HÍREK
A Rovatból

Lemondott Göd ellenzéki polgármestere – szerinte Fidesz-DK-koalíció van a településen

A városban a Samsung akkumulátorgyára és az ellenzéki összefogás repedései miatt folyamatosak voltak a politikai harcok.

Link másolása

Lemondott Balogh Csaba Göd ellenzéki támogatású polgármestere. A volt városvezető ezt Facebook-oldalán jelentette be.

„Sokáig azért tűrtem, mert abban reménykedtem, hogy egy következő választáson én tudom majd kiválogatni azt a képviselőgárdát, akikkel végre tudjuk hajtani a terveinket. De azt látom, hogy a NER módszeresen kikészíti a becsületes embereket. Mindig pont akkora létszámban, hogy ne tudjunk érdemben felszólalni ellenük” – mondta el videójában Balogh. Nem csak a kormányt szidta beszédében.

A 2019-ben kényelmes többséget szerző ellenzéki egység repedezni kezdett, a kormány pedig egyszerűen elcsatolta a Samsung akkumulátorgyárát a településtől. A gyár miatt egyébként hatalmas tiltakozások voltak a Pest megyei településen.

A DK, az LMP és a Jobbik képviselői a Fidesszel együtt nyesegették meg a jogköreit. Előfordult, hogy megpróbálták felfüggeszteni a momentumos Baloghot, aki szerint ezzel elárulták az ellenzéki összefogást.

„Ezek az ex-DK képviselők bebizonyították azt, hogy bár országosan a legorbánellenesebbnek tartják magukat, valójában itt helyben bármilyen alkuba belementek a Fidesszel. Ez is azt mutatja, hogy addíg, amíg ott vannak ebben a rendszerben, addig az ellenzéknek esélye sem lesz rendszert váltani, és ugyanúgy kétharmaddal fog bukni a Fidesz ellen”

– tette hozzá Balogh Csaba.

Balogh civilként folytatná tovább, mert „civilként végre nem kell engedélyt kérnem a NER fideszes és DK-s tagjaitól ahhoz, hogy pert tudjak indítani azok ellen, akik megérdemlik, és meg tudjam védeni magam a hazugságaik ellen. Civilként nem nekem kell majd magyaráznom azt, hogy mi folyik a Samsungban. Civilként végre kimondhatom azt, hogy Magyarországon és Gönön nem működik a demokrácia és az önkormányzatiság”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Lázár János: Aki ezt a vasutat innen elviszi, az ki fog baszni magukkal
Meglehetősen laza hangvételű utcafórumot tarott a miniszter, aki „kínai főnöknek” nevezte Hszi Csin-pinget, és eltévesztette a fideszes polgármester-jelölt nevét is.

Link másolása

Meglehetősen informális stílusú lakossági fórumot tartott a XVIII. kerületben Lázár János építési és közlekedési miniszter. A politikus május 10-én pénteken kampányolt Pestszentlőrincen Ughy Attilának, a kerület fideszes polgármester-jelöltjének.

A politikus saját YouTube-csatornájára felkerült egy videó, amiből azonban egy erős rész kimaradt. Lázár a helyi vasút kérdéséről beszélt. A miniszter elmondta, „az egy teljes hülyeség, hogy a vasutat a föld alá kell vinni, a világon soha nem lesz annyi pénz” – derül ki egy, a TikTokra feltöltött videóból.

Ezután hozzátette: „aki ezt a vasútvonalat elviszi, ki fog baszni magukkal”.

Lázár a beszéd egy korábbi pontján Hszi Csin-ping látogatására azt mondta: „Most, hogy itt volt a kínai főnök...” Majd mikor a közönségből visszakérdeztek, hogy kinek a főnöke, csak annyit válaszolt: „Nekünk megvan a sajátunk”.

A felvétel tanúsága szerint ezek után Ugrainak nevezte Ughy Attilát, aki viszont egyszer villamost mondott vonat helyett. A videót itt lehet megnézni:

@bp18_tiktok A múlt héten nálunk járt Lázár János. #fidesz #lazar #valasztas ♬ eredeti hang - 18. kerület TikTok

via 444


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
TA3: Vége van Fico műtétjének, mélyaltatásban tartják, a szervezetén múlik, hogyan sikerül megküzdenie a sérüléseivel
A szlovák hírcsatorna információja szerint komoly beavatkozásra volt szükség, miután több golyó is eltalálta a miniszterelnököt. Tomas Taraba szlovák miniszterelnök-helyettes a BBC-nek azt mondta: a műtét jól sikerült, és azt hiszem, a végén túl fogja élni.

Link másolása

Véget ért Robert Fico műtéte, a szlovák miniszterelnök életveszélyes állapotban került kórházba, miután egy merénylő többször is rálőtt.

A politikust több golyó is eltalálta, a műtét 3 óra 40 percig tartott - közölte a TA3 hírtelevízió.

A hírcsatorna szerint Fico jelenleg mélyaltatásban van, és várhatóan a következő órákban is így marad.

A TA3 szerint

a politikus sok vért vesztett. Egy golyó a mellkasában maradt, egy golyó a beleiben okozott sérülést, egy pedig az egyik végtagját sebesítette meg.

Úgy tudják, hogy az orvosok mindent elkövették, és most már Fico szervezetén múlik, hogy hogyan tud megküzdeni a sérüléseivel - írja a napunk.dennikn.sk

Tomas Taraba szlovák miniszterelnök-helyettes a BBC-nek annyit mondott: "Nagyon megdöbbentem... szerencsére, amennyire én tudom, a műtét jól sikerült, és azt hiszem, a végén túl fogja élni... jelenleg nincs életveszélyes helyzetben" - mondta. "Súlyosan megsérült, az egyik golyó a gyomrát érte, a másik pedig egy ízületet. Azonnal kórházba szállították, majd megműtötték" – mondta Taraba.

Robert Fico miniszterelnök már túl van a műtéten – mondta egy megbízható forrás az Aktuality.sk-nak. Állapotát stabilizálták - írja az aktuality.sk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Komoly eső érkezik viharos széllel, a pénteki borúsabb nap után pünkösdre visszatér a napsütés
A következő napokban a szél okozhat gondot, a 25 fok körüli csúcsokat csak egy napra hűti le az átrobogó hidegfront. De készülni kell záporra, zivatarra is, sárga figyelmeztetést adtak ki több napra is.

Link másolása

Változékony idővel érkezik Pünkösd, a következő napokra sárga figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt.

Csütörtökön északkeleten számíthatunk tartósabban napos időre. Máshol gyakran takarhatják felhők a napot, és ezeken a tájakon eső, zápor is kialakulhat, délnyugaton estefelé az ég is megdörrenhet. Élénk, erős, néhol akár viharos lehet a délkeleti szél. Néhány fokkal enyhébb lesz a reggel, a minimumok 4 és 13 fok között alakulnak. A legmelegebb órákban 19 és 26 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk - írja az Időkép.

Pénteken sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, többfelé jelentősebb mennyiségű esőre van kilátás. Hoszabb napos időszakok a Dunántúlon és délen várhatók. A szeles időben 15 és 27 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, a tartósabban borult, csapadékos északi tájakon lesz a leghűvösebb.

Szombaton a helyenként párás, ködös hajnalt követően napközben sok lesz a napsütés, csak néhol északon-északkeleten fordulhat elő futó zápor, esetleg zivatar. Többfelé élénk lesz a délnyugati szél. Napközben 23-28 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn sok lesz a napsütés, de főként északkeleten és vasárnap nyugaton, északnyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A nyugati-északnyugati, majd hétfőn az északiasra forduló szél többfelé élénk, erős lehet. Délutánonként 22-28 fok valószínű, a hajnalok pedig enyhék lesznek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Forbes: közel ezermilliárd forint Mészáros Lőrinc vagyona – egy év alatt másfélszeresére nőtt
A milliárdos felcsúti vállalkozó vagyona 660-ról 990 milliárdra nőtt, de nem panaszkodhat Csányi Sándor vagy Gattyán György sem.

Link másolása

Egy év alatt 660 milliárdról 990 milliárdra növelte a vagyonát Mészáros Lőrinc – ez derül ki a Forbes A 100 leggazdagabb magyar című kiadványából.

A második helyezett Csányi Sándor vagyona is szemmel láthatóan nőtt, igaz, csekélyebb mértékben, mint a felcsúti vállalkozóé: 610 milliárdról 700 milliárdra.

A lista harmadik helyén Felcsuti Zsolt áll, akinek egy év alatt 460-ról 486 milliárd forintnyira nőtt a vagyona.

A negyedik Veres Tibor ingatlanbefektető 422 milliárd forinttal, míg az ötödik helyen tartja magát Gattyán György felnőttfilmes szolgáltatásokból meggazdagodott politikus, akinek vagyona körülbelül 398 milliárd forintra tehető.

Még mindig az első 15-ben van a kormánnyal élesen szemben álló Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa, akit vesztegetéssel vádoltak meg.

  1. Mészáros Lőrinc (990 milliárd forint)
  2. Csányi Sándor (700 milliárd forint)
  3. Felcsuti Zsolt (486 milliárd forint)
  4. Veres Tibor (422 milliárd forint)
  5. Gattyán György (398 milliárd forint)
  6. Szíjj László (300 milliárd forint)
  7. Jellinek Dániel (295 milliárd forint)
  8. Széles Gábor (238 milliárd forint)
  9. Garancsi István (172 milliárd forint)
  10. Kasza Lajos (163 milliárd forint)
  11. Leisztinger Tamás (147 milliárd forint)
  12. Wáberer György (146 milliárd forint)
  13. Jászai Gellért (138 milliárd forint)
  14. Futó Gábor (122 milliárd forint)
  15. Bige László (115 milliárd forint)

Orbán Viktor veje, Tiborcz István a lista 19. helyén található 100 milliárd forintra becsült vagyonával, míg 99 becsült milliárddal Schmidt Mária követi, aki egy év alatt megduplázta a vagyonát.

via Telex

Link másolása
KÖVESS MINKET: