HÍREK
A Rovatból

Kocsis Máté Magyar Péterről: Most éppen egy másik Péter van, de a recept ugyanaz

A Fidesz frakcióvezetője szerint most is „külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik”, hogy mielőbb fel tudjanak állítani egy háborúpárti baloldali kormányt Magyarországon.

Link másolása

A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában adott interjút Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője.

A fideszes politikus arról beszélt, hogy a jelenlegi politikai viták jellemzően a háború kérdése körül csoportosulnak. Szembeállította, hogy míg Magyarország békét követel, Nyugat-Európa a háborúpárti álláspontot képviseli. Kocsis bízik abban, hogy több európai párt is tud annyi mandátumot szerezni az európai parlamenti választáson, hogy jelentős súllyal, netán új politikai egységbe szerveződve tudják képviselni az európai érdekeket.

Kocsis Máté beszélt Magyar Péter feltűnéséről is. Szerinte

amit egy új messiás megjelenésével a baloldali paletta átalakulásában látunk, azt már láttuk, 2022-ben Márki-Zay Péternek hívták, „most éppen egy másik Péter van, de a recept ugyanaz”.

„A mögöttük állók szándékai, a külföldi finanszírozók céljai ugyanazok: a jelenlegi háborúellenes magyar kormány megbuktatása, vagy meggyengítése” - mondta Kocsis Máté. Azt is hozzátette, hogy a parlament a szuverenitásvédelmi törvénnyel büntetőjogi és adminisztratív akadályokat állított fel, de „a külföldi finanszírozók mindent meg fognak tenni” a szabályok kijátszásáért.

„Ezen módszerek tárháza végtelen, minden ellen nem lehet védekezni” - vélekdett Kocsis.

A Fidesz frakcióvezetője szerint, akik most az új baloldali szereplők mögött állnak - Bajnai Gordon, Ficsor Ádám, "a régi datadatosvilág", plusz azok, akik a dollárokat behozták a 2022-es kampányba -, ismét felbukkantak, és „ugyanazt a struktúrát, amit a régi kampányban a baloldali pártok mögé felépítettek, most áttették máshova”.

„Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik ismét, aminek a célja nem egy ember felépítése, aki bosszúból csak a saját pecsenyéjét sütögetve politizál, hanem sebet ejteni a magyar kormányon, hogy előbb-utóbb, de inkább mielőbb fel tudjanak állítani egy háborúpárti baloldali kormányt Magyarországon”

- mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

via MTI

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter és Varga Judit csak a gyerekeik miatt állnak szóba egymással
A Tisza Párt alelnökének most igen sűrű a programja. Az országjárása alatt csak hétvégente tud találkozni a fiaival, akikre hétköznapokon Varga Judit vigyáz.

Link másolása

Csak hétvégente tud megfelelő időt tölteni a gyerekeivel az országot járó Magyar Péter - írja a Blikk. A politikus a lapnak azt mondta, hogy hétköznapokon a volt felesége, Varga Judit vigyáz a tíz-, tizenkét és tizenhat éves fiúkra.

A Tisza Párt alelnökének célja, hogy a június 9-i választásokig bejárja Magyarország megyéit. A programja igen sűrű, a különböző események kitöltik az idejét, így most kevesebb időt tud a gyerekeivel tölteni.

„Hétköznap leginkább telefonon beszélünk, sajnos, ez most egy ilyen periódus. Sokat vagyok úton”

- mondta Magyar Péter. A tavaly márciusi válásuk óta heti váltásban nevelték a gyerekeket Varga Judittal. Ezt viszont most felülírta a kampány.

„Alaphelyzetben szinte minden nap találkozom a gyerekekkel, ám az országjárás óta csak hétvégente van erre lehetőség. Ám ilyenkor igyekszem minél több időt velük tölteni.”

Hétköznapokon Varga Judit neveli a gyerekeket, a két szülő beszélgetései pedig kizárólag a gyerekekre koncentrálódnak.

„Nem szoktam politikáról beszélgetni a gyerekekkel. A két kisebbik fiam még túl fiatal ahhoz, hogy a politika szóba kerüljön, inkább a hétköznapi történésekről, a focimeccsekről beszélgetünk. A legnagyobb fiammal érinthetnénk komolyabb témákat, de vele most – úgy érzem – nem állunk egy politikai táborban” - mondta Magyar a Blikknek. Szerinte néhány év múlva megtalálhatják majd a közös hangot a fiával, illetve neki is elmondta, mindent, amit most a politikában tesz, azt érte is teszi.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
„A göbbelsi, rogáni propaganda szintet lépett” – Magyar Péter barátnőjének anyját támadja a kormánypárti sajtó
Magyar feljelentést tesz és kártérítési pert indít. Hétfőn a Metropolban jelent meg lejárató cikk a politikus barátnőjének anyjáról.

Link másolása

„Ma a göbbelsi, rogáni propaganda ismét szintet lépett” – írja közösségi oldalán Magyar Péter. Ezzel folytatja:

„Aljas a és a magánélet legmélyebb részeit sem tisztelő, aljas lejárató cikket jelentetett meg a barátnőm édesanyjáról, aki egyébként semmilyen pozícióval nem rendelkezik a TISZA Pártban”.

Magyar barátnőjének anyjáról a Metropol egy hétfői cikkben azt állítja, 4 évet ült fegyházban, amiért egy piramisjáték résztvevőjeként 1200 embert károsított meg. A lap szerint a nő jelenleg „Magyar Péter gazdasági vezetője”. Magyar ehhez azt teszi hozzá:

„A hazug cikkek miatt természetesen feljelentést teszünk és kártérítési pert indítunk. A hölgy, akit az aljas propagandisták meghurcolnak nem közszereplő. Annyit tudok elmondani róla, hogy büszke édesanya, akinek van 3 gyermeke, akik közül az egyik világbajnok vízilabdázó, aki épp most készül a párizsi olimpiára.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Putyin menesztette a védelmi miniszterét, Szergej Sojgut, megvan az utód is
A moszkvai védelmi tárcát eddig vezető Sojgu a biztonsági tanács titkári tisztségét kapta.

Link másolása

Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolta az orosz védelmi tárca élére Vlagyimir Putyin elnök - közölte vasárnap az orosz parlement felsőháza.

A moszkvai védelmi tárcát eddig irányító Szergej Sojgu a biztonsági tanács titkári tisztségét kapta - írja az MTI.

A külügyminisztérium élére Putyin ismét Szergej Lavrovot jelölte.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Rács mögé került az Orbánnal is ujjat húzó szegedi politikus, trombitálással próbálta megzavarni a kínai elnök látogatását
Míg a kínai elnök gépe fel nem szállt, az időmet ismét egy 2X4 méteres cellában töltöttem - írta a Facebook-oldalán Szabó Bálint.

Link másolása

Trombitálással próbálta megzavarni a kínai elnök látogatását a tárgyalások helyszínén Szabó Bálint. A korábbi szegedi önkormányzati képviselőre ezért 150 ezer forint pénzbírságot szabott ki a rendőrség.

A Blikk azt írja, hogy Szabó a kínai elnök látogatása során több helyszínen is feltűnt, hogy tiltakozzon, és a trombitájával próbált minél közelebb kerülni a delegációhoz. A rendőrség szerint Szabó múlt pénteken a biztonsági kordonnal elzárt területen várakozott, ahonnan a felszólítás ellenére sem távozott.

Az egykori önkormányzati képviselő a Facebookon így számolt be az eseményekről:

„A kínai elnök három napos magyarországi látogatása alatt a kínai és a magyar rendőrség mindent megtett azért, hogy ellenvélemény sehol ne jelenjen meg nyilvánosan.

Az első két napon csupán hermetikus zárásokkal és titkosügynökök hadával operáltak, pénteken azonban szintet léptek: bilincs, rendőrautó, fogda, elzárás következett. Míg a kínai elnök gépe fel nem szállt, az időmet ismét egy 2X4 méteres cellában töltöttem.

Szabadulásom utáni első utam a belügyminiszterhez vezetett, aki vizsgálatot rendelt el az ügyben.”

Szabó Bálint most szegedi polgármester-jelöltként indul az Itt az Idő Egyesület színeiben, május 11-én vették nyilvántartásba. A szegedi politikustól nem állnak távol a mostani trombitás-perfomanszhához hasonló akciók, de leginkább arról ismert, hogy 2022-ben autóval vette üldözőbe Orbán Viktor konvoját az M5-ön.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk