News here
hirdetés

Ikerbabái születése után meghalt egy jászsági édesanya

Kitti és Attila 10 évig küzdött azért, hogy gyermekük lehessen, az édesanya viszont már soha nem tarthatta kezében a kicsiket.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2022. április 22.


Link másolása

hirdetés

Évekig küzdött azért, hogy édesanya lehessen, ám végül nem láthatta, nem vehette kézbe az ikerbabáit Kitti - írja a Blikk.

A fiatal nő és párja, Attila 12 évig élt nagy szerelemben, 10 éve döntötték el, hogy gyermeket szeretnének. A sors viszont nem volt kegyes hozzájuk, így úgy döntöttek, belevágnak a lombikprogramba. Ez az időszak fizikailag és lelkileg nagyon nehéz volt számukra, de kitartottak egymás mellett, az ötödik próbálkozásra pedig megfogantak az ikreik.

"Tíz évig harcoltunk azért, hogy szülők lehessünk. Végül az ötödik lombik lett sikeres, rögtön két babával is megajándékozott minket az élet. A várandósság alatt Kitti jól tűrte a terhesség nehézségeit, az eredményei jók voltak, egészen március második feléig. Addig minden tökéletese zajlott, az első rúgásoktól kezdve az esti meséléseken át, még a hatalmas pocak sem viselte meg őt látszólag. Imádtuk a zenét, ezért sokat énekeltünk a piciknek. Bensőséges kapcsolatunk volt, ami csak erősödött a várandósság alatt"

- mesélte Attila a lapnak.

Kitti a terhessége 32. hetében kezdte rosszul érezni magát, párja ezért kórházba vitte.

"A bentléte alatt végig azzal nyugtattak, hogy bár a vizsgálatok eredményei nem tökéletesek, minden rendben van. Az ikerterhesség miatt veszélyeztetett terhes volt, de meg sem fordult a fejemben, hogy a babák anya nélkül érkezhetnek haza"

- fogalmazott Attila, aki azt mondja, az orvosok HELLP-szindrómára gyanakodtak. Kitti azonban kitartott, végig az tartotta benne a lelket, hogy a babák jól vannak.

hirdetés
"Folyamatosan írt nekem a kórházból. A szülés előtt elmondta, hogy reszket, nagy fájdalmai vannak. De csak a gyerekek érdekelték. Hitt abban, hogy a babák április 8-án jönnek a világra, a 8-as volt ugyanis a szerencseszáma"

- meséli Kitti párja.

Johanna és Barnabás végül április 8-án, császármetszéssel jött világra, azonnal felkerültek a koraszülött osztályra. Kittit ismét meg kellett műteni, így ő az intenzívre került.

"Élet-halál között lebegett két napig. Minden egyes nap bent voltam nála. Potyogtak a könnyeim, de bíztam a felépülésében. Szép lassan elkezdett inni fecskendőből, evett, felült és felállították. Úgy tűnt, valóban javulni kezdett az állapota. A halála előtti napon elköszöntem tőle, majd másnap felhívtak, hogy hiába küzdöttek az életéért"

- mondja a megrendült édesapa, aki szerelme haláláig nem vette kezébe a gyermekeit.

"Az édesanyát illeti meg az a kiváltság, hogy először felvegye a kisbabáit. Nem akartam ezt elvenni tőle. Kitti halála másnapján bementem a kicsikhez, akkor vettem kézbe, etettem és tettem tisztába őket először. Fantasztikus érzés volt. Elszomorít, hogy egy percig sem lehettünk teljes család, együtt, kezünkben az újszülöttekkel, akik tíz év után szálltak le hozzánk"

- fogalmaz Attila, aki azt mondja, a gyermekei tartják most benne a lelket.

A kicsikkel egyedül maradt édesapának Jászszentandrás polgármestere gyűjtést is szervezett.

Így tudod támogatni a családot:

Takarékbank 50465538-50000074

Közlemény: adomány

Számlatulajdonos: Kolláth Bálint – Jászszentandrás polgármesterehirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Az első napon összeomlott a népszámlálás online rendszere
A kérdőíveket október 16-áig lehet az interneten kitölteni. Azonban már az első nap sem sikerült zökkenőmentesen.

Link másolása

hirdetés

A nagy érdeklődés miatt az első napon összeomlott a népszámlálás online rendszere - írja a Telex.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, szombaton kezdődött a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelező.

A kérdőíveket október 16-áig lehet az interneten kitölteni,

ezután számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online a kérdőív. A népszámlálásban mindenkinek törvényi kötelezettsége rész venni. Aki ezt megtagadja, azt akár 200 ezer forintra is megbírságolhatják.

A Telexnek azonban szombaton napközben már több olvasó is jelezte, hogy nem tudnak részt venni a népszámlálásban, mert az online felület nem működik megfelelően.

Estére már nyilvánvalóvá vált, hogy hiba történt.

hirdetés
A népszámlálás zöld számát felhívva ugyanis egy robothang egyből arról tájékoztatta a telefonálókat, hogy a nagy érdeklődés miatt a népszámlálás online rendszere összeomlott.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy mikorra állhat helyre a rendszer.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet utolérte a spórolás: télre bezárnak a kollégiumok és az uszoda, az épületben nem lehet 18 foknál melegebb
Még a saját eszközöket sem lehet az intézmény hálózatról tölteni egy szombaton közzétett rektori utasítás szerint.

Link másolása

hirdetés

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet is utolérte a sporolás: télre bezárják a kollégiumokat, az uszodát, az épületekben nem lehet több 18 foknál és nem lehet többé „a saját használatú eszközöket” az egyetemi hálózatról tölteni - ez derül ki az intézmény Hallgatói Önkormányzata által szombaton közzétett rektori utasításból. A bejegyzés szerint a 35/2022. számú rektori utasítás

„nagy változásokat hoz el az egyetemi életben”.

A bejegyzés szerint december 17. és február 11. között a Diószegi Úti Kollégium és a ZMLEC kivételével bezárnak a kollégiumok. December 19. és január 9. között a Szárnyépületet kivételével minden épület bezár. December 19. és 2023. január 31. között bezár az uszoda is.

Az egyetemi épületekben – kivéve a Ludovika Aréna uszodai létesítményét és az egészségügyi ellátást biztosító helyiségeket –, így

a kollégiumokban is csak 18 fokra lehet felfűteni a helyiségeket.

A bejegyzésben megosztott rektori utasításból az is kiderül még többek között, hogy

 • nemcsak az uszoda zár be december második felétől, hanem a vívóterem és a lövészklub is,
 • az egyetemi épületek díszkivilágítását este 9 órakor lekapcsolják,
 • a kézszárítók és a világítótestek felét le kell kapcsolni,
 • nem lehet többé „a saját használatú eszközöket” az egyetemi hálózatról tölteni,
 • és havi 40 ezer forintban korlátozzák a személyi használatra is adott céges kocsik tankolását.

  Az oktatási kérdésekben is születtek rendelkezések. Így ahol azt a tantervek lehetővé teszik, preferálni kell a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban (a továbbiakban: TVSZ) meghatározottak szerinti jegymegajánlást és az évközi értékelést. A vizsgaidőszakban a TVSZ szerinti távolléti vizsgáztatás rendelkezéseit kell alkalmazni,

  hirdetés
  a tavaszi félév pedig szükség szerint távolléti oktatásban indul majd.

  „Ezek a szabályok számos kérdést vetnek fel, amelyeket összegyűjtve a HÖK egyeztetéseket kezdeményez az Egyetem vezetésével, hogy a lehető leggyorsabban egyértelműsítsük a tanulmányi kötelezettségeket” - írta a bejegyzésben a Hallgatói Önkormányzat.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


 • hirdetés
  HÍREK
  Leállította a Gazprom a gázszállítást Olaszország felé
  Az olaszok Ausztrián keresztül kapnak orosz gázt. A Gazprom most osztrák szabályozási problémák miatt állította le a szállítást.

  Link másolása

  hirdetés

  A mai naptól kezdve a Gazprom nem szállít gázt az Eninek – mondta az Eni SpA, Olaszország legnagyobb olajtársaságának szóvivője a Bloombergnek szombaton.

  Az orosz állami egy Ausztrián átmenő vezetéken keresztül szállította a gázt Olaszországnak.

  Az orosz gázt importáló OMV szóvivője a lapnak azt mondta, hogy a szállítás megszakítása csak Olaszországot érinti, Ausztria továbbra is kap gázt, az OMV nemrég épp nagyobb mennyiséget is kapott.

  A Gazprom szombati közleményében azt írta, hogy felfüggesztette az Ausztrián keresztül Olaszországba irányuló gázszállítást, mivel

  az osztrák üzemeltető nem volt hajlandó megerősíteni a "szállítási nominációkat", az Ausztriában szeptemberben bevezetett új szabályozást követően.

  Az orosz állami cég azt is hozzátette, hogy dolgoznak a probléma megoldásán, és az olasz Eni is felvette a kapcsolatot a Gazprommal.

  A Bloomberg emlékeztet, hogy Olaszország elegendő alternatív gázforrást szerzett Észak-Afrikából, hogy pótolja az esetlegesen kieső orosz gázt. Múlt hónapban az ügyre rálátó források a lapnak azt mondták, hogy az Algériából és Egyiptomból érkező szállítások felfutása ezt fedezni fogja.

  hirdetés


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  HÍREK
  Kiderült, melyik postahivatalok zárnak be Budapesten, a soroksári fiókot petícióval mentené meg a polgármester
  35 alacsonyforgalmú postahivatalt fognak bezárni. Bese Ferenc azonban nem tartja elfogadhatónak az újtelepi fiók megszűnését.

  Link másolása

  hirdetés

  Kiderült, melyek lesznek azok a budapesti postahivatalok, amelyeket október 8-tól bezárnak - írja a Telex.

  A Magyar Posta pénteken közölte, hogy

  35 alacsony forgalmú budapesti postát bezárnak, mert így akarnak takarékoskodni.

  Eddig azonban az nem derült, melyik postahivatalok húzzák le a végleg a rolót október 7-én este. A Telex szombaton szúrta ki, hogy az eredeti sajtóközlemény végén megjelent egy lista, amelyben felsorolták a bezárásra ítélt postákat.

  Az egyik ilyen hivatal a soroksári Újtelepen található. A kerület polgármestere, Bese Ferenc szombaton a Facebook-oldalán azt írta, hogy tavasszal találkoztak a Magyar Posta egyik vezetőjével és lobbiztak - a lakossági igényekre való tekintettel - az újtelepi posta bővítéséért.

  Bese azt elismerte, hogy „azóta Európa és benne Magyarország helyzete nagymértékben megváltozott a háború és az annak következményeképpen fellépett energiaválság miatt”, és a posta is energiatakarékossági intézkedéseket vezet be.

  hirdetés
  „Ennek ellenére nem tartjuk elfogadhatónak az újtelepi posta bezárását, valamint elvártuk volna az intézkedést megelőző tájékoztatást”

  - írta a városvezető, aki később azt is bejelentette: petíciót indítanak az újtelepi posta bezárása ellen.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET: