán keresztül toborzott résztvevőket a Békemenetre egy kormánytisztviselő

A cég a Belügyminisztérium alá tartozik. A tárca azt közölte: a kormánytisztviselőt, akihez a szám tartozott, elbocsátotta a munkáltatója.

Link másolása

hirdetés

Elbocsátották azt a kormánytisztviselőt, aki a Fidesz Tolna megyei szervezetének nevében egy állami cég telefonszámán keresztül toborzott résztvevőket a Békemenetre. Ezt a Belügyminisztérium közölte az RTL Híradó megkeresésére.

A Békemenet október 23-án lesz, a vonulást a Civil Összefogás Fórum szervezi. A toborzás hetek óta folyik. A Fidesz tolnai szervezete telefonon várta a jelentkezőket az ingyenes útra, ám a megadott telefonszám egy állami céghez, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-hez tartozik. Erre Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet a múlt héten. A NISZ Zrt. a Belügyminisztérium alá tartozik.

A tárca az RTL Híradó megkeresésére azt írta: a NISZ Zrt. a Békemenet szervezésében nem vesz részt, és sem a cég, sem a Belügyminisztérium egyetlen párt érdekében sem jár el, és a jövőben sem fog.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a NISZ Zrt. biztosítja a kormányzati infokommunikációs szolgáltatások jelentős részét. Ez azt jelenti, hogy a cég tulajdonában lévő telefonszámokon kormánytisztviselők és más állami alkalmazottak érhetőek el a munkahelyükön.

Hadházy felhívta a Fidesz által megadott számot, beszámolója szerint egy kormánypárti aktivista volt a vonal végén, munkaidőben. A Belügyminisztérium ezzel összefüggésben azt közölte, hogy

hirdetés
nem a NISZ alkalmazottja volt elérhető a Fidesz által megadott telefonszámon, hanem egy kormánytisztviselő, akinek a szolgálati jogviszonyát munkáltatója a mai nappal megszüntette.

Hadházy Ákos szerint jó, hogy következménye lett a lebukásnak, de az eset azt bizonyítja, hogy állami alkalmazottak pártutasításokat hajtanak végre.

"Ez a Békemenet nevű szerveződés nagyjából úgy civil, mint ahogy én pápa vagyok"

- fogalmazott Hadházy.

Az RTL Híradó riportja

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: