hirdetés

HÍREK

Lépésről lépésre: így indíthatsz videóhívást akár az egész családoddal

Elmagyarázzuk azoknak is, akik nem jártasak a témában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 22.

hirdetés

Ez az útmutató egy gyorstalpaló a technika világából mindazoknak, akik nem jártasak a videóhívás világában. A BBC összegyűjtött néhány hasznos alkalmazást és lehetőséget a témában.

Videóhívás Android telefonnal

Rengeteg cég gyárt Androidos okostelefonokat, így több millió ember kezében, otthonában megtalálható ez a technika.

Rengeteg ingyenes alkalmazást lehet letölteni a Google Play áruházból, amik alkalmasak lehetnek videohívásokra. Ilyen appok például a Google Duo, a Facebook Messenger, a Skype, a WhatsApp és a Zoom is.

A WhatsApp használatánál például a telepítés után engedélyezni kell, hogy az alkalmazás hozzáférjen az okostelefonunk címjegyzékéhez, kamerájához és mikrofonjához is. Ezt a felsorolt alkalmazások többsége megkérdezi, és fontos, hogy el is fogadjuk ezeket a feltételeket, különben nem működik majd rendeltetésszerűen az applikáció.

hirdetés

Videóhívás iPhone, iPad vagy Mac segítségével

A IOS termékek sajátja a FaceTime nevű alkalmazás. Ez megtalálható minden iPhone-on, iPad-on és Mac számítógépen.

Az appot előre telepíti a gyártó a telefonra, de ezt azok nem tudják használni, akik más operációs rendszerrel rendelkeznek. Így FaceTime-on keresztül csak azokkal a rokonokkal és barátokkal tudsz kommunikálni, akik úgyszintén Macintosh-felhasználók.

Viszont léteznek olyan alkalmazások, mint a korábban említett WhatsApp, ami mind Androidos mind Macintosh termékeken ingyenesen használhatók.

Videóhívás számítógépről program telepítése nélkül

Léteznek olyan fejlesztők, akiknek a programjait nem szükséges telepíteni a gépre, ugyanis egyenesen a böngészőből is lehet hívást kezdeményezni. Ilyen szolgáltatók például a Zoom és a Skype is. Szóval, ha valamelyik rokonunk nem tud egymaga telepíteni egy programot a számítógépére, ez nagyszerű alternatíva lehet.

A beszélgetések linkjét meg lehet osztani például Zoom alkalmazáson keresztül. A Skype-nak is létezik hasonló opciója, egy linkkel vendégként be lehet hívni a videochat-be plusz résztvevőket, még a regisztrációra sincs szükség.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Újabb szigorítás: minden zárt területen kötelező lesz FFP2-es maszkot viselni Szlovákiában

Kijárási tilalom lesz este 8 és hajnali 1 között, azok pedig jutalmat kapnak, akik egy fertőzöttel élnek együtt és emiatt karanténba kényszerülnek.
MTI, címkép (illusztráció): Alexandra_Koch/Pixabay - szmo.hu
2021. március 01.

hirdetés

Szlovákiában a következő napokban tovább szigorítják, illetve módosítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére szolgáló óvintézkedéseket - döntött vasárnap este az Igor Matovic miniszterelnök vezette koalíciós kormány.

A kabinet határozata szerint amennyiben az óvintézkedések három hét alatt nem hozzák meg a várt eredményt, és nem javul a helyzet, Szlovákiában bevezetik a szigorú lezárást, azaz nagymértékben korlátozzák a közéletet, a kereskedelmi és a gazdasági tevékenységet.

Szerdától kezdve mindazok a személyek, akiknek a szűrése pozitív eredményt hozott, nem hagyhatják el lakásaikat, kivéve, ha orvoshoz mennek. Mindazok, akik közös háztartásban élnek egy fertőzött személlyel, és ennek következtében karanténba kényszerülnek, a szabályok betartásáért anyagi jutalmat kapnak.

Este 8 és hajnali 1 óra között kijárási tilalom lép életbe, kivételt csak a munkába járás vagy az onnan való hazajutás, illetve az orvosok felkeresése jelent.

Ugyancsak szerdától megnyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatú osztályait azon személyek gyermekei számára, akiknek munkába kell járniuk.

hirdetés
Március 8-tól a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben kötelező lesz az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, március 15-tel kezdődően pedig ezeket minden zárt területen kötelező lesz hordani. A rendelkezés alól kivételt kapnak a kiskorúak, akiknek elég lesz a sebészi maszkot viselni.

A kormány intézkedéseinek célja, hogy jelentős mértékben csökkentse Szlovákia lakosságának mozgását és megakadályozza a veszélyes vírusmutációk további terjedését.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Trump keményen leszólta a Biden-kormányt: „Tudtuk, hogy rossz lesz, de egyikünk sem tudta elképzelni, hogy ennyire rossz”

A volt amerikai elnök első nyilvános beszédét tartotta a Fehér Házból való távozása óta. Belengette, hogy 2024-ben is indulhat az elnökségért.
MTI - szmo.hu
2021. március 01.

hirdetés

"Nem alapítunk új pártot. Miénk a Republikánus Párt, amely egységes lesz és erősebb, mint valaha" - mondta Donald Trump volt amerikai elnök vasárnap, a Konzervatív Politikai Akciócsoport (CPAC) nevű szervezet éves konferenciáján a floridai Orlandoban.

A republikánus politikus - aki első nyilvános beszédét tartotta a Fehér Házból való távozása óta - álhírnek nevezte az új párt alapításával kapcsolatos találgatásokat. Trump úgy fogalmazott:

"Nem alapítok új pártot, ez álhír volt. Nem lenne zseniális? Indítsunk egy új pártot, és osszuk meg a szavazatainkat, hogy soha ne nyerhessünk. Nem, ez nem érdekel minket."

"Ma itt állok önök előtt, hogy kijelentsem: az a hihetetlen utazás, amelyet négy évvel ezelőtt együtt kezdtünk, még korántsem ért véget. A büszke, szorgalmas amerikai hazafiak mozgalma csak most kezdődik, és a végén mi győzünk!" - fogalmazott a volt elnök, aki nem zárta ki, hogy 2024-ben elindul az elnöki pozícióért folyó versenyben. "Ki tudja, akár úgy is dönthetek, hogy harmadszor is megverem őket" - mondta a volt elnök.

Donald Trump azt jósolta, hogy a Demokrata Párt "hervasztó vereséget" fog szenvedni a félidős választásokon, és 2024-ben "határozottan" elveszíti a Fehér Házat. A volt elnök továbbra sem hajlandó elismerni vereségét és megismételte azt az állítását, hogy ő nyerte meg a 2020-as választásokat. A demokratákra utalva Trump úgy fogalmazott: "valójában, mint tudják, éppen elvesztették a Fehér Házat".

hirdetés

A volt elnök élesen támadta utódja, Joe Biden számos intézkedését.

"A modern amerikai történelem összes elnöke közül Bidennek volt a legtragikusabb első hónapja" - fogalmazott Trump. "Mindannyian tudtuk, hogy a Biden-adminisztráció rossz lesz, de egyikünk sem tudta elképzelni, hogy ennyire rossz lesz, és hogy ennyire balra mennek" - tette hozzá.

A jóval több mint egy órán át tartó beszédében Trump kritikákat fogalmazott meg a Biden-kabinet tevékenységével kapcsolatban például a bevándorlás, a pandémia, a kereskedelem és a transzneműek jogaival kapcsolatban is. A Joe Biden vezette adminisztrációt "munkahelyellenesnek, családellenesnek, határellenesnek, energiaellenesnek, nőellenesnek és tudományellenesnek" nevezte.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

A fiatalabb korosztályt támadja súlyosabban a koronavírus brit mutánsa

Szlávik János szerint egyre több a beteg az ötvenes korosztályból, és többen kerülnek kórházba is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 28.

hirdetés

A fiatalabb korosztályt támadja súlyosabban a koronavírus brit mutánsa - ezt mondta az RTL Híradónak Szlávik János. Az infektológus szerint

ez a variáns az oka annak, hogy egyre többen kerülnek kórházba koronavírus-fertőzéssel, ráadásul most a korábbiaknál fiatalabb, 40-50 éves korosztály.

Elmondása szerint az osztályukra került legutóbbi tíz beteg az ötvenes korosztályba tartozik, ami nagyban különbözik az eddigi 70-es, 80-as, 90-es korosztálytól.

Gyakoribb a családi fertőződés is, amikor az unokától a nagyszülőig mindenki elkapja a vírust. A brit mutáns ugyan súlyosabb következményekkel jár, de az orvos abban bízik, hogy a jelenlegi kórházi kapacitás elegendő lesz a betegek ellátására.

Szombaton összesen már 524-en voltak lélegeztetőgépen. A Híradó által kérdezett biostatisztikus úgy számol, a következő hetekben elérhetjük a hullám csúcsát.

A mostani adatok szerint 10 fertőzött további 12-13 embert betegít meg, ez 1,2-1,3 fertőzési rátát jelent.

A szakember úgy véli, hogy esélye van annak is, hogy az őszihez hasonló, vagy annál nagyobb hullám következhet.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Egy magyar településen már minden felnőtt megkapta a koronavírus elleni oltást

A Békés megyei faluban senki nem fertőződött meg eddig a vírussal. Az egyik helyi lakos elmondása szerint már az első oltás után is sokkal könnyebb az életük.
Fotó (illusztráció): MTI/Ujvári Sándor - szmo.hu
2021. március 01.

hirdetés

A Békés megyei Magyardombegyházán már félelelem nélkül mennek ki az utcára az emberek, ugyanis ott mostanra már szinte minden regisztrált páciens megkapta a koronavírus elleni oltást - írja a Blikk.

A faluban 120-an laknak életvitelszerűen, átlagosan 50-55 év közöttiek. A falu legfiatalabb beoltottja csak 19 éves.

A lap beszámolója szerint a településen már maszk nélkül álltak a fiatalok a buszmegállóban, az idős szomszédok pedig már mertek találkozni egymással, nem féltek attól, hogy megfertőzik egymást.

A polgármester a lapnak elmondta, hogy senki sem kapta el náluk a koronavírust, köszönhetően annak, hogy a lakosság nagyon fegyelmezett.

"Tudjuk, ha egy ember elkapja, a betegség végigmegy az egész falun. Március végére a második adagot is megkapják a regisztráltak, viccelődtem is, hogy zárt körű bulit csapunk utána"

- mondta Dinyés Ildikó.

hirdetés

Egy falubeli is nyilatkozott a lapnak, aki elmondta, hogy ő már vásárolt is egy új bográcsot egy kisebb összejövetelre, a barátokkal ugyanis a helyi vendégház megnyitása előtt terveznek egy főzést. Elmondása szerint

már most könnyebb az életük, pedig még csak az első oltást kapták meg. Ennek köszönhetően viszont már félelem nélkül kávézgatnak a szomszédokkal.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: