News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Kiemelt fontosságú eseménnyé emelte a vadászati világkiállítást a kormány

Ugyanilyen státuszt kapott az Eucharisztikus Kongresszus is.

Link másolása

hirdetés

A szerda esti Magyar Közlöny egyik rendeletében a kormány kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánította az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust és a 2021. évi „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítást - szúrta ki az Mfor.

A rendeltben a kormány ezen túl egyetért azzal is, hogy az Egy a Természettel Nonprofit Kft. vonja be a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságát az Eucharisztikus Kongresszus lebonyolításába.

A rendezvényt a Magyar Honvédség, a Terrorelhárítási Központ, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és az Alkotmányvédelmi Hivatal biztosítja.

Az egészségügyi biztosításért Kásler Miklós felel. Közreműködik még a rendezésben az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Eucharisztikus Kongresszust szeptember 2-4., a Vadászati Világkiállítást szeptember 25. és október 14. közt tartják Budapesten. Utóbbi rendezvény költsége több drágulási kör után most 67 milliárd forinton áll - írja a portál.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Sokan kiakadtak Orbán szerdai bejelentésén: „Mindjárt a végeredményt mondhatta volna, pár milliárdot megspórolhatnánk”
Nagy bejelentést ígért a miniszterelnök, de csak azt derült ki, hogy a kormány elfogadta a Fidesz-frakció javaslatát az újabb nemzeti konzultációról.

Link másolása

hirdetés

Nagy bejelentést lengetett be Orbán Viktor a Facebook-oldalán a szerdai kormányülést követően. Később fel is került egy videó a miniszterelnök oldalára, amelyben tudatta:

a kormány elfogadta a Fidesz-frakció kezdeményezését, így nemzeti konzultációt indítanak a háborús szankciókról.

Orbán a videóban azt is elmondta, hogy a kabinet elsősorban az energiaárak kérdésével foglalkoztak a kormányülésen. Szerinte ma valójában Európa minden polgára szankciós felárat fizet az energiáért.

A nemzeti konzultációról, az abban szereplő kérdésekről azonban egyelőre nem árult el részleteket.

A Facebook-bejegyzése alatt több hozzászóló is szóvá tette, hogy ennél azért komolyabb bejelentésre számított.

„Most komolyan ez volt a nagy bejelentés? Inkább mindjárt a végeredményt mondhatta volna, oszt jó napot. Pár milliárdot spóroltunk volna!”

hirdetés

„Hát, ezért a bejelentésért érdemes volt visszatartani a levegőt. De sebaj, a forint már a bejelentés bejelentésére is esett, nyugodtan lehet ezzel szórakozni.”

„Erre vártunk? Ez a nagy bejelentés? Inkább emeljük a béreket, a megemelt energia és élelmiszer árakhoz viszonyítva.”

„Hajrá, dobjunk ki még pár milliárdot az ablakon!”

Bár egyelőre az újabb konzultáció költségei sem ismertek, sokan már most úgy látják, hasznosabban is lehetne költeni az erre szánt pénzt.

„Euró 413, dollár 430, állami kifizetések leállítva, és a te legfontosabb dolgod, hogy milliárdokat költs arra, hogy konzultáljunk az általad megszavazott szankciók eltörléséről.”

„Konzultálj saját zsebből. A semmiről.”

„Újabb pénzkidobás! Ennyi pénzből körülbelül 4 iskolát ki lehetne fűteni egész télen megyénként!”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Orbán bejelentette: nemzeti konzultációt indít a kormány a háborús szankciókról
A szerdai kormányülésen elfogadták a Fidesz kezdeményezését. A kormányfő már most a részvételre buzdít.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor bejelentette: a kormány a szerdai ülésén elfogadta a Fidesz-frakció kezdeményezését, így

nemzeti konzultációt indítanak a háborús szankciókról.

A miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videójában elmondta, hogy a kormány elsősorban az energiaárak kérdésével foglalkoztak a kormányülésen.

„Az energiaszankciókat Brüsszel ráerőltette a tagállamokra, és azóta az energiaárak az égben vannak. Amikor ez megtörtént, Brüsszelben azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, és jobban fognak fájni az agresszornak, mint az Európai Unió tagállamainak. Ehelyett ma valójában Európa minden polgára szankciós felárat fizet az energiáért.”

A kormányfő mindenkit arra kér, hogy mondja el a véleményét a konzultáción erről a kérdésről, "mert csak közös fellépéssel tudunk véget vetni az energiaárak emelkedésének".

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Bezár a tanuszoda, a sportcsarnok és a múzeum is, karácsonyi díszkivilágítás sem lesz Makón az energiaválság miatt
A közvilágítást is ritkítanák. A polgármester azt mondta, hogy az önkormányzatnak többszörösen magas számlákat kell fizetnie.

Link másolása

hirdetés

Az energiaválság miatt megszorításokról döntött hétfüli ülésén a makói önkormányzat: télre bezár sportcsarnok, a múzeum és a látványraktár, ritkítanák a közvilágítást és növelik az önkormányzati lakások bérleti díját - derül ki a promenad24.hu beszámolójából.

A tudósítás szerint Farkas Éva Erzsébet polgármester az intézkedések ismertetése közben azt mondta, hogy számos területen jelentős többletköltség jelentkezett. Júniusban már döntöttek arról, hogy felfüggesztik a kifejezetten önkormányzati költségből megvalósuló fejlesztéseket, illetve bizonyos támogatásokat. Vissza tudták állítani a tanévkezdési támogatást, december 31-g a közétkeztetésben a 25 százalékos emelést az önkormányzat átvállalja. Ahogy a polgármester fogalmazott:

havi rendszerességgel a pénzügyi helyzetet felülvizsgálva igyekeznek a felfüggesztett támogatásokat biztosítani, ha tudják.

Farkas Éva Erzsébet azzal indokolta a megszorításokat, hogy az önkormányzatnak többszörösen magas számlákat kell fizetnie. A városvezető azt is hozzátette, hogy

a válságkezelő intézkedések mellett a kötelező feladatellátást és alapszolgáltatásokat biztosítják,

az intézkedési tervet pedig szakemberek javaslatai alapján állították össze.

Többek között ezeket az intézkedéseket javasolják:

hirdetés
 • Az önkormányzat 2022. szeptember 12-én polgármesteri utasítást adott ki az intézményeknek a fenntartásukban lévő épületek energiacsökkentésére.
 • Az önkormányzati intézmények dolgozóinak sorsáról még egyeztetnek a jövő héten, a megbízási szerződések felülvizsgálatát is kérték.
 • Az MVM-től a közvilágítás mérséklésére javaslatot kért az önkormányzat. Az MVM hivatalos állásfoglalása a díszvilágítás lekapcsolását javasolják október 3-tól. Nem lesz karácsonyi díszkivilágítás sem.
 • Ritkítanák a városban a közvilágítást is, de erről még várják az MVM javaslatát.
 • Novembertől 10,20 százalékkal emelik az önkormányzati lakások bérleti díját. Az üzlethelyiségek bérleti díjai nem változnak.
 • A fűtési időszakban szünetel a Korona Konferencia Központ. Október 3-tól bezár a múzeum és látványraktár, a Hagymatikumban a tanuszoda és a 33 méteres kültéri medence, október 11-től szünetelni fog a sportcsarnok is. A jégpálya se nyit ki.

  A javaslatokat tartalmazó napirendi pontot 7 igen, 2 nem, egy tartózkodással fogadták el.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


 • hirdetés
  HÍREK
  A Rovatból
  hirdetés
  Bekötött szemmel, leszorított fejjel hallgatták ki az oroszok az őrizetbe vett japán diplomatát
  Japán bocsánatkérést követel Oroszországtól, ahol kémkedéssel vádolják a konzult.

  Link másolása

  hirdetés

  Japán hivatalos bocsánatkérést követel Oroszországtól, miután a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) ügynökei állítólag bekötött szemmel hallgattak ki egy japán diplomatát, majd 48 órát adtak neki az ország elhagyására - írja a CNN.

  Josimasza Hajasi külügyminiszter közölte, hogy Motoki Tacunori Vlagyivosztokban székelő japán konzult hétfőn orosz ügynökök őrizetbe vették és kihallgatták feltételezett kémkedés miatt.

  „A konzuli tisztet mozgásképtelenné tették, majd végig bekötött szemmel, leszorított fejjel és kezekkel megfélemlítő kihallgatásnak vetették alá”

  – mondta Hajasi keddi sajtótájékoztatóján.

  Az orosz hírügynökségek szerint Tacunorit az orosz külügyminisztérium őrizetbe vette és „persona non gratának” nyilvánította. Hajasi elítélte a diplomata őrizetbe vételét, mondván ez „rendkívül sajnálatos és elfogadhatatlan”, és „az orosz fél által állított illegális tevékenységekre egyáltalán nincs bizonyíték”. Hozzátette, a japán kormány is megteszi a megfelelő intézkedéseket.

  A Tokió és Moszkva közötti feszültség fokozódik, amelyet Japán Ukrajnának nyújtott támogatása, illetve a Japántól északra fekvő szigetek szuverenitásáról folytatott vita is elmélyített.

  hirdetés

  Tacunori az oroszországi Vlagyivosztokban, a Kínával és Észak-Koreával határos kereskedelmi kikötőben dolgozott a japán főkonzulátuson, amikor Oroszország azzal vádolta meg, hogy „titkosnak minősített információkat kapott”.

  „Egy japán diplomatát őrizetbe vettek, mivel pénzért titkosnak minősített információkat kapott Oroszország együttműködéséről a csendes-óceáni térség egy másik országával”

  – áll az FSZB orosz hírügynökségek közleményében.

  Tacunorit már nem tartják fogva, és saját biztonsága érdekében szerdán elhagyja Oroszországot.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  hirdetés
  Ajánljuk