HÍREK

„Közgazdasági, közpolitikai szempontból védhetetlen” a Vodafone megvásárlása

A Költségvetési Felelősségi Intézet vezetője szerint rendkívül nehezen magyarázható, hogy a kormány adófizetői pénzeket költ egy egyébként az állami tevékenységek ellátásához teljesen szükségtelen cég megvásárlására, miközben a pedagógusok bérét EU-s támogatásból fedeznék.

Link másolása

Akár provokációnak is tekinthető, hogy a kormány százmilliárdokat költ a Vodafone megvásárlására, miközben a tanárok a béremelésükért küzdenek - mondta az RTL Híradónak a Költségvetési Felelősségi Intézet vezetője.

"Jön a szeptember elseje, arról van szó, hogy talán még lesz tanársztrájk is, ehhez képest az, hogy most a kormány adófizetői pénzeket elkölt egy egyébként az állami tevékenységek ellátásához teljesen szükségtelen cég megvásárlására, rendkívül nehezen magyarázható. Ez közgazdasági, közpolitikai szempontból azt gondolom, hogy védhetetlen"

– fejtette ki Romhányi Balázs.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi rendkívüli kormányinfón azt mondta, nem lehet összevetni a Vodafone megvásárlását és a pedagógusok béremelését. Mint mondta, az államnak az az érdeke, hogy jó üzletet csináljon, és úgy gondolják, hogy az államnak ez egy jó üzlet. Azt is megjegyezte, hogy ebből a befektetésből az egész ország profitál majd, mivel ennek a profitjából fogják majd a pedagógusbéreket emelni.

A vételárat 715 milliárd forintra becsülték, ennek 49 százalékát, vagyis nagyjából 350 milliárd forintot fizetne az állam. Gulyás Gergely szerint elképzelhető, hogy ezt hitelből finanszírozzák.

Az állam a 4iG nevű informatikai céggel együtt venné meg a brit hátterű telekommunikációs vállalatot. A vállalat budai székházában 2021 nyarán házkutatást tartott a NAV, ekkor több oldalnyi szerződést és számlát foglaltak le, amelyeket egy akkoriban leleplezett számlagyár-hálózat tagjaihoz kötöttek. A nyomozati anyagok szerint egy 4iG alkalmazott arra kérte a számlagyár egyik dolgozóját, hogy próbálják meg leállíttatni a nyomozást.

Hadházy Ákos képviselő szerint az államnak nem üzletelnie kellene a 4iG-vel, hanem végig kellene vinnie ezt az eljárást, a cég ezért felelős vezetőit pedig le kellene ültetni.

Az RTL Híradó riportja:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Török Gábor: Alábecsültem Orbán Viktort
A politikai elemző reagált arra, hogy a kormánypárt Sulyok Tamást jelölte a köztársasági elnöki posztra.

Link másolása

Mint megírtuk, Novák Katalin helyére Sulyok Tamást jelölte a kormánypárt.

A hírre reagálva Török Gábor politikai elemző a közösségi oldalán azt írta:

"Alábecsültem Orbán Viktort. Vagy a helyzet kritikusságát. A miniszterelnök eddigi négy választása közül messze a mai áll a legközelebb az alkotmány szelleméhez. Még inkább: ez a mai esélyes csak arra, hogy megfeleljen annak. Kevés rá az esély, de az ellenzéki pártok helyében megfontolnám, hogy támogassák Sulyok Tamást".

Az ellenzék is megszólalt, miután Kocsis Máté ismertette Orbán Viktor javasltát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Megszólalt Sulyok Tamás a köztársaságielnök-jelöléséről
Az Alkotmánybíróság elnöke közleményt adott ki, amelyben megírta, mit gondol, és a jelölést is elfogadta.

Link másolása

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke közleményt adott ki a köztársaságielnök-jelöltsége kapcsán. Azt írja:

"Az Alkotmánybíróság elnökeként ért a megtisztelő jelölés az államfői hivatal betöltésére. Ahogyan jogászként, úgy köztársasági elnökként is elsősorban a jog alapvető értékeit szem előtt tartva tudom a köz javát szolgálni és a nemzet egységét kifejezni. A köztársaságielnök-jelölést tisztelettel megköszönöm, a jelöltséget elfogadom".


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Gyúró Mónika, többszörös magyar bajnok úszó, a Verrasztó testvérek édesanyja
Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelyn olimpikon úszók édesanyja 54 éves volt.

Link másolása

Gyászol a magyar úszósport: 54 esztendős korában elhunyt Gyúró Mónika, többszörös magyar bajnok, egykori válogatott versenyzőnk – akit a sportrajongók elsősorban Verrasztó Dávid és Evelyn odaadó édesanyjaként ismertek - írja a Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott a közösségi oldalán.

Gyúró Mónika az 1980-as évek egyik reménysége volt. Ifjúsági Eb-n szerzett érmet, és 14 évesen ott volt a római Európa-bajnokságon a felnőttek között. Legjobb eredménye az 5. hely volt Szófiában 800 méter gyorson. kamaszként több magyar felnőtt bajnoki aranyérmet is szerzett. Széchy Tamás egyik tanítványa volt. 1986-ban szerepelt a világbajnokságon is.

Házasságot kötött az olimpiai ezüstérmes, világbajnok Verrasztó Zoltánnal, és bár célul tűzte ki a szöuli olimpiát, de addigra megszületett fia Dávid, majd Evelyn.

Lánya egy szívszorító fotóval búcsúzik édesanyjától.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Sulyok Tamás öt ingatlanban résztulajdonos és 65 millió forintnyi megtakarítása van
Az államfőjelölt friss vagyonbevallása szerint a különféle megtakarítások mellett szegedi és budapesti lakásban, szántóban, üdölőtanyában és üdülőben van tulajdonrésze.

Link másolása

Sulyok Tamás Alkotmánybíróság elnök a pozíciója miatt évente köteles vagyonnyilatkozatot tenni. A legfrissebb, idei dokumentuma szerint öt ingatlanja és 65 millió forintnyi megtakarítása van - írja a Telex.

A köztársasági elnöknek jelölt 67 éves jogász bevallása szerint négy ingatlan felének a tulajdonosa. Van egy 45 és egy 117 négyzetméteres szegedi társasházi lakás, egy 3223 négyzetméteres domaszéki szántó, rajta egy 60 négyzetméteres üdülőtanya, egy 90 négyzetméteres balatonkenesei családi házas üdülő fele, és 1223/10000-ed részben tulajdonos egy 72 négyzetméteres II. kerületi budapesti lakásban.

Értékpapírral is rendelkezik, többféle formában van megtakarítása, állampapírban, a nyugdíj-előtakarékossági számlán és kötvényben, összesen 65 millió forintnyi összeggel rendelkezik.

Tartozása nincs, de 8 millió forintos hitelintézeti számlakövetelés áll fenn vele szemben.

A jelenlegi Alkotmánybírósági munkája mellett és ügyvédi irodában is dolgozik, ahol a bevallása szerint 3. jövedelmi kategóriában van (bruttó 500 001 és 1 millió forint közötti összeget keres havonta).


Link másolása
KÖVESS MINKET: