News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Kötelező PCR-teszttel és karanténnal lehet csak belépni az Egyesült Királyságba az omikron-variáns miatt

A brit kormány hangsúlyozta, nem tervezték bevezetni a korlátozásokat, de az új variáns megjelenése rákényszerítette őket.

Link másolása

hirdetés

Az érkezést követő második nap végéig PCR-tesztet kell végeznie, és a negatív eredményig karanténba kell vonulnia minden, az Egyesült Királyságba érkező utasnak, jelentette be a BBC tudósítása szerint Boris Johnson miniszterelnök szombaton délután.

A brit miniszterelnök hangsúlyozta, nem akarja megállítani a beutazást az országba, a tiltó rendelkezések csak lassítani tudják az új variánsok terjedését, megállítani nem.

Johnson szerint várhatóan ismét kötelezővé válik a maszkviselés a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön, erről Sajid Javid egészségügyi miniszter ad majd tájékoztatást a jövő hét elején.

Szigorítanak a karantén szabályain is, mindenkinek, aki omikron-fertőzött személlyel érintkezett, kötelezően tíz napos karanténba kell vonulnia, akkor is, ha már két oltást is kapott.

A brit kormány hangsúlyozta, nem tervezték bevezetni a korlátozásokat, de az új variáns megjelenése rákényszerítette őket.

Johnson újságírói kérdésre elmondta, biztos abban, hogy a briteknek "az idei karácsony lényegesen jobb lesz, mint a tavalyi".

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Orbán Viktor fontos döntéseket jelent be délután
A miniszterelnök a kormányülésről posztolt, várhatóan a háborús veszélyhelyzettel kapcsolatos döntésekről fog beszámolni.

Link másolása

hirdetés

Hamarosan fontos döntésekről érkezik bejelentés - közölte Orbán Viktor a Facebook-oldalán. Azt írta a szerdai kormányülésen készült kép mellé, hogy a délután folyamán várható a bejelentés.

A miniszterelnök minden bizonnyal a háborús veszélyhelyzettel kapcsolatos döntéseket fogja ismertetni.

A veszélyhelyzetet szerda kora este jelentette be a Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében, amelyben már belengette, hogy szerdán beszámol az új kormány első döntéseiről.

A háborús veszélyhelyzet kihirdetését az Alaptörvény tizedik módosítása tette lehetővé, amelyet kedden fogadott el az Országgyűlés. A veszélyhelyzet keddről szerdára virradó éjfélkor lépett életbe.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Az olimpiai bajnok Kovács Katalin férje lett a sportért felelős államtitkár
Orbán Viktor korábbi sportügyi tanácsadója, Schmidt Ádám veszi át az államtitkárságot Szabó Tündétől.

Link másolása

hirdetés

Már lehetett sejteni, hogy Schmidt Ádám lehet a sportért felelős államtitkár az ötödik Orbán-kormányban, most pedig kiderült, hogy valóban ő fogja betölteni ezt a pozíciót Szabó Tünde helyeett - számolt be a hvg.hu.

Schmidt 2020-tól Orbán Viktor sportügyi tanácsadója volt, korábban dolgozott a Puskás Akadémiánál, a Magyar Olimpiai Bizottságnál és a kosárlabda-szövetségnél is.

Államtitkári kinevezéséről felesége, Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó posztolt a Facebookon, egyenesen a Karmelita Kolostorból (a poszt helyszínmegjelölése szerint).

A Nemzeti Sport kedden azt írta, hogy a megszűnt Emberi Erőforrások Minisztériumától a Honvédelmi Minisztérium alá kerülhet a sportot felügyelő államtitkárság. Azt is megemlítették, hogy korábban az igazán fontos sportügyi kérdéseket maga Orbán Viktor hozta meg, ez „technikai problémát is jelentett korábban, hogy a sport erős szereplői minden döntést tőle vártak”.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Zelenszkij bírálta, hogy Magyarország elutasítja az olajembargót
„Mondogatják nekik, hogy ott, Ukrajnában emberek, gyerekek halnak meg, megölik őket (...), ők viszont azt mondják: mindent értenek, de honnan szerezhetnének pénzt” - fogalmazott az ukrán elnök.

Link másolása

hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bírálta szerdán Magyarországnak azt az álláspontját, amely szerint nem hajlandó támogatni az Oroszországgal szembeni olajembargót annak ellenére, hogy az energiahordozókból származó bevételből finanszírozzák a "Kreml hadigépezetét" - számolt be a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál.

Zelenszkij erről a davosi világgazdasági fórumon, az ukrajnai helyzet megvitatásának szentelt egyik rendezvényen beszélt videokapcsoláson keresztül.

"Elérkeztünk a hatodik szankciós csomaghoz, amely magában foglalja az olajembargót" - mutatott rá az ukrán elnök, kiemelve, hogy amíg nem vezetik be az importtilalmat, Oroszország akár 200 milliárd dollárt is kereshet a kőolajexportján, amiből "bármilyen fegyvert megvásárolhat".

Volodimir Zelenszkij emlékeztetett arra is: a magyar kormány azzal érvel álláspontja mellett, hogy jelentős forrásokra van szüksége ahhoz, hogy lemondhasson az orosz kőolaj behozataláról.

"Mondogatják nekik, hogy ott, Ukrajnában emberek, gyerekek halnak meg, megölik őket. Úgy, mint a 18 éves gyilkos Texasban, csakúgy hozzánk is 18 éves katonák jöttek Oroszországból, és gyerekeket kínoztak. Beszéltek nekik erről, ők viszont azt mondják: mindent értenek, de honnan szerezhetnének pénzt"

- fejtegette.

hirdetés

Zelenszkij arról a véleményéről is beszélt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kitalált valóságban él, és nem veszi észre, hogy az ukránok a végsőkig harcolni fognak a földjükért és a szabadságukért. Szavai szerint Putyin környezetének kellene segítenie abban, hogy az orosz elnök "kijöjjön a virtuális valóságból". Utána valószínűleg meg lehet majd próbálkozni a háború diplomáciai úton történő lezárásával - tette hozzá. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ez a lehetőség napról napra bizonytalanabbá válik, mivel "a megszállás felszámolásával egyre több olyan szörnyűségre derül fény, amelyet orosz katonák követtek el".

"Ez a háború mindenképpen véget ér, biztos vagyok abban, hogy lesz békefolyamat, lesznek tárgyalások, és biztosan lesz béke is. A kérdés az, hogy Ukrajna pontosan kivel fog tárgyalni. Kérdés, hogy Ukrajna melyik orosz elnökkel fog tárgyalni. És ez Oroszország jelenlegi államfőjétől is függ"

- jelentette ki Zelenszkij.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Karácsony: Ez volt az első és utolsó alkalom, hogy pártügyek felülírták a város ügyeit
Korábban az Momentum és a DK vezetése annyira összeveszett, hogy nem tudták megtartani a Fővárosi Közgyűlés mai ülését.

Link másolása

hirdetés

Korábban mi is írtunk róla, hogy a Momentum és a Demokratikus Koalíció (DK) vezetői közötti vita annyira elmérgesedett, hogy Karácsony Gergely bejelentette: emiatt elmarad a főváros szerdai közgyűlése.

A főpolgármester most a Facebookon reagált a helyzetre. Karácsony azt írta: „fontosak az ellenzéki pártok és a személyi kérdések is, de nem lehetnek fontosabbak, mint a város ügyei”.

„Van bajunk elég. De legalább eddig nem tetéztük ezeket azzal, hogy a pártügyek felülírták a város ügyeit.

Ma volt az első alkalom. De garantálom, hogy egyben az utolsó is”

– tette hozzá a városvezető.

hirdetés

Felsorolta azokat az ügyeket, amiket ma a közgyűlésnek tárgyalni kellett volna, de a vita miatt nem tudták. Ilyen többek között a nagytétényi Duna-part természetvédelmi területté nyilvánítása, hogy elinduljon a budai fonódó villamoshálózat bővítése vagy hogy Budapest nagy multinacionális és hazai cégeivel partnerséget építve fejlesszék a várost. Hozzátette azt is: a fővárosnak már így is „irgalmatlan nehéz körülmények között” kell dolgoznia: világjárvány, háború, száguldó infláció, kormányzati megszorítások következményei mellé jött a mai konfliktus a két ellenzéki párt között.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: