News here
hirdetés

HÍREK

Lázár János szerint véget kellene vetni a polgárháborús helyzetnek

A fideszes képviselő úgy látja, szimbolikus volt a küzdelem közte és Márki-Zay Péter között.

Link másolása

hirdetés

Lázár János szerint óriási jelentősége volt a közte és Márki-Zay Péter közötti küzdelemnek április 3-án - erről beszélt a képviselő Bayer Show-ban a 24.hu összefoglalója szerint. A show-ban Lázár rögtön tisztázta: nem Zelenszkijnek öltözött, "ebben a dzsekiben kampányolt, ebben csinálta végig a választást".

A fideszes képviselő arról is beszélt, ellenfele az elmúlt években egy amerikai típusú, liberális gyűlöletkampányt honosított meg, állandó volt az orbánozás, lázározás, fideszezés. Valami ellen politizált, nem azért, hogy újjáépítse Hódmezővásárhelyt.

Lázár szerint nagyon éles volt a küzdelem, amikor pedig Márki-Zay az ellenzék miniszterelnök-jelöltje lett, szimbolikussá vált a tét.

A képviselő úgy látta, a városnak most már békére van szüksége, ugyanis "mostanra drámai lett a megosztottság", a hódmezővásárhelyi polgármester szerinte nem a várost építette, hanem a közösséget rombolta.

Ennek véget kell vetni - jelentette ki Lázár, aki a közelmúltban egy egyeztetésre is meghívta a hódmezővásárhelyi polgármestert, aki el is fogadta ezt. A képviselő szerint Márki-Zay jobban tenné, ha "polgármesterként dolgozna és bukott miniszterelnök-jelöltként nem nemzeti ellenállást szervezne".

Lázár szerint azonban nem csak a városban, hanem

hirdetés
az egész országban véget kellene vetni a polgárháborús helyzetnek, nemzeti összefogásra lenne szükség.

Ez mindig a győztes felelőssége, de az elmúlt 12 évben az ellenzék ebben nem volt partner – mondta. Bár szerinte a magyar politika élet-halál harc, mégis azt gondolja, a következő éveket nem lehet megnyerni, ha nem lesz néhány kérdésben együttműködés, amihez jelenleg szerinte hiányzik az intelligencia.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Ezeken a képeken látszott igazán, milyen sokan voltak a Kossuth téren
A szervezők szerint legalább 40 ezren vannak a téren, eddig a beszédek hangzottak el főként, a koncertek ezután jönnek.

Link másolása

hirdetés

Már a Margit hídon nagy tömeg volt a hídfoglaláskor, de az utóbbi években ritkán látott óriási tömeg gyűlt össze a Pedagógus Világnapon a Kossuth téren.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Így néz ki a tömeg a Parlamentből
Felülről nézve még nagyobbnak tűnik a tömeg, és még a környező utcákban is vannak.

Link másolása

hirdetés

Jámbor András képviselő fotózta le a tüntetőket a Kossuth téren, akik a szervezők szerint 40 ezren is lehettek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Olyan orosz tank bukkant fel a fronton, ami azt jelzi, hogy nagy a baj náluk
Nemzetközi exportra szánt tankot küldhetett az urkajnai frontra Oroszország, ami egy komoly problémára világíthat rá haderejükben.

Link másolása

hirdetés

Twitteren több fotón is felbukkant egy „V” jelzésekkel és háborús feliratokkal felfestett, orosz T-90Sz harckocsi. Ezt a típust Oroszország kimondottan nemzetközi exportra szánta, aminek vevője India lett volna - írja a portfolio.hu.

Persze az orosz telegramos források találtak a tank felbukkanása kapcsán magyarázatot: valójában India volt az, amely nem kérte a harckocsikat, amiknek a vásárlásukra megkötött szerződését fel is mondták.

A valóságban azonban akkor szoktak exportra szánt harci eszközöket bevetni, ha az adott haderő szorult helyzetbe kerül. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során.

Az oroszok pedig nem állnak jól az elvesztett harckocsik számát illetően, ami a becslések szerint 1273-ra rúg.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Élő adásban lökte le a dobogóról a HírTv tudósítóját egy tüntető, mások visszasegítették
A fiatal riporter ezt a pillanatot biztosan emlegetni fogja karrierjében.

Link másolása

hirdetés

A Parlament előtt szolidaritási koncertet rendeztek a pedagógusokért TANÍTANÉK x noÁr - Szolidaritási koncert a Pedagógusainkért! címmel, melyen a szervezők szerint legalább 40 ezren voltak.

Az este folyamán történt azért incidens is. A Hír TV tudósítója, Móna Márk a Parlament elől jelentkezett be, amikor élő adásban valaki lelökte őt a dobogóról. A fiatal riporter az eset során nem sérült meg, többen is felsegítették a földről. A lökésről és a felsegítésről itt tudod megnézni a videót:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: