HÍREK
A Rovatból

Kozák Danutának üzent Mérő Vera: Generációk sportolói fogják ezt még megköszönni

Kozák csütörtökön arról írt a Facebook-oldalán, hogy edző verbálisan zaklatta és sértegette. Mérő Vera aktivista, jogvédő is kommentelt a bejegyzése alá.


Ahogy mi is megírtuk, csütörtök reggel Kozák Danuta, hatszoros olimpiai bajnok kajakozó, hosszú bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, amelyben arról számolt be, hogy egy edzés utáni regeneráló masszázs közben egy erősen befolyásolt állapotban lévő edző verbálisan zaklatta és sértegette.

A bejegyzés alatt most Mérő Vera is üzent a sportolónak:

„Generációk sportolói fogják ezt még megköszönni. És végső soron mindenki más is megköszönheti, ha tudja, ha nem”

– írta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
„Meg akarjuk előzni a katasztrófát!” – Több százezren tüntettek Marine Le Pen pártja ellen Franciaországban
Párizsban mintegy 75 ezer ember vonult utcára, de Franciaország különböző városaiban is tüntettek az emberek. A szakszervezetek szerint akár 600 ezernél is többen.


Több százezer ember vonult utcára Párizsban és Franciaország különböző városaiban szombaton, hogy a szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) ellen tiltakozzanak a közelgő francia parlamenti választások előtt.

Emmanuel Macron francia államfő azután írta ki az előrehozott választást, hogy az európai parlamenti választáson a Marine Le Pen vezette párt nagyarányú győzelmet aratott, míg a köztársasági elnök által fémjelzett centrista pártszövetség messze lemaradva a második helyen végzett.

A francia fővárosban a rendőrség becslése szerint 75 ezren vonultak fel a szombati tüntetésen, de országszerte több mint 200 ezer ember vehetett részt a tiltakozásokban, míg 21 ezer rendőr biztosította az utcákat. Ám a felvonulást szervező egyik szakszervezet (CGT) sokkal nagyobb számokról beszélt: szerintük a fővárosban 250 ezer, országszerte pedig 640 ezer tüntető vett részt a rendezvényeken.

„Azért vonulunk, mert rendkívül aggódunk amiatt, hogy (az RN vezetője) Jordan Bardella lehet a következő miniszterelnök… Meg akarjuk előzni ezt a katasztrófát!”

– mondta a Reuters tudósítása szerint a baloldali szakszervezet egyik vezetője a beszédében, és sokan fejezték ki aggodalmukat Le Pen pártjának rasszista és xenofób gyökerei miatt.

A kétfordulós nemzetgyűlési választásokat június 30-ra és július 7-re írták ki. Macron szerdán felszólította mindazokat, akik „nemet tudnak mondani a szélsőségekre”, hogy fogjanak össze az előrehozott nemzetgyűlési választások „előtt vagy után”.

„Azt szeretném, hogy amikor eljön az idő, összefogjanak azok a jószándékú nők és férfiak, akik együtt nemet tudnak mondani a szélsőségekre”

– nyilatkozta az államfő.

(via 24.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Reagált Karsai Dániel annak a megafonosnak, aki azt üzente neki, hogy kapja be
Az ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász nem a megszólalást minősítette, sokkal inkább a szabad akart fontosságáról mondta el véleményét.


„Az elmúlt napokban több helyről elhangzott, hogy az életről csak Isten dönthet. Ebben a kontextusban kissé meglepő módon az orális szex is felmerült. Most erről szeretném kifejteni az álláspontomat”

– írja a Facebookon a gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő Karsai Dániel alkotmányjogász, aki hónapok óta küzd az aktív eutanázia törvényi elismeréséért.

Szakács István, a Megafon egyik megmondóembere durván beszólt szombaton a halálos betegséggel küzdő Karsainak. Úgy fogalmazott, „kapja be”, majd két levél Xanaxot ajánlott neki. Ezután először bocsánatot kért, majd bejelentette, hogy egy jó darabig (talán örökre) visszavonul a közéleti kommentártól.

Karsai a posztban viszont nem a megszólalást minősítette, hanem a szabad akarat fontosságáról írta le gondolatait:

„Én vallásos vagyok. Hiszek abban, hogy egy felsőbb entitás teremtett minket. Ugyanakkor a teremtés nem lenne teljes a szabad akarat nélkül. Ha nem tudunk elkövetni jót és rosszat egyaránt, nem lenne értelme a létezésnek”

– írja. Megjegyezte azt is, hogy még ha fel is tesszük, hogy az életvégi döntés meghozatala „rossz”, evilági, azaz jogi eszközökkel megtiltani akkor sem lehet. Az Isten által adott szabad akaratot ugyanis nem lehet korlátozni, ám ez szerinte természetesen nem jelenti azt, hogy akkor engedélyezzük a gyilkosságot, gyerekek abuzálását, a korrupciót is. A mások sérelmére elkövetett „rosszat” nem szabad hagyni.

„Ez Isten és ember ellen való vétek lenne. És súlyos emberi jogi sérelem. Az elmúlás ugyanis az élet része. Tehát az elmúlás: létkérdés. Az Alaptörvény egyik legszebb mondata szerint a létezés alapja az emberi méltóság. Aminek integráns része az önrendelkezési jog. Ami kiterjed az elmúlás idejének és módjának megválasztására is.

Összefoglalva Isten és az emberi jog is azt mondja: szabadságot mindenkinek!”

– zárta posztját Karsai, aki a poszt végén üzent a magyar válogatott következő Eb-ellenfelének, a németeknek is egyet: „Németoszrág, reszkess!”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Kiderült, meddig dönt arról Vitézy Dávid, hogy fellebbez-e a főpolgármester-választás eredményei ellen
A Nemzeti Választási Bizottság pénteken újraszámolta a szavazatokat, amelynek eredményeképp kiderült, hogy a regnáló főpolgármester megtarthatja pozícióját.


A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken újraszámolta a főpolgármester-választáson leadott érvénytelen szavazatokat. A végeredmény szerint a jelenlegi városvezető, Karácsony Gergely összesen 41 szavazattal nyerte meg a versenyt. Vitézy Dávid gratulált a győztesnek, és az RTL Híradónak azt mondta: hétfőig dönt arról, fellebbez-e az eredmény ellen.

Amennyiben Karácsony Gergely Budapest aktuális főpolgármestere megtámadja az eredményt, és az NVB új főpolgármester-választást ír ki, azt a szabály szerint a korábbi választás követő 30 napon belül, azaz július 9-ig meg kell tartani.

Erre lehet esély, mert Karácsony korábban többször is közölte: a tiszta választási eredmény miatt akkor is újraválasztást fog kérni, ha megnyeri a szavazást.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Szijjártó Péter szerint több mint tízezer Fülöp-szigeteki vendégmunkás van hazánkban, a helyi hírügynökség ennél is jóval többről tud
A Fülöp-szigeteknek hazánk a 46. kereskedelmi partnere, 30. exportpiaca és 64. importforrása. Rákontráztak Szijjártó számára.


Az rtl.hu írta meg, hogy a Magyarországon dolgozó filippínók többsége autótechnikusként, gépkezelőként, sofőrként, targoncakezelőként, szállodai dolgozóként, mezőgazdasági munkásként, raktári dolgozóként, logisztikai kezelőként és teherautó-sofőrként van alkalmazva.

Szijjártó Péter külügyminiszter a héten Manilában járt, ahol a magyar tárcavezető Enrique Manalo Fülöp-szigeteki külügyminiszterrel tárgyalt – írja az MTI.

Szijjártó a tárgyalás során hangsúlyozta, hogy Magyarország megbecsüli azt a több mint tízezer Fülöp-szigetekit, aki az országban dolgozik.

A 24.hu információi alapján viszont a Fülöp-szigeteki hírügynökség szerint 2023-ban Magyarország volt a Fülöp-szigetek 46. kereskedelmi partnere, 30. exportpiaca és 64. importforrása. A sajtóorgánum által idézett hírügynökség szerint Magyarország 2023 decemberében mintegy 16 098 filippínónak szolgált második otthonaként.


Link másolása
KÖVESS MINKET: