HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter a nemzeti vagyon elkótyavetyéléséről kérdezi Orbánt egy birtokába jutott, nem nyilvános kormányhatározat alapján

A Tisza Párt alelnöke azt írta: 48 értékes ingatlant hirdettek meg eladásra a határozatban. Köztük állami cégek, tankerületek és rendőrkapitányságok üdülőit is.

Link másolása

Több kérdést is Orbán Viktornak szegezett Magyar Péter vasárnap délutáni posztjában. A Tisza Párt alelnöke egy nem nyilvános kormányhatározatról kérdezi a miniszterelnököt, amiben 48 értékes ingatlant hirdetnek eladásra.

Magyar bejegyzése szerint ezek között állami cégek, a büntetés-végrehajtás, a tankerületek, nemzeti parkok, rendőrkapitányságok, a mentőszolgálat értékes Balaton parti üdülője, oktatási- és rekreációs központjai szerepelnek.

„Miért adják el ezeket az ingatlanokat, köztük olyat, amely a legnagyobb még be nem épített balatoni partszakasszal és kikötővel rendelkezik? Miért akarják ezt eltitkolni a magyar emberek elől? Miért fontosabb, hogy a haverok mindenhova lakóparkokat építhessenek, mint, hogy az alulfizetett állami alkalmazottak megfizethező áron egy hétre elvigyék a családjukat pihenni, vagy továbbképzésen vegyenek részt?

Ez a családbarát, vidékbarát kormány? Mire költik a befolyó vételárat? A veje és a haverjai részt vesznek a rövid határidővel meghirdetett liciteken? Hány nem nyilvános és titkosított kormányhatározatot hoztak tavaly? Miért titkosak ezek? Mi a tartalmuk?” – sorolja kérdéseit Magyar Péter.

A politikus a bejegyzés végén még egyszer megszólítja Orbánt, és azt írja:

„Vége. Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat és minden ilyen mutyit ki fogunk vizsgálni és az elkótyavetyélt nemzeti vagyont vissza fogjuk szerezni!”

A teljes posztot itt lehet elolvasni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Toroczkai László is feltételhez kötötte, hogy elmegy-e a köztévés vitára
A Mi Hazánk pártelnöke szerint: „Nyilvánvaló, hogy a közvélemény-kutatásokat manipulálják, egyes kutatások között óriási eltérések vannak, és 2022-ben is úgy jutottunk a parlamentbe, hogy a közvélemény-kutatók 1-3 százalékos pártnak hazudtak minket”.

Link másolása

Miután az MTVA közölte, hogy vitát szerveznek a köztévében a választások előtt, Magyar Péter azonnal reagált: "a TISZA Párt nem fogadja el, ha nem élőben, vagy nem főműsoridőben kerül sor a vitára. Ahogy az sem elfogadható, ha egyszerre akarják leültetni mind a 11 listát állító párt listavezetőjét, hiszen úgy semmilyen érdemi vita nem folytatható és nem is tükrözné a pártok támogatottságának mértékét".

Toroczkai László, a Mi Hazánk pártelnök az X-en közölte, hogy ő is csak bizonyos feltételekkel vesz részt a közmédiában szervezett vitán.

Mint írja:

"Mi természetesen azonnal válaszoltunk a köztelevízió megkeresésére, és jeleztük, hogy a Mi Hazánk ott lesz az EP-listavezetők vitáján. Az is egyértelmű, hogy

élőben, főműsoridőben kell megrendezni egy ilyen vitát.

Látva azonban a trükközést, és azt, hogy megdöbbentő módon szinte a teljes média elhallgatta a tegnapi sokezer fős demonstrációnkat, miközben címlapokon számolnak be arról, ha más pártok politikusai megtekintenek egy üres mezőt, vagy egy faluban üvöltöznek, a következőt tartjuk fontosnak közölni: Az egyetlen parlamenti párt vagyunk, amely önállóan jutott be az Országgyűlésbe. Azon három párt közé tartozunk, amely az ország minden vármegyéjében és Budapesten is képes volt listát állítani, de az egyetlen párt, amely ezt nem pártszövetségben, hanem önállóan érte el.

Amennyiben az összes EP-listavezető nem egyszerre venne részt a vitán, meg se próbáljanak minket parlamenten kívüli, valós szervezettség és társadalmi támogatottság nélküli pártok mellé ültetni!

Ebben az esetben nem fogunk részt venni a vitán" - írta a politikus. Majd hozzátette:

"Nyilvánvaló, hogy a közvélemény-kutatásokat manipulálják, egyes kutatások között óriási eltérések vannak, és 2022-ben is úgy jutottunk a parlamentbe, hogy a közvélemény-kutatók 1-3 százalékos pártnak hazudtak minket".

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter és Varga Judit csak a gyerekeik miatt állnak szóba egymással
A Tisza Párt alelnökének most igen sűrű a programja. Az országjárása alatt csak hétvégente tud találkozni a fiaival, akikre hétköznapokon Varga Judit vigyáz.

Link másolása

Csak hétvégente tud megfelelő időt tölteni a gyerekeivel az országot járó Magyar Péter - írja a Blikk. A politikus a lapnak azt mondta, hogy hétköznapokon a volt felesége, Varga Judit vigyáz a tíz-, tizenkét és tizenhat éves fiúkra.

A Tisza Párt alelnökének célja, hogy a június 9-i választásokig bejárja Magyarország megyéit. A programja igen sűrű, a különböző események kitöltik az idejét, így most kevesebb időt tud a gyerekeivel tölteni.

„Hétköznap leginkább telefonon beszélünk, sajnos, ez most egy ilyen periódus. Sokat vagyok úton”

- mondta Magyar Péter. A tavaly márciusi válásuk óta heti váltásban nevelték a gyerekeket Varga Judittal. Ezt viszont most felülírta a kampány.

„Alaphelyzetben szinte minden nap találkozom a gyerekekkel, ám az országjárás óta csak hétvégente van erre lehetőség. Ám ilyenkor igyekszem minél több időt velük tölteni.”

Hétköznapokon Varga Judit neveli a gyerekeket, a két szülő beszélgetései pedig kizárólag a gyerekekre koncentrálódnak.

„Nem szoktam politikáról beszélgetni a gyerekekkel. A két kisebbik fiam még túl fiatal ahhoz, hogy a politika szóba kerüljön, inkább a hétköznapi történésekről, a focimeccsekről beszélgetünk. A legnagyobb fiammal érinthetnénk komolyabb témákat, de vele most – úgy érzem – nem állunk egy politikai táborban” - mondta Magyar a Blikknek. Szerinte néhány év múlva megtalálhatják majd a közös hangot a fiával, illetve neki is elmondta, mindent, amit most a politikában tesz, azt érte is teszi.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Putyin menesztette a védelmi miniszterét, Szergej Sojgut, megvan az utód is
A moszkvai védelmi tárcát eddig vezető Sojgu a biztonsági tanács titkári tisztségét kapta.

Link másolása

Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolta az orosz védelmi tárca élére Vlagyimir Putyin elnök - közölte vasárnap az orosz parlement felsőháza.

A moszkvai védelmi tárcát eddig irányító Szergej Sojgu a biztonsági tanács titkári tisztségét kapta - írja az MTI.

A külügyminisztérium élére Putyin ismét Szergej Lavrovot jelölte.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Rács mögé került az Orbánnal is ujjat húzó szegedi politikus, trombitálással próbálta megzavarni a kínai elnök látogatását
Míg a kínai elnök gépe fel nem szállt, az időmet ismét egy 2X4 méteres cellában töltöttem - írta a Facebook-oldalán Szabó Bálint.

Link másolása

Trombitálással próbálta megzavarni a kínai elnök látogatását a tárgyalások helyszínén Szabó Bálint. A korábbi szegedi önkormányzati képviselőre ezért 150 ezer forint pénzbírságot szabott ki a rendőrség.

A Blikk azt írja, hogy Szabó a kínai elnök látogatása során több helyszínen is feltűnt, hogy tiltakozzon, és a trombitájával próbált minél közelebb kerülni a delegációhoz. A rendőrség szerint Szabó múlt pénteken a biztonsági kordonnal elzárt területen várakozott, ahonnan a felszólítás ellenére sem távozott.

Az egykori önkormányzati képviselő a Facebookon így számolt be az eseményekről:

„A kínai elnök három napos magyarországi látogatása alatt a kínai és a magyar rendőrség mindent megtett azért, hogy ellenvélemény sehol ne jelenjen meg nyilvánosan.

Az első két napon csupán hermetikus zárásokkal és titkosügynökök hadával operáltak, pénteken azonban szintet léptek: bilincs, rendőrautó, fogda, elzárás következett. Míg a kínai elnök gépe fel nem szállt, az időmet ismét egy 2X4 méteres cellában töltöttem.

Szabadulásom utáni első utam a belügyminiszterhez vezetett, aki vizsgálatot rendelt el az ügyben.”

Szabó Bálint most szegedi polgármester-jelöltként indul az Itt az Idő Egyesület színeiben, május 11-én vették nyilvántartásba. A szegedi politikustól nem állnak távol a mostani trombitás-perfomanszhához hasonló akciók, de leginkább arról ismert, hogy 2022-ben autóval vette üldözőbe Orbán Viktor konvoját az M5-ön.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk