News here
hirdetés

HÍREK

Karácsony vizsgálóbizottságot kezdeményez a fideszes önkormányzatoktól Schadl Györgyhöz került lakások ügyében

„Nem hagyjuk, hogy a Fidesz kiárusítsa, kivéreztesse, feldarabolja Budapestet. Megvédjük a városunkat” - közölte a főpolgármester.

Link másolása

hirdetés

Fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte Karácsony Gergely, hogy kiderüljön, "ki, milyen mértékben érintett a fővárosi Fideszből a Völner-ügyben". Ezt a Facebook-oldalán jelentette be a főpolgármester, miután az RTL kiderítette, hogy

a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke, Schadl György öt év alatt legalább 19 ingatlant vásárolt, ezek közül kilencet önkormányzatoktól.

Az rtl.hu információi szerint a Völner-ügyből megismert vezető öt év leforgása alatt építette fel ingatlanbirodalma nagy részét: nyolc erzsébetvárosi, egy belvárosi, egy XIII. kerületi, egy II. kerületi, egy érdi, egy ceglédi, két XII. kerületi, egy siófoki, egy gödöllői, egy szentendrei, valamint egy budai Várban található ingatlant vásárolt meg. Több lakást feleségével Schadl-Baranyai Helgával közösen szerezett meg. Egy huszadik ingatlan szintén a nevén volt, ezt még korábban, 2013-ban vásárolta. Letartóztatása után a tulajdonában lévő ingatlanokat többnyire zár alá vették.

Az egyik legértékesebb ingatlan a budai Vár közponit részén, a Dísz téren található, amihez magánszemélyektől jutott hozzá. Az erzsébetvárosi ingatlanokat viszont a VII. kerületi önkormányzattól vásárolta, ezekért pedig összesen 225 millió forintot fizetett. A nyolc lakást tehát átlagosan négyzetméterenként 600 ezer forintért szerezte meg, kettőt pedig néhány hónapon belül eladott a B. P. Property Kft.-nek. Ezt a társaságot mindössze néhány héttel azelőtt alapították, hogy Schadl megkötötte volna az ingatlanokról szóló szerződést Erzsébetvárossal. De az V. kerület kormánypárti irányítása alatt is önkormányzati ingatlanhoz jutott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, egy Városház utcai üzlethelyiséget vett meg nyílt, nemzetközi, egyfordulós pályázat útján. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az eladásról a képviselő-testület döntött, és miután nyílt pályázaton keresztül történt az értékesítés és igazságügyi szakértő állapította meg a vételárat (31 millió 820 ezer forint volt a minimum vételér, végül 32,5 millió forintért kelt el az ingatlan), nem tervezik, hogy vizsgálatot indítanak.

Karácsony Gergely azonban bejelentette, hogy fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a fideszes önkormányzatoktól Schadl Györgyhöz került lakások ügyében.
"A parlamentben a Fidesz megakadályozta, hogy vizsgálóbizottság álljon fel a hibás járványkezelés, a Pegazus-botrány, vagy a Völner-ügy vizsgálatára. De a Fővárosi Közgyűlés demokratikusan működik, itt működnek vizsgálóbizottságok, még kamuügyekben is. De itt az ideje a valódi tényfeltárásnak is!"

- írta a főpolgármester, hozzátéve: "Nem hagyjuk, hogy a Fidesz kiárusítsa, kivéreztesse, feldarabolja Budapestet. Megvédjük a városunkat. Előválasztás, népszavazás, kormányváltás."

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
„Miért kellene bocsánatot kérnünk?” – válaszolta Gulyás arra, hogy elnézést kérnek-e a pedagógusoktól, amiért jogellenesnek nevezték a sztrájkot
Korábban a másodfokú bíróság jogellenesnek mondta ki a pedagógusok januári figyelmeztető sztrájkját, a Kúria döntése szerint viszont nem volt az.

Link másolása

hirdetés

Mint azt korábban mi is megírtuk, a bíróság első fokon jogszerűnek ítélte a pedagógusok januári figyelmeztető sztrájkját, de később a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon jogellenesnek nyilvánította azt. A Kúria viszont nemrég kimondta: nem volt jogellenes a januári figyelmeztető sztrájk.

A pedagógusok sztrájkját korábban a kormány is jogellenesnek és politikai céllal szervezettnek minősítette. A Népszava újságírója a Kúria döntése után a csütörtöki kormányinfón arról kérdezte Gulyás Gergelyt, hogy bocsánatot kérnek-e a pedagógusoktól.

"Miért kellene bocsánatot kérnünk?"

- válaszolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki azt is hozzátette: a kormány úgy nevezte a sztrájkot, ahogy a bíróság.

"Ha a másodfokú bíróság elnézést kér, akkor rögtön a sorba mi is beállunk"

- jegyezte meg Gulyás.

hirdetés

A miniszter válaszában azt is kifejtette, hogy a kormány mindig is tiszteletben tartotta az első- és a másodfokú bíróság döntését, ahogy a Kúria döntését is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Gulyás Orbán fizetésemeléséről: Egy fizetést ki tud a költségvetés gazdálkodni
Szerinte nem volt rendben, hogy a miniszterelnök ennyire keveset keresett.

Link másolása

hirdetés

A csütörtöki kormányinfón a 444.hu újságírója arról kérdezte Gulyás Gergelyt, hogy ha a kormány szerint nem várhatóak béremelések ebben a gazdasági helyzetben, miért nyújtott személyesen be törvényjavaslatot arról, hogy több mint kétszeresére emelkedjen Orbán Viktor fizetése.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter erre azt válaszolta:

„Egy fizetést ki tud a költségvetés gazdálkodni.”

Hozzátette: „Én értem, hogyha Önöket ez zavarja, de ettől még, ha európai uniós összehasonlításban megnézik, ha térségi miniszterelnöki jövedelmek között megnézi, akkor a legalacsonyabb volt és még mindig az alacsonyabbak közé tartozik, és azért az mégiscsak furcsa, hogy egy 5 fős ellenzéki, de akár egy nagyobb, kormánypárti frakció vezetője is többet keressen, mint a miniszterelnök.”

Az elfogadott törvény értelmében Orbán miniszterelnöki tiszteletdíját Kövér László házelnöki fizetésével egy szintre, havi bruttó 3,5 millió forintra emelték. A kormányfőnek emellett még 1,3 milliós forintos képviselői tiszteletdíj is jár havonta.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Media1: Letiltottak egy Márki-Zay Péterrel készült interjút az Indexnél a választások előtt
A beszélgetést az a Torkos Matild készítette, akit néhány napja küldtek el a portáltól.

Link másolása

hirdetés

Az Index egyik legfőbb vezetője megakadályozta, hogy az április választások előtt megjelenjen egy nagy interjú Márki-Zay Péterrel - tudta meg a Média1.

Az interjút a lap egyik főmunkatársa, Torkos Matild készítette, akit a Media1 szerint néhány napja, a betegszabadságáról visszatérve küldtek el a portáltól.

A portálnak a volt összellenzéki miniszterelnök-jelölt sajtósa, Péterfi Judit is megerősítette, hogy az Index kért interjút a politikustól. A beszélgetésre az áprilisi országgyűlési választási kampány finisében került sor, Márki-Zay egy órát szentelt arra, hogy Torkos Matild kérdéseire válaszoljon. Az interjút ők később jóvá is hagyták.

A Media1 szerint

hirdetés
Torkos Matildnak az Indexnél azt mondták, hogy az interjú később megjelenhet, de csak abban az esetben, ha a Márki-Zay interjú mellé a lapvezetés össze tud hozni egy interjút Orbán Viktorral is.

Ez azonban nem jött össze, így végül az ellenzéki politikussal készült, konfrontatív kérdéseket is szép számban tartalmazó beszélgetést sem közölték.

A lap megkereste az Indexet is az ügyben, ott azonban két napot kértek arra, hogy válaszokat adjanak. A nyilatkozattól Torkos Matild is elzárkózott.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Meghalt Geréd Gyárfás, az Argo Svédje
A Doktor Balaton című sorozatban is szerepelt színész 69 éves volt.

Link másolása

hirdetés

Hatvankilenc éves korában meghalt Geréd Gyárfás „Gyafi”. A hírt a színész barátja, Árpa Attila osztotta meg a Facebook-oldalán.

Geréd Gyárfást legtöbben az Argóból ismerhetik, a filmben a Svéd nevű karaktert játszotta,

de emellett a Doktor Balatonban is szerepelt testőrként.

A Gruber’s Gym edzőterem, amelynek Geréd a versenyzője volt, megemlékezésében azt írta, hogy a színész halálát szívinfarktus okozta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: