HÍREK
A Rovatból

Kitilthatják a macskákat az utcákról, a túl hangos kutyákat pedig elkobozhatják Ausztráliában


Link másolása

Az állandóan és hangosan ugató kutyákat például a sokadik, gazdájunak szánt figyelmeztetés után elkobozhatják, az állatokat vagy embereket már megtámadó ebek gazdáit pedig maximum 10 ezer dolláros (2,8 millió forintos) pénzbüntetéssel sújthatják, de akár egy év börtönt is kaphatnak, ha több törvényellenes bűnt is elkövet az állatuk. Erre azért van szükség, mert hetente nagyjából 25 ember kerül kórházba kutyaharapás miatt Perthben, Nyugat-Ausztrália fővárosában.

Az agarakat köteleznék a szájkosár használatára minden egyes alkalommal, amikor sétáltatják őket, még akkor is, ha előtte nem viselkedtek agresszívan, vagy nem bántottak senkit és semmit. Egy agarakat védő szervezet egyik szakértője szerint viszont ezzel csak azt érik el, hogy ezeket a kutyákat senki nem fogja szeretni és elfogadni, mert ha azt látják, hogy szájkosár van rajtuk, rögtön azt feltételezik róluk, hogy agresszívak és félni kell tőlük.

Az állam kormányának augusztus 4-ig kell dönteni arról, hogy terveznek-e törvénymódosítást. Ha változások lesznek, azt a parlament is tárgyalni fogja az év későbbi szakaszában.

Címképek: Pixabay

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
5000 Ft lesz a belépő az üveghídra, ami az első fotókon nem is tűnik annyira üvegnek
Az üveghídra 5000 forint lesz a belépő, ám a zártkörű átadóünnepségen csak a kiválasztottak vehetnek részt, a legtöbb helyi lakos csak másnap próbálhatja ki a 4,098 milliárd forintos támogatásból megvalósult építményt.
Fotó: YouTube - szmo.hu
2024. május 27.


Link másolása

A Zempléni Kalandpark Facebook-posztja szerint 2024. június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján, ünnepélyes keretek között átadásra kerül a Nemzeti Összetartozás Hídja.

Az üveghídra 5000 forint lesz a belépő, ám a zártkörű átadóünnepségen csak a kiválasztottak vehetnek részt, a legtöbb helyi lakos csak másnap próbálhatja ki a 4,098 milliárd forintos támogatásból megvalósult építményt.

A posztból kiderül továbbá, hogy a sátoraljaújhelyi és sárospataki lakosok az átadás másnapján ingyenesen kipróbálhatják a hidat lakcímkártya felmutatásával, míg mindenki más csak június 6-ától léphet rá 5000 forintért a majdnem rekorder függőhídra.

A híd ugyanis 80 méter magas és 700 méter hosszú, amivel eredetileg világrekordot állított volna 2021-ben, az építkezés megkezdésekor. Azóta azonban a csehek két év alatt, 3 milliárd forintból felépítették a Sky Bridge 721-et, egy 120 centi széles, 721 méter hosszú függőhidat, amelyen egyszerre ötszáz ember is áthaladhat, ezzel megelőzve minket minden szempontból.

A helyi polgármester korábban arról beszélt, hogy évente nagyjából félmillió vendégre számítanak, ám a beruházásnak sok helyi lakos egyáltalán nem örül - írta korábban a Népszava.

A Szárhegy, Májuskút, Szőlő és más, a tervezett híd alatt lévő utcák közel harminc lakója perközösséget is alakított, mondván, hogy a hatóságok az engedélyezésnél nem vették figyelembe, hogy a híd házakkal teli völgy fölé épül, ráadásul a terület egy része a Natura 2000-es természetvédelmi programmal védett. A közigazgatási bíróság viszont elutasította a lakók keresetét, azzal érvelve, hogy a többségi települési érdek felülírja az ő kisebbségi álláspontjukat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Etyek fideszes polgármestere is elment Magyar Péter gyűlésére, de nem fél, hogy emiatt elveszíti az állását
Zólyomi Tamást a 444 kérdezte arról, miért félhetnek az emberek a környező településeken attól, hogy részt vegyenek Magyar eseményein vagy nyilatkozzanak róluk. Azt mondta, ő csak a saját nevében tud beszélni, de ő el mert jönni.

Link másolása

Etyek fideszes polgármestere, Zólyomi Tamás nem érti, miért tartanak egyesek attól, hogy megjelenjenek Magyar Péter eseményein, legyenek azok akár Felcsúton, Bicskén vagy a környékbeli településeken. Zólyomi a 444-nek azt mondta, nem aggódik az állása miatt, mert egy szabad országban élünk, ahol bár nem gondolkodunk egyformán, mégis „el kell mennünk, érdeklődnünk kell, beszélgetnünk kell”.

Zólyomit Magyar Péter hatvanpusztai és felcsúti eseménye után, a kegyelmi ügy központi helyszínén, Bicskén kérdezte a lap arról, hogy szerinte miért nem mernek a helyiek részt venni ezeken a rendezvényeken.

„Nagyon furcsa volt Magyar beszéde, mert eddig annál az asztalnál ült és onnan étkezett. Nem értem, hogy aki eddig közöttük ült, hogyan és mitől változott meg ennyire, és fordult át a másik oldalra. Ez különösen érdekes számomra, mert a másik oldal a nemzetközi egységben hívő és a hazánkat korábban kiárusító üzletemberek hálójában van”

– mondta Zólyomi.

Fontosnak tartotta meghallgatni Magyar Pétert, aki nemrég arról beszélt, hogy a magyaroknak be kellene temetniük az árkokat egymás között. Az etyeki polgármester azonban úgy vélte, hogy „ez a jelenlegi előadás semmiképpen sem arra mutatott, hiszen én lázításnak nevezném az árkok betemetése helyett. Én viszont kíváncsi voltam rá a saját szememmel, és meg akartam nézni, ezért vagyok itt.”

Zólyomit arról is kérdezték, miért félhetnek az emberek a környező településeken attól, hogy részt vegyenek Magyar eseményein vagy nyilatkozzanak róluk. Azt mondta, ő csak a saját nevében tud beszélni, de ő el mert jönni.

„Nem félek tőle, hogy elveszítem az állásomat, és azt gondolom, hogy egy szabad országban, még akkor is, ha nem gondolkodunk egyformán a dolgokról, el kell mennünk, érdeklődnünk kell, beszélgetnünk kell, és aztán összefogva együtt jó megoldásokat hozni a hazánkért.”

- mondta a 444-nek Etyek fideszes polgármestere.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kiakadt a litván külügyminiszter: az EU valamennyi döntését Magyarország blokkolja
A litván külügyminiszter szerint az Ukrajnáról szóló uniós határozatok 41 százalékát akasztja meg Magyarország. Gabrielius Landsbergis szerint ez már olyan, mintha direkt akarnánk gyengíteni az EU-t.

Link másolása

Magyarország túl messzire ment a vétókkal, amikkel az EU nemzetközi szerepét szándékosan gyengíti Litvánia szerint – írja a Reuters nyomán a Telex. Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter így fogalmazott, amikor megérkezett az uniós külügyminiszterek brüsszeli találkozójára:

„Majdnem minden megbeszélésünket, az EU valamennyi döntését egyetlen ország blokkolja. Szisztematikus törekvésnek kell tekintenünk ezt minden olyan erőfeszítéssel szemben, amelynek célja, hogy az EU-nak jelentős szerepe legyen a külügyekben”

Az EU külpolitikai döntéseihez mind a 27 tagállam egyhangú támogatására szükség van, Landsbergis szerint azonban Magyarország blokkolja az Ukrajnának nyújtott uniós katonai segélyről, Kijev uniós tagsági tárgyalásainak megkezdéséről, valamint Grúziáról és Örményországról szóló döntéseket is. Kijelentette:

„Utánanéztünk ennek, és úgy tűnik, hogy az Ukrajnáról szóló uniós határozatok mintegy 41 százalékát Magyarország blokkolta. Ezzel már nagyon-nagyon messzire ment. Közösségként meg kell találnunk a módját, hogy ezt megkerüljük.”

A találkozón Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is részt vett, de ő nem nyilatkozott.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Eddig nem ismert részletek derültek ki Kozák Danuta molesztálási ügyéről
A Magyar Nemzet szerzője azt állítja, hogy az elismert, ám nehéz természetű tréner kétségtelenül minősíthetetlen hangnemben szólt a hatszoros olimpiai bajnoknőhöz, de fizikai bántalmazás nem történt, csakis verbális.

Link másolása

A Magyar Nemzet hétfőn terjedelmes írást közölt a Kozák Danuta és a szövetségi edző, Csipes Ferenc péntek reggel napvilágot látó balhéja kapcsán.

A lap újságírója hétfői, Szükségszerű Csipes Ferenc rehabilitálása, ha érmeket akarunk az olimpián című írásában azonban újabb, eddig nem ismert részleteket tárt fel.

Ezek a következők:

„Csipes Ferenc és Kozák Danuta között a szolnoki edzőtábor közösségi terében, a társalgóban alakult ki szóváltás – többek hallatára.”

„Az elismert, ám nehéz természetű tréner kétségtelenül minősíthetetlen hangnemben szólt a hatszoros olimpiai bajnoknőhöz, de fizikai bántalmazás nem történt, csakis verbális.”

A lap szerzője azt is hozzátette, hogy

„az első reakciók alapján a sportágban sokan elítélték Csipes Ferencet, és Kozák Danuta pártjára álltak. Ugyanakkor lehiggadva mind többen azt az álláspontot képviselik, hogy meg kell ismerni az edző verzióját is, továbbá az sem elegáns, ahogy a hatszoros olimpiai aranyérmes klasszis a nyilvánosság elé tárta Csipes Ferenc alkoholproblémáját.”

A teljes írást itt lehet elolvasni!


Link másolása
KÖVESS MINKET: