News here
hirdetés

HÍREK

Kiegészítette Orbán vagyonnyilatkozatát az ellenzék, majd kiragasztották a hatvanpusztai birtok kerítésére

Szerintük többek között 21 hotelt, egy magángépet és a Lady-MRD-t is kifelejtette a miniszterelnök a vagyonnyilatkozatából.

Link másolása

hirdetés

A miniszterelnök vagyonnyilatkozata alapján továbbra sem rendelkezik nagy értékű ingóságokkal, például autóval, hajóval vagy repülővel, és az általa tulajdonolt ingatlanok száma sem változott. Budapest XII. kerületében van egy lakása, ami csak felerészben az övé, ezen kívül Felcsúton birtokol még egy házat.

Megtakarítása nincs, a 2002-ben felvett 20 millió forintos hitelét viszont kifizette, így már tartozása sincs. Tavaly ilyenkor még 882 ezer forintos adóssággal rendelkezett.

Ellenzéki politikusok, Gér Mihály, Balázs Péter és Kálló Gergely csütörtökön ellátogattak az Orbán család hatvanpusztai birtokára, ahol felsorolták, szerintük mi maradt ki a miniszterelnök vagyonnyilatkozatából:

  • Hatvanpuszta: 13 hektár,
  • Fertő tavi hotel: 13 hektár,
  • Club Aliga,
  • Turai kastély: 2981 négyzetméter, 10 hektár park,
  • Hunguest Hotelek (21),
  • OE-LEM magángép,
  • Lady-MRD.

"A jelenlegi vagyonnyilatkozati rendszer ezer sebből vérzik, vajmi kevéssé valósul meg a célja, vagyis az, hogy a közhatalmat gyakorlók vagyoni állapotát megismerhessük" – mondta Gér Mihály, a Párbeszéd politikusa. Hozzátette: "Orbán Viktor és haverjainak törvénytelenül megszerzett vagyonát és ingóságait április 3-a, a kormányváltás után lefoglaljuk, elkobozzuk, és visszaadjuk azt jogos tulajdonosának, a magyar népnek."

Videó: Az ellenzék akciójahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Ezeken a képeken látszott igazán, milyen sokan voltak a Kossuth téren
A szervezők szerint legalább 40 ezren vannak a téren, eddig a beszédek hangzottak el főként, a koncertek ezután jönnek.

Link másolása

hirdetés

Már a Margit hídon nagy tömeg volt a hídfoglaláskor, de az utóbbi években ritkán látott óriási tömeg gyűlt össze a Pedagógus Világnapon a Kossuth téren.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Így néz ki a tömeg a Parlamentből
Felülről nézve még nagyobbnak tűnik a tömeg, és még a környező utcákban is vannak.

Link másolása

hirdetés

Jámbor András képviselő fotózta le a tüntetőket a Kossuth téren, akik a szervezők szerint 40 ezren is lehettek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Olyan orosz tank bukkant fel a fronton, ami azt jelzi, hogy nagy a baj náluk
Nemzetközi exportra szánt tankot küldhetett az urkajnai frontra Oroszország, ami egy komoly problémára világíthat rá haderejükben.

Link másolása

hirdetés

Twitteren több fotón is felbukkant egy „V” jelzésekkel és háborús feliratokkal felfestett, orosz T-90Sz harckocsi. Ezt a típust Oroszország kimondottan nemzetközi exportra szánta, aminek vevője India lett volna - írja a portfolio.hu.

Persze az orosz telegramos források találtak a tank felbukkanása kapcsán magyarázatot: valójában India volt az, amely nem kérte a harckocsikat, amiknek a vásárlásukra megkötött szerződését fel is mondták.

A valóságban azonban akkor szoktak exportra szánt harci eszközöket bevetni, ha az adott haderő szorult helyzetbe kerül. Így tett Ukrajna is, már a háború első hetei során.

Az oroszok pedig nem állnak jól az elvesztett harckocsik számát illetően, ami a becslések szerint 1273-ra rúg.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Élő adásban lökte le a dobogóról a HírTv tudósítóját egy tüntető, mások visszasegítették
A fiatal riporter ezt a pillanatot biztosan emlegetni fogja karrierjében.

Link másolása

hirdetés

A Parlament előtt szolidaritási koncertet rendeztek a pedagógusokért TANÍTANÉK x noÁr - Szolidaritási koncert a Pedagógusainkért! címmel, melyen a szervezők szerint legalább 40 ezren voltak.

Az este folyamán történt azért incidens is. A Hír TV tudósítója, Móna Márk a Parlament elől jelentkezett be, amikor élő adásban valaki lelökte őt a dobogóról. A fiatal riporter az eset során nem sérült meg, többen is felsegítették a földről. A lökésről és a felsegítésről itt tudod megnézni a videót:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: