News here
hirdetés

HÍREK

Jakab Péter: Márki-Zay ellenzéki előnyből fél év alatt brutális hátrányt csinált

A Jobbik elnöke szerint a miniszterelnök-jelöltnek nem a hat ellenzéki pártot kellett volna egyben tartani, hanem a pártok szavazótáborait, ez azonban nem sikerült neki.

Link másolása

hirdetés

"Nagyon sok hibát elkövetett, amit sajnos a választók megbosszultak, és nemcsak jobboldaliak, hanem baloldaliak is. A rossz kifejezéseket se a jobboldalon, se a baloldalon nem szeretik a választók" - mondta Márki-Zay Péterről Jakab Péter, a Jobbik elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este.

Elmondta, hogy amikor a kampány alatt járta az országot, nem a Fidesz politikáját kellett megmagyaráznia, hanem Márki-Zay kijelentéseit, és győzködnie kellett a választókat.

Szerinte amikor véget ért az előválasztás, ellenzéki előny volt, a miniszterelnök-jelölt pedig "hat ellenzéki párt hadseregét kapta meg", de "az ellenzéki előnyből fél év alatt brutális ellenzéki hátrányt csinált".

A Jobbik elnöke arról is beszélt, hogy egy évvel ezelőtt, amikor ő bejelentkezett az előválasztásra miniszterelnök-jelöltnek, az akkori közvélemény-kutatások szerint a Jobbik 250 ezer új bizonytalan szavazót tudott becsatornázni, de hiába járták az országot, nem tudták megmagyarázni "Márki-Zay hibás kijelentéseit". Úgy véli, a miniszterelnök-jelöltnek kellett volna vigyázni rájuk, de ő "belerúgott a jobbikos és a DK-s szavazókba is", amit Jakab nehezményezett is. Szerinte Márki-Zaynak nem is a hat pártot kellett volna egyben tartani, hanem a pártok szavazótáborait, ez azonban nem sikerült neki.

"Az elmúlt fél évben épp eleget mostuk már a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét ahhoz, hogy én ezt már ne akarjam tovább megtenni"

- fogalmazott Jakab, hozzátéve: neki az a feladata, hogy az ellenzéki együttműködésre vigyázva pártjával ott álljon, ha a helyzet úgy hozza, hogy át lehet venni a vezetést a Fidesz-kormánytól.

A jobbikos szavazók elvesztése kapcsán azt mondta, ha az elemzők a 2018-as számokat veszik alapul, akkor nem nézték az elmúlt évek néppártosodási folyamatát, ami nélkül nem lett volna ellenzéki összefogás. Szerinte a régi Jobbikkal szimpatizálók a Mi Hazánk Mozgalomhoz vagy a Fideszhez mentek.

hirdetés

Arra a kérdésre, hogy esetleg Vona Gáborhoz hasonlóan lemond-e a pártelnöki pozícióról, azt mondta, hogy "2018-ban Vona Gábor csúnyán és gyáván levonult a csatatérről, cserben hagyta a sajátjait és azzal, hogy utódlás nélkül otthagyta a pártot, pártszakadás lett a vége". Neki viszont eszébe sincs cserben hagyni a Jobbikot, biztosítja a párt stabilitását.

Arról is beszélt, hogy Márki-Zay Péter nem fogja tudni úgy egyben tartani az ellenzéki sokaságot, hogy "karikás ostort csattogtat", mert "azzal szét fogja kergetni a nyájat". Jakab szerint egyébként a hat párt együttműködése kapcsán nem kell aggódni, már hétfő délután találkoztak a pártelnökök, akik hitet tettek amellett, hogy az összefogásnak nincs alternatívája és továbbra is össze fogják hangolni a politikájukat. Megjegyezte, hogy nincs centrális erőtér: a Mi Hazánk a Fidesz szatelitpártja, és vele szemben létezik az egységes ellenzék.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Milliós juttatást kap Varga Judit és Szijjártó Péter azért a munkáért, amit eddig ingyen végeztek
Velük együtt összesen öt miniszternek jár juttatás azért, mert tagok alapítványi állami egyetemek kuratóriumaiban.

Link másolása

hirdetés

Több miniszter is milliós juttatást vesz fel a modellváltáson átesett állami egyetemi kuratóriumi tagságáért - számolt be róla az RTL Híradó a friss vagyonnyilatkozatok alapján.

Varga Judit igazságügyi miniszter az alapítványi tulajdonba kiszervezett Miskolci Egyetem kuratóriumának elnöke. Eddig ezért semmilyen juttatást nem kapott, ám a most megjelent vagyonnyilatkozata szerint

júliustól milliós fizetést kap az alapítványtól.

Mivel az új rendszerben csak sávosan kell megjelölni a bevételeket, így a pontos összeget nem tudni, csak annyit, hogy 1-5 millió forint közötti bevétele származik ebből.

Szijjártó Péter külügyminiszter is minimum egy-, legfeljebb ötmillió forintot kap júliustól a győri Széchenyi István Egyetem kuratóriumának tagjaként.

Azt sem Varga, sem Szijjártó nem árulta el az RTL Híradó megkeresésére, hogy pontosan mekkora összeg jár nekik, és miért kapnak egyáltalán juttatást azért a munkáért, amit eddig ingyen végeztek.

Rajtuk kívül még három miniszter, Lázár János, Nagy István és Varga Mihály kuratóriumi tagok alapítványi állami egyetemeknél, ők fél-egymillió forint közötti összeget keresnek ezzel a pozíciójukkal.

hirdetés
Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
80 ezer turista rekedt egy üdülőszigeten, amit lezártak a koronavírus terjedése miatt Kínában
Twitter-videók tanúsága szerint sok turista nem hajlandó elhagyni a repülőteret, azt kiabálták, haza akarnak menni.

Link másolása

hirdetés

Nyolcvanezer turista rekedt a kínai Hajnan szigeten, mivel a hatóságok a koronavírus terjedése miatt leállították a tömegközlekedést, vasúti- és légi közlekedést is - írja a CNN.

A kínai Hawaii-nak is nevezett nyaralósziget legnagyobb városában, Sanyában

múlt héten összesen 827 megbetegedést regisztráltak a hatóságok,

ezért zárták le a szigetet. A hatóságok szerint a fertőzéseket a vírus Omicron BA.5.1.3 variánsa okozta, amely Sanya Jazsu nevű kikötőből terjedt el a szigeten.

A Twiterre feltöltött videók szerint

sok turista nem hajlandó elhagyni a repülőteret, azt kiabálták, haza akarnak menni.

A hatóságok ezért hangosbemondókkal szólították fel őket arra, hogy térjenek vissza a szállodákba.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Záporokkal, zivatarokkal indul a hét: nagy hőség nem lesz, de napokig erős szél fog fújni
Hétfőn még 33 fok is lehet, a hét közepén viszont már csak 25-30 fokig melegszik az idő, éjszakánként pedig kellemesen felfrissül a levegő.

Link másolása

hirdetés

A jövő hét első felében szeles nyári időre van kilátás, nagy hőségtől nem kell tartani - írja előrejelzésében az Időkép.

Hétfőn nyugaton felhősen indul a nap, eső, záporok, délnyugaton zivatarok indíthatják a reggelt, majd délután a Tiszántúlon is kialakulhatnak elszórtan záporok, zivatarok. Élénk marad az északi-északkeleti szél. Délutánra 25 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a déli, délkeleti tájakon lesz a legmelegebb.

Keddtől csütörtökig is marad a szeles idő, az északkeleti szelet többfelé kísérhetik erős, a Dunától keletre többször 50 km/órát meghaladó lökések.

Kedden még a keleti, délkeleti és déli határ mentén alakulhat ki helyenként zápor, zivatar, szerdán nem várható számottevő csapadék. Csütörtökön főként az ország keleti felén elszórt jelleggel ismét előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Nagy területet érintő jelentős csapadék továbbra sem várható, csupán lokálisan, azaz kis területekre koncentrálódva hullhat számottevő mennyiség.

Kedden az Alföldön és délen továbbra is mérhetünk 31-32 fokos maximumokat, szerdán és csütörtökön az ország nagy részén 30 fok alatt maradunk, 25 és 30 fok közötti csúcsokat mérhetünk. Éjszakánként kellemesen felfrissül a levegő.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Rendőrök elől menekülő teherautó szenvedett balesetet, 20 migráns megsérült Üllőnél
A Bors információi szerint az esetnek 8 életveszélyes, 2 súlyos és 6 könnyű sérültje van, többeket sokáig a helyszínen kezeltek. A teherautó 49 éves budapesti sofőrjét elfogták.

Link másolása

hirdetés

20 migráns megsérült, amikor az őket szállító teherautót vezető embercsempész árokba hajtott a 4-es főúton Üllő térségében vasárnap - közölte a Pest megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A magukat indiai, afgán, illetve pakisztáni állampolgárnak valló külföldieket kórházba vitték. Öten könnyebben sérültek meg, a többiek sérülései súlyosak - írták a police.hu-n.

A teherautó 49 éves budapesti sofőrjét elfogták, ellene embercsempészés gyanúja miatt indítottak eljárást - tették hozzá.

A balesetről azt írták: gyorshajtás miatt Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül árokba csapódott.

A teherautó sofőrje Pilis térségében elvesztette uralmát a jármű felett és az útpadkára sodródva megállt. Amikor azonban a rendőrök közelebb értek, gázt adott és az egyik szolgálati autónak nekiütközve ismét menekülőre fogta.

Ezt követően a 4-es főúton nagy sebességgel haladt a főváros felé, amikor a 29-es kilométernél, egy körforgalomból kihajtva újra elvesztette uralmát a jármű felett és az árokba csapódott.

hirdetés

A teherautó vezetője könnyebben sérült meg - ismertette a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Bors információi szerint az esetnek 8 életveszélyes, 2 súlyos és 6 könnyű sérültje van, többeket még jelenleg is a helyszínen kezelnek, míg több ember állapota válságos.

A mentők és a tűzoltók szoros együttműködésben dolgoztak az életmentésen, a kisbuszba ugyanis úgy összezsúfolták az embereket, hogy többeket is csak feszítő-vágóval lehetett kiemelni az összeroncsolódott járműből.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: