HÍREK

Kutyapártos Aleva Márta: Lévai István Zoltán tipikus kishal, nem neki kellett volna buknia

A politikus úgy véli, hogy ez az ügy jól jött a Fidesznek, mert Lévai egy feláldozható figura, és most elmondható, hogy lám, akiről kiderül valami, az nem marad következmények nélkül.

Link másolása

Mi is beszámoltunk róla, hogy lemondott választókerületi elnöki tisztségéről Lévai István Zoltán, Budapest 15. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének elnöke és a párttagságát is megszüntette. A XVIII. kerület fideszes polgármesterjelölt volt, és ötmillió forintot is hajlandó lett volna fizetni a kutyapártos Aleva Mártának, ha utóbbi elindulna az önkormányzati választáson.

A Kutyapárt politikus most a Telex kérdésére elmondta, hogy

semmiképpen nem ez volt a cél. Szerinte Lévai tipikus kishal, és jobban örülne, ha az igazi nagykutyákat lehetne lemondatni.

Aleva a Telex kérdésére azt írta, hogy mások is megkeresték azzal, hogy segítik a logisztikában vagy például az induláshoz szükséges ajánlások összegyűjtésében. Úgy vélte, hogy ezek az emberek sokkal jobb módúak voltak, mint Lévai.

Azt is írta, hogy miközben Völner Pál szabadlábon védekezhet, Lévait simán odadobták. Ezért úgy gondolja, hogy mindennek nem lesz semmilyen hosszabb távú következménye a Fideszre nézve - írja a portál.

Szerinte ez egyébként jól jött a Fidesznek, mert Lévai egy feláldozható figura. Sőt, jó eséllyel nem nyert volna, és így most elmondható, hogy lám, akiről kiderül valami, az nem marad következmények nélkül.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a bejelentés után annyit közölt, hogy „jövő héten szeretnénk kávézni a 22 másik kerület fideszes polgármesterjelöltjével is”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyarország diktatúra, O1G - ezekkel a feliratokkal fogadták a tüntetők Orbán Viktort Esztergomban
Szerda délután folyamatosan érkeztek a vendégek a Fidesz kihelyezett frakcióülésére, a város tele rendőrrel, a hotel előtt tilos volt megállni és parkolni. A TEK is jelen volt a környező utcákban.

Link másolása

Magyarország diktatúra, O1G feliratot lógattak be azon az úton, amely alatt Orbán Viktor konvoja is elhaladt Esztergomban - írta meg a Blikk.

A miniszterelnök a Fidesz kihelyezett frakcióülésére érkezett a városba, a lap ott készített fotókat a tüntetőkről.

A képeket itt lehet megnézni!

Az esztergomi Grand Hotel előtt néhány fős tüntetői csoport fogadta a kormánypárti politikusokat.

A lap szerint szerda délután folyamatosan érkeztek a vendégek, a város tele rendőrrel, a hotel előtt tilos volt megállni és parkolni. A TEK is jelen volt a környező utcákban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Varga Mihály újabb megszorításokat lengetett be, zuhanórepülésbe kezdett az OTP
Jöhet az újabb bankadó és a kamattámogatott hitelprogramok felülvizsgálata is. A pénzügyminiszter Matolcsy Györgybe is keményen beleszállt.

Link másolása

Varga Mihály pénzügyminiszter arról beszélt a Magyar Közgazdasági Társaság vándorgyűlésén tartott előadásában, hogy a költségvetési mutatók nem alakulnak úgy idén, ahogyan azt a kormány várta, ezért szeptember végéig felülvizsgálják az idei költségvetést.

Ennek megfelelően belengetett néhány újabb megszorító intézkedést is a fenntartható fiskális folyamatokra törekvés miatt.

„Távol áll tőlem, hogy az adópolitika ilyen típusú eszközeihez nyúljak, és jobb szeretem, hogy ha a dolgok kiszámítható mederben folynak, de a kormány azt is mérlegelheti, hogy ha az idei esztendőben egy rekordnyeresége van a bankoknak, márpedig négyszer annyi nyeresége van, mint a tavalyi évben, 1160 milliárd forintot ért el ez a nyereség, akkor mérlegelheti a kormány azt is, hogy még további adófrontokat nyit meg, és adóeszközökkel javítja az államháztartás gazdálkodását" - beszélt egy újabb bankadó lehetőségéről is a pénzügyminiszter.

Varga szerint emellett szóba kerülhet egyes honvédelmi beruházások elhalasztása, illetve a kamattámogatott hitelprogramok felülvizsgálata is.

A kormány eredetileg 3,9 százalékos GDP-arányos deficitet tervezett erre az évre, Varga most viszont már nem mondott konkrét számokat, csak annyit szögezett le, hogy a deficit kisebb lesz a tavalyi 6,2 százalékosnál.

A pénzügyminiszter a kormány gazdaságpolitikájába beleszálló Matolcsy Györgynek is visszaszólt, szerinte az infláció első számú felelőse mindenhol a jegybank. Elhibázott lépésnek tartja, hogy amikor emelte a kamatot az MNB, akkor még vette az állampapírt és a vállalati kötvényeket is, márpedig „egyszerre meleget és hideget fújni egyik gazdaságban sem lehet”.

A bejelentés után az OTP árfolyama zuhanni kezdett - írta a Portfolió. Kora délután már stabilizálódni látszik az árfolyam, de még ekkor is 5,8 százalékkal volt a tegnapi zárószint alatt.

(via 444)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kiszámolták: ekkora nyugdíjkorrekció jöhet novemberben
Farkas András nyugdíjszakértő az inflációs adatok és előrejelzések alapján kalkulálta ki, mekkora összegre számíthatnak a nyugdíjasok.

Link másolása

A várt nyári rendkívüli nyugdíjemelési kiigazítás elmaradása miatt a nyugdíjasok szempontjából a legforróbb őszi téma, hogy végre lesz-e korrekciós nyugdíjemelés, és ha igen, akkor milyen mértékben - írta Farkas András nyugdíjszakértő a Portfolión csütörtökön. A szakértő az inflációs adatok és előrejelzések alapján azt is levezette, hogy mekkora emelésre számíthatnak majd a nyugdíjasok.

„Ezek az előzetes becslések persze nem kötik a kormányzatot, de

feltehetően a legalább 2,4 százalékos, legfeljebb 3,6 százalékos nyugdíjemelési korrekcióra számítani lehet,

ezt követeli a nyugdíjasok védelmét minden lehetséges alkalommal hangsúlyozó kormányzati kommunikáció hitelességének megőrzése is” - írta Farkas András.

A szakértő szerint a jelenlegi 208.500 forintos átlagnyugdíj 2,4 százalékos emelés esetén 213.500 forintra, 3,6 százalékos emelés esetén pedig 216.000 forintra nőne. Az emelt összegű novemberi nyugdíj mellé

egyösszegben kifizetnek 11 havi különbözetet is az év első tíz hónapjára és a 13. havi nyugdíjra. Ez 2,4 százalékos emelés esetén 55.000 forint, 3,6 százalékos emelés esetén 82.500 forint lenne.

A kisebb mértékű emelés körülbelül 132 milliárd forintos, a nagyobb emelés pedig körülbelül 198 milliárd forintos pótlólagos költségvetési fedezetet igényel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt
Felhőszakadások zavarhatják majd meg a 30 fokos meleget. A zivatarok környékén jelentős mennyiségű csapadék, jégeső és erős szél is várható.
Fotó: Bernhard Jaeck / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. szeptember 21.


Link másolása

Továbbra is tombol az indián nyár, még mindig lesznek olyan helyek az országban, ahol 30 fok feletti hőmérséklet is lehet. A későnyári idő azonban nem lesz zavartalan:

az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás és zivatarok miatt

– írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja.

Csütörtökön szakadozott felhőzet vonul délnyugat felől kelet felé, később pedig a gomolyfelhő-képződés válik erőteljessé, de a legtöbb helyen így is többórás napsütés várható. Délelőtt kevesebb helyen, délutántól már szórványosan valószínű zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is lehet. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Link másolása
KÖVESS MINKET: