HÍREK
A Rovatból

„Közeledik a megtorlás ideje” - Észak-Korea 'elegáns' bosszút áll Dél-Koreán


Link másolása

Észak-Korea az elmúlt hetekben többször is kirohant Dél-Korea ellen.

Ennek az egyik előzménye az volt, hogy dél-koreai aktivisták olyan röplapokat terjesztettek, amelyek a kommunista rezsimet bírálják. Az északi diktatúra kijelentette, hogy megszakítják a kapcsolatot a déli szomszéddal, ezután pedig felrobbantották a Dél-Koreával közös keszongi összekötő iroda épületét.

Végül Phenjan katonákat vezényelt a korábban kiürített demilitarizált övezetbe, amely a két országot elválasztja egymástól.

VIDEÓ: Így küldött a phenjani vezetést bíráló röplapokat Dél-Korea:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter a Karmelita „fura urainak” üzent a vasárnapi tüntetése előtt
A Debreceni Református Nagytemplom elé várja a támogatóit egy meghitt, inspiráló délutánra, ahol „az anyaság minden szépségét és kihívását ünnepeljük”.

Link másolása

Debrecenbe, a Református Nagytemplom elé várja a támogatóit Magyar Péter vasárnap. A politikus péntek délelőtt osztotta meg a megmozdulás Facebook-eseményét, amelyben azt írják a szervezők: „csatlakozz hozzánk egy meghitt, inspiráló délutánra, ahol az anyaság minden szépségét és kihívását ünnepeljük”.

Magyar ennek kapcsán megint a Karmelita „fura urainak” üzent:

„Debrecenbe kéne menni… Találkozzunk május 5-én, 14.00 órakor a Református Nagytemplom előtt.

Ünnepeljük együtt az édesanyákat és üzenjük meg rengetegen a Karmelita Kolostor fura urainak, hogy a tavaszt, a fiatalságot és a változást még soha senkinek sem sikerült feltartóztatni és nekik sem fog sikerülni. Üzenjük meg közösen, hogy nem hátrálunk tovább, nem hagyjuk hogy eljátsszák, kiárusítsák a gyermekeink és unokáink jövőjét.

Kapaszkodjunk össze és lépésről lépésre, tégláról téglára vegyük vissza a hazánkat.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Újabb főpolgármester-jelölt lépett vissza: „Ellenfeleink a hazugságok, a csalások és a pénz útján próbálnak hatalmat szerezni”
Ferenczik József, az Új Magyar Birodalmi Mozgalom jelöltje csütörtökön kicsekkolt a küzdelemből. Így már csak tíz kihívója maradt Karácsony Gergelynek.

Link másolása

Újabb főpolgármester-jelölt lépett vissza csütörtök este a küzdelemtől - írja az Index. Ferenczik József, az Új Magyar Birodalmi Mozgalom(!) elnöke választási csalást emleget.

Ferenczik csütörtök este közölte, hogy lemond a jelöltségről, és reméli, hogy egy nap „újra tiszta és demokratikus választásokat láthatunk az országunkban, megtisztítva ettől a zsarnok, fekélyes politikai elittől, ami most uralkodik ezen a nemzeten”.

Ferenczik a döntését azzal indokolta, hogy szerinte az elmúlt időszakban a demokratikus alapelvek megcsúfolásának és az erőszakos hatalomgyakorlásnak lehettünk tanúi.

„A kormányzati ellenfeleink a hazugságok és a csalások és a pénz útján próbálnak hatalmat szerezni, megfosztva az őszinte és hazafiasságot gyakorló embereket attól a joguktól, hogy a saját nemzetük irányításában részt vegyenek. Ezek a korrupciós és antidemokratikus cselekedetek nemcsak veszélyeztetik a demokráciát, hanem aláásták a népünk hitét és bizalmát az állam iránt.”

Szerinte az ellenzék minden eszközt bevet a hatalom megszerzése érdekében, még akkor is, ha ez a demokratikus folyamatok és értékek megsemmisítését jelenti. Úgy véli, megtagadják az igazságot és az egyenlőséget, míg saját politikai hatalmukat védeni és megerősíteni próbálják.

„A szabad választások alapjait lerombolják, és elnyomják azokat, akik más véleményt vallanak, így biztosítva saját maguk további hatalmát és uralmát” – tette hozzá.

Ezzel Karácsony Gergely kihívóinak száma 10-re csökkent.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Orbán Viktor tehetséges politikus volt, de most már ideje, hogy nyugdíjba menjen
A Tisza Párt alelnöke szerint Orbán Viktor egy tehetséges politikus volt, de azt is tudatta az emberekkel, ki a valódi példaképa.

Link másolása

„Azt látom, a határon túli magyaroknak is kezd elegük lenni” – mondta el a Napunk nevű szlovákiai lapnak Magyar Péter.

Többek között beszélt arról is, hogy a határon túli támogatások keretében nem szórna ki százmilliárdokat, valamint örömmel megbeszélné a szlovákokkal a Beneš-dekrétumok ügyét.

A politikus kifejtette azt is, szerinte miért nem szégyen a fiatal Orbán Viktorhoz hasonulni – mert az utóbbi időben többen hasonlítják hozzá, ami szerinte túlzásnak mondható. Úgy gondolja, hogy a magyar kormányfő „egy demokratikus hős” volt ’89-ben, és mellé egy igazán tehetséges politikus.

Hozzátette ugyanakkor, hogy persze az más kérdés, hogy hova jutott később.

De most már ideje lenne letennie a lantot, és nyugdíjba mennie.

Magyar Péter továbbá beszélt arról is, hogy az ő példaképe II. János Pál pápa.

A beszélgetés során a Tisza Párt alelnökét arról is kérdezték, hogy

  • miért pont most lett elegük az embereknek a rezsimből;
  • mi az álláspontja Ukrajna ügyében;
  • mit változtatna a határon túli magyarokkal kapcsolatos politikában;
  • mit üzenne a szlovákiai magyaroknak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Váratlan fordulat: megelőzte Vitézy Dávidot Szentkirályi Alexandra a főpolgármester-jelöltji versenyben
Szentkirályi Alexandra az elmúlt hónapban két százalékkal előzte be az LMP és a saját magáról elnevezett civil szervezet főpolgármester-jelöltjét. Igaz, Karácsony Gergely így is köröket ver mindkettejükre.

Link másolása

Két hónappal ezelőtt, márciusban Vitézy Dávid 1 százalékkal vezetett Szentkirályi Alexandra előtt, ám áprilisban megfordult a sorrend, és Szentkirályi 2 százalékkal előrébb került.

A Medián és a 21 Kutatóközpont felmérése alapján viszont mindkét jelölt messze van a regnáló főpolgármestertől

– számolt be róla a HVG.

A kutatás szerint Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 21, míg Vitézy Dávid 22 százalékát tudhatta magáénak. Áprilisban viszont változás történt, mert Szentkirályi támogatottsága 23 százalékra nőtt, miközben a riválisé 21 százalékra csökkent.

Karácsony Gergely újrázó főpolgármester első helyét a változás nem befolyásolta, ugyanis az élen vezeti a versenyt. Egy márciusi közvéleménykutatás szerint az aktuális főpolgármester 37 százalékot ért el, amit áprilisban 5 százalékponttal növelt, így a szavazatok 42 százalékát tudhatja magáénak.

Mindeközben mondhatni az utolsó pillanatban újabb kihívója akadt Karácsony Gergelynek, ugyanis a független jelölt Vas Annamária május 2-án vetette magát nyilvántartásba. Azonban néhány napja maradt csupán, hogy összegyűjtse az induláshoz szükséges legalább ötezer érvényes állampolgári ajánlást.

Továbbá fontos momentum, hogy Karácsony Gergely támogatottságára kihatással lehet Magyar Péter mozgása. Ugyan a Tisza Párt főpolgármester-jelöltet nem állít, de elindul a budapesti listás választáson, amivel felkavarhatja az új fővárosi közgyűlésben az erőviszonyokat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk