HÍREK
A Rovatból

Magyar Közlöny: Áder János felmenti főigazgatóját

A döntés arra utalhat, hogy Novák Katalin is új embereket visz majd magával a Köztársasági Elnöki Hivatalba.

Link másolása

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent az államfő határozata arról, hogy felmenti eddigi hivatalvezetőjét.

Haszonicsné dr. Ádám Máriát, a Köztársasági Elnöki Hivatal főigazgatóját – érdemei elismerése mellett – 2022. május 9-i hatállyal mentette fel Áder János április 22-én.

A 24.hu szemléje szerint a fővárosi kormányhivatal korábbi főigazgatóját tíz éve nevezte ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatójává Áder János, miután menesztette elődje, Schmitt Pál több tisztségviselőjét.

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) vezetését új ember veheti át majd május 10. után. A döntés arra utalhat, hogy Novák Katalin is új embereket visz magával a Sándor-palotába. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy a KEH szervezeti struktúrája megmarad-e.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Szerintem mi voltunk az egyetlenek ebben a kormányban, akik a gyerekeiket állami iskolába járatták
Kettészakítja az országot Magyar szerint, hogy a jómódú szülők gyerekei milliós tandíjakért kapnak kiemelkedő oktatást, míg a többiek talán a felsőoktatásig sem jutnak el. Tényleg összeszerelő üzem akarunk lenni? – tette fel a kérdést komlói fórumán.

Link másolása

Pár éven belül összeomlik az oktatás, ha a jómódú szülők mind elviszik a gyerekeiket az állami intézményekből – mondta Magyar Péter a komlói fórumán, ahol más témák mellett az oktatás is szóba került. Mint a közösségi oldalára feltöltött videóból kiderül, Magyar szerint az összeomláshoz vezető folyamat öngerjesztő: ha a pénzes szülők elhagyják az állami iskolákat, akkor a munkát kereső pedagógusok is így fognak tenni.

„Szerintem mi voltunk az egyetlenek ebben a kormányban, akik a gyerekeiket állami iskolába járatták itt is és Brüsszelben is”

– mondta Magyar. Szerinte a hatalmi elit a gyerekeit amerikai, német, osztrák magániskolákba járatja, havi milliós tandíjért. Emiatt kettészakad az ország: a jómódú családok gyerekei olyan oktatást kapnak, amivel sokra vihetik, míg az állami iskolákba járó szegényebbeknek akár csak a felsőoktatásig is nehéz eljutni. Magyar szerint komoly probléma, hogy nem „az életre” nevel az iskola, az oktatásról pedig azzal zárta a beszédét:

„Tényleg összeszerelő üzem akarunk lenni, ahol mindenki szem a láncban? Én nem ilyen országot szeretnék, és szerintem önök sem.”

A fórumon készült élő bejelentkezést ITT tudod visszanézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Menczer Tamás megint beszólt Magyar Péternek: Ilyen selyemfiúknál komolyabb emberek is sértegettek már
A Fidesz kommunikációs igazgatója egy Magyarnak tulajdonított dalra reagált, amiben elküldték a fenébe. Az őt érő sértéseken azonban mindig jól szórakozik.
FM. Kép: - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Menczer Tamás a közösségi oldalán reagált arra, hogy megjelent egy rajta gúnyolódó dal. Az ugyan nem derült ki a videóból, hogy pontosan milyen dalról van szó, de azt Fidesz új kommunikációs igazgatója Magyar Péternek tulajdonítja. Egy rövid részletet is lejátszik a nótából, amelyben Menczert elküldik a fenébe.

Minderre pedig Menczer így reagált:

„A sértegetésemmel most nem foglalkoznék, ilyen selyemfiúknál komolyabb emberek is sértegettek már, ezen mindig jól szórakozom. Ami a lényeg: »Háború vagy béke? Menj már a fenébe!« Én menjek a fenébe? Akinek fontos Magyarország békéje, az menjen a fenébe? Akinek fontos Magyarország biztonsága, az menjen a fenébe? Aki arról beszél joggal, hogy a harmadik világháború kockázata soha nem volt akkora, mint napjainkban, az menjen a fenébe?”

Menczer ezután háborúpártinak nevezi Magyart, hozzátéve, az EP- és önkormányzati választás tétje szerinte az, hogy háború legyen-e, vagy béke.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Kitört ablak, rohadó ajtók – Magyar Péter egy lepusztult kórház képével üzent a propagandistáknak
Szerinte a politikai üzenetekre elköltött 1309 milliárd forintnak jobb helye is lett volna.

Link másolása

Új poszttal jelentkezett a Facebookon kedd délután Magyar Péter. A TISZA Párt politikusa egy borzalmas állapotban lévő épület fotóit osztotta meg, elmagyarázva azt is, hogy mi látható azokon.

Bejegyzését Kedves Propagandisták! megszólítással kezdi, majd azt írja:

„Ez itt nem egy airsoft pálya, hanem egy neves alföldi kórház, 2024-ben, 40 ezer milliárd forint uniós pénz felhasználása után.”

„Aki szerint rendben van, hogy a kormány az utóbbi öt évben 1309 milliárd forintot költött propagandára és közben sok kórház így néz ki, sok helyen nem működnek a liftek és az ápolók ölben viszik lépcsőkön az operált betegeket, sok műtőben nem működik a légkondicionáló és nyáron 35 fokban operálnak a sebészek, az június 9-én szavazzon a Fideszre.”

Ugyanakkor rögvest fel is ajánlja saját alternetíváját:

„Mindenki másnak, ott a TISZA.”

Magyar Péternek ezen a posztján alig több mint negyed óra alatt már 3000 reakció gyűlt össze, többségében dühös és szomorú fejek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Nemesgörzsöny után Győrben folytatta az országjárást Orbán Viktor
Egy kávéra futott össze a város fideszes polgármesterével. Ha már ott volt, Dézsi Csaba megmutatta neki a várost.

Link másolása

Nemesgörzsöny után Győrben folytatódott a miniszterelnök országjárása hétfő délután. Orbán Viktor és a város fideszes polgármestere egy kávéra futottak össze, ami aztán városnéző körúttá alakult át, az idegenvezető pedig maga Dézsi Csaba András volt. A sétából végül egy fotókkal gazdagon illusztrált Facebook bejegyzés lett.

Dézsi hét jelölttel küzd meg június elején a városvezetésért, tehát szüksége is van a támogatásra.

Győrben már korábban megindult a kampányidőszak, hiszen Borkai Zsolt, korábbi polgármester, aki az előző választási kampányban híresült el szexvideójáról, és aki jelenleg független jelölt, azzal vádolta Dézsit, hogy nyilvánosan megütött valakit. Dézsi szerint ez csak rágalmazás.

Dézsi Csaba a bejegyzése végén megismétli a legfontosabb fideszes kampányszlogent:

„Mindketten azért dolgozunk, hogy Magyarországon és Győrben is az emberek békében élhessenek”


Link másolása
KÖVESS MINKET: