HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter szerint Varga Judit mondja ki a hangfelvételén, hogy ez egy maffiakormány, amiből nem lehet kiszállni

A felvételt ő maga készítette a lakásukban tavaly, és elhangzik rajta Rogán Antal, valamint Gulyás Gergely neve is. Magyar Péter minderről élőben beszélgetett Gulyás Balázzsal.

Link másolása

Magyar Péter holnap reggel egyetlen hangfelvételt ad le az ügyészségen, azt amelyiket ő maga készített 2023 januárjában. Mindezt a Facebook-oldalán és a YouTube csatornáján is nyilvánosságra hozza reggel 9-kor, amint belép az ügyészség épületébe.

„Ez egy olyan este volt, amikor a volt feleségem, aki akkor még a feleségem volt, egy beszélgetés során, miközben én javasoltam neki több ok miatt a lemondást, elkezdte nekem magyarázni, hogy ez egy maffiakormány, amiből nem lehet kiszállni”

- mesélte az elkészítés körülményeiről élő videójában hétfő este, Gulyás Balázs kérdéseire válaszolva.

„Mesélt egy-két dolgot, nem minden szerepel a hangfelvételen, de úgy éreztem akkor, hogy a családom biztonsága, védelme érdekében valamennyit rögzíteni fogok ebből.”

Azt mondta, ez volt az első alkalom, hogy hangfelvételt készített. „Ezelőtt én soha nem rögzítettem senkinek a beszélgetését, és nem egy olyan típusú ember vagyok, aki akár a barátai, akár a felesége, akár idegeneknek a beszélgetését rögzíti.”

Ekkor azonban már túl voltak a 2020. december 29-i estén, amikor egy rendőri jelentés szerint Varga Judit az ablakon kimászva próbálta otthagyni őt, miközben Magyar szerint erre semmi oka nem volt. „Pontosan tudtam, hogyan működik ez a hatalom, ha valakit el akar dobni, vagy zsarolni akar. Nem voltak már illúzióim, mint a korábbi években. Úgy éreztem, ha nem is kell ezt a felvételt felhasználnom soha, védelemnek esetleg a családomnak jó lesz.”

Állítása szerint eredetileg nyilvánosságra sem akarta hozni. Azután gondolta meg magát, hogy bent járt az ügyészségen, és tapasztalta a hozzáállásukat, valamint kiadták az őt cáfoló közleményüket. Az a lejáratókampány is hozzájárult, ami az elmúlt napokban ellene irányult.

Szándékáról beszélt volt feleségének, Varga Juditnak is.

„Én vele 2 vagy 3 hete beszélgettem. Korábban is tudta, hogy felvettem ezt a beszélgetést. Hogy konkrétan melyiket és mikor, lehet, hogy nem emlékezett rá, de tudta, hogy készült egy hangfelvétel, ezt elmondtam neki. Jeleztem neki, hogy ezt mostmár végig kell csinálnom, egyrészt, mert egy ország várja tőlem, másrészt lelkiismeretem szerint sem tehetek mást.”

Azt kérte a volt igazságügyi minisztertől, tartson vele az ügyészségre tanúskodni, mert ő többet tud, és ha ketten mondják ugyanazt, az legalább olyan bizonyító erejű lesz, mint egy hangfelvétel. Varga Judit azonban ettől elzárkózott, most pedig Magyar Péter szerint valamilyen szinten részt vesz az ellene irányuló lejáratókampányban. Azt nem tudja, hogy ezt miért teszi.

Szerinte a felvétel nem tökéletes, olyan, mint egy családi beszélgetés, amelyben néha egymás szavába vágnak. Nem is minden hallatszik jól, ezért a vágatlan felvételt feliratozzák.

Szerinte a hangfelvételből kiderül, hogy a Völner-Schadl ügy kapcsán korábban megfogalmazott három állítása igaz. „Az ki fog belőle derülni, hogy ő elsőkézből kapott információkat erről az eljárásról különböző szereplőktől.” Magyar Péter szerint ugyanakkor Varga Juditot nem lehet felelősségre vonni az elhangzó dolgok miatt.

„Azt tudni kell, hogy sem ő, sem más ebben a bűncselekmény-sorozatban, bűnszervezetben, ami működött, nem volt érintett. Az én tudomásom szerint egy kormánytag volt ebben érintett.”

Kérdésre válaszolva Magyar Péter azt mondta, a felvételen Rogán Antal neve is szóba kerül, és Gulyás Gergely neve is elhangzik egyszer.

„Ez egy skandalum, ami ott történt" - mondja. Azt nem várja, hogy holnap összeomlik a kormány, de szerinte most mindenki számára egyértelmű lesz, hogy mi történt.

A teljes beszélgetés

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter szerint olyan eredmény fognak elérni Budapesten, hogy a Tisza Párt képviselői nélkül senki sem tud majd többséget szerezni a közgyűlésben
Magyart is arról kérdezték az összegyűltek, mi a tervük az önkormányzati választásra vonatkozóan. Azt is megkérdezték tőle, hogy összefognának-e helyi civilekkel.

Link másolása

Varga Judit exférje Sümegen folytatta az országjárását szerdán.

Az Index beszámolója szerint Magyar Péter beszélt a júnusi választási esélyeikről.

„El fogunk érni egy olyan eredményt ott, hogy a Tisza Párt nélkül nem tudnak többséget szerezni”

– mondta Magyar Péter az országjárása szerdai állomásán, Sümegen.

Ha ez bekövetkezik, akkor Magyar szerint két lehetősége lesz a jobb- és baloldali pártoknak: vagy olyan döntéseket terjesztenek a közgyűlés elé, amely „a fővárosnak az érdekét szolgálja” mert ők csak ezeket támogatják, vagy pedig „kijönnek a napra, Gyurcsány és Orbán kezet fog, és mennek előre e lenini úton, amíg még mehetnek”.

Magyart is arról kérdezték az összegyűltek, mi a tervük az önkormányzati választásra vonatkozóan, összefognának-e helyi civilekkel.

Magyar erre úgy válaszolt, hogy bonyolult kérdésről van szó, de dolgoznak rajta, hogy minden megyében el tudjanak indulni.

„Mi egy garázscég vagyunk, ezt be kell, hogy valljam. Bármennyire is nem tetszik, bármit is mondanak rólunk, én nekem van tizenöt munkatársam, mindenki ingyen dolgozik, segít amikor tud”

– mondta Magyar Péter Sümegen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
„Le kell váltani, akik így mértek” - a DK-t előző Magyar Péterről kérdeztük a majálisozókat
A Medián 24 százalékon mérte a Tisza Pártot, miközben a DK visszaesett 9 százalékra. Többek között erről is kérdeztük a párt szimpatizánsait május elsején.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. május 01.


Link másolása

A DK majálisán kérdeztük az embereket arról, hogy mi a véleményük Magyar Péterről.

Mint arról korábban írtunk, a Medián 24 százalékon mérte a Tisza Pártot, miközben a DK visszaesett 9 százalékra.

Volt, aki azt mondta, hogy

„Le kell váltani ezeket, akik így mértek, mert nem hiszem, hogy ilyen nagy különbség kell, hogy legyen.”

Másvalaki azt mondta, hogy az emberek megszédültek. Szerinte aki végiggondolja azt, hogy itt mi történt 2010 óta, az nem hihet egy olyan embernek, aki a Fidesz és a rendszer összes előnyét élvezte korábban.

Hiller István is nyilatkozott: szerinte egy megfelelő politikai munkának megvan a maga eredménye, de nem szeretne Magyar Péterrel foglalkozni.

Itt a teljes videó.

Magyar Péter Sümegen tartott országjárást május elsején, erről itt írtunk korábban.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Átvariálta az eredményeit a Medián: még közelebb jött a Fideszhez a Tisza Párt
Javították a korábban közzétett eredményeket. A teljes eredménysoros kutatás kisebb változásokat hozott a korábbi számokhoz képest.

Link másolása

Elkészült a Medián kedden publikált pártpreferencia-felmérésének teljes eredménysoros kutatása, ami kisebb változásokat hozott a korábbi számokhoz képest, írja a HVG.

A választani tudó, biztos szavazóknál a Fidesz 45 (és nem 46), a Tisza Párt 25 (és nem 24), a DK-MSZP-Párbeszéd 9, az MKKP 6, a Momentum 4 (és nem 5), a Mi Hazánk 4, a Mindenki Magyarországa Néppárt 2, a Jobbik 1, és az LMP 1 százalékon áll.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Itt a magyarázat! Ezért volt a kavarás Magyar Péter pártjának EP-listájával
Kedden délután 3-kor megváltozott Magyar Péter Tisztelet és Szabadság Pártjának EP-listája. Aztán ezt később javították.

Link másolása

A hvg.hu öntött tiszta vizet a pohárba:

Kedden délután 3-kor megváltozott Magyar Péter Tisztelet és Szabadság Pártjának EP-listája. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján az első változat szerint Magyar egyáltalán nem szerepelt rajta, a névsort Dávid Dóra vezette.

Ezt nem sokkal később javították, és később már Magyar Péter vezette a listát.

A frissített lista eleje most már így néz ki:

1. Magyar Péter.

2. Dávid Dóra

3. Tarr Zoltán

4. Kulja András

A Nemzeti Választási Bizottság április 14-én vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Tisza Pártot, amely már korábban létezett, Magyar Péter tehát nem alapította, csak átvette.

Link másolása
KÖVESS MINKET: