hirdetés

HÍREK

Iványi Gábor: Félreértettek, Dobreven kívül Karácsonyt és Márki-Zayt is támogatom

A lelkész mindenkinek, aki kérte, adott támogató nyilatkozatot, és bízik benne, hogy bármelyikük nyer, a többiek egy emberként állnak be mögé.

Link másolása

hirdetés

Iványi Gáborról egy videó kapcsán terjedt el, hogy Dobrev Klárát támogatja az előválasztás ellenzéki miniszterelnök-jelöltjei közül. Annyi igaz ebből, hogy Dobrev Klára Facebook-oldalán valóban megjelent az a videó, amelyben Iványi, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nevű egyház elnök-lelkésze beszél arról, hogy támogatja a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltjét.

A lelkész szerint a szavait félreértették. A Telex a Klubrádió Megbeszéljük pénteki adásából idézte:

„Elvben nekem nem lenne szabad pártosan egyik fél mellett sem lándzsát törni mint lelkésznek vagy pláne mint egyházvezetőnek, ez egy elvárás velem szemben, de én mindazoknak, akik kérték, adtam ilyen nyilatkozatot, adtam Márki-Zay Péternek is, és talán az félreérthető, hogy ezt nem tettem teljesen világossá”

- mondta.

"A kéréssel ellentétben nem azt mondtam, hogy én Dobrev Klárát támogatom, hanem én támogatom Dobrev Klárát. A magyar nyelvben vannak olyan mondatok, amiknél a hangsúly is fontos, és itt is, tehát én támogatom mind a három olyan indulót, akik között szerintem el fog dőlni, hogy ki az, aki a jövőben a miniszterelnök-jelölt lesz" - jelentette ki Iványi, akinek az egyházát számos atrocitás érte az elmúlt években, a kormány csak idén júniusban 95 millió forintos támogatást vont meg tőlük.

hirdetés

"Erre hivatkozva vették el a mi pénzünket, és közben pedig azt látjuk, hogy ennek az összegnek a nagyon nagyon sokszorosát elherdálják vagy zsebre teszik, és ez felháborít bennünket. Azt gondolom, hogy ez égre kiált, és egy magát kereszténynek valló állam ezt pláne nem teheti meg" - nyilatkozta akkor Iványi, aki egyébként Orbán Viktor első két gyermekét keresztelte meg annak idején, Gáspárt és Ráhelt.

Iványi Karácsony Gergelyt tartja még esélyesnek Márki-Zayn és Dobreven kívül, de mindhármukat egyformán támogatja, és bízik benne, hogy bármelyikük nyer, a többiek egy emberként állnak be mögé.

„Mindhárman kiváló emberek, fiatalok, kitűnő szakmai tudással rendelkeznek, tapasztalatokat szereztek az irányításban, jól mérik fel a rájuk váró feladat kivételes nagyságát. Egyen-egyenként mindhármójukat alkalmasnak vélem arra, hogy az országot 2022 után vezessék, és bízom abban, hogy egyetértenek” – jelentette ki a jelöltekről Iványi Gábor.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Jakab Péter reagált a „Fidesz oknyomozó 'újságírói' újabb leleplezésére”

A jobbikos politikus tételesen felsorolta, hogy a felújításai mennyibe kerültek. Szerinte a kormánymédia őt akarta leleplezni, de a Fideszt sikerült.

Link másolása

hirdetés

Jakab Péter a közösségi oldalán reagált az ő házfelújítási "leleplezésére".

A Jobbikos politikusról korábban azt írták, hogy igénybe vette a házfelújításához a csok-ot és a lakásfelújítási támogatást is.

Jakab erre válaszul azt írta:

"A Fidesz oknyomozó "újságírói" újabb leleplezést hajtottak végre.

Engem akartak leleplezni, de a Fideszt sikerült.

hirdetés
Történt ugyanis, hogy feltöltöttem a Facebookra nemrég egy képet a miskolci otthonomról. És ez beindította a fideszes ficsúrok fantáziáját. Szerintük ugyanis ez a kép azt mutatja, hogy biztosan felvettem a kormány lakásfelújítási támogatását, mert a lakás a képen látható módon fel van újítva, és szerintük ez 10 millióba kerülhetett, és erre nekem tuti nincs pénzem.

(Bár nemrég még azt hazudták, hogy havi hatmilliót keresek).

Akkor elmondom az oknyomozóknak, hogy két felújítás is történt. Kicseréltettem a garázskaput.

- Ára: 397 ezer forint. Emellett kifestették a homlokzatot.

- Ára: 882 ezer forint.

Összesen: 1.270.000 forint.

Ez az, ami az önök fideszes világában 10 millió. Kb. nyolcszoros túlárazás. Látják ez a leleplezés. Az önöké"

- írta a képhez.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Ungár Péter: tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális

Az LMP országgyűlési képviselője szerint simán lehet arról beszélni, hogy „vannak olyan fideszes politikusok, akik annak ellenére, hogy homofób kampányt csinálnak, a szexuális szabadság mozgalmainak vívmányaival maguk is élnek”.

Link másolása

hirdetés

A Fidesz idén újra beindította az LMBTQ-ellenes kampányt, erre válaszul - főleg Márki-Zay Péter révén - már a nyár folyamán téma lett a politikusok, azon belül is a fideszes politikusok szexuális orientációja.

Márki-Zay egyrészt arról beszélt régóta, hogy a fideszesek közt van a legtöbb meleg, majd azt is mondta nem olyan rég, hogy a fél kormány meleg, sőt, célzást tett arra is, hogy esetleg Orbán Gáspár is az lehet.

Ez aztán megosztotta a magyar közbeszédet. Volt, aki szerint egyáltalán nem kéne erről beszélni, mert mindenkinek magánügy a szexuális orientációja, mások szerint a kormány melegellenes törvénykezése és propagandájának egyenes következménye, hogy a közbeszédben megjelent a téma.

Maga Márki-Zay azt mondta, hogy szerinte csak így lehet elejét venni a melegellenes kormánypropagandának, és szerinte olyan országra van szükség, ahol a fideszesek is vállalhatják a melegségüket.

Most Ungár Péter a Magyar Hangnak adott interjújában tett egy olyan megjegyzést, amely részben rímel arra, amit az ellenzék miniszterelnök-jelöltje mondott korábban.

Az LMP országgyűlési képviselője, aki jó ideje nyíltan vállalja a melegségét, ezt válaszolta egy kérdésre:

hirdetés

„Mint a homoszexuális világban eléggé jártas ember azt tudom mondani: tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális.”

Az interjúban arról kérdezték Ungárt, hogy mit szól ahhoz, hogy Márki-Zay Péter Orbán Gáspár szexuális orientációját feszegette, illetve homoszexuálisnak nevezte a „fél kormányt”.

Ungár erre azt mondta, hogy „drámaian nem ért egyet” azzal, ahogyan Márki-Zay Orbán Gáspár orientációjáról beszélt, legitimnek tartja viszont arról beszélni, hogy „vannak olyan fideszes politikusok, akik annak ellenére, hogy homofób kampányt csinálnak, a szexuális szabadság mozgalmainak vívmányaival maguk is élnek”.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Szakszervezetek: Elfogadhatatlan, hogy a kormány a munkaadókra hárítja a kötelező oltást

Úgy vélik hogy erről egyeztetni kellett volna velük, mert számos kérdés tisztázatlan maradt a bevezetéssel kapcsolatban.

Link másolása

hirdetés

Gulyás Gergely miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a munkaadók szervezeteinek javaslatára, a cégek és vállalkozások jogot kapnak arra, hogy kötelezővé tegyék az oltást az ott dolgozók számára.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség a közösségi oldalán reagált a hírre. Szerintük a kormány megint róluk, de nélkülük döntött.

A szakszervezetek is fontosnak tartják az oltást, de elfogadhatatlannak "a kormánynak azt a döntését, amely a munkáltatókra hárítja, hogy ők kötelezzék dolgozóikat arra, hogy oltassák be magukat.

Úgy vélik hogy erről egyeztetni kellett volna velük, mert számos kérdés tisztázatlan maradt a bevezetéssel kapcsolatban.

Szerintük ezzel a kormány "a járvány okozta felelősséget tovább hárította".

hirdetés
Fizetés nélküli szabadságot eddig kizárólag a munkavállaló kérhetett, így a munkaadó nem jogosult azt meghatározni. Most viszont a fizetés nélküli szabadság kapcsán a munkáltató a munkaidőkeret kijátszására is lehetőséget kap, amely tovább rontja a dolgozók megélhetését

- figyelmeztettek.

Alkotmányellenesnek tartják azt, hogy az oltást megtagadóval szembeni rendkívüli felmondást tesznek lehetősvé. "Sőt a most kialakult hiánygazdaságnak köszönhetően olyan eszközt ad a kormány a munkáltatók kezébe, amellyel visszaélve egy elbocsátási hullámot gyorsan el is tud intézni".

Felhívják a figyelmet, hogy más eszközzel kell az oltási hajlandóságot növelni, "nem pedig a munkáltatók erőfölényét erősítve, a dolgozók kiszolgáltatottságát növelve, ad hoc intézkedéseket hozni" - áll a közleményben.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség ezért a Versenyszféra Konzultációs Fóruma rendkívüli összehívását kezdeményezi.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Szakszervezetek: elfogadhatatlan a kormány döntése, amely a munkáltatókra hárítja dolgozóik kötelezését az oltásra

Az érdekképviselet alaptörvény-ellenesnek tartja az oltást megtagadóval szembeni rendkívüli felmondást. Álláspontja szerint olyan eszközt ad a kormány a munkáltatók kezébe, amellyel visszaélve egy elbocsátási hullámot gyorsan el is tudnak intézni.

Link másolása

hirdetés

Hangsúlyozza a koronavírus elleni oltás fontosságát a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja a kormány döntését, amely a munkáltatókra hárítja dolgozóik kötelezését az oltásra - közölte az érdekképviselet.

A szakszervezet szerint egyeztetni kellett volna, és nem a diszkriminációt erősíteni úgy, hogy az intézkedés bevezetésével számos kérdés tisztázatlan maradt, miközben a kormány a járvány okozta felelősséget tovább hárította.

Fizetés nélküli szabadságot eddig kizárólag a munkavállaló kérhetett, így a munkaadó nem jogosult azt meghatározni. Most viszont a fizetés nélküli szabadság kapcsán a munkáltató a munkaidőkeret kijátszására is lehetőséget kap, amely tovább rontja a dolgozók megélhetését

- fogalmaz a MASZSZ alelnöke, Székely Tamás által aláírt közlemény.

Az érdekképviselet alaptörvény-ellenesnek tartja az oltást megtagadóval szembeni rendkívüli felmondást. Álláspontja szerint olyan eszközt ad a kormány a munkáltatók kezébe, amellyel visszaélve egy elbocsátási hullámot gyorsan el is tudnak intézni.

hirdetés
Az ellátásbiztonságot és az oltási hajlandóság növelését más eszközökkel is meg lehetett volna oldani, nem pedig a munkáltatók erőfölényét erősítve, a dolgozók kiszolgáltatottságát növelve, ad hoc intézkedéseket hozni. A Magyar Szakszervezeti Szövetség ezért a Versenyszféra Konzultációs Fóruma rendkívüli összehívását kezdeményezi

- áll a közleményben.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként, ha a dolgozók biztonsága ezt kívánja.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: