hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Koncertekre és fesztiválokra létszámtól függetlenül csak védettségi igazolvánnyal lehet menni

Ezt a korlátozást előreláthatólag augusztusig biztosan fenntartja a kormány a korábban elhangzottak alapján.

Link másolása

hirdetés

Már tényleg csak karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy a koronavírus-járvány miatt teljesen megváltozott életünk visszatérjen a régi kerékvágásba - legalábbis részben, ugyanis még mindig lesznek szabályok, amiket be kell tartani, a korlátozások nagy részét pedig csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára oldják fel 5 millió beoltott elérése után.

Hogy pontosan milyen lazító intézkedések lépnek hatályba, ha ez meglesz (vélhetően egy-két napon belül), arról itt írtunk részletesen:

Az egyik legjelentősebb enyhítés a rendezvénytilalom eltörlése. Az már korábban kiderült, hogy lakodalmakat az oltásszám alakulásától függetlenül május 28-tól lehet tartani, pénteken pedig azt is megtudtuk, hogy 200 főig korlátozás nélkül mulathat a násznép, védettségi igazolvány sem kell.

A szabadban tartott kisebb, 500-nál kevesebb résztvevő rendezvényeket is bárki látogathatja, nem kell a belépéshez védettségi igazolvány, az 500 fősnél nagyobb rendezvényeken viszont már igen, kivéve azokat a kiskorúakat, akik védett személyek felügyelete alatt tartózkodnak ott.

hirdetés
A zenés-táncos rendezvények azonban kivételt képeznek: ezeken életkortól, helyszíntől és a résztvevők számától függetlenül kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.

A vonatkozó kormányrendelet szerint a zenés-táncos rendezvény helyszínén – a videóklip-forgatáson, vagy más felvételen statisztaként történő közreműködés kivételével – beoltatlan személy is foglalkoztatható, de a fellépők kivételével a zenés, táncos rendezvényen végig köteles maszkot viselni.

Nem minősül viszont zenés-táncos eseménynek az a kulturális esemény, amely az előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartottként az adott művészet céljára rendelt helyszínen zajlik előre megváltott ülőhelyekkel, és a néző az előadás alatt a székében köteles tartózkodni.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Novák Katalin: életszerűtlen a pedagógusbérek emelése, bár szükséges

A családokért felelős miniszter meg is indokolta, hogy miért gondolja ezt így.

Link másolása

hirdetés

Mint megírtuk, Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára nemrég a Facebook-oldalán azt írta, "lehetőleg még ebben a ciklusban jó volna emelni a pedagógusok bérét, a következő években pedig egy komoly, hosszú távra megoldást nyújtó pedagógusbér-rendezést kell végrehajtani".

Novák Katalin családokért felelős miniszter is úgy gondolja, hogy szükséges a pedagógusok bérének emelése. A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs keddi ülése után tartott sajtótájékoztatón azt mondta, szerinte egyáltalán nincs vita erről, de nem érzi életszerűnek azt, hogy megváltoztassák a pedagógus életpálya mostani logikáját - számolt be róla a 444.hu.

"A pedagógus életpálya nem minimálbérhez kötött. Ilyen értelemben ez egy olyan felvetés, ami megváltoztatná a mostani logikáját a pedagógus életpályának. Én nem érzem azt életszerűnek, hogy változtassunk a jelenlegi logikán alapjaiban. Azon, hogy egyébként a pedagógusoknak a bérét kell emelni, ezzel nem tudnék vitatkozni, és nem is szeretnék"

- fogalmazott a miniszter.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Jakab Péter Csányi Sándorról: „Aki magánrepülővel repteti a miniszterelnököt, ott valami nagyon sántít”

„Milyen összefüggés van az ő gazdagodása és a miniszterelnök urizálása mögött? Ez is egy kérdés” - elmélkedett a Jobbik elnöke.

Link másolása

hirdetés

Jakab Péter teljesen komolyan gondolja azt, hogy Orbán Viktornak börtönbe kell kerülnie. Erről is beszélt a 24.hu-nak adott interjújában, amelyben így fogalmazott:

"Orbán Viktornak és ennek a gengszterbandának ülnie kell. Le kell vágni a kígyó fejét. Elkapni, akik ezt a rendszert szimbolizálják. Orbánt, Mészárost. Itt a korrupció nem rendszerhiba, hanem a rendszer maga."

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint "egy keleti típusú autoriter rendszerben nem reális", hogy Orbán Viktor börtönben üljön, "de egy nyugati típusú jogállamban alapvető elvárás". Úgy véli, a jogállam ott kezdődik, ahol a bűnöző rács mögé kerül, és meg kell adni az emberek igazságérzetének azt, amire vágynak.

"És nem a portást kell elszámoltatni, nem a hatodik vonalbeli fideszes hivatalnokot, aki félelemből kiszolgálta a rezsimet, hanem azokat, akik csúcsvezetőként felépítették ezt. Ha ezt megteszed, az emberek azt mondják majd: megtörtént a rendszerváltás, mert most már nem vagyunk következmények nélküli ország. Már nemcsak a kisembert hurcolja meg a NAV, hanem azt is, aki az országot ellopta. Ebből nem lehet engedni" - jelentette ki.

A magyar gazdasági élet nagyjai is szóba kerültek az interjúban, megkérdezték Jakabot, hogy a kormányváltás után inna-e egy kávét, mondjuk Csányi Sándorral.

hirdetés
A Jobbik elnöke erre azt mondta, hogy nem lesz sok beszélgetnivalója azokkal, akik "úgy lettek milliárdosok, hogy ennek az aljas NER-nek köszönhetik a pénzüket", sőt, vagyonadót vetne ki rájuk.

Azokra viszont szerinte vigyázni kell, akik a saját tehetségüknek köszönhetően, még a NER ellenére is képesek voltak meggazdagodni és fejlődni.

Csányi Sándorral kapcsolatban pedig így fogalmazott:

"Aki magánrepülővel repteti a miniszterelnököt, ott valami nagyon sántít. Vele majd az ügyésznek kell elbeszélgetnie, miért érezte úgy, hogy a luxusgépét Orbán rendelkezésére kell bocsátania, hogy az futballmeccsekre repüljön. Lenne miről elbeszélgetni vele. Milyen összefüggés van az ő gazdagodása és a miniszterelnök urizálása mögött? Ez is egy kérdés."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Újabb tömeges felmondás az Indamediánál: a Dívány szerkesztőségének nagy része is felállt a főszerkesztő távozása után

Csonka Balázs távozása után sokan döntöttek úgy, hogy elhagyják a lapot. Az új vezető az Indextől érkezik.

Link másolása

hirdetés

Felmondott a Dívány című női internetes magazin szerkesztősége, alig maradnak helyükön az eddigi stábból munkatársak – tudta meg a Media1.hu.

A portál értesülése szerint az eddigi főszerkesztőt Kitzinger Szonja váltja fel októbertől, aki előzőleg az Indexnél volt, a tavaly távozott Dull Szabolcs főszerkesztő után lett főszerkesztő-helyettes.

Csonka Balázs távozása után a Dívány szerkesztőségének nagy része is úgy döntött, hogy elhagyja a lapot.

Az új szerkesztőségi vezetőnek így első feladata az új csapat felállítása lesz, ez azonban nem lesz idegen számára, hiszen korabban több lapnál is hasonló kihívással kellett kezdenie a munkáját.

A Media1 megkereste a leendő új főszerkesztőt, majd az Indamediát is, de nem kaptak választ a kérdéseikre, csak "egy jogi eljárást, valamint sérelemdíjat kilátásba helyező fenyegető hangnemű ügyvédi levelet kaptunk arra az esetre, ha akár csak a cáfolattal együtt megemlítenénk a távozások okaként terjedőben lévő pletykát, amire rákérdeztünk. Az ügyvédi levelet azonban szintén nem tehetjük közzé, hiszen abban is említést tesznek a cáfolt pletykáról" - írja a portál.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Akár 50 ezer forintos pénzbüntetéssel is járhat, ha a képviselők sértegetik egymást Hódmezővásárhelyen

A Márki-Zay Péter polgármester által jegyzett előterjesztés szerint a rendeletmódosítás célja, hogy méltó mederbe tereljék a közgyűlési vitát. A Fidesz szerint az ellenzéket akarja csak elhallgattatni.
MTI - szmo.hu
2021. szeptember 21.


Link másolása

hirdetés
Tízezer és ötvenezer forint közötti pénzbírsággal sújthatja ezentúl a hódmezővásárhelyi közgyűlés azt a képviselőt, aki megsérti a testület tagjait.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés kedden döntött erről, így módosítva a szervezeti és működési szabályzatot (szmsz). A Fidesz helyi szervezete szerint mindez az ellenzék elhallgattatására szolgál.

Az előterjesztésben "széksértésnek" nevezett kihágás megállapítására és a rendbírság kiszabására bármely képviselő javaslatot tehet, és a közgyűlés vita nélkül, minősített többséggel dönt róla. A pénzbírság mértéke a "széksértés" súlyától és ismétlődő jellegétől függ.

Ha az elkövető - az elmarasztaló döntés előtt - kijelentését visszavonja, a közgyűlést és a sértettet megköveti, akkor a testület eltekinthet a bírság kiszabásától. A pénzbüntetést az önkormányzat költségvetési számlájára kell befizetnie a képviselőnek, ha nem teszi meg, az összeget levonják a tiszteletdíjából.

A befizetett bírságok felhasználásáról a közgyűlés évente egyszer dönt, az összegyűlt pénzt jótékonysági célra fordítják.

A Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa, Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester által jegyzett előterjesztés szerint a rendeletmódosítás célja, hogy méltó mederbe tereljék a közgyűlési vitát.

hirdetés

A Fidesz helyi szervezetének közleménye szerint Márki-Zay Péter "Hódmezővásárhely történetének leghazugabb polgármestere, nincs még egy városvezető Magyarországon, akit ennyiszer ítéltek volna el a bíróságok hazugságért és rágalmazásért".

Mindezek ellenére a polgármester az önkormányzati szmsz módosítása során egyfajta "szájkosárrendeletet" létrehozva megpróbálja elhallgattatni az ellenzékét, megpróbálja megakadályozni, hogy számon kérjék rajta városvezetői sikertelenségét, az elvesztett milliárdos beruházásokat, azt, hogy évek óta semmit sem fejlődik Hódmezővásárhely. A rendeletben nincs meghatározva, mi számít sértőnek, sem az, hány alkalommal lehet a "statáriális büntetést" egy ülésen vagy egy képviselővel szemben alkalmazni - áll a közleményben.

A Fidesz álláspontja szerint "a szájkosárrendelettel a polgármester ismét megmutatta, hogy miközben jogállamról és demokráciáról beszél, a legsötétebb diktatúrákat idézően cselekszik. Márki-Zay Péter sokszorosan bizonyította Hódmezővásárhelyen, hogy a polgármesteri tisztségre teljességgel alkalmatlan, immáron az is világos, hogy bármilyen közösség vezetésére méltatlan".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: