HÍREK
A Rovatból

Karsai Dániel: Az utolsó leheletemig fogok küzdeni

A strasbourgi bíróság csütörtökön elutasította a halálos beteg alkotmányjogász beadványát. A döntés azonban szerinte nem jelent teljes kudarcot.


Feldühített a döntés - ezt mondta aZ RTL Híradónak Karsai Dániel, miután a strasbourgi bíróság csütörtökön elutasította a beadványát. A halálos beteg alkotmányjogász szerint ugyanakkor az ítélet nem jelent teljes vereséget, mert nem tiltották meg az életvégi döntések jogát.

Az ügyben hamarosan újratárgyalási kérelmet nyújtanak be, de Karsai Dániel abban már nem biztos, hogy azt a döntést is megéri, de az utolsó leheletéig küzdeni fog.

Karsai arról beszélt a Híradónak, hogy az első gondolata a csalódás volt, de nem adja fel, és a strasbourgi ítélet extra energiát adott neki.

„Fel vagyok pörögve, mert feldühített a döntés”

- mondta az alkotmányjogász. Azért is érzi ezt, mert a 80 oldalas ítélet egyik pontjában elismerik az ő szenvedését. Szerinte erre semmi szükség. Ahogy fogalmazott:

„Jobbulást meg kitartást már túl sokan kívántak, a bíróságtól jogvédelmet várok el”.

Karsai eddig kétszer olvasta el a strasbourgi bíróság érvelését, és szerinte az nem jelent számukra teljes kudarcot. Abban ugyanis az életvégi döntés jogát nem vetik el, csak azt mondják ki, hogy a tagállamokra van bízva a bevezetése.

Így szerinte a kormány nem ünnepelhet győzelmet.

Az ügyben hamarosan újratárgyalási kérelmet nyújtanak be a strasbourgi bíróság nagykamarájához, de nem kapkodnak a munkával. Karsai Dániel arra számít, hogy ősszel lehet újabb tárgyalás, döntés pedig körülbelül egy év múlva.

„Ha holnap meghalok, a testvérem viszi tovább az ügyet, szóval ezért nem fogunk sietni” - mondta Karsai. Szerinte az elmúlt 9 hónapban kiderült, hogy a magyar társadalom többsége támogatja az életvégi döntéshez való jogot, ez pedig nagy siker.

„Az utolsó leheletemig fogok küzdeni”

- tette hozzá.

A csapata nem adja fel a népszavazási kezdeményezést sem. Az aktív eutanáziával kapcsolatban most új kérdést fogalmaznak meg, amit várhatóan két hét múlva nyújtják be.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Újabb videó került elő a Trump-merényletről: ezért vették le az ügynökök a politikus cipőjét
Villámgyorsan a földre teperték az ügynökök, ekkor esett le az egyik cipője, amit az akció közben ledobáltak a színpadról. Minderről videó is készült.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 16.Új videó terjed a közösségi médiában a Donald Trump elleni merénylet utáni pillanatokról. A felvételen a színpad háta mögött állva vette fel valaki a zűrzavart, de az is kiderül, mi történt a politikus cipőjével, írja a Daily Mail.

A merénylő lövései után a titkosszolgálat gyorsan közbelépett, és azonnal elszigetelte Trumpot. A földre került politikus, miközben még mindig a sokk hatása alatt állt, kétségbeesetten azt kérte az ügynököktől:

„Hadd vegyem fel a cipőmet, hadd vegyem fel a cipőmet”.

Az új videóban látható, ahogy az ügynökök ledobják Donald Trump cipőjét a színpadról a biztosítás érdekében. A felvételen Trump zavarodottsága és az ügynökök gyors reakciója egyaránt jól érzékelhető.

Egy interjúban Trump megerősítette, hogy az ügynökök erőteljes intézkedései miatt esett le a cipője.

„Az ügynökök olyan erősen rám vetették magukat, hogy leesett a cipőm” - mondta a republikánus elnökjelölt.

Trump dicsérte biztonsági csapatának gyorsaságát és erejét, és elmondta, hogy csak egy kisebb zúzódást szerzett a karján, amikor egy ügynök a földön tartotta.

A politikus azt is elárulta, hogy a lövöldözés után vissza akart térni a pódiumra, és folytatni szerette volna a beszédét, amit végül nem hagytak neki.

A cipődobálást megörökítő videót itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Kórházba került egy teljes magyar turistacsoport, miután ettek egy romániai panzióban
A panzióban elfogyasztott vasárnap esti vacsorával vagy hétfői reggelivel lehetett a gond. Az ügyben vizsgálatot indítottak.


Egy negyvennégy tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek, írja az MTI az Adevarul hírportál alapján.

A lap szerint

hétfő reggel szállították az orsovai városi kórházba az első tieznkét - gyomorfájásra, hasmenésre és hányingerre panaszkodó - magyarországi beteget. Déltájban azonban megérkezett a turistabusszal a csoport többi tagja is, hasonló, ételmérgezési tünetekkel.

Ellátásuk érdekében a kórház teljes személyzetét riadóztatták és otthonról is behívták az orvosokat.

Az egészégügyi szakemberek

szalmonellafertőzésre gyanakodtak, amelyet a herkulesfürdői panzióban elfogyasztott vasárnap esti vacsora vagy hétfői reggeli okozhatott.

A magyarországi turisták közül négynél jelentkeztek súlyosabb tünetek, végül azonban egyikük sem szorul tartós kórházi kezelésre, így valamennyien visszatérhettek herkulesfürdői szálláshelyükre.

Az orsovai kórház jelentette az esetet az egészségügyi minisztériumnak, a Krassó-Szörény megyei tisztiorvosi szolgálat pedig vizsgálatot indított az ügyben, hogy kiderítsék a megbetegedések okát.

via MTI

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Magyar Péter szerint a Fidesz egyik képviselőnője is a néppárti Metsolára szavazott az EP-ben
Egy európai pártcsaládhoz tartozik a Tisza Párt és az Európai Parlament újraválasztott vezetője. Magyar Péter közös fotóval gratulált Roberta Metsolának.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 16.Közös fotóval gratulált Magyar Péter az Európai Parlament újraválasztott elnökének. A Tisza Párthoz hasonlóan néppárti Metsola újrázását 720 képviselőből 562 támogatta a mai titkos szavazáson.

„Mielőtt a propagandasajtó elkezdené háborúpártisággal és egyéb hazugságokkal támadni, itt jelzem, hogy a Fidesz egyik képviselőnője előttem mondta Roberta Metsola-nak, hogy ő is rá szavazott”

– jegyezte meg a poszt végén Magyar Péter.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Jégesővel jött az enyhülés – 140 kilométer hosszan szakadt le az ég
Az elképesztő hőséget rövid időre szakadó jégeső váltotta, amikor 140 kilométer hosszan kezdett egyszerre esni.


Rövid időre ugyan, de vihar váltotta a kánikulát a Balatontól a Vértesen át egészen a Börzsönyig – derül ki az Időképről. A viharfelhők északról érkeztek, majd késő délelőtt egyszerre, egy vonalban, a Dunántúl északkeleti felétől kezdődően,

nagyjából 140 kilométer hosszan kezdett egyszerre szakadni az eső.

A közösségi oldalon sokan posztoltak a viharról. Ezt a videót a szakadó jégesőről például Nagyvenyimből töltötték fel:

Kedden egyébként elképesztő forróság taglózta le az országot, a met.hu szerint tíz megyére 3-as, a többi kilencre pedig 2-es fokú vészjelzést adtak ki a hőség miatt.

Link másolása
KÖVESS MINKET: