HÍREK
A Rovatból

Jégeső, zivatar, felhőszakadás is jöhet – szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki péntekre

Nem kímél minket az időjárás pénteken: a zivatarok környezetében akár 90 km/h széllökések is lehetnek.
K. A., fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. május 17.


Link másolása

Szinte az egész országra figyelmeztetést adta ki péntekre zivatarok és felhőszakadás miatt.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzésében azt írja, hogy az éjjel érkezett záporos, zivataros csapadékrendszer fokozatosan északkeleti irányba helyeződik.

A zivatarok környezetében intenzív csapadékhullás, viharos, akár 60-75 km/h széllökés előfordulhat, illetve néhol apróbb szemű jég sem kizárt.

Napközben ez a csapadékrendszer fokozatosan gyengülve északkelet felé elhagyja hazánkat.

Délután újabb zivatarok képződhetnek, köztük heves zivatarok is, melyekre legjobb esély az Észak-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén mutatkozik. Zivatarok környezetében jégeső, viharos kifutószél is előfordulhat. Heves zivatarokhoz nagyobb méretű jég erősen viharos, akár 80-90 km/h-t meghaladó széllökés, esetleg felhőszakadás is társulhat.

A zivatartevékenység az ország keleti, északkeleti részein az éjszakai órákban is folytatódhat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Elindult a Békemenet, ennyien vonulnak a rakparton – fotók
Bayer Zsolt, Pataky Attila és Semjén Zsolt vezeti a menetet, egy hatalmas „no war”-feliratú molinót tartanak maguk előtt.

Link másolása

Elindult a tizedik Békemenet a Széchenyi térről, a résztvevők a pesti alsó rakparton vonulnak végig, majd a Margit-hídon keresztül futnak be a Margitszigetre. Itt fog majd Orbán Viktor beszédet mondani 3 órától.

A menetet többek között Bayer Zsolt, Pataky Attila és Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes vezeti, és egy hatalmas „no war”-feliratú molinót tartanak maguk előtt.

Az eső néha elkezdett szemerkélni, de az előrejelzésekhez képest szerencséjük a volt a békemenetelőknek, nagy zuhé nem volt és végül a nap is kisütött.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Magyar Péter: A Fidesz a Margitszigetre vitte a Békemenetet, hogy ne látszódjon, mennyire kevesen vannak
A TISZA Párt politikusa a Partizánnak adott interjút. Magyar szerint bármilyen eredmény jó lesz számukra a jövő heti választáson, hiszen néhány hónapja még sehol sem voltak, most viszont már komoly esélyekkel indulnak.

Link másolása

A Partizán élő adásának volt vendége Magyar Péter, aki arról is beszélt, hogy szerinte a Fidesz azért szervezte a Margitszigetre a Békemenetet, hogy ne látszódjon, mennyire megfogyatkozott a résztvevők száma a korábbi Kossuth téri tüntetésekhez képest.

Magyar országjárása során azt tapasztalta, hogy sokan, akik eddig nem szavaztak, most elmennek majd voksolni. Elmondása szerint bármilyen eredmény jó lesz számukra, hiszen néhány hónapja még sehol sem voltak, most viszont már komoly esélyekkel indulnak.

Rogán beszélgetése és a Vodafone felvásárlása

Gulyás Márton kérdésére Magyar kifejtette, hogy korábbi NER-es világától való eltávolodásában nagy szerepet játszott egy beszélgetés Rogán Antallal. Rogán elmondta neki, hogy a Vodafone felvásárlása nem üzleti szempontból volt fontos, hanem az állampolgárok adatainak megszerzése miatt. Magyar szerint ez nem meglepő, hiszen a választási informatika és a kommunikációs infrastruktúra nagy része már így is egy kézben van.

Magyar továbbá propagandát és lejárató kampányokat is említett, amelyek mértéke szerinte új szintet hozott az őt ért támadásokkal. Úgy érzi, hogy az utolsó pillanatban lépett ki a rendszerből, és erre buzdít minden jó érzésű fideszest is.

A Tisza többi jelöltjének hallgatása

Gulyás kérdésére, hogy miért nem ad interjút a Tisza többi jelöltje, Magyar elmondta, hogy nem akarja megadni a lehetőséget a propagandának, hogy támadja őket. Gulyás felvetette, hogy az EP-be úgy küldenének képviselőket, hogy nem tudni semmit a politikai elképzeléseikről, de Magyar kitart amellett, hogy nem akarja kitenni őket a támadásoknak.

Magyar: "Ez az én emberismeretemet fogja minősíteni"

Magyar arra a kérdésre, hogy milyen garancia lesz arra, hogy a most mandátumot kapók hűek maradnak a kampányban elhangzottakhoz, úgy válaszolt, hogy ez az ő emberismeretét fogja minősíteni. Hozzátette, hogy éppen ezért akartak szakmájukban sikeres embereket választani.

Rogán és a Varga Judit hangfelvétel

Magyar elmondta, hogy Rogánnak vagy valaki másnak le kellett volna mondania a Varga Judittal készült beszélgetés nyilvánosságra hozása után. Arra a kérdésre, hogy vannak-e még felvételei, Magyar csak annyit mondott:

"lehet, hogy vannak még felvételek."

Családi perpatvar és undorító propaganda

Magyar hamisításnak nevezte a rendőri intézkedésről szóló jelentést, ami a Varga Judittal való veszekedés miatt készült. Szerinte visszaélés volt, hogy egy állami testőr beleszólt a családi vitába.

Magyar kormányzati propagandának nevezte az ellene folytatott lejárató kampányt, amit "undorítónak" és "Göbbels szintűnek" minősített. Szerinte volt felesége Facebook-posztjait Kötter Tamás írta, és soha nem látott aljasságokra képes a jelenlegi hatalom.

Június 9-én folytatódik a harc

Magyar Péter arra számít, hogy június 9-én még durvább lesz a helyzet, mert akkor már egy megerősödött Tiszával néznek szembe a Fidesszel.

(via 444.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Fotó: Simicska Lajos újra felbukkant
Mára egyetlen cége maradt Simicska Lajosnak, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. ami a tavalyi évben 111 millió forintos veszteséget könyvelhetett el.

Link másolása

Az rtl.hu talált rá arra a képre, amelyen újra felbukkant Simicska Lajos. Orbán Viktor miniszterelnök korábbi jóbarátja régóta eltűnt a nyilvánosság elől.

A gazdasági szakember egy gimnáziumba járt Orbán Viktorral, majd a Bibó István Szakkollégiumban is párhuzamosan folytatták útjukat, sőt, utóbbiban egy szobán osztoztak. A Fidesz alapítói a Bibóból kerültek ki, Simicska azonban nem volt köztük.

Tanácsadóként, pénztárosként segítette a Fideszt, 1993-ban a Fidesz gazdasági igazgatója lett. Az üzletember tevékenykedése már a '90-es években megindult, s onnantól kezdve állandó támogatója volt a Fidesznek, azonban nagy fordulatot hozott 2010: hirtelen felhalmozott hatalmas tőkéje lett Simicskának, ami sokszor kérdésessé vált, vajon mi úton nyert el a pályázatokat Simicska Közgép című cége.

Viszont a pletykák szerint 2014-től folyamatosan romlott viszony a kormányfővel, majd 2015-ben obszcén szavakkal illette a miniszterelnököt és vezető politikusokat a reklámadó tervezett átalakítása miatt. Ezt követően a Fidesz-közeli, Simicska-féle médiabirodalom elkezdett felbomlani. Hirtelen a közbeszerzések sikerei is megcsappantak, s 2018-ban Simicska kihátrált a Fidesz mögül, és előtérbe került Mészáros Lőrinc.

Simicska Lajosé a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt., ami mára az egyetlen cége maradt. Ez tavaly 111 millió forintos veszteséget könyvelhetett el, tudta meg a hvg.hu .

A cégben Simicskának 49,76 százalékos tulajdonrésze van, a cég többségi tulajdonosa a felesége. Korábban sokáig kecske- és juhtenyésztéssel foglalkoztak, azonban 2020-ben átálltak a lótenyésztésre.

A Hárskúti Lovas Klub Facebook-oldalán tűnt fel egy képen a vállalkozó:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Megtöltötték a rakpartot a békemenetelők, Bayer Zsolt és Pataky Attila vezetésével
A menet a Margitszigetre fut majd be, ahol Orbán Viktor fog beszédet mondani.

Link másolása

Lassan eléri a Jászai Mari teret a tizedik Békemenet. A felvonulókat Bayer Zsolt, Pataky Attila és Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes vezeti, és egy hatalmas „no war”-feliratú molinót tartanak maguk előtt.

A résztvevők a pesti rakparton meneteltek végig, így nézett ki a tömeg a Margit-hídról fotózva:

A menet lassan megérkezik majd a Margitszigetre, ahol Orbán Viktor fog beszédet mondani 3 órától.

A Telex beszámolója szerint a menet elején elég lapos a hangulat: nincs se éneklés, se skandálás. Ezzel szemben a tömeg végén zúg a „Viktor, Viktor”. A 24.hu arról ír: Magyar Péter egyik híve bekiabálta oldalról, hogy „árad a Tisza”, amire a békemenetesek azzal vágtak vissza, hogy „apad a Tisza”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk