News here
hirdetés

HÍREK

Majomhimlő: kettes szintűre emelte a készültséget és maszkviselést javasol az utazóknak az amerikai járványügy

A CDC arra is figyelmeztetett, hogy nem kell feltétlenül szexuális kapcsolat a fertőzéshez. A vírust a betegekkel egy háztartásban élők is elkaphatják.
Fotó: Pixabay/geralt - szmo.hu
2022. június 07.


Link másolása

hirdetés

Az amerikai járványügy (CDC) hétfőn kettes szintűre emelte a majomhimlő miatti készültséget - írja a New York Post. A hatóság emellett maszkviselést is javasol a külföldre utazóknak.

Közleményükben felhívják a figyelmet arra, hogy Észak-Amerikán kívül már jelentettek eseteket Európában, Dél-Amerikában, Afrikában, Ázsiában és Ausztráliában is. Hangsúlyozzák, hogy a fertőzés nemcsak homoszexuális aktus során terjed, hanem megbetegedtek már olyanok is, „akik fertőzött személlyel egy háztartásban élnek”.

Amesh Adalja szerint az Afrikában endémiás vírus valahogyan utat talált a közösségbe, majd nagy tömegrendezvények révén kezdett el terjedni világszerte. A fertőző betegségek szakértője úgy véli, ilyen események lehettek például a belgiumi rave-bulik.

A fertőzés eleinte influenzaszerű tünetekkel jár, majd megduzzadnak a nyirokcsomók, végül a testen és az arcon is megjelennek a kiütések.

hirdetés

A majomhimlő első Afrikán kívüli eseteit márciusban jelentették. A vírus múlt héten megjelent Magyarországon is.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Ezeken a képeken látszott igazán, milyen sokan voltak a Kossuth téren
A szervezők szerint legalább 40 ezren vannak a téren, eddig a beszédek hangzottak el főként, a koncertek ezután jönnek.

Link másolása

hirdetés

Már a Margit hídon nagy tömeg volt a hídfoglaláskor, de az utóbbi években ritkán látott óriási tömeg gyűlt össze a Pedagógus Világnapon a Kossuth téren.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Így néz ki a tömeg a Parlamentből
Felülről nézve még nagyobbnak tűnik a tömeg, és még a környező utcákban is vannak.

Link másolása

hirdetés

Jámbor András képviselő fotózta le a tüntetőket a Kossuth téren, akik a szervezők szerint 40 ezren is lehettek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Olyan orosz tank bukkant fel a fronton, ami azt jelzi, hogy nagy a baj náluk
Nemzetközi exportra szánt tankot küldhetett az urkajnai frontra Oroszország, ami egy komoly problémára világíthat rá haderejükben.

Link másolása

hirdetés

Twitteren több fotón is felbukkant egy „V” jelzésekkel és háborús feliratokkal felfestett, orosz T-90Sz harckocsi. Ezt a típust Oroszország kimondottan nemzetközi exportra szánta, aminek vevője India lett volna - írja a portfolio.hu.

Persze az orosz telegramos források találtak a tank felbukkanása kapcsán magyarázatot: valójában India volt az, amely nem kérte a harckocsikat, amiknek a vásárlásukra megkötött szerződését fel is mondták.

A valóságban azonban akkor szoktak exportra szánt harci eszközöket bevetni, ha az adott haderő szorult helyzetbe kerül. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során.

Az oroszok pedig nem állnak jól az elvesztett harckocsik számát illetően, ami a becslések szerint 1273-ra rúg.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Élő adásban lökte le a dobogóról a HírTv tudósítóját egy tüntető, mások visszasegítették
A fiatal riporter ezt a pillanatot biztosan emlegetni fogja karrierjében.

Link másolása

hirdetés

A Parlament előtt szolidaritási koncertet rendeztek a pedagógusokért TANÍTANÉK x noÁr - Szolidaritási koncert a Pedagógusainkért! címmel, melyen a szervezők szerint legalább 40 ezren voltak.

Az este folyamán történt azért incidens is. A Hír TV tudósítója, Móna Márk a Parlament elől jelentkezett be, amikor élő adásban valaki lelökte őt a dobogóról. A fiatal riporter az eset során nem sérült meg, többen is felsegítették a földről. A lökésről és a felsegítésről itt tudod megnézni a videót:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: