hirdetés

HÍREK

Márki-Zay: A Fidesz érdeke lehet, hogy Gattyán György elinduljon a választáson

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint az, aki az előválasztás után jelentkezik, az az ellenzéki szavazók megosztására törekszik.

Link másolása

hirdetés

Mint megírtuk, Gattyán György, az egyik leggazdagabb magyar arról beszélt Friderikusz Sándor podcastjében, hogy pártot alakítana a mozgalmából és indulna a 2022-es országgyűlési választáson. Szerinte a magyarok változást akarnak, és a múltat végre maguk mögött szeretnék tudni, így akár a győzelem sincs kizárva.

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter az RTL Híradónak nyilatkozva úgy reagált Gattyán terveire, hogy csak a Fidesz érdeke, hogy a milliárdos üzletember elinduljon a 2022-es választáson. Szerinte ugyanis akik valóban kormányváltást akarnak, azok részt vettek az előválasztáson. Aki viszont az előválasztás után jelentkezik, "az óhatatlan, hogy az ellenzéki szavazók megosztására törekszik".

"Azt az egy kérdést kell feltenni, hogy ez kinek az érdeke. Márpedig nyilvánvaló, hogy a szavazatok megosztása a Fidesznek az érdeke"

- mondta Márki-Zay.

Szerinte ugyanis a Fidesz egy olyan kétpárti választási rendszert alakított ki, amelyben csak teljes összefogással lehet leváltani a kormányt. Mint mondta, "lehet Gattyán György vagy éppenséggel Toroczkay László őszintén hisz a harmadik út lehetőségében, de az is lehet, hogy e mögött a kezdeményezések mögött a Fidesz áll".

hirdetés

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt arra számít, hogy biztosan alakulnak még hasonló kezdeményezések a Fidesz érdekében a választások előtt, az ellenzék pedig csak annak szurkolhat, hogy ezek a Fidesztől vegyenek el minél több szavazatot, ne az ellenzéktől.

Márki-Zay nyilatkozata az RTL Híradónak

Az RTL Híradó riportjahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Szexelő közszereplőről készült kompromittáló felvétel lapult Schadl György páncélszekrényében
Képeket és DVD-ket is találtak a házkutatáskor, a lemezekre egy közismert ember vezetékneve volt felírva.

Link másolása

hirdetés

Kompromittáló felvételeket találtak az egyik közéletben szereplő személyről a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott vezetőjénél, Schadl Györgynél tartott házkutatáson – értesült az RTL Híradója.

„Egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek”

– áll az ügyészség összefoglalójában, amit tavaly novemberben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének páncélszekrényében találtak.

A képek mellett kinyomtatott üzenetek és két DVD is volt a páncélszekrényben, amelyekre egy közszereplő vezetéknevét írták fel.

Schadl György előbb azt mondta, hogy nem tudja, mi van a DVD-ken, és azt sem tudja, hogy kerültek a páncélszekrénybe. A közel tíz órán át tartó házkutatás egy későbbi pontján viszont azt mondta, hogy a DVD-ken üzenetváltások vannak kimentve.

hirdetés

Az ügyészség ezt akkor is megemlítette, amikor Schadl letartóztatását kérték a bíróságtól. Akkor úgy fogalmaztak, hogy

a lefoglalt boríték egy közéleti személyre nézve kompromittáló adatokat és feltehetően kompromittáló videófelvételt is tartalmaz.

Majd arról írtak, hogy Schadl Györgynek kiterjedt kapcsolatrendszere volt, és minden lehetséges eszközt felhasználva igyekezett különböző eljárásokat a maga vagy az őt megkereső személyek számára kedvezően befolyásolni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Fontos részletet pontosítottak a családi adóvisszatérítéssel kapcsolatban
Egy új rendelet jelent meg az szja-visszatérítésről. Ennek értelmében az összeg előlegéhez a hitelezők nem juthatnak hozzá.

Link másolása

hirdetés

Egy új rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök jegyez – vette észre a 24.hu. A dokumentum kimondja, hogy a gyermeket nevelők adóvisszatérítési előlege mentesül a követelésfoglalás alól – a veszélyhelyzetre való tekintettel döntöttek így.

A rendelet szerint a gyermeket nevelők adóvisszatérítésével kapcsolatos kedvezmény, ekho-kedvezmény, valamint visszatérítés előlege tekintetében, a megállapított előlegre követelésfoglalást foganatosítani nem lehet. Ezt a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény 110. §-a alapján mondták ki.

A paragrafus szerint „ha az adósnak harmadik személlyel szemben követelése van, illetőleg az adós harmadik személlyel olyan szerződést kötött, amelyből később követelése keletkezik, a végrehajtó a követelést lefoglalja, egyúttal a harmadik személyt nyilatkozatra hívja fel, figyelmeztetve őt a 112. és 113. § szerinti jogkövetkezményekre” – idézi a Portfolio.

A kormány így kiiktatta az szja-visszatérítésre vonatkozó esetleges követelésérvényesítést,

ehhez a plusz pénzhez a hitelezők, követeléskezelők nem juthatnak hozzá. A rendelet a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvénnyel együtt veszti hatályát.

A lap szerint Zsidi Roland, az ICT Legal, dr. Termel Ügyvédi Iroda vezetője ezzel kapcsolatban elmondta: a törvény eddig csak azt mondta ki, hogy a NAV nem gyakorolhat visszatartási jogot, hiába van adótartozása az adózónak. Ez viszont most már a harmadik fél által végrehajtási eljárásban érvényesített követelésekre is érvényes.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Jelentősen egyszerűsítik az EU-n belüli utazás feltételeit februártól
Vagy uniós védettségi igazolványra, vagy tesztre lesz szükség a szabad utazáshoz.

Link másolása

hirdetés

Az Európai Unió Tanácsa új ajánlást fogadott el a biztonságos és szabad utazás elősegítésére a koronavírus-járvány idején – adta hírül az MTI. Ez alapján a vonatkozó nemzeti intézkedéseket nem a regionális szintű járványhelyzet, hanem az egyes utazók egészségügyi állapotának figyelembevételével kell alkalmazni. Az uniós tanács közölte:

a rendelet február 1-jén lép hatályba.

Az új ajánlás azt is kimondja, azt is figyelembe kell venni, hogy melyek a vírus elterjedése szempontjából különösen érintett – azaz az ECDC szerint sötétvörös besorolású – területek.

„A személyalapú megközelítés jelentősen egyszerűsíti az alkalmazandó szabályokat, valamint kiszámíthatóságot biztosít az utazók számára.”

A rendelet ugyanazon a napon lép hatályba, mint a védettségi igazolványokról szóló rendelet módosítása, amely 9 hónapos (270 napos) érvényességi időt állapít meg az EU-n belüli utazások tekintetében. Ennek értelmében az igazolványok érvényességét az alapoltási sorozat utolsó adagjának beadásától kezdődően kell számítani. Ezen túlmenően változnak az oltási igazolványok kódolására vonatkozó szabályok is annak érdekében, hogy figyelembe lehessen venni az emlékeztető adagokat.

Arról is rendelkeztek, hogy a szabad mozgást korlátozó bármely intézkedésnek megkülönböztetéstől mentesnek és arányosnak kell lennie.

A tagállamok főszabály szerint nem tagadhatják meg a más tagállamokból érkező, védettségi igazolvánnyal rendelkező utazók belépését a területükre. Azoknak azonban, akik nem rendelkeznek uniós védettségi igazolvánnyal, a határátlépést megelőzően vagy azt követően legkésőbb 24 órán belül koronavírus elleni tesztet kell készíteniük. A különleges felmentéssel rendelkező utazók, az ingázó munkavállalók és a 12 év alatti gyermekek mentesülnek a követelmény alól.

Az új ajánlások elfogadását a koronavírus ellen beadott oltóanyagok számának jelentős növekedése és az uniós védettségi igazolvány bevezetése tette lehetővé.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Sokan 'omikron-partikon' fertőződnének meg a betegséggel, Zacher Gábor szerint ez olyan, mint az orosz rulett
Az interneten egyre többen jelentkeznek efféle összejövetelekre, hogy hamar túlessenek a betegségen. Nem mindig végződik jól.

Link másolása

hirdetés

Egyre több hírportál számol be arról, hogy oltatlanok úgy próbálnak védettséget szerezni, hogy szándékosan megfertőzik magukat egy covid buliban.

Kedden Rusvai Miklós virológus is azt mondta az RTL Klub reggeli műsorában, hogy nem minden esetben teljesen őrült ötlet szándékosan megfertőződni az omikron variánssal.

Zacher Gábor sürgősségi orvos szerint azonban ez az újabb internetes őrület hatalmas nagy felelőtlenség: a betegség nem játék.

„Egy ilyen omikron-parti olyan, mint az orosz rulett. Ezzel nem szabad viccelni, ez egy betegség, nem egy játék”

– fogalmazott a hatvani kórház orvosa.

hirdetés
Zacher Gábor teljes nyilatkozata az RTL Híradójának

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: