HÍREK
A Rovatból

Koronavírusos lett a háziorvos asszisztense Pilisborosjenőn, 125 ember lehet érintett

A háziorvos gyorstesztje negatív lett, de augusztus 20-ig karanténban marad, addig otthonról rendel.

Link másolása

Megfertőződött a koronavírussal a pilisborosjenői háziorvos asszisztense, emiatt ő és az orvos is karanténba került - írja a hvg.hu.

Kovács Levente a lapnak hétfőn azt mondta, hogy a gyorsteszt nem mutatta ki nála a fertőzést, de augusztus 20-ig karanténban marad, addig otthonról rendel. A betegek telefonon kereshetik őt, személyes ellátás esetén pedig egy kollégájához mehetnek.

Az orvoshoz 3000 beteg tartozik, de azt nem tudta megmondani, hogy az elmúlt időszakban hány beteget láttak el. Tömöri Balázs, a község polgármestere a hvg.hu-nak azt mondta, 125 ember lehet érintett.

A település vezetője az önkormányzat Facebook-oldalán is értesítette a lakosságot az asszisztens fertőzöttségéről. Közölte, hogy vasárnap éjjel ózongenerátorral fertőtlenítették az orvosi rendelőt, a hvg.hu-nak pedig azt mondta, ezt kedden is megtették.

Arra kérik azokat, akik az elmúlt 12 napban orvoshoz mentek, vagy más úton személyes kapcsolatba kerültek az orvossal vagy az asszisztenssel, hogy ha tehetik, maradjanak otthon a látogatást követő két hétben, ha pedig kimennek, fokozottan ügyeljenek a védőfelszerelés, maszk használatára és a kézfertőtlenítésre. Az érintetteket kontaktkutatás céljából felkeresheti az ÁNTSZ a következő napokban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Eredeti ÁVÓ-s bőrkabáttal lepte meg Lánczi Tamást Keresztény Zoltán
„A Szuverenitásvédelmi Hivatal ugyanúgy politikai okokból üldözi a magyar állampolgárokat, mint ahogy a rendszerváltás előtt az ÁVÓ” – üzeni az aktivista. Állítólag egy eredeti kabáttól vált meg az üzenet átadásáért.

Link másolása

„Eredeti ÁVÓ-s bőrkabátot vittünk a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének, hogy legyen miben nyomozgatnia” – Keresztény Zoltán ezzel osztotta meg, hogy Lánczi Tamás lakásához egy kabátot vitt. Mint az aktivista fogalmaz:

„A most létrehozott Szuverenitásvédelmi Hivatal ugyanúgy politikai okokból üldözi a magyar állampolgárokat, mint ahogy a rendszerváltás előtt az ÁVÓ vagy a Belügyminisztérium hírhedt III/III-as ügyosztálya is tette”.

Keresztény egy videót is készített az akcióról:

Keresztény Zoltánnak nem ez az első hasonló akciója, Orbán Viktornak például egy szovjet katonai egyenruhát ajándékozott tavaly decemberben.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Ezzel a módszerrel tudják kijátszani az autósok a közlekedési bírságokat
A gyorshajtási ügyek többségében nem állítják meg a helyszínen a szabálysértő autósokat, később viszont nehéz bizonyítani, ki volt a sofőr. A rendőrség a fantomizált autók gazdáival szemben több mint 128 ezer esetben indított eljárást, az adóhatósághoz is fordultak a bírságok behajtása érdekében.

Link másolása

A Telex arról írt, hogy az utóbbi években több száz olyan céget és magánszemélyt azonosított a rendőrség, amelyek rendszeresen megváltoztatják a nevükön lévő autók bejegyzett üzembentartóit, hogy használóik megússzák a közlekedési közigazgatási bírságokat.

A lap szerint a rendőrség a fantomizált autók gazdáival szemben több mint 128 ezer esetben indított eljárást, az adóhatósághoz is fordultak a bírságok behajtása érdekében.

A cikk emlékeztet rá, hogy a gyorshajtási ügyek többségében nem állítják meg a helyszínen a szabálysértő autósokat, később viszont nehéz bizonyítani, ki volt a sofőr. Az ilyen ügyekben közigazgatási eljárás indul, így az objektív felelősség alapján a bírságot elvileg az autó tulajdonosának kell befizetnie, hacsak nem nevezi meg a szabálysértés elkövetőjét, illetve nem jelzi, hogy az autót ellopták vagy eladta, mielőtt szabálysértést követtek el vele.

A probléma az, hogy a tulajdonosváltás után az új tulajjal szemben nem lehet szankciót alkalmazni, vagyis nem lehet kivonni a forgalomból a szabálysértés elkövetéséhez használt autót.

Az autókereskedő cégek eközben illetékmentesen, pár ezer forint ellenében adhatják-vehetik egymás közt a járműveket, a csalásra épülő vállalkozások pedig sokszor hajléktalanok nevén futnak, akiket semmilyen hivatalos levéllel nem találnak meg a hatóságok, amikor pedig túl sok ilyen típusú tartozást halmoz fel a cég, egyszerűen bedöntik.

Az ORFK a Telexnek azt írta, a közlekedési szabályrendszer átfogó felülvizsgálatával, illetve az új KRESZ-szel akarják visszaszorítani a közlekedési bírságok megúszását.

A csalókkal szemben most is van lehetőség a felelősségre vonásra, ha sikerül őket azonosítani.

(via rtl.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Fidesz egy olyan jelöltet indít, aki korábban megütött egy diákot Pusztaszabolcson
Ő az, aki néhány éve elismerte, hogy fejbe vágott egy ötödikes diákot a naplóval egy iskolai konfliktusban. Az eset 2018-ban történt.

Link másolása

A Fidesz egy olyan jelöltet indít, aki korábban megütött egy diákot Pusztaszabolcson - írta meg az atv.hu.

Tüke László korábbi fideszes alpolgármester idén a polgármesteri címért indul.

Tüke volt az, aki jegyzőkönyvben erősítette meg 2018-ban, hogy a helyi József Attila Általános Iskola tanáraként egy iskolai konfliktus során egy ötödikes diákot naplóval fejbe vágott.

Az eset során Tükét az osztályához riasztották, ahol egy fiú és egy lány között alakult ki konfliktus. A jegyzőkönyv szerint Tüke László a terembe sietett, egy padot tolt a terem ajtaja elé, felugrott rá, kirántotta konnektorostul az iskolarádió hangszóróját, majd ordibálni kezdett a gyerekekkel, és fejbe vágta az egyiküket a naplóval.

A helyi tankerület vezetője megállapította, hogy „Tüke László pedagógus nem a tőle elvárható módon oldotta meg az osztályban kialakult konfliktus helyzetet. Azzal, hogy gyermeket a naplóval fejbe vágta, munkaköréből adódó kötelezettségét oly mértékben szegte meg, mely a felmentését is megalapozhatja”. Tüke végül írásbeli figyelmeztetést kapott, ma pedig ő az igazgatóhelyettes.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Orosz és kínai vendégmunkásoknak adna kedvezményeket a magyar kormány
A törvényjavaslat nem nevesíti, hogy mely EU-n kívüli országokból érkezhetnek munkavállalók. A paksi bővítés esetében túlnyomórészt orosz állampolgárokról, míg a Budapest-Belgrád vasútnál szinte kizárólag kínai állampolgárok beléptetésről lehet szó.

Link másolása

Az Orbán-kormány a Paks 2 és a Budapest-Belgrád vasút kivitelezési munkáit végző cégeknél egyszerűsítené harmadik országból érkező munkavállalók alkalmazását - írta meg a Népszava.

A két projekt esetében az EU-n kívüli, úgynevezett harmadik országból érkező munkaválók egyszerűsített eljárásban kaphatnának munkavállalási célú tartózkodási engedélyt, amely a kiadástól öt éven keresztül érvényes.

A javaslat szerint a két beruházáson dolgozó cégek alkalmazottai családjuk számára is kérhetnének tartózkodási engedélyt.

Bár a törvényjavaslat nem nevesíti, hogy mely EU-n kívüli országokból érkezhetnek munkavállalók, a paksi bővítés esetében túlnyomórészt orosz állampolgárokról, míg a Budapest-Belgrád vasútnál szinte kizárólag kínai állampolgárok beléptetésről lehet szó.

Az rtl.hu cikke emlékeztet rá, hogy januárban a kormány még azt mondta, 65 ezer főben húzták meg az országban dolgozható vendégmunkások számát. Azonban a múlt héten kiderült, ennek kétszerese van már Magyarországon, de a kormány szerint ez rendben van.

Link másolása
KÖVESS MINKET: