HÍREK
A Rovatból

Íme Magyar Péter pártjának jelöltjei az EP-választási listára – szavazni lehet rájuk, hogy ki hova kerüljön

Az első és a harmadik megvan, a lista többi helyére lehet beszavazni embereket a 10 jelöltből. Lényegében a második és a negyedik hely az érdekes a listán, annak van igazán tétje, mert jelenleg 3 mandátumot jósolnak a TISZA pártnak.

Link másolása

Szavazni lehet Magyar Péter pártjának jelöltjeire az EP-választási listán. Magyar nemrég posztolta ki, hogy a szavazók dönthetik el, hogy ki szerepeljen a európai parlamenti választási lista különböző helyein, a 120 jelölt közül, akikre leszűkítették az 538 fős listát.

"Több fordulós kiválasztási folyamat során igyekeztünk megtalálni a tíz legjobb, pártpolitikai múlttól mentes jelöltet, akik méltóképpen képviselhetik hazánkat Brüsszelben és Strasbourgban.

A TISZA Párt uniós listáját Magyar Péter vezeti, a harmadik helyen Tarr Zoltán háromgyermekes református lelkész szerepel, akit a hatalom az április 6-i kiállása miatt azonnal ellehetetlenített.

A jelöltek további sorrendjéről döntsetek ti, azzal a kitétellel, hogy a lista második helyére a legtöbb szavazatot kapó hölgy kerül.

A szavazás április 19-én délig tart. A voksod érvényességéhez szükséges egy egyszerű email-hitelesítési folyamaton átesni, minden szavazó egy szavazatot adhat le a választott jelöltre."

Mivel a pártnak jelenleg jó eséllyel maximum három befutó helye lesz, Magyar Péter pedig már bejelentette, hogy nem megy Brüsszelbe, ezért a második és a negyedik hely az érdekes inkább, mint a többi, és a másodikra csak női jelölt pályázhat, tehát szűkül az esélyesek köre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Lázár János esetleges visszavonulásáról beszélt
Nem tartja ördögtől valónak, ha nem lesz politikus 2026-ban. Hitet tett Orbán mellett, szerinte ő tudja összetartani politikai közösségét.

Link másolása

Lázár János interjút adott a Jelennek. Többek között arról beszélt, hogy nem biztos, hogy a politikában van a helye. Orbán Viktorral való viszonyáról azt mondta, hogy nem rivalizáltak, jól megismerték egymást, és jól tudnak együtt dolgozni. Az egymás iránti lojalitás és hűség soha nem tört meg. A miniszterelnök megteremti neki a lehetőséget, hogy alkothasson. Szerinte a Fidesz érdeke is, hogy hosszú távon, hogy Orbán legyen a miniszterelnök, mert

„jelen pillanatban és hosszú távon ő képes ezt a közösséget összetartani, és sikerre vinni.”

A kegyelmi ügyről elmondta, hogy a kormány tagjai és a miniszterelnök nem tudtak, és azóta sem kaptak érdemi magyarázatot. Rogán Antalnak szerinte nem volt köze a kegyelmi ügyhöz, otthon aludt. Értékesnek tartja Rogán munkáját, neki nem az a dolga, hogy előtérben legyen.

Varga Juditról azt mondta, hogy

jó nagy butaságot csinált, ami a politikai pályájába került.

A köztársasági elnöknek nincsen hivatalos beszámolási kötelezettsége, az igazságügy-miniszternek viszont igen, mégsem kezdeményezte ezt. Aki így jár el, nem érti, hogy kicsoda és hova került. Full alkalmatlan”. Korábban úgy gondolta, hogy EP-listavezetőnek alkalmasnak, de a lépései ezt cáfolták meg. Lázár János úgy gondolja, nem a Fidesz hibázott az ügyben, nem nekik kell bocsánatot kérni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Több száz kilogrammnyi kokaint találtak több Lidl-üzletben Németországban
A boltokba kiszállított banánosdobozokban, a gyümölcsök között rejtettek el összesen 223 kilogramm kokaint.

Link másolása

Pénteken a német hatóságok megsemmisítették azt a kokainmennyiséget, amelyet a Lidl üzleteiben találtak – számolt be róla az Index.

A 11 üzletbe kiszállított banánosdobozokban, a gyümölcsök között próbálták elrejteni az összesen 223 kilogramm kokaint. A lefoglalt kábítószer értéke akár 10-15 millió euró, de akár több is lehet.

A hét berlini és négy brandenburgi üzletben csütörtökön figyeltek fel a kokainra - tudatta Christian Lanninger, a berlin-brandenburgi vám- és pénzügyőrség szóvivője a Märkische Allgemeine Zeitungnak.

A hatóságok szerint egyelőre nem lehet tudni, honnan származhatnak a talált csomagok. Általában konténereken, Dél-Amerikából Közép-Amerikát érintve jut el a kokain Európába Antwerpen vagy Rotterdam kikötőin keresztül.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Újból szembement Kocsis Máté korábbi állításával a kormány
Tóth Bertalan szocialista képviselő mindezek után kérdéseket tett fel a minisztereknek, hogy hány rokont, hozzátartozót, ismerőst juttattak munkahelyhez kinevezésük óta?

Link másolása

Mint emlékezetes, Kocsis Máté korábban így nyilatkozott:

„Nehezen tudom elképzelni, hogyha Magyar Péternek nem Varga Judit lett volna a felesége, akkor 4-5 jó fizető állami cégnél felfigyeltek volna az ő különleges képességére.”

Azonban, amikor rákérdeztek, hogy ez azt jelenti-e, hogy a Fidesznél rokoni alapon osztják-e a pozíciókat, állásokat, visszakozott. Sőt, amikor emlékeztették rá, hogy felesége a szuperkórház projektcégében dolgozik, állította, hogy azt a munkát csupán saját képességei alapján kapta.

Tóth Bertalan szocialista képviselő mindezek után kérdéseket tett fel a minisztereknek, hogy

hány rokont, hozzátartozót, ismerőst juttattak munkahelyhez kinevezésük óta?

A válasz az volt, hogy csak a szakmai szempontok számítanak egy-egy kinevezésnél, ami cáfolta mint Kocsis szavait, mind Varga Judit állítását is. A Fidesz-frakcióvezető ezekután azt mondta: elfogadja a miniszterek válaszát. „De ők meg fogadják el, hogy nekem joggal juthatott eszembe, hogy van-e összefüggés a két dolog közt.

Hogy valaki Diákhitel Központot, közút-kezelőt meg mindent képes vezetni hirtelen. Csodálkoznék, ha ez spontán lett volna.

De mivel a miniszterek állítják, hogy ez így van, én nem mondtam semmit ebben az ügyben.

Mindezen felemásra sikerült állítás után Tóth a következő kérdéssort küldte a minisztereknek és a miniszterelnöknek is:

1. A vezetői kinevezéseken kívül eső egyéb állami pozíciók betöltésénél pontosan milyen szempontok irányadóak a tárcánál, ha az adott munkakörre vonatkozó, megfelelő szakmai tapasztalatok csak a vezetői kinevezéseknél irányadóak minden esetben?

2. Hány rokona, hozzátartozója, ismerőse jutott így vezetői kinevezéseken kívül eső munkahelyhez az állami szervezetrendszerben a miniszterré történő kinevezése óta?

3. Milyen munkakörben helyezte el a szerencséseket az állami szervezetrendszerben?

A kérdésekre a következő egyenválaszt kapta az összes címzettől, újból cáfolva Kocsis Máté szavait:

„A vezetői, valamint munkatársi kinevezéseknél is egyaránt igaz, hogy minden esetben az adott munkakörre vonatkozó megfelelő szakmai tapasztalatok az irányadóak.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: a DK jó rogáni módszerrel tegnap kivágott egy fél mondatot az egyik megszólalásomból
Molnár Csaba korábban azzal vádolta meg, hogy Dobrev Klára külsejére tett megjegyzést Magyar. A Tisza-párti politikus szerint ő a választási plakátokról beszélt.

Link másolása

Magyar Péter éles hangú posztban ment neki DK-nak, miután Molnár Csaba azzal vádolta meg, hogy Dobrev Klára külsejéről azt mondta, hogy:

„Dobrev Klára... ilyen egész (ilyen) ijesztő tehát. Ha gyerek lennék vagy gyerekem lenne, lehet, hogy nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben.”

Ezt a kivágott mondatot tette közzé Molnár Csaba a Facebookon, kontextus nélkül.

A mondat így hangzott el: „Ugye mi nem... nem 100 milliárdokat költünk (ilyen) óriásplakátokra, nem (ilyen) vizuális szennyezéseket követünk el a környezet ellen. Már nem tudom, mikor jártatok Budápesten, végigmentem a Deák téren - csak autóval -, és egészen elképesztő, ahogy kinéz. Ott lógnak a plakátok -, a 90-es években, azt hittem, erről már leszoktunk -, és a világörökség egyik részénél úgy néz ki, mint valami bazári nem is tudom, micsoda. Szentkirályi Alexandra és a többiek ott lógnak ilyen különböző színekben, Dobrev Klára... ilyen egész (ilyen) ijesztő tehát. Ha gyerek lennék vagy gyerekem lenne, lehet, hogy nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben.

Erre reagált Magyar Péter a Facebookon. Azt írja: „A DK jó rogáni módszerrel tegnap kivágott egy fél mondatot az egyik megszólalásomból és azt állította, hogy én Dobrev Klára kinézetére tettem megjegyzést. Hát, nem.

Én arról beszéltem, hogy a politikai elit pártjai micsoda vizuális szennyezést követnek el, amikor teljesen feleslegesen teleplakátolják a gyönyörű településeinket.

Javaslom a hatalmi elit tagjainak, hogy inkább merjenek az emberek közé menni, a szemükbe nézni és válaszolni a kérdéseikre.

A TISZA Párt nem költ feleslegesen pénzt (főleg nem adófizetői pénzt) plakátokra, nem csúfitja el a gyönyörű településeinket. Mi továbbra is a személyes párbeszédben hiszünk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk