News here
hirdetés

HÍREK

Márki-Zay: ha éppen nem a fideszes trollok, akkor a DK szimpatizánsai folytatnak gyűlöletkampányt

„Nálunk senki nem gyalázza Dobrev Klárát” - mondta. Arról is beszélt, hogy Dobrev Klára pontosan tudja, hogy nem hazaárulózta le a DK szavazóit, és ki se jött a száján az, hogy hazaáruló.

Link másolása

hirdetés

Csodák sorozatával jutottak el oda, hogy mára ő Orbán Viktor egyik lehetséges kihívója, mert erre senki nem számított, legkevésbé Orbán Viktor, aki az elmúlt években Gyurcsány Ferencre és családjára helyezte ki a teljes kampányát, mondta el zalaegerszegi kampányeseményén Márki-Zay Péter.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán kedvenc ellenfele a DK jelöltje, "Dobrev Klárát ugyanis nem kell összegyurcsányozni, Dobrev Klárát nem a Fidesz-propaganda kötötte össze Gyurcsány Ferenccel, hanem az anyakönyvvezető."

Szerinte ez a gyűlöletkampány akkor fog Orbán Viktornak teremni, újabb kétharmadot eredményezni, ha végül Dobrev Klára lesz a jelölt. "Orbán Viktort akkor tudjuk bemattolni, nem várt helyzet elé állítani, ha én leszek a jelölt" - tette hozzá.

Felidézte, hogy Hollik István fideszes kommunikációs igazgató kétszer is kijelentette, hogy Márki-Zay nem győzhet, mert nem Gyurcsány embere. "Képzeljék el, hogy a teljes kormánypropagandát kidobhatják az ablakon, hogy az összes eddigi érvük után még ezt az érvet is elvehetjük tőlük, és tavasszal legyőzhetjük Orbán Viktort" - mondta.

Márki-Zay szerint már most látszik, hogy elindult ellene is egy lejáratókampány, és most úgy tűnik, mintha ezt Dobrev Klára folytatná ellene.

"Nálunk nincs egy előző felszólaló, mint az ellenfelemnél, aki engem gyaláz. Nálunk senki nem gyalázza Dobrev Klárát" - mondta.

hirdetés
Mi nem alkalmazunk 50-100 internetes embert, bár ha megnézik, akkor azt fogják látni, hogy a Youtube-videók alatt nagyon nagy többségben bennünket támogató megjegyzések vannak. Tehát nem a támogatók hiányában, hanem a fizetett gyűlölködők hiányában nem folytatunk mi a Facebookon gyűlöletkampányt. Nézzék meg, hogyha éppen nem a fideszes trollok, akkor éppen a DK szimpatizánsai micsoda gyűlöletkampányt folytatnak a Facebookon

- mondta.

Arról is beszélt, hogy Dobrev Klára pontosan tudja, hogy nem hazaárulózta le a DK szavazóit, és ki se jött a száján az, hogy hazaáruló. "Én azokról a párbeszédes politikusokról beszéltem, akik elárulták Karácsony Gergelyt. És igen, ők valóban cserbenhagyták Karácsony Gergelyt és nemcsak Karácsony Gergelyt, de cserbenhagyták a hazájukat is" hiszen tisztában vannak vele, hogy Márki-Zaynak van a legtöbb esélye legyőzni Orbán Viktort.

Ezzel szemben Dobrev Klára Orbán Viktor számára a lottóötös Márki-Zay szerint. Ezért szerinte még a DK-s szavazóknak is az az érdeke, hogy rá szavazzanak, "mert csak akkor tudunk együtt győzni, együtt győzni szeretetben. Mindenki gondolkozzon el azon, szavazóként, hogy önöknek most itt a lehetősége, hogy az egyetlen olyan jelöltre szavazzanak, aki le tudja győzni Orbán Viktort" - mondta.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
24.hu: A taxis áremelés után a társaságok is megemelték a tagsági díjat
Korán örültek a budapesti taxisok a lap szerint. A Főtaxinál havi 40 ezerrel emelkedhet a tagsági díj.

Link másolása

hirdetés

Hétfőtől emelkedtek a fővárosban a taxis tarifák: az alapdíj 700-ról 1000 forintra, a kilométerdíj 300-ról 400-ra, a percdíj pedig 75 forintról 100 forintra nő.

A 24.hu szerint azonban nem sokáig örülhettek ennek a sofőrök, a lap szerint több fővárosi taxitársaság egyúttal megemelte a tagdíj összegét, vagy tervezik az emelést.

„Azért szerettünk volna tarifaemelést, mert mindenki belőlünk él. Most, hogy megkaptuk, gyorsan el is veszik egy részét. Pedig ez nekünk szólt”

– nyilatkozta egy budapesti taxis a lapnak.

A 24.hu információi szerint a Főtaxi közel havi 40 ezer forinttal emelte meg a tagdíjat, vagyis azt az összeget, amiért a sofőr a társaságnál dolgozhat. A vállalat nem erősítette meg ezt az összeget, de nem is cáfolta.

hirdetés

Azt írták, hogy „az utaskiszolgálás hatékonysága érdekében a Főtaxi új prémium tagdíjrendszert vezet be”, hozzátéve, hogy „a taxis franchise partnereink május 23-tól a heti átlagos fuvarszámok teljesítésével automatikus jóváírást kapnak a következő heti tagdíjból”.

A Főtaxi szerint „a prémium rendszer lehetővé teszi, hogy a kiemelt időszakokban és viszonylatokban végzett szolgáltatás ellentételezéseként partnereink akár a korábbinál alacsonyabb tagdíjat fizethessenek”.

A lap szerint a City Taxinál kisebb mértékben, havi 10 ezer forinttal nőtt a tagdíj. Keresték a céget, de az nem reagált a megkeresésükre a cikk megjelenéséig.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke konkrét emelésekről nem tud, de információi szerint több társaság is tervezi a tagdíjak növelését.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Ma választják meg ötödjére miniszterelnöknek Orbán Viktort
Az eskütétel után a miniszterelnök beszédet mond a parlamentben. Délután vitáznak az ellenzéki népszavazásról is.

Link másolása

hirdetés

Miniszterelnököt választ ma az Országgyűlés. A képviselők ötödik alkalommal választhatják Magyarország miniszterelnökévé Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, a Fidesz-KDNP-listavezetőjét az államfő javaslatára.

A parlament honlapján olvasható napirendi javaslat szerint az ülés napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a tervek szerint az azonnali kérdések és válaszok órájával folytatódik.

A miniszterelnök-választást előreláthatólag délután fél háromkor tartják, a döntéshez a 199 országgyűlési képviselő több mint felének igen szavazata szükséges. A kormányfő a megválasztásával hivatalba lép.

Az eskütétel után a miniszterelnök beszédet mond a parlamentben.

A múlt héten leköszönt Áder János köztársasági elnök az Országgyűlés május 2-i, alakuló ülésén javasolta, hogy a parlament Orbán Viktort válassza újra miniszterelnöknek.

A miniszterelnök-választás után várhatóan interpellációk és kérdések hangzanak el, majd a parlament lefolytatja a Karácsony Gergely főpolgármester által kezdeményezett két népszavazás elrendeléséről szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitáját. A Párbeszéd politikusa a Fudan egyetemről és az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbításáról kezdeményezett referendumot még tavaly júliusban.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Kövér László: Az Európai Unió egy lehetetlen küldetés
A házelnök arról is beszélt, szerinte valójában egy amerikai-kínai háború zajlik.

Link másolása

hirdetés

„Európa nemzetállamainak és az EU vezetését is egy olyan politikai garnitúra tagjai vették át, akiknek sem szellemi képességeik, sem morális tartásuk alapján nem lenne ott a helyük, csak gyenge utánzataik elődeiknek” – mondta Kövér László a Hír Tv Bayer show című műsorában.

A házelnök szerint „Európa eszménye és valósága között még soha nem tátongott akkora szakadék, mint napjainkban.” Ezért azt gondolja, hogy

az Európai Unió "egy lehetetlen küldetés".

Majd arról beszélt, hogy

egy Európai Egyesült Államoknak csak formálisan lenne Brüsszelben a központja, valójában Amerika érdekeit szolgálná. Hozzátette, nem geostratégiai elemző, de számára úgy tűnik, történelmi sérelmeik miatt számolnának le Oroszországgal, de ez „nem fog sikerülni, vagy ha sikerülni fog, akkor olyan árat fognak fizetni, amilyet nem szeretnének”.

Szerinte ugyanis egy hatodikos-hetedikes diák szellemi szintjén is fel lehet fogni azt, hogy „az orosz-ukrán háború valójában egy amerikai-kínai háború, amelyben az Egyesült Államok célja az, hogy Európát leválassza egy nagyobb földrajzi, eurázsiai egységről”.

A választási eredmény kapcsán az ellenzékről azt mondta: „Na végre, azt kapták, amit megérdemeltek. (…) Akkorát estek arcra, mint az ólajtó, és ez már járt nekik”. Hozzátette: a fideszeseknek azonban nem szabad belefeledkezniük az örömködésbe, mert ahogy Orbán Viktor is megfogalmazta a győzelmi beszédében, egy világ fogott össze ellenük.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Ilyen a harc testközelből: egy lövészárokból, tűzharc közben készített videót egy ukrán katona
A felvételen látható, hogyan lőnek és dobnak gránátot az ellenségre, és hallani lehet a folyamatos fegyverropogás és bombázás hangjait.

Link másolása

hirdetés

Lassan harmadik hónapja dúlnak a harcok Ukrajnában. Február óta számos képet és videót láthattunk már a lerombolt ukrán városokról, tömegsírokról, óvóhelyeken bujkáló ártatlan emberekről és az orosz és ukrán csapatok harcairól. Most azonban egy egészen egyedülálló felvételt osztott meg a Nexta hírcsatorna a Twitteren.

A videót egy ukrán katona készítette egy lövészárokban, ahol társaival húzta meg magát egy tűzharc közben. A háttérben fegyverropogások és bombázások hangjait lehet hallani szinte folyamatosan. Láthatjuk azt is, ahogy a katonák lehúzzák a fejüket egy közeli lövés hallatán, és azt is, ahogy újratöltik a fegyverüket és lőnek.

A kamera többször is megremeg egy-egy robbanástól, egyszer pedig el is sötétül, miután a felvételt készítő eszköz eldől. A visszaállítása után felvette, ahogy a katonákra sűrű füst ereszkedik, majd az egyikük egy kézigránát vesz a kezébe és eldobja. Ezután néhány másodpercre csend lett, de a harc nem állt le, pár pillanattal később újra hallatszik a fegyverropogás hangja.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: