hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Letörölték Funktasztikus, a kormánykritikus rapper Youtube-csatornáját, állítása szerint egy Borkais videórészlet miatt

Több száma is milliós megtekintésnél járt a videomegosztón, most új csatornát kellett indítania.

Link másolása

hirdetés

"Tegnap törölték a YouTube oldalam, az összes tartalommal és feliratkozóval együtt, a “Terrorveszély” klipjében bevágott Borkais részlet miatt" – közölte Funktasztikus a Facebook-oldalán.

A népszerű rapper az elmúlt időszakban több kormány- és társadalomkritikus számot is kiadott. Facebook-bejegyzésében azt írja, új csatornát indított, ahova idővel minden számát visszatölti.

"Szeretném még meggyőzni a kormányzatot / A zeném nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot / A karaktergyilkosok évek óta dolgoznak azon / Hogy senki ne maradjon, totális legyen a teljhatalom" – hangzik el többek között a Terrorveszély című számban, aminek a videóklipje miatt az előadó szerint törölték a csatornáját.

Az előadónak több ezer feliratkozója volt, több száma is több millió megtekintésnél járt a Youtubeon.

Rajongóitól azt kérte, aki teheti, támogassa ebben a helyzetben.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Már teszt, oltás és karantén nélkül lehet Horvátországba utazni Magyarországról

Feltéve, ha a beutazó nem mutatja a koronavírus tüneteit és nem került szoros kapcsolatba az utazás előtt egy fertőzött személlyel.
Címkép: Kookay/Pixabay - szmo.hu
2021. június 18.


Link másolása

hirdetés

Mivel június 17-től Magyarország az EU-s zöld listára került a koronavírus-fertőzöttségi adatok alapján, így a horvát előírások alapján Magyarországról szabadon, korlátozás nélkül be lehet utazni Horvátországba - írja közölte velünk az Utazás nyaralás info.

Ezt azt jelenti, hogy oltás és negatív teszt nélkül is beléphetnek a magyar állampolgárok Horvátországba, és karanténkötelezettségük sincs, így lényegében úgy lehet utazni déli szomszédunkhoz, mint a járvány előtt.

Horvátország ugyanis nem korlátozza azoknak a turistáknak a beutazását, akik az Európai Unió olyan tagországaiból és/vagy régióiból, vagy a schengeni országokból és/vagy régióikból, illetve a schengeni társult országokból érkeznek, amelyek az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ szerint járványügyi szempontból a zöld kategóriába esnek. A horvát koronavírus-tájékoztató honlapon ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy

ez csak abban az esetben érvényes, ha a beutazók nem mutatják a koronavírus-fertőzés jeleit és nem kerültek szoros kapcsolatba az utazás előtt egy fertőzött személlyel.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Bombát találtak a Lánchíd felújítása közben, sokaknak el kell hagyniuk az otthonukat vasárnap

Reggel 8-kor kezdődik az érintett ingatlanok kiürítése, várhatóan a késő délutáni órákban lehet visszatérni az épületekbe.

Link másolása

hirdetés

Második világháborús bombát találtak a Lánchíd felújítása közben a Duna medrében a híd Buda felőli pillére mellett - tájékoztatott a Budavári Önkormányzat.

A tűzszerészek a hatástalanítás idejére, június 20-án, vasárnapra biztonsági zárást rendeltek el az alábbi utak környékén:

• Budai alsó rakpart (Várkert Bazár és Jégverem utcai közötti szakasza)

• Lánchíd utca (Várkert Bazár és Clark Ádám tér közötti szakaszon)

• Bem rakpart (Clark Ádám tér és Jégverem utca közötti szakasza)

hirdetés

• Clark Ádám tér teljes területe

A lakosságvédelmi intézkedés az I. kerület közigazgatási területén az az alábbi lakóházak lakóit érinti:

• Fő utca 1 (Bem rakpart 1)

• Fő utca 3 (Bem rakpart 2)

• Fő utca 5 (Bem rakpart 3)

• Fő utca 7 (Bem rakpart 4)

• Fő utca 9 (Jégverem utca 1)

• Clark Hotel (Clark Ádám tér 1)

A fenti épületekben található, Clark Ádám térre, Bem rakpartra valamint Jégverem utcára néző ingatlanok kiürítése és a terület elhagyása 2021. június 20-án (vasárnap) reggel 8 órakor kezdődik. Az érintett ingatlanokba várhatóan a késő délutáni órákban lehet visszatérni.

A biztonsági zárás ideje alatt a Virág Benedek Ház üzemel befogadóhelyként (1013 Budapest, Döbrentei utca 9.) A befogadóhelyen való elhelyezés iránti igényt legkésőbb június 18-án 16 óráig kell jelenzi az alábbi telefonszámok egyikén: 06-1-225-7271, 06-1-225-7272 vagy 06-20-447-1003.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy

minden lakosnak kötelessége a kiürítéssel érintett területen tartott állatok elhelyezéséről gondoskodni.

A befogadóhelyre állatot bevinni tilos.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Újra 3 hetes különbséggel kell beadni a Pfizer-vakcina második adagját

Vakcinabőség van, most már nem kell 35 napot várni a második oltásra.

Link másolása

hirdetés

Péntektől ismét 3 hetes különbséggel kell beadni a Pfizer második oltását - közölték a kormányzati koronavírus-tájékoztató oldalon.

Mint írják, az ezzel kapcsolatos szakmai protokollt minden, az oltásban résztvevő egészségügyi szolgáltató megkapja.

Az operatív törzs a harmadik hullám kezdetén rendelte el, hogy a Pfizer vakcinát az akkor aktuális alkalmazási előirat szerinti 21 nap helyett 35 napos különbséggel adják be annak érdekében, hogy az akkor még korlátozott mennyiségben érkező vakcinákból minél előbb minél többen megkapják az első oltásukat.

A változtatást most azzal indokolták, hogy a tömeges oltási szakasz már véget ért és vakcinabőség van Magyarországon, így a továbbiakban már nem szükséges ezt a protokollt fenntartani.

Ezért, akik ezután kapják meg a Pfizer vakcinából az első oltásukat ismét 3 hét különbséggel számíthatnak a második oltásra. Akik már korábban megkapták az első oltásukat és már időpontot is kaptak a második oltásra, azok számára nincs változás.

A Pfizer-vakcinából heti rendszerességgel érkezik szállítmány, így a www.eeszt.gov.hu online időpontfoglalóban folyamatosan lehet Pfizer-oltást foglalni. Emellett a háziorvosok is kapnak Pfizer-oltóanyagot, ha ezt az igényüket a megyei oltási munkacsoport felé jelzik. Jelenleg kizárólag ezt a vakcinát lehet alkalmazni a 12-18 éves korosztály oltására.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Országos demonstrációra készülhetnek az egészségügyi dolgozók

Egyre nagyobb az elégedetlenség az ágazatban: sok a feladat, kevés a fizetés, rengetegen elhagyhatják a pályát.

Link másolása

hirdetés

Országos demonstráció megszervezésére hatalmazta fel tagsága a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) vezetőit - írja a Népszava.

Balogh Zoltán a köztestület elnöke a lapnak azt mondta: akciójukra még a nyáron sor kerül, a részletekről, arról, hogy pontosan hol, mikor és milyen formában tüntetnek, a területi elnökök gyűlése dönt hamarosan.

A kamara honlapján szokatlanul sokan, majdnem tízezren kitöltötték azt a kérdőívet, ami a tagság demonstrálási hajlandóságát tesztelte. A kérdésekre válaszolva az is kiderült,

a válaszolók mintegy hatoda – 1623 dolgozó – tervezi, hogy még ebben az évben elhagyja a pályát.

Balogh szerint, ha ezt az arányt kivetítik a teljes tagságra, akkor több ezer embert veszíthetnek el a betegellátásból. Ez azért különösen aggasztó, mert ha az OECD országok számait nézzük, akkor nálunk már 20-25 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint ami a biztonságos betegellátáshoz kellene.

A szakdolgozók közérzete meglehetősen rossz, különösen mióta az új szolgálati jogviszony bevezetése rájuk csak terheket rótt, miközben a mellettük dolgozó orvosok tekintélyes béremelést kaptak - írja a lap.

hirdetés

Páva Hanna, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese szerint a járvány előtt betöltetlen volt a szakdolgozói állások 15 százaléka, ami 5500 üres pozíciót jelentett. Ezt követően távozott további 3000 szakdolgozó március elsején.

Arra kérdésre, hogy mennyit segít a kormány által minap bejelentett tíz nap extra szabadság, Balogh Zoltán azt felelte: ez csak újabb problémákat generált. Az ápolási igazgatók ugyanis az eddig ki nem vett szabadságokat is képtelenek kiadni az emberhiány miatt. A rendszer pedig most kezd visszaállni a normál üzemmódra.

Az emberek mostanra nagyon fáradtak, elcsigázottak, a járvány kimerített mindenkit

– magyarázta a lapnak az érintettek elkeseredését a kamarai elnök, aki szerint, ha a válaszadóik valóban elmennek, akkor a mostani katasztrofális létszám helyzet tovább romlik.

Gy. Németh Erzsébet (DK), a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes pénteken egy online sajtótájékoztatón azt mondta, hogy több ezer egészségügyi dolgozó tervez felmondani a kormány koronavírus-járvány alatt hozott egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvénymódosítása miatt.

A politikus szerint a kormány a lehető legrosszabbkor, a járvány harmadik hullámának az elején fogadta el az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt. Mint mondta,

akkor négyezer egészségügyi dolgozó mondott fel, és most ennél is többen távozhatnak. Szerinte ez a magyar állami egészségügy végét jelentené, hiszen jelenleg is legalább húszezer ember hiányzik onnan.

A DK szerint azt kell tenni, amit Dobrev Klára DK-s miniszterelnök-jelölt javasolt: fel kell függeszteni "az egyeztetés nélkül elfogadott egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt", és meg kell kezdeni az egészségügy humánforrásának fejlesztését, vagyis legalább háromezer új orvost, kilencezer új ápolót és ötszáz új háziorvost kell munkába állítani a következő években. Ha ezek nem történnek meg, az emberek nem fognak vizsgálatokhoz, műtétekhez jutni - tette hozzá Gy. Németh Erzsébet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: