HÍREK

Koronavírusban halt meg egy maszkellenes aktivista Texasban

A férfi három hetet töltött az intenzív osztályon, de a szervezete feladta a küzdelmet.

Link másolása

30 évesen elhunyt egy közép-texasi maszkellenes mozgalom vezetője, aki megfertőződött a koronavírussal - írja a New York Times. Caleb Wallace a lap szerint három hetet töltött az intenzív osztályon, de a szervezete feladta a küzdelmet.

A férfi alapította a San Angelo Freedom Defenders nevű csoportot, ami véget akart vetni a „Covid-19 zsarnokságnak”. Caleb nemrég még tüntetést is szervezett.

A férfi felesége, aki egyébként nem volt maszkellenes, negyedik gyermeküket várja. Férje halála után gyűjtést indított, hogy tudja fedezni a költségeket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Kicsit sajnálom, hogy egyes politikusok 2024-ben az Európai unióban meg akarják szabni, hogy hol ki indulhat a választáson
A Demokratikus Koalíció petícióval lehetetlenítené el, hogy a Tisza Párt elindulhasson a XVIII. kerületben a DK-s polgármester ellen, akinek azonban nincs kifogása Magyar Péterék indulása ellen.

Link másolása

Sajnálja, hogy 2024-ben bárki meg akarja szabni, hogy ki indulhat a választáson – így reagált Magyar Péter az RTL Híradójának a 18. kerületben arra, hogy a Demokratikus Koalíció petícióval akadályozná meg, hogy a Tisza Párt polgármesterjelölteket indítson két, most ellenzéki vezetésű kerületben. A mostani DK-s polgármester ugyanakkor azt mondta, minden pártnak joga van indulni a választáson.

„Két olyan kerületben indítunk jelöltet, ahol ellenzéki vezetés van, és két olyan kerületben indít a TISZA Párt jelöltet, ahol kormánypárti vezetés van” – jelentette be pénteken Magyar Péter.

A Demokratikus Koalíció ezután viszont petíciót indított, így akarják elérni azt, hogy ne indítson a Tisza Párt jelölteket az ellenzéki vezetésű kerületekben, veszélyeztetve az ellenzéki polgármesterek újraválasztását.

„Én jó listázást, jó petíciózást kívánok mindenkinek, kicsit sajnálom, hogy egyes politikusok 2024-ben az Európai unióban meg akarják szabni, hogy hol ki indulhat a választáson. Főleg azoktól a pártoktól furcsállom ezt, hogy azt mondják, hogy mi ráindítunk jelölteket az ő jelöltjeikre, akik szinte minden kerületben az ellenzéki pártokra ráindítanak mindenféle megállapodás ellenére”

– fogalmazott Magyar Péter, aki utóbbival a XII. kerületre utalhatott, ahol Élő Norbert fontolgatta, hogy induljon a polgármesteri címért, annak ellenére, hogy az ellenzék előválasztáson eldöntötte, hogy Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltje lesz az ellenzéki kerületvezető-jelölt.

Pártja petíciója ellenére azonban a XVIII. kerület DK-s polgármestere nem kifogásolja Magyarék indulását. Szaniszló Sándor úgy fogalmazott: „Minden pártnak jogában áll, sőt, minden civil szervezetnek jogában áll választáson elindulni.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Kunetz Zsombor: az OMSZ vezetését a mai napon azonnali hatállyal el kell bocsátani – bűncselekmény lehetett nyilvánosságra hozni Magyar Péter adatlapját
Az egészségügyi szakértő szerint az is aggályos, hogy a Bors „megszerezte” a mentősök jelentését, azt azonban nyilvánosságra csak maga Magyar Péter hozhatta volna.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Bors nyilvánosságra hozta azt a jelentést, amit az Országos Mentőszolgálat munkatársai írtak azon az estén, amikor Varga Judit mentőt hívott férjéhez, Magyar Péterhez. A volt igazságügyminiszter azt állította, hogy akkori párja öngyilkosságot szimulált, üres gyógyszeres levelet tartott maga mellett. Ugyanakkor miután felesége mentőt hívott, azt mondta, nem vette be a gyógyszereket, elment otthonról, és állítólag a közelben várta meg, hogy a mentők távozzanak a házukból.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, a Röntgen blog szerzője szerint már az is kérdéseket vet fel, hogy egy bulvármagazin, hogyan „juthatott hozzá” a mentők jelentéséhez, az azonban szerinte egészen biztos, hogy ezt nem lehetett volna nyilvánosságra hozni.

„Az Országos Mentőszolgálat ezen dokumentuma igen érzékeny személyes- és egészségügyi adatokat tartalmaz, amely tulajdonosa maga Magyar Péter. Rajta kívül senki nem hozhatta volna nyilvánosságra ezen érzékeny adatokat, ez ugyanis bűncselekmény.”

„Éppen ezért az egy dolog, hogy a Bors nevű szennylap milyen jogkövetkezményekkel kell, hogy szembenézzen, de az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vezetését a mai napon azonnali hatállyal el kell bocsátani!”

– fogalmaz Facebook-oldalán Kunetz.

Hozzáteszi: „az, hogy ilyen érzékeny adatok "kikerülhetnek", vagy "kiszivároghatnak" az olyan jellegű bizonytalanságot szül a társadalom egészében az Országos Mentőszolgálat adatkezelésével és egyáltalán magával az OMSZ-szal kapcsolatban, amely nem tolerálható. Hogyan bízhat ezek után bárki is az Országos Mentőszolgálat biztonságos adatkezelésében?”

„Ezen adatok megőrzését hosszú évekig biztosítania kell minden egészségügyi szolgáltatónak, így ilyen adatbiztonság mellett bárkiről bármikor bármi kiderülhet, ha az éppen valakinek a érdekében áll.

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy egy ezt a komoly incidenst azonnal kivizsgálják, és az Országos Mentőszolgálat vezetőjét haladéktalanul elbocsássák!” – fogalmaz az egészségügyi szakértő.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter tüntetése előtt egy nappal lekapcsolták azt a webkamerát, ami a teret mutatná
Debrecen minden webkamerája tökéletesen működik, kivéve az az egy, ami a Kossuth teret mutatta. Az kora délután óta semmit sem mutat.

Link másolása

Karbantartás miatt nem látható a Kossuth teret mutató webkamera képe Debrecen honlapján – szúrta ki a KARD Facebook-oldal.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap 14 órára a városba tervez nagyszabású tüntetést Magyar Péter. A Tisza Párt politikusának ez lesz az első olyan demonstrációja, amit nem a fővárosba szervez.

A debrecen.hu oldalon szombat este a következő kép látható:

A KARD oldal bejegyzésében azt írja: „Pitiánerség, neved mostantól legyen: ner! Mintha nem lenne majd néhány tízezer telefon amivel videózni és élőzni lehetne.”

A hírre reagált már Magyar Péter is. Ő a Facebookon azt írja: „Orbánék rettegnek…egy nappal a TISZA Párt anyáknapi rendezvénye előtt leállították a debreceni Kossuth téren üzemelő webkamerát. A többi eszköz működik a városban. Miniszterelnök Úr, Nem kell félni, nem fog fájni. Mindenkit várunk holnap szeretettel. Legyünk rengetegen, hogy megremegjenek az debreceni önkormányzat és a Karmelita ablakai.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kunhalmi Ágnes meg akarta kérdezni Magyar Pétert, miért osztja meg az ellenzéket, de aztán inkább nem ment oda hozzá
Azt mondta, Magyar Péter nem akart vele beszélni, ő meg nem akarta zavarni a Tisza Párt politikusát.

Link másolása

Ahogy arról korábban írtunk: a Demokratikus Koalíció (DK) petíció indításával akarja megakadályozni, hogy a Tisza Párt elinduljon két olyan kerületben, ahol jelenleg DK-s a polgármester. Magyar Péter az egyik ilyen helyen, a XVIII. kerületben azt mondta az RTL Híradójának: nem érti, hogyan lehet az, hogy egy párt el akarja dönteni egy másikról, hogy indulhat-e a választáson.

A Lőrinc piacon reggel akkor bolydult fel az élet, amikor megérkezett Magyar Péter. A politikus a Tisza Párt aláírásgyűjtő pultjához érkezett. Magyar Péter érkezését alig néhány méterről figyelte Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke és Szaniszló Sándor, a kerület jelenlegi, DK-s polgármestere is.

Kunhalmi Ágnes a helyszínen azt kérdezte: „Miért akarja itt megosztani a szavazatokat?” Igaz, nem Magyar Pétertől, hanem csak az RTL kamerájának. A szocialista politikus úgy fogalmazott: „Én nem tudom, hogy neki pontosan mi a szándéka, meg mit szeretne, de hogy ez csak a Fidesznek kedvez, abban bizonyos vagyok.”

„Miért nem kérdezi meg tőle? Itt van” – mondta Kunhalminak a riporter.

„Hát nézze, most jöttek 16 évesek az előbb, hogy jöjjön ide hozzám, mert a választókkal beszélgettem, és azt mondta, hogy nem kíván velem beszélni”

– válaszolta a kerület országgyűlési képviselője.

Hozzátette: „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy szétvigyük az ellenzéki szavazókat.” A felvetésre, hogy ezeket a kérdéseket Magyar Péternek is feltehetné, Kunhalmi azt válaszolta: „Ó, én nem akarom őt... ha nem akar velem beszélni, én ezt tiszteletben tartom.”

Magyar Péter korábban kékfidesznek nevezte a DK-t, a kerület polgármestere azonban úgy fogalmazott: őt nem zavarja, ha más pártok is elindulnak a választáson.

Az RTL Híradó riportja Pestszentlőrincről

Link másolása
KÖVESS MINKET: