HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter: Nem az Európai Ügyészség miatt fog Tiborcz István börtönbe kerülni

A Tisza Párt alelnöke szerint sokaknak túl nagyok az elvárásai az Európai Ügyészséggel. Ettől még fontos neki, hogy Magyarország csatlakozzon.


Hosszú interjút adott a Telexnek Magyar Péter, a Tisza Párt EP- és budapesti listavezetője.

Magyar itt is megismételte, hogy nem ülne be az Európai Parlamentbe. A Tisza EP-képviselői viszont az Európai Néppártba fogják kérni a felvételüket, mert Magyar szerint ez lesz a legnagyobb frakció.

„Azért fogunk ide beülni, mert ez lesz a legnagyobb frakció, eddig is ez volt a legnagyobb frakció. Ezzel a frakcióval, párttal van a legnagyobb esélyünk arra, hogy fontos pozíciókat szerezzenek a képviselőink az Európai Parlamentben, és ne adj Isten, még akár más intézményekben is.”

Magyar azt is elmondta: fontos neki, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Ehhez azonban szerinte nem kell megvárni egy esetleges 2026-os kormányváltást, sok minden múlik azon, mennyire fog jól szerepelni a Tisza Párt a mostani választáson, illetve mennyire fog rosszul szerepelni önmagához képest a Fidesz.

„Akkor ők is fel fogják ismerni, hogy valószínűleg lépéskényszerben vannak. És akkor nem lesz az a kivagyi és az a magas lóról beszélés, ami jellemzi őket egyébként 14 éve, de az utóbbi 3-4 évben abszolút.”

Magyar úgy látja, hogy sokaknak túl nagyok az elvárásai az Európai Ügyészséggel, amit szerinte az ellenzéki képviselők is így fetisizálnak. Azonban ez az ügyészség az uniós költségvetéssel kapcsolatos ügyeket vizsgál, „tehát nem a magyar nemzeti forrásokat”.

„Ez eléggé fogatlan oroszlán, de több a semminél. Ezért sem értem, hogy egyébként miért fél tőle a Fidesz annyira, nem emiatt fog mondjuk Tiborcz István börtönbe kerülni.”

Szerinte „ha valaki börtönbe fog kerülni, az azért lesz, mert lesz egy új legfőbb ügyész, aki nem egy Fidesz alapító és nem elbábozza a legfőbb ügyészi pozíciót, amikor a Tisza Párt megkapja a felhatalmazást a magyar emberektől rögtön”.

„Első nap megkérjük a legfőbb ügyészt, Polt Pétert, hogy fáradjon ki az irodájából, ha nem megy, akkor segítünk neki”

- fogalmazott Magyar Péter.

A teljes interjút ITT tudod megnézni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péternek üzent Orbán Balázs: Eddig minden nyilvános megszólalásodban gátlástalanul, penetráns módon hazudoztál az MCC-ről, akkor ezt egyszer és mindenkorra be lehet fejezni
A miniszterelnök politikai igazgatója azt nehezményezte, hogy Magyar Péter a Mathias Corvinus Collegiumról korábban „gátlástalanul, penetráns módon hazudozott”. Ezt írta kommentben.


A Tisza Párt politikusa egy olyan képet tett ki a Facebook-oldalára hétfőn, amin MCC-s diákokkal látható a budapesti reptéren.

Erre reagált Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, aki azt nehezményezte, hogy Magyar Péter a Mathias Corvinus Collegiumról korábban „gátlástalanul, penetráns módon hazudozott”.

„Két dolog miatt örülök ennek a képnek:

1. Eddig minden nyilvános megszólalásodban gátlástalanul, penetráns módon hazudoztál az MCC-ről. Akkor ezt egyszer és mindenkorra be lehet fejezni. Eddig ugyanis “janicsároztad” őket, most meg máshogy akarod a politikai céljaidra felhasználni a diákokat!

2. Szép történet lesz, amikor majd együtt végignézzük, ahogy ugyanezzel a forradalmi lendülettel belemasírozol a Néppárt háború-, migráció- és genderpárti vonalába. Brüsszeli tanulmányút a javából!”

- írta a kép alatt Orbán Balázs kommentben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
„Magam részéről állok elébe” - Vitézy Dávid is a Kúriához fordul a választás megismétlése miatt
Ha megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten tartani, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak. Ne a választásokkal.


Vitézy Dávid is csatlakozik Karácsony Gergelyhez a főpolgármester-választás eredményének megtámadásában, a IV. és a VII. kerületben nyújt be jogorvoslati kérelmet.

A 2024-es választáson induló főpolgármester-jelölt, Vitézy a friss Facebook-posztjában azt írta, amennyiben a Kúria ennek az indítványnak nem ad helyt, újraválasztott főpolgármesterként a lemondásával az új választást „bármikor maga is el tudja érni”.

„Magam részéről állok elébe, bármelyik úton is éri el végül az új választás kiírását.”

- tette hozzá Vitézy Dávid.

A politikus a bejegyzésben arról is írt, bízik abban, hogy a jogorvoslati eljárások gyors lezárásával végre pontot lehet tenni a június 9-i választás eredményére.

„Ha pedig a Kúria szerint is megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak, ne a választásokkal.”

- írta Vitézy a közösségi oldalán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Hihetetlen: már 1800 Ft egy lángos a Balatonnál, van, ahol 50%-kal többet kérnek a belépőért, mint tavaly
Tavaly 23,8%-kal drágultak a vendéglők és a szállások Magyarországon, majdnem háromszorosával az uniós átlagnak. Idén ez még durvább lesz.


Idén nyáron már 1800 forintot kérnek egy lángosért a népszerű üdülőhelyeken. Azt mondják, a béremelések miatt.

Tavaly 23,8%-kal drágultak a vendéglők és a szállások Magyarországon, majdnem háromszorosával az uniós átlagnak, idén ez még durvább lesz.

Legkevesebb 15 ezer forintjába kerülhet egyetlen strandon töltött nap a családoknak. Nagyjából tizedével többe, mint tavaly.

Van olyan balatoni település, ahol 50%-kal többet kérnek a belépőért. Budapesten 8-11%-kal drágulnak a fürdők, amelyek héten nyitnak.

Az RTL riportja a hatalmas drágulásról.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„Mi még mindig hiszünk Marx, Engels és Lenin tanításaiban” - Borsodbóta polgármestere 38 éve áll a falu élén, és ma is kommunistának vallja magát
Gulyás János 68 éves, korábban az MSZMP, később a Munkáspárt színeiben indult. Most két kihívója is volt, és csak 23 szavazattal nyert, így újabb ötéves ciklust kezdhet.
Fotó: RTL - szmo.hu
2024. június 17.



Az íróasztalán Marx mellszobra, és azt mondja, az elmúlt negyven évben nem változtak kommunista nézetei.

Az RTL látogatta meg a 800 fős Borsodbóta polgármesterét, aki még tanácselnökként kezdte 1986-ban, azóta mindig újraválasztják.

Gulyás János 68 éves, korábban az MSZMP, később a Munkáspárt színeiben indult. Most két kihívója is volt, és csak 23 szavazattal nyert, így újabb ötéves ciklust kezdhet.

Gulyás 38 éve a település első embere. Azt mondta, az évtizedek alatt az eszméi semmit nem változtak.

"Mi még mindig hiszünk Marx, Engels és Lenin tanításaiban"

- mondta az RTL műsorának Gulyás János. Szerinte a tanácsi rendszer nyugodtabb volt. Ma mindenre pályázni kell, de gyakran még az sem elég.


Link másolása
KÖVESS MINKET: