HÍREK
A Rovatból

Márki-Zay Péter üzent Magyar Péternek: Minden támogatásomat felajánlom

Szerinte Magyar alkalmas rá, hogy felgyorsítsa a rendszer összeomlását és leváltását. Ehhez pedig minden támogatását felajánlotta a hódmezővásárhelyi polgármester.


A zászlóbontást hirdető Magyar Péter március 15-i nagygyűlése után hosszú posztban ajánlotta fel segítségét Márki-Zay Péter.

A Hajrá Magyar Péter! című bejegyzésében a hódmezővásárhelyi politikus megjegyzi, hogy Magyar rendezvényén többen voltak, mint a hivatalos ünnepségen, ahol Orbán Viktor is beszédet mondott. „Úgy látszik, mégis vannak kiábrándult fideszesek? Eddig a baloldali ellenzék és a baloldali média még a fogalom létezését is tagadta (tudjuk, kinek az érdekében), most pedig legalább 5-6 párt törekszik a kiábrándult fideszesek megszólítására” - írta.

Varga Judit exférjétől joggal tarthat a jobb- és baloldal is - véli Márki-Zay, mert szerinte mindkét tábortól visz el szavazatokat a párttá alakuló új erő.

"Látszanak már a támadási felületek is: NER-társ, pszichopata, asszonyverő, fideszes ügynök..." - jegyzi meg.

Hozzáteszi: őt is sokan kérdezik, nem féltékeny-e, mert Magyar is hasonló dolgokat fogalmaz meg, mint korábban ő, és őt is hasonlóképpen támadták miniszterelnök-jelöltsége idején.

"Aki engem ismer, tudhatja, hogy bennem sem irigység nincs, sem dicsvágy. Boldogan engedem át, és engedtem volna át eddig is mindazt, ami a közszerepléssel jár, másnak, másoknak. Nekem nem az a fontos, hogy én váltsam le Orbán rendszerét, csak az, hogy valaki váltsa le minél előbb. Aki ezen munkálkodik, mindig számíthat a támogatásomra, aki ez ellen dolgozik, azt pedig kritizálom, sőt, sokakat megbotránkoztatva le is árulózom".

Milyen kockázatok vannak Magyar Péter politikai szerepvállalásában és miért támogatom mégis? Márki-Zay Péter pontokba szedte álláspontját:

1. "Ugyanazt mondja, mint mi eddig" - persze, mi gyakran tudtuk, hogy működik Orbán rendszere, de nem mindegy, hogy KI MONDJA. Magyar Péter egy miniszter férje volt ebben a kormányban, neki még a hithű fideszesek is el kell higgyék, milyen velejéig rothadt ez a rendszer, hogy az államot a saját maffiájuk építésére és saját gazdagodásukra használják, hogy Orbánék célja a hatalom és a pénz, nem az emberek szolgálata. Ébresztő, fideszesek!

2. "Nem mondott semmi újat" De IGENIS mondott, például, hogy Orbán utasította Vargát a pedofilmentegetésre, hogy Orbán nem az erkölcséért tartja, hogy minden Tiborczé, hogy őt a KEHI-vel zsarolták, hogy lopásra utasították, és hogy az ellenzék hogyan üzletel a Fidesszel, hogy együtt vannak, egy rendszert alkotnak. Ezt így, ilyen megbízható forrásból talán kevesen hallhatták.

3. "Miért nem szólt eddig?" Igen, része volt a rendszernek, nem is akármilyen szinten. Egy miniszter férje (valakinek, aki felelt a Pegazusért és a Völner-Schadl botrányért is), egy másik miniszter jó barátja. Szólhatott volna, de jobb későn, mint soha. Nekünk az az érdekünk, hogy minél több fideszesnek szólaljon meg a lelkiismerete, ahogy anno felszólalt Hadházy Ákos is, aki egyszerű önkormányzati képviselőjük volt, vagy a hozzám hasonló egyszerű szavazóik is sorra felébredtek és esküdt ellenségei lettek ennek az aberrált, tolvaj, hazaáruló maffiának. Hajrá tehát, minden becsületes ember hagyja ott a Fideszt, minél előbb!"

A politikus szerint sok reménytvesztett magyar látja Magyarban a messiást. Ezt ő is megtapasztalta 2021-ben, amikor meg kellett küzdenie a korlátlan pénzzel, médiával, hazugságokkal szemben, és ahol végül elbukott.

"Magyar Péternek ennél több sikert kívánok és örömmel támogatom a kormánydöntési próbálkozását. Hadházy Ákossal együtt vallom, hogy a rendszer választáson immár nem legyőzhető, de kíváncsian várom erre Magyar Péter kísérletét".

Arról pedig, hogy a választási kétharmadhoz kivel áll majd össze Magyar, azt gondolja, hogy akár a Fideszt, akár a "lepaktált" baloldalt választja, sok támogatója felháborodását kockáztatja. De bízik benne, hogy lesz az a pillanat, amikor "Gyurcsányék nélkül is meglesz a kétharmad Orbán ellen". "Csak remélni tudom, hogy ehhez egyetlen aberrált tolvajjal sem kell alkut kötnie a Fideszen belül (Magyar Péter szerint ugyanis lesz olyan Fideszes, amelyik majd szembefordul Orbánnal...)".

Vannak ugyan nézetkülönbségek közte és Magyar Péter között - például az uniós pénzek érkezése, elosztása, a külső segítség megítélése.

Márki-Zay szerint

„Nem messiásokra van szükség, hanem egy mindent elsöprő ébredésre, arra a tudatra, hogy az ellenzéken belüli megosztottság soha nem lehet akadálya a közös cselekvésnek. Nem kell mindenben egyetérteni, nem kell szeretni egymást, csak a saját jól felfogott érdekünkben megteremteni a demokratikus változás lehetőségét. Egy vértelen forradalomra van szükség, demokratikus rendszerváltásra: elszámoltatásra, sajtószabadságra, szabad választásokra. Onnantól mindenki a saját eszméit képviselheti, addig azonban csak egy ideológiánk legyen: a SZABADSÁG!"

Végül azt üzeni:

"Magyar Péter pedig ebben a szövetségesünk: hirtelen jött ismertsége, a fideszesek körében elvitathatatlan hitelessége (a legbelső körből érkezik!) alkalmassá teszik arra, hogy felgyorsítsa a rendszer összeomlását és leváltását - ehhez sok sikert kívánok és természetesen minden támogatásomat felajánlom!"

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Orbán Viktor ma bevallotta, hogy végig hazudott a kormány a kampány során
A tiszás politikusnak az is feltűnt, hogy szélsebesen eltűntek az utcákról a Fidesz háborúellenes plakátjai.


Magyar Péter a NATO főtitkár szerdai, budapesti látogatása után arról posztolt, hogy szerinte Orbán Viktor és Jens Stoltenberg közös sajtótájékoztatóján eljött az igazság pillanata.

„Ma bebizonyosodott, amit eddig is tudtunk. A NATO főtitkárával tartott mai sajtótájékoztatón Orbán Viktor bevallotta, hogy végig hazudott a kormány a kampány során, amikor azt állította, hogy a NATO be akar lépni az ukrán-orosz háborúba. Jens Stoltenberg főtitkár mellett már nem mert olyan bátran hazudozni a magyar miniszterelnök, mint a magyar embereknek a kampányban.”

A Tisza Párt alelnöke ezután egy kérdést is intézett bejegyzésében Orbán Viktorhoz:

„Miniszterelnök Úr, Miért hazudoztak a magyar embereknek hónapokon át?”

Magyar megjegyzi, hogy érdekes módon már a háborúellenes plakátok is eltűntek az utcákról.

„Észrevették, hogy a szavazás napja óta már le is került a háborús narratíva napirendről? Már a plakátok is eltűntek, mint a déli határkerítésnél a migránsok az utóbbi hónapokban.”

„Stop propaganda!” - zárja a bejegyzést a politikus.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Megjelent a 2024/2025-ös tanév rendje, ilyen hosszúak lesznek a tanítási szünetek
Nagyjából 180 napot kell majd iskolába járniuk a diákoknak. A téli szünet december 20-án, a nyári szünet pedig június 21-én kezdődik majd a következő tanévben.


Megjelent a Belügyminisztérium rendelettervezete a 2024/2025-ös tanév rendjéről, vette észre az rtl.hu.

Ezek szerint a tanítási év első tanítási napja 2024. szeptember 2. (hétfő) lesz. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. október 25. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2024. november 4. (hétfő).

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. december 20. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2025. január 6. (hétfő) lesz. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2025. április 16. (szerda), míg a szünet utáni első tanítási nap 2025. április 28. (hétfő) lesz.

A nyári szünet 2025. június 21-én kezdődik és augusztus 31-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap június 20. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2025. szeptember 2. (hétfő) lesz.

A végzős középiskolásoknak az utolsó tanítási nap a középfokú iskolákban 2025. április 30. (szerda), míg a két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolákban 2025. május 30. (péntek) lesz.

A tanítási napok száma oktatási intézménytípusonként változik. A legtöbb intézményben, kivéve a gimnáziumokat, szakgimnáziumokat és szakiskolákat, az éves tanítási napok száma 183. A nappali oktatás rendje szerint működő szakgimnáziumokban a tanítási napok száma 179 lesz, míg a gimnáziumokban és szakiskolákban 180 tanítási napot tartanak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter azt állítja, hogy ő írta Varga Judit posztjainak szövegét
Egy kommentelőnek bökte oda mellékesen a Tisza Párt alelnöke, hogy ő írta volt felesége, a korábbi igazságügyi miniszter közösségi médiás szövegeit.


Magyar Péter azt felelte egy kommentelőnek, hogy ő írta volt felesége, a korábbi igazságügyi miniszter közösségi médiás posztjait, vette észre a Media1.

„Emlékszem, Varga Judit volt talán az első politikusnő, aki komolyan rágyúrt a facebookos megjelenésre. Mindig elegáns, mindig komoly gondolatokat megfogalmazó, szeretni való, emberarcú valaki mosolygott ránk a képekről. Erre jöttél te a hülye gyerek kinézeteddel és megrögzött, pszichopata, nárcisztikus, arrogáns modoroddal... (bohóc ikon) El fogsz dőlni a Momentumhoz hasonlóan pár év múlva, mint a rohadt nád” - írta nem túl hízelgően a kommentelő.

Magyar Péter nem sokkal később válaszolt is neki:

„Ne zavarjon, hogy én írtam a posztjait!”

A Media1 ezután írásban kereste meg a Tisza Párt alelnökét, és többek között arról érdeklődtek, hogy Magyar milyen időszakban írta a miniszter posztjait, kapott-e ezért pénzt, belenyúlt-e bárki a szövegeibe, milyen érzés volt propagandistának lenni és volt-e olyan tartalom, aminek az elkészítését ma már szégyelli.

„Tisztelt Szerkesztő Úr! Ellentételezést nem kaptam. A többi kérdés közül már egyik sem releváns”

– válaszolta a lapnak röviden Magyar Péter.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Politikai válság: megbukhat a kormány, a kancellár napjai meg vannak számlálva Németországban?
Olaf Scholz népszerűsége mélyponton van, kormánya belső viszályokkal küzd, és a modern német történelem legnépszerűtlenebb kormányaként emlegetik. Az előrehozott választások követelése várhatóan erősödni fog az őszi tartományi választások után.


Nem az a kérdés, hogy Olaf Scholz kormánya hivatalban marad-e azután, hogy az EP-választásokon a szociáldemokraták (SPD) több mint egy évszázada nem látott gyenge eredményt értek el, hanem az, hogy meddig, írja a Politico elemzése alapján az rtl.hu. Scholzot az este „legnagyobb vesztesének” nevezte a lap, mivel a német kancellár pártja csak a harmadik helyet szerezte meg a második legtöbb szavazatot begyűjtő szélsőjobboldali AfD mögött, és Scholz a választás estéjén „eltűnt” a nyilvánosság elől.

A Politico rámutatott, hogy Scholz kormánya belső viszályokkal küzd, és a modern német történelem legnépszerűtlenebb kormányaként emlegetik. A kancellár népszerűsége mélyponton van, a németek 70 százaléka elégedetlen a munkájával.

A szabaddemokraták (FDP), a zöldek és az SPD nem tudnak megegyezni a költségvetésről, és nem valószínű, hogy a nyári szünet előtt sikerrel zárulnak a tárgyalások.

Az FDP-nek jó oka lenne kilépni a koalícióból, ha nem sikerül megegyezni a költségvetésről, amit az SPD és a zöldek EP-választási szereplése is elősegíthet. Ugyanakkor a német rendszerben „szinte lehetetlen megszüntetni” a kormányokat.

A parlament leválthatja a kancellárt, de 48 órán belül új kancellárt kell választania, vagy a kancellár kezdeményezhet bizalmatlansági szavazást, de még akkor sem biztos, hogy új választást tartanának, mert az elnök a 2021-es választásokon második helyezett CDU-t kérné fel kormányalakításra.

A Politico szerint az előrehozott választásokat sürgető hangok csak erősödni fognak szeptemberben, amikor a keleti tartományokban tartott három állami választás várhatóan az AfD győzelmével ér véget. Ez tovább növeli annak valószínűségét, hogy Scholz kancellári napjai meg vannak számlálva.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk